Nitko ne spominje ali pojavio se još jedan skrbnički u top 10. Svježi kupac. Vidjet ćemo igra li na sigurno skupljajući euro-dva razlike po dionici do cijene dokapa ili će možda htjeti više. Mada puno vjerojatnije ovo prvo. Pametnije, brže i unosnije nego AP-ove obveznice.
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
Temeljni kapital Društva povećava se:
- s iznosa od 55.565.200,08 eura (slovima: pedeset pet milijuna petsto šezdeset pet tisuća dvjesto eura i osam centi),
- za iznos od 27.782.600,00 eura (slovima: dvadeset sedam milijuna sedamsto osamdeset dvije tisuće šesto eura)
- na iznos od 83.347.800,08 eura (slovima: osamdeset tri milijuna tristo
četrdeset sedam tisuća osamsto eura i osam centa).
III. Temeljni kapital Društva povećava se izdanjem 697.750 (slovima: šesto devedeset sedam tisuća sedamsto pedeset) novih redovnih dionica Društva, koje se izdaju kao nematerijalizirani vrijednosni papiri - dionice bez nominalnog iznosa i koje glase na ime (dalje: Nove dionice).
-
Čini se da je uspješno završen jedan od najvećih dokapa od dokapa ARNT. Naravno to će imati znaćajan utjecaj na bilancu i uzročno posljedično na vlasnićku strukturu AP.
Gledajući cash poziciju cca +40mil$. Smanjenje neto duga po brodu za cca 4 mil$ prije ispiruke novogradnji, odnosno za cca 3,33 mil$ po brodu nakon isporuke novogradnji.
Čini se da je ovim dokapom kompanija ušla među top dry bulkere po svim najvaznijim pokazateljima financijske stabilnosti, kao i po Capexu koji uspješno provodi.
✌️👍
-
Vicenco Jerković jedini je član i član uprave društva CONDO LUX društvo s ograničenom odgovornošću za turizam, turistička agencija sa sjedištem u Mlinima, Trgovište 2, OIB: 90147794203. Također, 18. lipnja 2022. godine izabran je za člana Revizijskog odbora društva TANKERSKA NEXT GENERATION brodarsko dioničko društvo sa sjedištem u Zadru, Ulica Božidara Petranovića 4, OIB: 30312968003.
https://www.atlant.hr/burzovna_izvjesca_obavijesti/upload/ATPLprospekt2023FINAL.pdf
Što bi značilo da oni šuruju već jako dugo. Čak još od prije preuzimanja TPNG.
-
Po tko zna koji.put su se SVI urotili protiv "Malih", društvo, djelatnici, ID, UO i naravno "Veliki" dioničari 😁.
Vjerovatno su se urotili da bi pogodovali društvu, koje će na taj način značajno ojačati, pa i time da su neki "Veliki" dioničari prodavali svoje dionice po 48 ili 50 €, samo da bi po zagorskoj napakostili sudjedu na svoju štetu.
Teško je to objasniti, ali OK ako "Mali" tako zbore imamo vrhunski koncert
-
Koja tankerska?
Pa vlasnik tankerske je tankerska holding, zaklada iz Austrije, pa sam zato pitao, nikog ne interesira tko je iza zaklade?
Kad imas firmu, treba drzavi registar stvarnih vlasnika, ako si dionicar neke kompanije, onda pod svojim OIBom si vlasnik..Zaklade ok za neke humanitarne stvari, ali biznis, posao???
silba participations nastala spajanjem nekoliko društava iz nizozemske. kasnije preregistrirana u austriji pod sadašnjim imenom. vlasnici ondašnji (od pojavljivanja na burzi do 2013 mislim) radnici i manageri. kasnije ne znam, nisam ih pratio poslije.
imate nešto na str404 starog foruma.
inače zaklade i fondacije nisu ništa neobično nazapadu. imate toga koliko vam srce želi u vlasnićkim strukturama.
Nije problem da su radnici, menađeri, ovi, oni… onda fino ivan ivic ima 1%, marko maric 2%, ovaj toliko, onaj toliko, fino se zna vlasnistvo, … ali cim se ti skrivas iza kompanije koju osnivas vani, a pogotovo zaklade, onda to nije bas radnici🫣. Nemojmo se zavaravati 😉
-
Mislim da oni prodajni nalozi na 53-53,60 nisu bezveze, već da bi na tim razinama moglo doći do transakcije (to je taman oko onih 53,50 iz dokapa)
-
Mislim da oni prodajni nalozi na 53-53,60 nisu bezveze, već da bi na tim razinama moglo doći do transakcije (to je taman oko onih 53,50 iz dokapa)
kakve transakcije ?
-
Tankerska plovidba stekla trećinu dionica Atlantske plovidbe: Mora dati ponudu za preuzimanjeU ovom trenutku Tankerska plovidba ima oko milijun tona nosivostinovac.jutarnji.hr
i t r
-
Posve očekivano. Znači slijedi ponuda za preuzimanje. Vjerojatno opet po 53.5 eura.
Samo ovo je prije trebalo biti objavljeno na burzi nego u novinama.
-
-
Nije uopće upitno da će ići po tih 53,5... samo je pitanje - ukoliko ne pristanemo na ponudu - mogu li nas male istisnuti poslije?
Vergilije , što ti kažeš?
-
Posve očekivano. Znači slijedi ponuda za preuzimanje. Vjerojatno opet po 53.5 eura.
