Špekulantski gledano, s obzirom da u izvješću piše da se pozitivno poslovanje očekuje tek u drugom kvartalu, ne znam baš da će se nekome žuriti s kupnjom prije objave 1q rezultata.
Ne bih se slozio da se pozitivno poslovanje ocekuje tek u q2...
U izvjescu navode:
"Zbog čega su su prihodi Viktora Lenca u posljednjem tromjesečju 2020. godine i prvom tromjesečju tekuće godine značajnije manji."
Ali navode i ovo;
"Iako se Viktor Lenac i dalje nalazi u razdoblju smanjene zaposlenosti, trenutna vrijednost ugovorenih i očekivanih, ali još neugovorenih poslova za prvo tromjesečje veća je od prihoda ostvarenih u posljednjem tromjesečju 2020. godine"
Ako su prihodi veci nego u q4 kad je bez uvecanja amortizacije ostvaren gubitak od 1mil kn logicno mi je da u q1 posluju pozitivno.
I na kraju navode i ovo:
"Time je osigurana većina prihoda koji će Viktoru Lencu biti potrebni da održi pozitivno poslovanje u prvom polugodištu 2021. godine."
Ako poslovicno konzervativna i oprezna uprava u veljaci najavljuje dobit u prvom polugodistu meni je to znak da planirana dobit za H12021 nije ispod 15mil-20mil kn...i cisto sumnjam da bi izlazili sa ovom informacijom da ne znaji da ce i q1 biti pozitivan...
A s druge strane, ako nisu profitabilni u razdoblju kad rade remont na 4 USS NAVY broda onda treba bjezat glavom bez obzira...