1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

VART (Varteks d.d.)

• Smola
  • February 14, 2020 at 2:26 PM
  • Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • April 19, 2021 at 4:07 AM
    Quote from buMBum

Biti će mi drago ako se ispostavi da ste Vi u pravu.

Ne znam točnu brojku ali sam davno čitao da BOSS ostavi u VŽ 10Mio€ godišnje za usluge proizvodnje iliti 50% ukunog godišnjeg prihoda Varteksa.

Čime će se taj prihod nadomjestiti?

Tko još kupuje odijelo, kravatu i košulju za rad od kuće?

Da li ste nekada kupili trenerku u Varteksu i ako niste zašto niste?

Odijela im se svode na crno, plavo i dvije nijanse sive i prije nego stignu u prodavnicu počinje sniženje od 15%!

Zašto?

Mi smo debela nacija a više od 70 % svih odjevnih predmeta je slim fit pa ti kupi sako ili košulju!

Da li znate naziv modela koji Vam odgovara? Ja ne znam ali se tješim jer ne znaju ni oni što prodaju!

.

Display More

Dobra pitanja. Za nekoga tko dobro poznaje covid trendove nb toliko loše predviđa transformacijske modele u covid i post-covid svijetu. U davna vremena zatvorenog tržišta Varteks je imao 10 puta jaču distribuciju i cjelovit dobavni lanac. Poslovanje je bilo višestruko manje neizvjesno. Danas je tek modna industrija na papiru u svijetu velikih promjena. Očekujemo uskoro ostavinsku raspravu nad ovim mrtvacem

• tepra
    Guest
    • April 19, 2021 at 5:16 AM
    Quote from buMBum

Biti će mi drago ako se ispostavi da ste Vi u pravu.

Ne znam točnu brojku ali sam davno čitao da BOSS ostavi u VŽ 10Mio€ godišnje za usluge proizvodnje iliti 50% ukunog godišnjeg prihoda Varteksa.

Čime će se taj prihod nadomjestiti?

Tko još kupuje odijelo, kravatu i košulju za rad od kuće?

Da li ste nekada kupili trenerku u Varteksu i ako niste zašto niste?

Odijela im se svode na crno, plavo i dvije nijanse sive i prije nego stignu u prodavnicu počinje sniženje od 15%!

Zašto?

Mi smo debela nacija a više od 70 % svih odjevnih predmeta je slim fit pa ti kupi sako ili košulju!

Da li znate naziv modela koji Vam odgovara? Ja ne znam ali se tješim jer ne znaju ni oni što prodaju!

.

Display More

Rad od kuće će polako ali sigurno nestati u onoj mjeri u kojoj postoji danas. Ekipa koja misli da je prosjek čovječanstva jednako efektivan radeći u nekom improviziranom "kućnom uredu" i u uredskoj atmosferi je po meni u najmanju ruku smješna.

Nisam nikad kupio odjelo od Nike.a? zašto?

S ovim se slažem... ponuda za žene je mnogo raznovrsnija od onoga što se trenutno nudi za muškarce.

Mislim da je ta slim-fit kultura izašla iz prisilne potrebe. Mislim da je prije Bakića Varteks uspijevao prodati najviše odjela baš maturantima. Koliko znam Varteks je jedna od malobrojnih "kuća" gdje vam odjelu mogu sašiti po mjeri. Tako da ima i za nas 100+ ponešto...

Da rezimiram, da, ovo su jako dobra pitanja i mislim da ih je svjestan trenutno svaki dioničar Varteksa. Je li moguće raditi na svakom od njih? ja mislim da da. Situacija i sa ovakvim financijama mi je trenutno draža od situacije prije 4-5 godina.

Da li mislim da mogu propasti? - Da, potraje li korona to jest lockdown na ovaj način još neko duže vrijeme...

