Pa nisam ja izvadio ono da vas zavaram ovdje, nego sam radio analizu GOGL-a i na to naletio. Nisam radio nit scorpio nit NN. Jos jednom, napisao sam da ne znam po koliko je i da pricekamo pa vidimo. Ono sta je u svemu ovome najvaznije je zasto ti ugovori nisu objavljeni. Svi bi bili pametniji i ne bi palamudili ovdje po forumu, jel tako?
Je ali nacin na koji ti pises na Atpl je tesko crnilo i onda kada napises neku informaciju koja je u usporedbi s istim ili slicnim informacijama koje se mogu naci i novijim je najgora opcija od tih informacija, stjece se negativan dojam tvoga pisanja s unaprijed predrasudom prema negativnom s cime tvoje pisanje izgubi na osjecaju objektivnosti pogotovo jer si prestao pratit detalje i onda cesto plasiras stvari koje nisu istinite o ATPL i time gubis na vjerodostojnosti, drugo na svijetu postoje 1000 brodarskih kompanije, stavljat ATPL svaki put u kontekst s top 10 kompanija u svijetu nije realno niti je realno da ce zbog svih negativnost zadnjih 10 godina u bulku odjednom ostalih 990 kompanija propast jer ovih top 10 ima bolje uvjete itd, tako svijet ne funkcionira.
Ajmo jos jednom. Kad ja radim analizu, uzmem neki uzorak. ATPL stavim jer me zanima da vidim kako ta nasa kompanija "diše". E sad, uvijek dobijem rezultat da je najgora od svih. Pa ne mogu ja napraviti 990 kompanija. Vjerovatno i postoji koja gora. I sad, ja stvarno izbacim ATPL iz daljnje analize i idem traziti dublje po kompanijama koje nesto vrijede. Bar ja tako analiziram. Mozda netko ima 6 godina vremena pa ide analizirati svih 990 da analiza bude savršena. Ja nemam i priznajem da ne znam svaku sitnicu o ATPL-u. Zato i radim regresiju koja vrlo jednostavna i puno toga objasnjava. Dublje mi se u to ne da ulaziti.
Sad ti meni objasni ovo. Zasto bi ijedna banka isla financirati ATPL po Libor +3%, kad su sve rasprodali, duzni kao grcka, nemaju za kiflu, nisu zaradili nista godinama, a sta je najgore, usli su u taj aranzman taman prije rasta vozarina. Znaci oni su njima spustili sve to na lijepe oci znajuci da BDI uskoro leti?