Da mi je znati što su očekivali oni koji sada prodaju po 8,15kn, pa da zadnji kvartal bude na nuli, a to je neki worst case scenario, opet ostajemo na 22,6mil kn dobiti što je na ovu cijenu daje P/E 6,06
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Kostrenjani se bune protiv novog doka. Odjednom su njuške iz Aleje bogataša skužile da su gradili vile u susjedstvu remontnog brodogradilišta.
Kome smeta jaki Lenac 😂
Šalu na stranu, po meni je FI bolje od očekivanog, ali u navali drugih dobrih izvješća (osobito turista) jasno mi je da se kratkoročniji ulagači žele prebaciti u likvidnije pozicije, tako da preostaje jedino naoružati se strpljenjem
-
Već dugo (možda od Belje) nisam bio minusu 28% tako da bar imam dobru priliku da vježbam strpljenje.
-
Rezultati su dosta bolji od mojih očekivanja. Vjerovao sam da će minus u trećem kvartalu biti dosta veći.
Ovako sa dobiti od 22 miliona kuna u devet mjeseci i na tržišnoj kapitalizaciji od 147 miliona kuna, to je još uvijek jedna od najjeftinijih dionica na burzi.
-
Da mi je znati što su očekivali oni koji sada prodaju po 8,15kn, pa da zadnji kvartal bude na nuli, a to je neki worst case scenario, opet ostajemo na 22,6mil kn dobiti što je na ovu cijenu daje P/E 6,06
ha čuj, po toliko se vani trže brodari (bulkeri, kontejneraši i sl.)
čak i jeftinije ako gledamo Fw PE
rijetki su mazohisti kao što smo mi koji tvrdoglavo ustraju i čekaju preokret na Martinščici
-
ha čuj, po toliko se vani trže brodari (bulkeri, kontejneraši i sl.)
čak i jeftinije ako gledamo Fw PE
rijetki su mazohisti kao što smo mi koji tvrdoglavo ustraju i čekaju preokret na Martinščici
Da, ali brodari su ipak iznimno ciklična industrija, ne mogu računati sa ovakvim vozarinama kakve sada imaju za uvijek, što opravdava niske valuacije. Lenac isto ima dosta volatilne prihode, ali ipak znatno manje, pokazalo se da mogu biti profitabilni i u okruženju niskih vozarina.
Ima Lenac svojih izazova naravno, ali mislim da je upside potencijal veći
-
Nitko nije primjetio da je Lenac smanjio svoje obveze za dodatih 16 milijuna kuna....te kratkoročna potraživanja sa 75 na 29 milijuna kuna...
jedno pitanje ova pojačana amortizacija(x2) , radi rasta vrijednosti doka 11 i doka 5( uslijed remonta), je jednokratna ili???
-
Amortizacija nije jednokratna.
Ovako vam to ide: manje troškove, za ajmo reći krpanje opreme i inventara, za trošak koji se smatra da će njegov učinak trajati manje od godine dana i da neće značajno produljiti trajanje te opreme, knjiži se odmah u troškove.
A za veće iznose održavanja, koji mogu dugoročno i značajno produljiti korisni vijek upotrebe imovine, to se priznaje kao imovina (investicija). Uprava sama procjenjuje koliko u godinama iznosi taj produljeni vijek trajanja i na toliko se onda godina amortizira.
Ovdje to zaista ima smisla jer pod
a) taj popravljeni dok sad zaista ima veći uporabni vijek kad mu je dobar dio oplate zamijenjen, i
b) iznosi takvih investicijskih održavanja su toliko veliki da ih se treba 'rastegnuti' na sve one godine za koje se smatra da će taj dok donositi ekonomske koristi svojom uporabom.
Inače imate vrlo lijepo objašnjeno to na primjeru hotela na starom Bakićevom blogu, kako su trpali sve i svašta u troškove a imovina nikakva. Time su iskrivili račun dobiti i gubitka, velikim gubitcima, i istovremeno podcijenjivali imovinu u uporabi.
-
Koliko sam ja skontao amortizira se isključivo materijalna imovina, najmanji rok za takvu amortizaciju je dvije godine elektronika npr.?! Troškovi do 3500 kuna otpisuju se jednokratno,tj, oni se ne amortiziraju?! Zemljišta i šume se ne amortiziraju, iako su materijalna imovina.
Ovde vidim da je materijalna imovina porasla sa 274 na 282 milijuna, a kvartalna amortizacija je porasla sa 5,5 miljuna kuna na 11 milijuna kuna, ja bi rekao da su oni taj rast vrijednosti dokova jednokratno amortizirali, te da će sljedeći kvartal amortizacija opet ići po 5,5 milijuna kuna.
