idemo jako, to je najvažnije
HT (Hrvatski Telekom d.d.)
-
-
-
Ozbiljna kupovina, izgleda da je vecina otkup.
U svakom slucaju lijepo za vidjet i cijena kao da je nebitna
-
Raspištoljili su se
Dana 14. listopada 2024. godine kupljeno je 31.964 dionice oznake HT, što predstavlja 0,040979%
temeljnog kapitala Društva.
- Dana 15. listopada 2024. godine kupljeno je 94.523 dionice oznake HT, što predstavlja 0,121183%
temeljnog kapitala Društva.
Nakon navedenih stjecanja, HT d.d. posjeduje ukupno 321.490 vlastitih dionic -
Ovdje se postavljanje pitanje, što je uzrok ovakvom naglom rastu cijene.
Je li to samo brutalna kupnja dionica od strane HT-a ili nešto drugo?
Sad imaju 617,5 tisuća komada, trenutno 6 pozicija u Top10. U gornjem postu, prije skoro mjesec dana, je bilo skoro 300 tisuća komada manje.
-
Uvjek sam govorio ova dionica raste samo kd trezor kupuje
-
...kao i većina dionica koja na inozemnim tržištima rastu do P/E 80-200
Teška magla. Ni kriptovalute im nisu ravne. Ali neka. Naše je samo zajahati val i uzeti paricu.
-
Teška magla. Ni kriptovalute im nisu ravne. Ali neka. Naše je samo zajahati val i uzeti paricu.
Eps mozda ode na 2 EUR/dionica
-
Ovdje se postavljanje pitanje, što je uzrok ovakvom naglom rastu cijene.
Je li to samo brutalna kupnja dionica od strane HT-a ili nešto drugo?
Sad imaju 617,5 tisuća komada, trenutno 6 pozicija u Top10. U gornjem postu, prije skoro mjesec dana, je bilo skoro 300 tisuća komada manje.
Dobit u 2022-oj je bila 87 milijuna. U prvih 9M 2024 je 102M s time da imaju i jednokratni otpis od 4,5M u prvom kvartalu.
-
Eps mozda ode na 2 EUR/dionica
Trebala bi dobit u zadnjem kvartalu biti 54M. To nisu nikada napravili, ni blizu. Oko 1,8 eura po dionici bi mogli.
-
Ovdje se upravo događa siguran, ali stabilan rast od kvartala do kvartala, pa bi sve to skupa moglo ići tamo negdje do low fifties, a za poslije ćemo vidjeti, ali sve je moguće..
-
-
Ma ovdje je čisti efekt velike kupovine vlastitih dionica. Nije to nužno loše, ovisno je o tome što će s njima napraviti.
-
Svi znamo da je to moguća korist za dioničare, ali i ne mora biti. U čemu je problem? Problem je što nema pada?
-
30% u 3 mjeseca ja malo too much za HT, da se razumijemo firma je blue chip, ulozis i zaboravis, ali sada nikome ne bi preporucio ulazak
-
Jedini kupac iznad 32-33 Eur tu je trezor, i čim on stane s kupnjom bida iznad tih razina više neće biti.
Tako da se prema tome trebaju ravnati i kupci i prodavači, jer nikako nije dobro kad postoji samo jedan kupac, i da samo jedan veći prodavač odluči kapitalizirati dobit u ova vrlo rizična vremena, u jedan do dva dana je na -20%.
-
Ma ovdje je čisti efekt velike kupovine vlastitih dionica. Nije to nužno loše, ovisno je o tome što će s njima napraviti.
Što nisu najavili poništavanje određene količine dionica?
-
Ht u 3 mjeseca narasto 1 posto manje od btca 😀
-
@ loto "Što nisu najavili poništavanje određene količine dionica?" Da sada ja ne ispadnem tu neki mudrijaš, pa nekima, malo većima to je dio taktike.
-
mesetar Ne zanima me tko kupuje, da li Marko ili Janko. Volio bi znati ZAŠTO? Kako mudro pitanje. Jedino što mi pada na pamet, a nije baš nešto pametno, nije li netko aktivirao onu staru pretpostavku o mogućoj prodaji.
-
bome ovo nije jako dugo bilo na ovoj cieni.. priblizabamo se ATH....
-
Ma sto kaze abc1, tu se ne radi ni o kupnji trezora ni o poslovanju, tu netko nesto zna, a mi cemo saznazi kad bude gotovo 😀
-
-