ameri otvorili?....prešli su na ljetno računanje vremena?......kad več atpl neče prema Diani gore, evo nje k nama dolje....... ........i tako, ukratko, tko izgubi dobitak dobije gubitak......
ATPL (Atlantska plovidba d.d.)
-
-
-
ameri otvorili?....prešli su na ljetno računanje vremena?......kad več atpl neče prema Diani gore, evo nje k nama dolje....... ........i tako, ukratko, tko izgubi dobitak dobije gubitak......
Eto vidite kako smo mi pametni. I tko je onda napredniji, mi ili ameri? Znali smo mi kako će se stvari razvijat, samo našoj Dianici treba malo vremena da shvati kako stoje stvari. Sad će ekipa u odijelima pričat "Jesam ti reko, ma šta oni znaju?"
-
Najjači smo. Rast je izostao, ali pad ćemo popratiti
-
Najjači smo. Rast je izostao, ali pad ćemo popratiti
Sve po planu, jucer je dividenda bila, danas je ex dividend day pa cemo gubitke zbrajat
-
Eto vidite kako smo mi pametni. I tko je onda napredniji, mi ili ameri? Znali smo mi kako će se stvari razvijat, samo našoj Dianici treba malo vremena da shvati kako stoje stvari. Sad će ekipa u odijelima pričat "Jesam ti reko, ma šta oni znaju?"
Diana je u padu jer su lockali novi Cape na 25000$ na 5 godina. Trziste im je to zamjerilo. I ex dividend day.
-
Mi cemo pasti umjesto njih za tu divku 😅
-
Otišo sa frendom na klopu i bevandu i odmah me nakrcali. Koji ladja je potopljena? Šta i gdže molim info.
-
Otišo sa frendom na klopu i bevandu i odmah me nakrcali. Koji ladja je potopljena? Šta i gdže molim info.
Danas padaju ffa i brodari vani.
A u padu ih slijedimo
-
Kina će otkupit sve viškove iz Rusije, i lagano prodavati europi...po puno većeoj cjeni...Uglavnom, njima svejedno, a mi smo nadrapali...A brodari će sigurno to sve prevesti, i zaraditi kao nikad do sada....
-
fjucersi krvave ko Kijev, a američki brodari ko Mariupolje. Sutra jedino odluka o divki može spasiti dionu od crvenila
-
-
fjucersi krvave ko Kijev, a američki brodari ko Mariupolje. Sutra jedino odluka o divki može spasiti dionu od crvenila
Zbog ovakvog načina razmišljanja dionica i jest tu gdje je ...prvo uopće nismo rasli kad su vani brodari odradili rast i do 50% i jos pri tome isplatili dividendu..drugo vozarine za brodove ATPL su na razinama koje smo mogli samo priželjkivati za Q1....treće imat će mo odličan rezultat za Q1...četvrto vrlo vjerojatno ide isplata divke po postotku možda i najbolja na ZSE...al eto vani padaju pa bi morali i mi makar nismo rasli kad su oni rasli...padaju futuresi al eto ne ma veze što su još uvijek izuzetno visoki za ovo vrijeme godine....ne ma veze ni što BDI i dalje raste....dok god se razmišlja na takav način a na žalost puno je toga...ne treba se čuditi zašto zaostajemo za amerima....pogledajte EGLE koji je po tipu brodova najsličniji ATPL danas samo - 3% iako im je ex dividenda dan...a daleko su iznad prošlogodišnjeg vrha....no dobro pametni skupljaju i strpljivost će se isplatiti.
-
Kina će otkupit sve viškove iz Rusije, i lagano prodavati europi...po puno većeoj cjeni...Uglavnom, njima svejedno, a mi smo nadrapali...A brodari će sigurno to sve prevesti, i zaraditi kao nikad do sada....
a jbg....ja se postavio na 375,pa kak bude ,bit će
-
Zbog ovakvog načina razmišljanja dionica i jest tu gdje je ...prvo uopće nismo rasli kad su vani brodari odradili rast i do 50% i jos pri tome isplatili dividendu..drugo vozarine za brodove ATPL su na razinama koje smo mogli samo priželjkivati za Q1....treće imat će mo odličan rezultat za Q1...četvrto vrlo vjerojatno ide isplata divke po postotku možda i najbolja na ZSE...al eto vani padaju pa bi morali i mi makar nismo rasli kad su oni rasli...padaju futuresi al eto ne ma veze što su još uvijek izuzetno visoki za ovo vrijeme godine....ne ma veze ni što BDI i dalje raste....dok god se razmišlja na takav način a na žalost puno je toga...ne treba se čuditi zašto zaostajemo za amerima....pogledajte EGLE koji je po tipu brodova najsličniji ATPL danas samo - 3% iako im je ex dividenda dan...a daleko su iznad prošlogodišnjeg vrha....no dobro pametni skupljaju i strpljivost će se isplatiti.