-
Ok. Može biti i tako kako navodite, nisam obraćao pažnju.
Stvar je procjene. Nema prepreke da se nešto amortizira u 12 mjeseci. To bi onda značilo da nisu htjeli veći gubitak u ovoj godini te su dio iznosa amortizacije prebacili na drugu godinu.
-
-
Ok. Može biti i tako kako navodite, nisam obraćao pažnju.
Stvar je procjene. Nema prepreke da se nešto amortizira u 12 mjeseci. To bi onda značilo da nisu htjeli veći gubitak u ovoj godini te su dio iznosa amortizacije prebacili na drugu godinu.
Ništa je kolega ne tvrdim decidirano, ali pokušavam logikom povezati brojeve...
Ispravite me slobodno amortizira se ulaganje u imovinu?! Što će reći da oni tu imaju amortizirati samo novi metal za dokove, rad na dokovima je njihov, pa to ni ne ide u amortizaciju, već u trošak plaća.
-
Ništa je kolega ne tvrdim decidirano, ali pokušavam logikom povezati brojeve...
... oni tu imaju amortizirati samo novi metal za dokove, rad na dokovima je njihov, pa to ni ne ide u amortizaciju, već u trošak plaća.
Trošak plaća se isto može prebaciti na imovinu, tako bi bilo i pravilno. Što da je rad tuđi? To bi sve bilo na fakturi dobavljača u jednom iznosu i stavci, materijal i rad.
Nema prepreke. Al opet, ovisi o procjeni uprave i računovodstva što im više paše: tekući trošak ili amortizacija kroz x mjeseci.
Ako nazovete u Lenac, rado će vam dati tu informaciju...
-
Koliko sam ja skontao amortizira se isključivo materijalna imovina, najmanji rok za takvu amortizaciju je dvije godine elektronika npr.?! Troškovi do 3500 kuna otpisuju se jednokratno,tj, oni se ne amortiziraju?! Zemljišta i šume se ne amortiziraju, iako su materijalna imovina.
Ovde vidim da je materijalna imovina porasla sa 274 na 282 milijuna, a kvartalna amortizacija je porasla sa 5,5 miljuna kuna na 11 milijuna kuna, ja bi rekao da su oni taj rast vrijednosti dokova jednokratno amortizirali, te da će sljedeći kvartal amortizacija opet ići po 5,5 milijuna kuna.
A nije li i u Q2 vec bila ta 'ubrzana' amortizacija? Kako je onda jednokratna
-
Da se ispravim, sad sam provjerio i ustvari je u Q4 2020 bila takva ubrzana amortizacija, i nakon toga 2 kvartala s normalnom amort od 5.5 milijuna, tako da bi se ipak slozio da bi i sljedeci kvartali trebali ici po 5,5 osim ako ne bude novog povecanja vrijednosti dokova
-
Pari mi da se ovaj VLEN sprema zakoračit u 7,xx kn područje, jel ovde itko čita bilancu ili prodajete dionice po principu 1 kupiš+1 dobiješ gratis'??
-
Pari mi da se ovaj VLEN sprema zakoračit u 7,xx kn područje, jel ovde itko čita bilancu ili prodajete dionice po principu 1 kupiš+1 dobiješ gratis'??
nema tu pomoći... VLEN nikad nije bio miljenik burze
-
Ship SVETI KRSEVAN (Ro-Ro/Passenger Ship) Registered in Croatia - Vessel details, Current position and Voyage information - IMO 9326562, MMSI 238151640, Pozivni znak 9AA2126Vessel SVETI KRSEVAN is a Ro-Ro/Passenger Ship, Registered in Croatia. Discover the vessel's particulars, including capacity, machinery, photos and ownership.…www.marinetraffic.com
Stigao jucer. Sad je vrijeme za remont Jadrolinijih brodova.
-
Ship ATHENA (Passenger Ship) Registered in Malta - Vessel details, Current position and Voyage information - IMO 9398008, MMSI 256424000, Pozivni znak 9HUA8Vessel ATHENA is a Passenger Ship, Registered in Malta. Discover the vessel's particulars, including capacity, machinery, photos and ownership. Get the details…www.marinetraffic.com
Jos jedan sutra dolazi.
-
Jadrolinija i dalje punu Lenac. Mozemo ih jos ocekivati do proljeca.
-
Lenac je pun, kao šipak koštica, koliko god neki šutjeli o tome!
Radi se sve u šesnaest!
I ja im prodajem opremu za brodove!
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-