Ne prodajem svoje teško stečene dionice, ostavljam ih praunucima da othrane svoje unuke.
MDKA (Medika d.d.)
-
-
-
Neto dobit 3500 kn po dionici. Jako dobro, fino povećanje u odnosu na prošlu godinu. Dionica za čuvanje, ja nažalost prošle godine prodao jednu, ustrebalo. Nije trebalo porez platit, a činilo mi se da ih imam previše u portfelju. Sad mi je žao.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/MDKA/GS-MDKA-219400d168d0b1ba6b431bb515bd8061.pdf
Cjelokupna neto dobit Društva u iznosu 77.500.231,00 kn, rasporedit će se u zadržanu dobit.
Odluka o stjecanju vlastitih dionica.
Ovlašćuje se Uprava Društva da uz prethodnu suglasnost Nadzornog odbora i ovisno o
financijskom stanju Društva stječe vlastite dionice na organiziranom tržištu vrijednosnih papira
– uređenom tržištu ili multilateralnoj trgovinskoj platformi (dalje: Tržište) tijekom razdoblja od
5 godina od dana donošenja ove odluke.
Daje se suglasnost za jednu ili više kupovina redovnih dionica na ime Društva (dalje: dionice),
odnosno raspolaganje istima, na način da najveći ukupni broj dionica kupljenih na temelju ove
i ranijih suglasnosti iznosi do 10% temeljnog kapitala Društva. Najniža cijena plativa po dionici
ne smije iznositi manje od 10% ispod prosjeka tržišne vrijednosti dionice na Tržištu tijekom
30 dana koji neposredno prethode danu kupnje dionica. Najviša moguća plativa cijena po
dionici ne smije premašivati 10% iznad prosjeka tržišne vrijednosti dionice tijekom 30 dana
koji neposredno prethode danu kupnje dionice. U slučaju da nema trgovanja dionicama
Društva na Tržištu tijekom 30 dana koji neposredno prethode danu kupnje dionice, cijena
plativa po dionici ne smije iznositi manje od 10% ni više od 10% od prosjeka tržišne vrijednosti
dionice tijekom 30 dana koji neposredno prethode danu zadnjeg trgovanja dionicom na tržištu.
Ovlašćuje se i obvezuje Uprava Društva da može stjecati vlastite dionice isključivo na
organiziranom Tržištu vrijednosnih papira.
Uprava Društva može raspolagati vlastitim dionicama isključivo na Tržištu vrijednosnih papira,
a da za to nije potrebna odluka Glavne skupštine Društva.
Pri stjecanju i raspolaganju vlastitim dionicama Uprava je ovlaštena odstupiti od odredbe
članka 211. odnosno članka 308. st. 2. i 4. Zakona o trgovačkim društvima.
Ova odluka stupa na snagu i primjenjuje se danom donošenja.
-
Što ništa od dividende ?
-
Nažalost ništa od dividende, ali uprava može kupovati dionice.
-
očekivao sam dividendu barem 2000kn
-
Zar nije ovdje pravilo da prvo nema dividende, pa naknadno ipak bude?
-
Zar nije ovdje pravilo da prvo nema dividende, pa naknadno ipak bude?
Točno to
-
Muljatori !
Prvo su vlastite dionice prodali Auctoru, i to priličnu količinu, valjda tisuću komada ispod tržišne cijene, a sada kupuju na tržištu .
No, glede mede i dividende, ovdje je običaj da dividende ne bude pa bude.
Auctor je valjda kupio tisuću komada da ih objesi na zid, za spomen
O muljatoraaaaaaaa
-
Ha.
Svoje ću papiriće prodati na Sv. Nikada, ako i tada
Odluka uprave jamčiti će u narednom razdoblju likvidnost na bidu, a ask će cijediti.
Da nije Plive i Krke unutra pomišljala bih i da će posljednje Mohikance jednog dana isplatiti po cijeni budućeg elaborata, al' za sada takvih briga nema.
Na Sv. Nikada dakle, ako i onda
-
-
Muljatori !
Prvo su vlastite dionice prodali Auctoru, i to priličnu količinu, valjda tisuću komada ispod tržišne cijene, a sada kupuju na tržištu .
No, glede mede i dividende, ovdje je običaj da dividende ne bude pa bude.
Auctor je valjda kupio tisuću komada da ih objesi na zid, za spomen
O muljatoraaaaaaaa
Majketimile 🤯
Triba proviriti jeli blizu 2 g. Auctoru da su kupljene.
Čisto da se vidi oće li ih vratiti nazad neoporezivo uz teško stečenu zaradu??
-
Nisu prošle dvije godine.
Mislim da nije čak ni godina dana.
-
Pozdrav. Nemojte se ništa bojati, tak je već 3 godine, sazovu skupštinu i nema prijedloga dividende, i onda na skupštini izglasaju, ili dobiju protuprijedlog od nekoga da isplate. Jedino je problem za potencijalne nove kupce koji bi htjeli ući u dividendu što nema ex div date jer je on na isti dan te skupštine kad ju odmah izglasaju, što znači da nemaju vremena kupiti, a što bi nama naravno koji smo dugo u dionici jako značilo, odnosno diglo cijenu....
-
pozdrav, kad je skupstina??
-
pozdrav, kad je skupstina??
Dana 22. 03. 2022. god. Uprava Medike d.d. sazvala je Glavnu skupštinu Društva za ponedjeljak
02. 05. 2022. godine, s početkom u 12,00 sati u sjedištu Društva.
-
Minimalni iznos dividende ako ce je izglasati, a vjerojatno budu kako je u zadnje 3 god pravilo, ce biti 5 posto od trenutne cijene dionice, kako je do sad bilo
-
Moglo bi ovaj put bit malo više od 5% od trenutne cijene dionice s obzirom na puno veću dobit ove godine.
-
Minimalni iznos dividende ako ce je izglasati, a vjerojatno budu kako je u zadnje 3 god pravilo, ce biti 5 posto od trenutne cijene dionice, kako je do sad bilo
Mislim da je pravilo ako ga ima, da oko pola neto dobiti da ide u isplatu, a ne pola od cijene na burzi. Takve dionice najviše volim, pola pijem, pola šarcu dajem.
-
Kolege jeste dobili poziv na skupštinu .
?
Piše prijedlog uporabe dobiti..
Nadalje, općenito pitanje, zašto neke firme šalji Direkt poštom na adresu pozive a neke ne ? Recimo od zaba i mdka sam dobio ( od žabe preko skdd ) a Medika baš Medika koverta.
Hvala
-
Dobili smo.
Priznajem da nisam još uvijek otvorila omotnicu
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-