Uz brutalniji pad futuresa krtkorocno nije za ocekivati rast već stagnaciju a najvjerojatnije pad.
Ako se nastavi probad futuresa a nema nikog jačeg da pobere za ocekivati je malo spusta. ( jos jedna prilika za gogl na 8.00 ?)
Ako nekim čudom izglasaju divd ili kad se opet okrene ploca u nasu korist opet navijamo i to je to.
Zarađuju, buducnost u magli….take it easy
-
Analitičari InterCapitala izračunali s kolikim maržama rade tvrtke čije su dionice hrvatski 'blue chipovi'Objavom svih rezultata za fiskalnu 2021. sastavnica indeksa CROBEX10, analitičari InterCapitala napravili su za tportal pregled promjene njihove EBITDA i…www.tportal.hr
Malo za komparaciju
-
Ma hajde, glavno da oni zarađuju brutalno vise od proslogodisnjeg prosjeka, ako mislite da cete kupiti nize 10-20kn, prodajte pa isprobajte dali ce ici 😅
-
Ne znam o kakvim vi tu padovima bajate, al ATPL očito ima dosta vecu betu od prosjeka tržišta pa je to zapravo uobičajena volatilnost za dionicu. Bulk brodari naprosto vise i jače osciliraju od indeksa i to ukazuje na povišen rizik, a ne nuzno na znacajne fundamentalne promjene.
Mi smo malen i neuk Market. Užasno neefikasan. I onda je normalno da nekolicina spekulanata tjera cijenu amo tamo bez neke dublje logike i analize iza svojih postupanja.
-
Ja volim poslusati svacije analize i misljenje. I optimista i opreznih. Cak vise volim poslusati onoga tko drugacije od mene razmislja.
Ali dosadno je vec iz tjedana u tjedan slusati potpuno proturjecne analize od istih nickova ovisno da li su in/out.
I zasto kupovati i cekati na 375 kuna ako ocekujete pad i ne vjerujete u sektor?
Ja ne bih niti onda kupovala u tom slucaju.
-
Ma hajde, glavno da oni zarađuju brutalno vise od proslogodisnjeg prosjeka, ako mislite da cete kupiti nize 10-20kn, prodajte pa isprobajte dali ce ici 😅
ma da ide 10-20 kn niže, nebi nitko (čak ni mitkko) (evo rime) prodavao........stvar je da ide niže i po 40-50 kn i to več valjda više od 10 puta u zadnjih 5 mjeseci.......a onima koji su izašli prije q3 2021. ide s pola gasa i 100 pa do 200 kn niže, pa plus sve te vožnje od 50-tak kn........nije to tak ni malo u ova teška vremena........to je več velika lova koja prelazi klasu burekstitora..........u toj igri dalo se postati i vlasnikom pekare........nije šala........
-
ma da ide 10-20 kn niže, nebi nitko (čak ni mitkko) (evo rime) prodavao........stvar je da ide niže i po 40-50 kn i to več valjda više od 10 puta u zadnjih 5 mjeseci.......a onima koji su izašli prije q3 2021. ide s pola gasa i 100 pa do 200 kn niže, pa plus sve te vožnje od 50-tak kn........nije to tak ni malo u ova teška vremena........to je več velika lova koja prelazi klasu burekstitora..........u toj igri dalo se postati i vlasnikom pekare........nije šala........
Neki su vidim i merdju kupili a ne samo pekaru. Kao nas kolega Moller.
Svaka cast 🖒
-
Tko god je ovih dana u papirima, pa makar se radilo i o Atlantskoj , zaslužuje i medalju za hrabrost, a ne samo Mercedes.
Ne usuđujem se ni zamisliti market nakon prve zračne uzbune. Ne dao nam je dragi Bog, al' u ova luda vremena ništa nije nemoguće. Na žalost.
Al' sreća prati hrabre, a plašljivo srce nikad ne osvoji lijepe dame
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k