Je li mislim da bi i neke druge firme sa ZSE u tom slučaju mogle doći na nulu? - Da

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • April 19, 2021 at 8:47 AM

pa lijepo se nagodio s državom na način da utopi Đuku, a ovde dobije nešto slično kao i ekipa s Krš-Pađena, samo šta je on Bakić, znanstevnik, poduzetnik, investitor, hipster, a ovi s Krš-Pađena su seljačine bageristi, pa se njih može razvlačiti po aferama.

treba vidjeti kako će naš varaždinski Berkshire Hathaway ovdje u konačnici proći, mada se meni čini da cijeli ovaj projekt više djeluje kao WeWork.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 19, 2021 at 9:02 AM

Spominju se tu ogromne cifre, a pod ogromnim ciframa prvenstveno mislim na cifre koje bi trebao dati Grad Varaždin za izgradnju infrastrukture. Tomu treba dodati i tradicionalno sporu državnu birokraciju i na kraju krajeva, kompletna špekulacija ovdje se sad zasniva na prodaji zemljišta po većoj cijeni nego što su dugovanja i na utjecaju države. Pri čemu je državi i Gradu Varaždinu najvažnije spasiti radna mjesta ili naći dovoljno dobrog krivca da odgovornost prebaci na njega. A u cijelom tom procesu Varteks posluje negativno, pa vrijeme nije baš neka valuta koje su puni.

• renchi
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,231
    • April 20, 2021 at 3:13 PM

Varteks se bez rasprodaje imovine neće izvući. Prodaja bez riješene komunalne infrastrukture neće ići. Ona košta 186 milijuna kuna. Platiti će ih privatni investitori. Varteks, sukladno Zakonu o projektima od strateškog interesa, mora sudjelovati s pet posto, malo manje od 10 milijuna kuna. Varteks novca nema, ali ima nekretnine koje će uložiti.

I otvoriti si put za investiciju vrijednu 1,2 milijarde kuna. Iz novac.hr varteks postaje 26. projekt od nacionalnog znacaja. Da se neka industrija zadrzi

Trebali bi se veseliti uspjehu.

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • April 20, 2021 at 3:43 PM

Suludi socijalistički planovi za propalo socijalističko poduzeće. Do ljeta stečaj!

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 20, 2021 at 3:50 PM
    Quote from renchi

Varteks se bez rasprodaje imovine neće izvući. Prodaja bez riješene komunalne infrastrukture neće ići. Ona košta 186 milijuna kuna. Platiti će ih privatni investitori. Varteks, sukladno Zakonu o projektima od strateškog interesa, mora sudjelovati s pet posto, malo manje od 10 milijuna kuna. Varteks novca nema, ali ima nekretnine koje će uložiti.

I otvoriti si put za investiciju vrijednu 1,2 milijarde kuna. Iz novac.hr varteks postaje 26. projekt od nacionalnog znacaja. Da se neka industrija zadrzi

valjalo bi svu socijalističku industriju potaracati ili pretvoriti u muzeje, onda bi nas krenulo, samo da nam europa pošalje dosta tih milijardi da imamo s čim ići kupovati u njihove centre

• lebowski
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,518
    • April 20, 2021 at 4:01 PM
    Quote from Toni

Suludi socijalistički planovi za propalo socijalističko poduzeće. Do ljeta stečaj!

Neće bit stečaja, pogledaj PTKM, DDJH. Bit će mrcvarenje.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • April 20, 2021 at 4:04 PM
    Quote from lebowski
    Quote from Toni

Neće bit stečaja, pogledaj PTKM, DDJH. Bit će mrcvarenje.

ili sukladno djelatnosti, biti će peglanja parnom peglom

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • April 20, 2021 at 4:56 PM
    Quote from Moller
    Quote from renchi

valjalo bi svu socijalističku industriju potaracati ili pretvoriti u muzeje, onda bi nas krenulo, samo da nam europa pošalje dosta tih milijardi da imamo s čim ići kupovati u njihove centre

Tako i onako na navedenom prostoru najveću kvadraturu će uzeti Interspar. Uostalom neka si banke same prodaju kolaterale koje imaju.

• tepra
    Guest
    • May 14, 2021 at 10:49 AM
    Quote from Toni

Kolega kako ova zadnja vijest utječe na stečaj? će biti odgođen za do idućeg ljeta? ili? kako sad? morate nam reći bez Vas Varteks ne zna kuda će...

