Mogli bi mi bit na dan izvješća tamo odakle smo isplovili.
Kolega, možda vi budete ali dionica sigurno neće.
ne misli se tu valjda ne prvo isplovljavanje
Kolega, možda vi budete ali dionica sigurno neće.
ne misli se tu valjda ne prvo isplovljavanje
Evo ja stavio udicu i ulovio(dokupio) još malo ribe...
Evo ja stavio udicu i ulovio(dokupio) još malo ribe...
bio je jedan i za 500 ribica, ali je umaknuo na vrijeme, kada se pojavilo jato
ovo je malo zapelo u Suezu, al bitan je dugoročni outlook.
s ovim cijenama vozarina, uprave brodara moraju biti ekstra talenti da ne iskažu profit.
ne znam, meni, koji sam teška "međedina", brodari, od svega što se nudi, imajući u vidu isključivo "hard data", su jedini teški bullish sektor bazirano isključivo na fundamentima, a ne na špekulaciji.
ako revidirano pokaže da je sve u najboljem redu i da nema muljaža, a ne želite ulagati u brodare vani, onda se nema šta mislit
Netko je izašao sa 500 kom po bidu i odmah se slažu crnjaci...isitna je malo drugačija dionica je ovaj tjedan odradila rast od 54 kn ili ti 28% netko se odlučio unovčiti dobitak i to je ok...da li je postupio dobro ili ne vidjet će se u utorak ili srijedu....
https://zse.hr/hr/ponovno-pok…xtransport/2208
sad imaju sve dozvole, mogu ploviti i transportirati
Danas su nas lijepo ameri zeznuli, na otvaranju bili u crvenom, mi se odmah prestrašili kataklizme i krenula rasprodaja na svim dionicama.
A kad ono nakon 16,00 lijepo okrenuli u plus, i evo ih na +1%.
Zato Zse i je tu gdje je.
Mozda jednom postanemo malo pametniji.
Da. lijepo su porasli, evo SP500 na ATH u ovom trenutku.
Danas su nas lijepo ameri zeznuli, na otvaranju bili u crvenom, mi se odmah prestrašili kataklizme i krenula rasprodaja na svim dionicama.
A kad ono nakon 16,00 lijepo okrenuli u plus, i evo ih na +1%.
Zato Zse i je tu gdje je.
Mozda jednom postanemo malo pametniji.
mogao bi biti ovo vrlo nervozan vikend za neke........
ekipa kopnenih mornara na infuzijama i respiratorima spašena zvukom sirene sa broda koja je označila kraj tjedna,čavlerice se istrošile kanta sa kremom za žule prazna do dna.sljedi rekuperacija do pon servisiraje čavlerica pa opet konope u ruke.jadranski susreti pretkvalifikacije pretkvalifikacija u tijeku.
šalu na stranu pitanje za one koji vide organiziranje nečega i navodnu očitu pripremu za iskrcaj glasi:
dali ste primjetili koja količina je protrgovana u uptrendu a kolika u downtrendu ovih dana?
dali bi netko kupovao u mil da bi se iskrcao u desecima tisuća
OK,možda i ja griješim,nebi bilo....
p.s.
sigurno će nekolicina naaajspretnijih i naaaasretnijih i nešto zatrejdati ali velika večina će si izgledno po vl izboru priuštiti školu života.
i ja sam sebi tamo 2003-2008,ne osuđujem da nebi bilo nesporazuma ali iako neprocjenjivo ponekad je mudro i ne baš sve na vl koži isprobati
puno uspjeha sa konzumacijom slobode izbora
p.p.s
za par dana izvješće,iako dugo neviđeno biti će to vrlo izgledno vrijeme će pokazati jedno od budućih lošijih kada ćemo analizirati,rezimirati unazad za koju godinu.
ali zato 2Q će biti jedna potpuno nova dimenzija a to će biti već za 3 mjeseca,jako brzo to prođe,evo meni kao da je jučer počela godina?4 mjeseca?
ima li još tko takav filing?
Ako bude 15 mil dobiti za Q1 propucava se 300 kn kao klipovi motora kroz haubu.
Ako bude manje onda cmrljenje. I cekanje boljih dana.
Ali svakako, buducnost je svjetlija od sadasnjosti.
I pomaci u knjizi dionicara sugeriraju da mnogi razmisljaju kao ja.
Ja bi imala pitanje za sve nas. Inace sam preiskrena s vama, a sada me jos k tome drzi i kapljica od rucka. :))
Vec par dana citam sta se pise i pitam se skupa s vama sta ce se dogoditi/promijeniti s tim izvjestajem koji ocekujemo.
Dvije su solucije:
1. Izvjestaj ce bit "los"
U ovom slucaju razmisljam dokupiti jer se nadam da ce se neki "prepasti" i to pobacati na brzinu dok se kao jos moze prodati. :))
Razmisljam da je godisnji FI za proslu godinu i tako gotova stvar/proslo vrijeme (izvjestaj za razdoblje koje je davno zavrsilo) i da cak i ako se napravi ispravak vrijednosti to ne znaci da se nece napraviti opet, a s obzirom da vrijednosti brodova imaju veliki rast i predvidja se da ce i dalje rasti.
Ako kvartalni ne bude prema nasim ocekivanjima pa cak i ako bude ispod 10 mil kn to samo znaci da ce FI za 2q biti bolji, a onaj iduci jos bolji. Gledam u outlook i anallize pametnijih koje kazu da sve ide samo na bolje.
2. Izvjestaj ce biti "dobar", sta god to znacilo i prema kojim god nasim subjektivnim ocekivanjima
U tom slucaju cu sigurno opet jos dokupiti jer ce biti samo jos bolje. :))
I sta mi na kraju preostaje?! Kupiti u svakom slucaju i pokusati uloviti neki od ovih valova jer ce biti samo skuplje i mozda cu zaliti sto nisam na vrijeme kupovala.
E sad, mogu se samo nadati da ce pred izvjestaj, dakle iduci tjedan, biti onih koji ne zele cekati izvjestaj s dionicama u rukama.
Jer i u 1. i u 2. slucaju ce zasigurno biti jos zainteresiranih, osim mene, pa je pitanje po kojoj cijeni cu uloviti.
Ja mislim da je FI vec iscurio.
If you see what I mean...
Ima jedna caka, a ta je što muž zadnji sazna . Igra zvana burza je namještena tako da kuća uvijek dobija, a pošto je igra takva da svi igrači nisu jednaki , neko će ostati kratkih gaca, kao uvjek dosad .
Display MoreJa bi imala pitanje za sve nas. Inace sam preiskrena s vama, a sada me jos k tome drzi i kapljica od rucka. :))
Vec par dana citam sta se pise i pitam se skupa s vama sta ce se dogoditi/promijeniti s tim izvjestajem koji ocekujemo.
Dvije su solucije:
1. Izvjestaj ce bit "los"
U ovom slucaju razmisljam dokupiti jer se nadam da ce se neki "prepasti" i to pobacati na brzinu dok se kao jos moze prodati. :))
Razmisljam da je godisnji FI za proslu godinu i tako gotova stvar/proslo vrijeme (izvjestaj za razdoblje koje je davno zavrsilo) i da cak i ako se napravi ispravak vrijednosti to ne znaci da se nece napraviti opet, a s obzirom da vrijednosti brodova imaju veliki rast i predvidja se da ce i dalje rasti.
Ako kvartalni ne bude prema nasim ocekivanjima pa cak i ako bude ispod 10 mil kn to samo znaci da ce FI za 2q biti bolji, a onaj iduci jos bolji. Gledam u outlook i anallize pametnijih koje kazu da sve ide samo na bolje.
2. Izvjestaj ce biti "dobar", sta god to znacilo i prema kojim god nasim subjektivnim ocekivanjima
U tom slucaju cu sigurno opet jos dokupiti jer ce biti samo jos bolje. :))
I sta mi na kraju preostaje?! Kupiti u svakom slucaju i pokusati uloviti neki od ovih valova jer ce biti samo skuplje i mozda cu zaliti sto nisam na vrijeme kupovala.
E sad, mogu se samo nadati da ce pred izvjestaj, dakle iduci tjedan, biti onih koji ne zele cekati izvjestaj s dionicama u rukama.
Jer i u 1. i u 2. slucaju ce zasigurno biti jos zainteresiranih, osim mene, pa je pitanje po kojoj cijeni cu uloviti.
WIN-WIN-WIN
treći za one koji nisu i neće više iz principa jer nisu pogodili samo dno.
to će biti zalog bolje(mudrije) budućnosti,makar trebalo čekati novih 15g.
ALI tih 15 g počinje teći tek nakon završetka ovog bulla a po marfiju može se to jaaaako odužiti.
zadnji je čas za dominatno okretanje generaliranju budućnosti,prošlost se je opet potvrdila kao neusporedivo manje profitabilna
sloboda izbora je zakon
p.s
nakon mjesecima dugog i velikog štopanja impresivnim količinama iz snova za pozicioniranje na razinama od 170-190 a sve pri nebrojenim dokazima na dokaze da sljedi bull na dry bulku jaaaako će teško sebi i drugima biti izvući imalo smisleni alibi za propuštanje.
već je i prvi međurezime brutalno bolan a di je tome kraj?
još smo na početku početka,hmmm...
držim da je propuštanje posljedice nedovoljne pažnje koju je velika večina posvetila praćenju teme dry bulk bez cenzure,gdje se izuzetno kvalitetno,promptno pa i na pojednostavljen način za nedubinske poznavatelje sektora mogla,može prikupiti velika količina vrlo vrijedne materije na satnoj bazi.
ATPL u 2021 +60% =anualizirano +180%
na odličnom putu da se ostvare moje javno izrečena prognoze za 2021. a neke su se već ostvarile i bitno prije od mojih očekivanja.
tako to ide na marketu,poseban pozdrav štedišama kojima novac svakim danom vrijedi manje.
očekujem vrlo zanimljiv rezime krajem ove,poč 2022. koja bi po svemu dostupnom izgledno trebala biti bolja od 2021.
BVPS je 380 kn, toliko vrijedi dionica da su vozarine i puno manje. Da i ne vjerujem u bolja vremena to je cijena koja je realna danas. Svaka evaluacija ispod toga je budalaština i panika još od korone. Prodati ispod toga je ludost.
+ na to ocekivana dobit po dionici baremgodinu dana jer su TC vozarine 👌, al pomalo, vrag odnia i žurbu
Display MoreJa bih se usudila reci da se nesto ipak promijenilo.
Moze se uociti da vise nema velikih naloga na prodaji zadnjih dana. Ogromne kolicine su se pokupovale/prodale na odredjenim razinima (oko 190 kn) i to je trajalo dosta dugo. Prodavaci su bili iz top10 i u tom slucaju uvijek postoji sumnja da mozda oni ipak "znaju nesto vise". Trebalo je i tada imati dovoljno samopouzdanja za kupovati u takvoj konstelaciji. I kupovalo se. Ako zavirite u KD, moze se vidjeti da su neki konstantno kupovali i dosta investirali. Medju njima ima i investitora koji su u top10 nekih drugih izdanja. Pretpostavljam da oni znaju zasto investiraju i u ovo.
Dakle, kupovalo se i zadnjih mjeseci jednakim zarom, ali zbog pritiska velike kolicine na prodaji, cijena nije mogla rasti. U konacnici, sve se to "pokupovalo" pa vise nema na tim razinama.
Ovdje se trenutno sve poklopilo, vozarine, commodities, BDI, nikad nizi orderbook...
Toliko dobro se sve poslozilo da i sama stalno trazim gdje je catch.
U slucaju dobrog FI, koji ce uskoro biti objavljen, ne mogu niti pretpostaviti koliko ce jos rasti.
Kad smo kod velikih naloga i "pokupovanih" velikih kolicina, jos samo info da je OTP skrbnicki prodao sve. Dakle, nema vise niti jednu dionicu.
Display MoreDisplay MoreJa bih se usudila reci da se nesto ipak promijenilo.
Moze se uociti da vise nema velikih naloga na prodaji zadnjih dana. Ogromne kolicine su se pokupovale/prodale na odredjenim razinima (oko 190 kn) i to je trajalo dosta dugo. Prodavaci su bili iz top10 i u tom slucaju uvijek postoji sumnja da mozda oni ipak "znaju nesto vise". Trebalo je i tada imati dovoljno samopouzdanja za kupovati u takvoj konstelaciji. I kupovalo se. Ako zavirite u KD, moze se vidjeti da su neki konstantno kupovali i dosta investirali. Medju njima ima i investitora koji su u top10 nekih drugih izdanja. Pretpostavljam da oni znaju zasto investiraju i u ovo.
Dakle, kupovalo se i zadnjih mjeseci jednakim zarom, ali zbog pritiska velike kolicine na prodaji, cijena nije mogla rasti. U konacnici, sve se to "pokupovalo" pa vise nema na tim razinama.
Ovdje se trenutno sve poklopilo, vozarine, commodities, BDI, nikad nizi orderbook...
Toliko dobro se sve poslozilo da i sama stalno trazim gdje je catch.
U slucaju dobrog FI, koji ce uskoro biti objavljen, ne mogu niti pretpostaviti koliko ce jos rasti.
Kad smo kod velikih naloga i "pokupovanih" velikih kolicina, jos samo info da je OTP skrbnicki prodao sve. Dakle, nema vise niti jednu dionicu.
Da, prodali su. Nitko od malo većih trenutno ne prodaje. Desetak dioničara u top 75 radi dokup.
Prodaju kratkoročni sa manjim količinama.
Netko je izašao sa 500 kom po bidu i odmah se slažu crnjaci...isitna je malo drugačija dionica je ovaj tjedan odradila rast od 54 kn ili ti 28% netko se odlučio unovčiti dobitak i to je ok...da li je postupio dobro ili ne vidjet će se u utorak ili srijedu....
Krajem tjedna ce biti dodatno gorivo kad krene lovica 🤗