1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Admin
  • February 12, 2020 at 2:32 PM
  • Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 11, 2021 at 11:34 PM
    • #2,641

Dno je bilo prije 2 mjeseca na 130 kuna jer su zaboravili platiti komunalnu naknadu.

I to je ta čar. Ujutro se probudiš i dočeka te blokada računa.

Dionica nije narasla, već je od ljeta pala sa 240 kuna na današnjih 180 kuna.

Quote from hugh
    Quote from alias

Samo da nesto napisem za kraj i onda cu vas pustiti da pricate gluposti kakve god hocete. Ako se dobro sjecate, ne kao 5. element koji ima sinkopu, ja sam vam prije nekih 2 mjeseca savjetovao da ako vec vjerujete u sektor da kupite NMM i GOGL. Jel istina? Da su puno jeftiniji i manje rizicniji. Od onda je NMM porastao, evo tocno s danasnjim danom, 100%, a GOGL nekih 70%. NMM je narastao najvise od brodara, GOGL je drugi s najvecim rastom vrijednosti. ATPL se nije nit pomakla. Dakle, sve ono sta sam napisao se i dogodilo, ali vi svejedno mislite kako ja pojma nemam i rađe ćete poslusati tipa koji govori kako je znao da će zima ove godine u Kini biti iznimno jaka. Da zakljucim, vi s time sto slusate samo one koji pozitivno pišu, a nit za zimu u Kini ne znaju dok ne procitaju vijest 10 dana kasnije, i ne slusajuci one koji o tome nešto znaju, idete na štetu samo sebi. Vjerujte mi da se ja samo javljam kad se pišu neistine, ali vise nit laži nemam volje ispravljati. ATPL je u velikim problemima i ova godina će biti iznimno teška. Ako vjerujete suprotno onda o dionicama pojma nemate i bolje vam je izaci s burze, jer ce te svu lovu pogubiti. Eto toliko.

istina, u protekla 2 mj. gore navedene, prema vašim podacima imaju bolju izvedbu ali nije ni atpl loša.....daleko od toga.....bila je na 135 prije 2 mj sada je cca 180......plus od cca 35% .....da je tako svaka dva mjeseca svi milijarderi bili......😀.......naravno hipotetski, i likvidnost se nešto pita u tome svemu.......a ova naša pomalo več "prašnjava" kraljica burze stigne sve te postotke u "foto finišu" nadoknadit....a ipak domače je domaće.......ipak naša crna slavonska svinja ili riba iz Jadrana ( i to samo našeg a ne talijanskog i slovenskog) vrijedi više......autoktone sorte u malim količinama čovjek je uvijek spreman platiti više nego one iz masovne proizvodnje......haha.....obuzela me pjesnička sloboda.......i ne, nije naša kraljica još rekla posljednju sve dok vozarine ovako rastu.......tekma nije gotova jel smo u produžetcima i imamo loptu i napad za pobjedu......ak ju nisu zakucali ispod 100 kn. u onakvim uvjetima nedavno napucat će je na xxx,xx kn. u ovim uvjetima sada i koji slijede......

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 11, 2021 at 11:35 PM
    • #2,642

Opaaaa, evo dosao je i kolega migra!

Ma to je sad tulum do kraja, nema dileme.

Salu na stranu, commodity super cycle je krenuo, sve drzave svijeta ce graditi neke ceste, mostove, elektrane, brane ili spomenike svojem postojanju, a svi oni u sebi sadrze celik, bakar i gomilu energije koju mozes dobiti jedino iz ugljena. Sto dovodi do visokih vozarina za te artikle u situaciji kratkog orderbooka i visokog scrapa.

Tako da ne sumnjam u sjajan rezultat i vrlo visoke valuacije ATPL ove godine.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 11, 2021 at 11:41 PM
    • #2,643

da repliciram samo na neke od zadnjih kontrargumenata kao na primjer gogl rastao 100% a atpl puno manje.

pokupio sam taj rast na gogl ali sada želim i ovdje pokupiti kada me već neefikasna burza i fin nepismenost na brdovitom balkanu želi počastiti.

jesam li zato loša osoba?ako sam loša osoba barem nisam loš investitor?OK,živi bili pa vidjeli šta će biti ovaj puta sa atpl.

do sada je uvijek završavalo u rasponu loše do pogubno za pesimiste,tu smo pa ćemo rezimirati.

naravno ako bi netko sada kao što su nekad znali napisati pojedini pesimisti da namjerno propuštaju kako bi mi pohlepni više,tu bi i ja ostao bez texta:)

priznajem pohlepan san,ustajem iz kreveta i za manje od 20% godišnje,ne mogu si pomoći:)

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 12, 2021 at 12:13 AM
    • #2,644

zse je izrazito neefikasna burza a znamo i zašto je tako.moglo se je ovdje i kockati sa očekivanim padom potražnje radi kineske nove godine ali to mogu prije svega oni kojima je plan eventualno mala količina ali čak ni oni nemaju garanciju da će uspjeti jeftinije ili da će uopće i po skuplje.

pratim kako se stenje po stranim forumima jer je ekipa isto računala da imaju vremena za kupit a brodari pogonjeni "elementarnom nepogodom" neviđenim rastom vozarina u ovo doba,nesuđeni dioničari masovno ostali nasukani na plaži a brodovi otplovili.

plivanje za brodovima je vrlo opasan i izgledno neuspješan pokušaj,nagledao sam se ja toga kod nas i a vani.

kod nas je manje izgledno ali krenulo je kao da će biti kao i vani,puno jecanja,naricanja i suza.

dva su puta:strpljivo i nestrpljivo,inače sam sa strpljivo ali mi se ovaj puta učinlo strpljivo prerizično.