• nemo
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    768
    • May 14, 2021 at 2:13 PM

Koga boli milokliz što vi mislite o Varteksu. Imate tamo Gjuru Gjakove pa se sa njim titrajte Kao i obično.

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • May 14, 2021 at 2:13 PM
    Quote from tepra
    Quote from Toni

Kolega kako ova zadnja vijest utječe na stečaj? će biti odgođen za do idućeg ljeta? ili? kako sad? morate nam reći bez Vas Varteks ne zna kuda će...

Otkud bi znao zašto je gđa uopće posudila novce, a ponajmanje zašto se odlučila na ovaj korak. Eto sada imamo malo veći temeljni kapital i onda ćemo imati neke nove pokazatelje. Krvna slika će biti zericu bolja. Nekretnine naravno još nisu unovčili.

• tepra
    Guest
    • May 14, 2021 at 2:30 PM
    Quote from Toni
    Quote from tepra

Otkud bi znao zašto je gđa uopće posudila novce, a ponajmanje zašto se odlučila na ovaj korak. Eto sada imamo malo veći temeljni kapital i onda ćemo imati neke nove pokazatelje. Krvna slika će biti zericu bolja. Nekretnine naravno još nisu unovčili.

Pogledajte prezimena. Bit će vam neke stvari jasnije.

malo sam vas vakciniso. Idući put ne zagovarajte stečaj ako nemate valjane informacije. Ili bar pitajte a ne uzvikujte

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • May 14, 2021 at 4:32 PM
    Quote from tepra
    Quote from Toni

Pogledajte prezimena. Bit će vam neke stvari jasnije.

malo sam vas vakciniso. Idući put ne zagovarajte stečaj ako nemate valjane informacije. Ili bar pitajte a ne uzvikujte

Meni nepoznata osoba.

• Zlatek
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    568
    • June 9, 2021 at 3:30 PM

VARTEKS d. d. – Obavijest o sklapanju Predugovora o prodaji zemljišta

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…da28284e017.pdf

• diokidina
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,171
    • June 9, 2021 at 10:17 PM

"A postignuta kupoprodajna cijena je veća od cijene koja se vodi u

poslovnim knjigama Društva".

• tepra
    Guest
    • June 10, 2021 at 3:04 AM

ekipa pazite se. Ovo je bilo već par puta ako se dobro sjećam i nije uspjelo. Ne kažem da se ovaj put posao neće privući kraju, ali, vrijedi biti oprezan.

• deny_09
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    541
    • June 10, 2021 at 6:53 AM

Mislim da ce ovoga puta uspjeti, obzirom da ljudi u strahu od inflacije sad traže utočište za svoj novac u nekretninama.

• Toni
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    222
    • August 3, 2021 at 9:54 AM

Opet promjene u upravi, član uprave za financije ode. Drugi u pola godine.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 8:49 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      831k
      1.9k
    3. dionicar

May 19, 2025 at 8:49 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 459

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 7:28 PM
    2. Odgovora
      459
      Pregleda
      201k
      459
    3. bjane

May 19, 2025 at 7:28 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:53 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      909k
      2.1k
    3. darac11

May 19, 2025 at 4:53 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 19, 2025 at 4:32 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. vitoo

May 19, 2025 at 4:32 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 19, 2025 at 11:19 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. stipe_Cro

May 19, 2025 at 11:19 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

dionicar May 19, 2025 at 8:49 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

bjane May 19, 2025 at 7:28 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

darac11 May 19, 2025 at 4:53 PM
  • Što smo danas tržili

vitoo May 19, 2025 at 4:32 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

stipe_Cro May 19, 2025 at 11:19 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 16, 2025 at 7:37 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 16, 2025 at 4:27 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 16, 2025 at 3:38 PM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

SILVIO2024 May 16, 2025 at 9:48 AM
  • Best buy

darac11 May 15, 2025 at 7:08 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,799 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 2 months ago