Ma mogu oni dat javnu ponudu al ja tim govnarima ne prodajem ni za 60e. Nek ponude prema NAVu pa ćemo vidjeti
Nije uopće upitno da će ići po tih 53,5... samo je pitanje - ukoliko ne pristanemo na ponudu - mogu li nas male istisnuti poslije?
Vergilije , što ti kažeš?
Oni mogu napraviti delist sa 75% glasova (članak 341. ZTK) a istiskivanje sa 95% (čl. 45 Zakon o preuzimanju dd) ako se ne varam...
-
Ne znam što više tu reći, dokap po 53,50, a prvi dioničari prodali sve po 50, na toliki broj dobili bi veliki iznos više, tako da ne znam što će biti na kraju od svega.
-
Iz članka nije baš jasno ali treba čitati da je postala vlasnik još 33% a sa 6.7% od prije vjerojatno su već blizu 40% vlasništva. A među prvih deset vlasnika imat će još 20% gotovo sigurnih. To je već ozbiljan postotak i bez ponude.
Ne znam što više tu reći, dokap po 53,50, a prvi dioničari prodali sve po 50, na toliki broj dobili bi veliki iznos više, tako da ne znam što će biti na kraju od svega.
Dobit će oni razliku. Ne brini se za njih.
-
Iz članka nije baš jasno ali treba čitati da je postala vlasnik još 33% a sa 6.7% od prije vjerojatno su već blizu 40% vlasništva. A među prvih deset vlasnika imat će još 20% gotovo sigurnih. To je već ozbiljan postotak i bez ponude.
Dobit će oni razliku. Ne brini se za njih.
Vrlo lako ce doci do 60 posto dionica, falit ce im 15 posto za delistiranje. Nakon tpng, ako ode Atpl ostat cemo samo na Alphi i Jadroplovu, sto je katastrofa za burzu i nas koje vole trgovati brodarima.
Siguran sam da ce im ponuda ici po 53,50, sramotno malo i nadam se da ih nece skupiti. Budite pametni i naplatite im. -
A to ti je koliko je nase trziste kapitala ozbiljno kad prije u novinama izađe nego se sluzbeno objavi 😒.
Dobili su oni ispod stola 100%, vjerovatno kao neki % u zakladi preko ugovora. Realno zasto nebi kad mogu, nitko ih ne kontrolira i sve po zakonu 🫣
I logicno da drze cijenu ovako nisko da ponuda ide po sto nizoj cijeni, da se ne istrose 😅.
E sad buduci da je njima bilo odlicna cijena za ulazak po ovim vrijednostima na nacin kako su to izmajmunirali, ja neznam tko je blesav od nas preko 60% im prodati po ovim kikiriki vrijednostima 🤔daleko ispod NAVa bez ikakve dobiti sljedecih godina.
Meni je samo cudno da ako su oni pokupili vecinu ili sve u dokapu da su banke, fondovi tako nesposobni da pokupe i oni nesto pa ih uvale skuplje ako zele veci ozbiljniji postotak, prakticno nisu mogli izgubiti sa ovom cijenom u odnosu na NAV i P/E -
Po mome, nekakav plan im je, cekati pred zimu i ponuditi otkup mozda po 55 ili cak 60 eura, nadajuci se da ce doci do sezonskog pada vozarina. Samo, ako pogledate npr. 2021 u vrijeme bulla BDI ne pada ili jako zanemarivo u vrijeme negativne sezonalnosti. Onda kad vide da 2024 BDI se uduplavA a tek poslije toga nastat ce pomama.
Samo moje misljenje, a dionice nenprodajem prije 2027- 2028...
-
Ne znam baš. Dokap je završio a njihovi nalozi za kontrolu rasta dionice su još uvijek tu. Evo danas veliki rast BDI-a a dionica ne trza. Nekada bi se to pokupilo za tren. Mislim da će ponuda ići vrlo brzo jer i dalje drže cijenu ispod 53.5.
-
pa imaju dionica koliko treba da drze na ovim vrijednostima.
Sad se vidi da je vrag odnio salu kad se doslo na GS sa punomocima koje se skupilo onako nabrzaka, i kad se pocelo pricati o osnivanju udruge malih dionicara… onda su oni u TOP 10 se smislili kako smanjiti utjecaj malih sa ovim sto su izveli. Jer sve ovo su mogli izvesti puno ranije dok je cijena bila i oko 100-150 kn, kad se kemijali dal treba ili ne dokap. Sada definitivno nije trebalo jer je sve OK sa poslovanjem, nikakvih problemaToliko od naseg trzista i koliko se misli na dobrobit svih. Bitno je samo da je meni dobro, a druge tko …ebe kad se radi o zaradi i biznisu 😒
-
Mudro oni blokiraju cijenu, tako da u slučaju delistiranja ponderirani prosjek bude onaj koji im odgovara. Biti će zanimljivo pratiti ako netko od angažiranijih i potkoženijih dioničara zatraži i dobije vještačenje je li isti subjekt i na strani prodavatelja i na strani kupca pa tako cijenu dionice "umjetno" drži nisko.
Prilično sam uvjeren da se Intercapital ne bi igrao s time, prije da se različiti subjekti nalaze na tim pozicijama, a sad može li se dokazati tko im je nalogodavac, to će biti veselo.
Mislim da ako ne ponude bar 60 eura po dionici, da će biti svega, mali dioničari su dosad bili kolko-tolko ujedinjeni, sad bi se mogli skupit i izbacit bodlje kao jež! -
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner
May 26, 2021 at 12:21 PM - Dionice