"loš"scenarij iz današnjeg kuta je da se plati nešto više ali si unutra i vrlo izgledno zarađuješ dobar prinos ili bolje od toga.

dobar scenarij bi bio ne kupuješ sad već čekaš neki pad za kupnju pa ćeš imati malo niži ulaz ali

tu su moguće i velike komplikacije jer biće više onih koji bi baš to a dionica najćešće ima samo za najsretnije,naspretnije u nedovoljnim ,puno premalim količinama.

tu je i opcija ostaješ bez kupnje a brodovi otplovili daleko na pučinu dok se probudiš i moraš čekati novu priliku,najčešće su godine a nekad i desetljeća u pitanju pa se na kraju postavlja pitanje zar nije razumnije platiti 5-10% više((možda i manje?) pa da si na brodu prije isplovljavanja?

ja sam si izabrao da sam na brodu,"karta mi je v žepu" i tulum može početi a ekipa kopnenih mornara neka drži konope dok izdrže.

moja oklada ide na dečke iz strojarnice,čekamo da se makina upali pa da vidimo dali će čavlerice i krema za žule pomoći?

ne pozivam na kupnju-prodaju,očekujem da me netko svojim razmišljanjima i argumentima potakne na novo razmišljanje.isprike na dužini posta,tipfelerima...

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 12, 2021 at 9:04 AM
    • #2,645

Vrijednost brodova raste https://www.hellenicshippingnews.com/wp-content/upl…_compressed.pdf

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • January 12, 2021 at 9:15 AM
    • #2,646

Hm, pa kad usporediš sa prosjekom i ekstremima u posljednjih 5 godina sve je to u nekom uobičajenom rangeu. Jedino je "malo problem" kod ATPL što su defacto njezini brodovi prodani, pa ponovno unajmljeni u flotu. Ne znam kako će se to sad odraziti na bilancu i rast vrijednosti imovine (ako ga bude naravno) jer jednostavno - neće. Oni su ionako vodili brodove po nabavnoj vrijednosti (-amortizacija naravno) i samo ih kod značajnijih odstupanja usklađivali.

Imati imovinu u vlasništvu ima svoje prednosti i nedostatke. A kamata odnosno novac (ili neimanje novca) svoju cijenu. Koliko su dobro odabrali, vrijeme će pokazati.

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 12, 2021 at 9:41 AM
    • #2,647

The significant rally in dry bulk rates is also the result of the extreme cold in North China that is causing massive delays as ships are literally frozen.

Files

ErdCcn3XIAAhxo2.jpg 50.67 kB – 0 Downloads ErdCcn0XIAAj6kC.jpg 106.57 kB – 0 Downloads
  • jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 12, 2021 at 9:59 AM
    • #2,648

Not Quite Fimbulwinter*, But More Cold Weather On The Way  

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 12, 2021 at 10:12 AM
    • #2,649
    Quote from jasko

Not Quite Fimbulwinter*, But More Cold Weather On The Way  

upravo sam to htio napisati da sam negdje pročitao da izgledno uskoro dolazi novi val arktiče zime kao posljedica poremećaja u stratosferi.

brodovi i mornari će preživjeti hladnoću a ove elementarne nepogode (će) mogu značajno unaprijediti startne pozicije za početak glavne sezone,rade i veliki pritisak na unajmitelje da si nemogu priuštiti strpljivost sa ugovoranjem TC čekajući da brodari skidaju gaće bez pitanja.

tako to biva u svemiru i životu:tko bi gori sad bi doli.

mi kao dio tog ogromnog mehanizma pokazali bi se kao mudri ako se protiv toga nebi borili već iskoristili ono što nam se gura pod nos.

tko želi,voli izazove,nema problema sa prihvaćanjem neuspjeha neka se bori protiv vjetrenjača,osobno trošenje životne energije,vremena usmjeravam na druge oktivnosti,gušte i svima bi preporučio.

sloboda izbora je zakon.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 12, 2021 at 10:23 AM
    • #2,650

https://en.sse.net.cn/indices/cdfinew2.jsp

Ludnica se nastavlja.

Bio je problem kakav ce biti q1. Ma bit ce sjajan!

A onda ostatak godine oporavak potraznje u cijelom svijetu...

• jasko
    Majstor
    Reakcija primljeno
    7,279
    • January 12, 2021 at 12:11 PM
    • #2,651

Baltic Cape index +7,8% to $26,421
    Brazil/China +14% to $20,814

• joka14
    Student
    Reakcija primljeno
    79
    • January 12, 2021 at 12:21 PM
    • #2,652

https://www.hellenicshippingnews.com/category/shipp…ry-bulk-market/

Baltic index extends rally on surging Chinese coal shipments

12/01/2021 Comments Offon Baltic index extends rally on surging Chinese coal shipments

MOL_Coal_bulk_Carrier_Soma_Maru.jpg

The Baltic Exchange’s main sea freight index climbed about 10% to its highest level in three months on Monday as soaring coal demand from China continued to power capesize rates higher. The Baltic dry index, which tracks rates for capesize, panamax and supramax vessels, jumped 155 points, or about 9.7%, to 1,761, its highest since mid-October last year. The capesize index gained 407 points, or about 16%, to 2,955, its highest since Oct. 13, 2020. Average daily earnings for capesizes, which typically transport 150,000-tonne cargoes such as iron ore and ...

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • January 12, 2021 at 1:21 PM
    • #2,653

Kako li će na cijenu dionice utjecati FI za prošlu godinu?

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 12, 2021 at 1:54 PM
    • #2,654

Vjerovatno dobro.

Ako ima ikakvih pozitivnih efekata u zadnjim refinanciranjima vjerujem da ce ih prikazati u q4 i zakopati zajedno s gubitkom u 2020, radi poreza.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 12, 2021 at 2:00 PM
    • #2,655

prošlost nije dobra,srećom pa na marketu kupujemo budućnost koja trenutno izgleda blještavo,barem na neki rok.nismo ovdje dok nas smrt ne rastvi ili slično tome.

da je prošlost bila dobra cijena bi bila daleko iznad trenutne i nebi nam se nudilo što nam se nudi zar ne?

ako si tako izaberemo svako zlo za neko dobro ili tako nekako....

• Manu
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,342
    • January 12, 2021 at 2:28 PM
    • #2,656

bdi +5% 1849

prije godinu dana bio je 765 na datum 13.1

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • January 12, 2021 at 2:29 PM
    • #2,657
    Quote from 5. Element

Vjerovatno dobro.

Ako ima ikakvih pozitivnih efekata u zadnjim refinanciranjima vjerujem da ce ih prikazati u q4 i zakopati zajedno s gubitkom u 2020, radi poreza.

Teško da 4q, ma kako dobar, ako uopće bude dobar bez obzira na vozarine, može anulirati prva tri q.

Koliko je pametno dočekati FI za prošlu godinu u dionici?

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • January 12, 2021 at 2:52 PM
    • #2,658
    Quote from trial
    Quote from 5. Element

Vjerovatno dobro.

Teško da 4q, ma kako dobar, ako uopće bude dobar bez obzira na vozarine, može anulirati prva tri q.

Nece anulirati, ide debeli gubitak za 2020. Nego ako ima ikakvih pozitivnih efekata treba ih potopiti zajedno s gubicima iz 2021, a ne prenositi u 2021.

• migra
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    706
    • January 12, 2021 at 3:22 PM
    • #2,659
    Quote from 5. Element
    Quote from trial

Nece anulirati, ide debeli gubitak za 2020. Nego ako ima ikakvih pozitivnih efekata treba ih potopiti zajedno s gubicima iz 2021, a ne prenositi u 2021.

hmm..

možda bi ja napravio baš suprotno.

zašto?

ako je godina koja je prošla lošija od očekivanja,kroz FI prikazano malo ili više loša a posebice u svijetlu blještave budućnosti neće imati značajnijeg negativnog efekta ALI osigurati si što bolji vjetar u leđa u godini koji bi trebala biti prekretnica može dobar rezultat bitno unaprijediti ili unaprijediti u startu kako bi se pojačao interes dok ne stigne prava krema...

očekuje se da će 2020 biti(opravdano) loša ali oči su sada okrenute u 2021 tako da...

sve je moguće frizirati do neke mjere,zna se tko će odlučiti.osobno priželjkujem što bolju 2021. pa ako može neka bude i preko leđa 2020.

loša 2020 će biti par dana nakon objave FI stvar prošlosti,statistike....

još da imamo razinu komunikacije prema dioičarima barem do koljena u odnosu na strane brodare,da se objavljuju ugovori sa avg postignuti cijenama....

možda napokon shvate da je to i u njihovom najbojem interesu?

• BabaLuji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • January 12, 2021 at 3:22 PM
    • #2,660

+7,8% cap

+ 1.7% pan

Bdi 1.849 + 5%

Lani najvisi je bio na 2.097 :/

Hm prosla i ova s obzirom covid i period 2021.tko zna....

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema) 4.3k

• maratonac
      • February 19, 2020 at 1:17 PM
      • Kavana
      • maratonac
      • May 25, 2025 at 7:51 PM
    2. Odgovora
      4.3k
      Pregleda
      1.3M
      4.3k
    3. All

May 25, 2025 at 7:51 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 2:13 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 2:13 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

All May 25, 2025 at 7:51 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 2:13 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago