Zanimljivo, jučer i danas poprilično velike količine za VLEN se kupile.. a gledam prodaju.. samo 19 naloga.. to odavno nisam vidio.. uglavnom na kupnji ne bude interesa za dionicama.. a ovdje izgleda nitko od nas tko ih ima baš nema u planu prodavati
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
Vjerojatno je netko novi ulazio. Obzirom da se posljednjih dana nešto i prodavalo, netko novi ili vise njih su se prepakirali u VLEN.
https://www.rast.hr/hr/trziste/vrijednosnica/vlen-r-b
Squeez na natprosječnom volumenu.
-
Zanimljivo, jučer i danas poprilično velike količine za VLEN se kupile.. a gledam prodaju.. samo 19 naloga.. to odavno nisam vidio.. uglavnom na kupnji ne bude interesa za dionicama.. a ovdje izgleda nitko od nas tko ih ima baš nema u planu prodavati
Pa kad smo cekali do sada, nismo prodali ni prije a kamoli sad kad imaju puno bolja izvjesca. Novi vlasnik zna sto radi ocito. Sigurna luka je ovo za sad i lomit ce se koplja na 20+ a ne na ovim razinama. Ovo prodaju ovi kuna gore ujutro kuna dolje popodne, pa sutra opet tako...
-
Nitko nije htio po 5, 6 ,7 kn nitko, a vidi sad.
ZSE u
-
Ja sa m htjela, al' nije bilo sa čime 🙃
Eno ga i crtala na 11 kn.
Ovdje čemo vijest koja je potaknula rast cijene ubrzo valjda doznati.
Ovdje netko misli ozbiljno.
-
I ja sam htio, i ubo, po 5 ali na žalost ponuda nije dugo trajala
-
http://prntscr.com/wjb4cs sto se tice ZSE na cijenu od 11.5kn ima li koja jeftinijija
-
Mislim da ne. Trenutno. Samo je to takva firma da iduće godine može biti minus u poslovanju pa onda ipak nije tako sve jednostavno kako sada izgleda. Svejedno mislim da je dobra kupnja još uvijek. Bez rizika je teško do velikih zarada.
-
CTKS Ključni Pokazatelji
Mislim da ne. Trenutno. Možda Čateks.Samo je to takva firma da iduće godine može biti minus u poslovanju pa onda ipak nije tako sve jednostavno kako sada izgleda. Svejedno mislim da je dobra kupnja još uvijek. Bez rizika je teško do velikih zarada.
Račun Dobiti i Gubitka Prihod (TTM) 107.85M Prihod (Kvartalni YoY Rast) 38.49% EBITDA (TTM) 11.75M Neto Dobit (TTM) 7.00M EPS (TTM) 31.14 Profitabilnost EBITDA Marža (TTM) 10.89% Neto Profitna Marža (TTM) 6.49% Dividenda Dividenda (TTM) 0.00 Dividendni Prinos (TTM) -- Cijena i Valuacija Tržišna Kapitalizacija 17.98M PE Omjer (TTM) 2.57 PS Omjer (TTM) 0.17 PB Omjer (Kvartalno) 0.29 EV / EBITDA (TTM) 2.69 Ostalo Ukupan Broj Dionica 224.77K Prosječni Dnevni Promet (1Y) 8.39K Beta (5Y) -1.41 Povrat na Kapital (TTM) 12.27% Omjer Duga i Kapitala (Kvartalno) 25.14% -
nema tu rizika a sljedeca godina moze biti samo bolja razloga je vise
-
-
Da li je moguce da mali Vlen bude katalizator oporavka nase burze?
Mozda bi bilo neobicno.
Ali nikako ne bi bilo nepravedno.
Nemam Vlen. Samo kazem sto mislim.
Cestitke imaocima.
-
tesko da Lenac moze biti katalizator na ZSE ali da je nekom upala u oko to svakako je bar po prometima u zadnje vrijeme.Kako je neko napisao Lenac ima mali free float i to nije Rivp Podr ili Adrs ali da je sa ovim financijskim pokazateljima jefitin to vidi i moj 8godisnji sin
-
imam neko svoje mišljenje o tome (o ZSE, prometima, podcijenjenim dionicama i dr.)
može bit i krivo, ako netko misli drugačije volio bih čuti razloge?
- ovo je definitivno najpodcijenjenija dionica na ZSE bez sumnje, pogledajte pokazatelje koje je gore kolega naveo s jednog popularnog sajta,
- sada se pomalo vrijednost počela otključavati, možda ima nešto drugo u pozadini, neka vijest uskoro, ne znam; činjenica je da je trebalo '100 godina samoće' nas malobrojnih koji smo trubili da ovo vrijedi puno više,
- s iskustvom trgovanja u USA u ovo malo vremena, ZSE ne da je zadnji kamenčić od sunca već je tu Bog davno rekao zbogom: imaš par fondovskih dionica gdje se bolje ne petljati u njihove posle, par drugih PSN i stečajuša kojima se igra tzv. 'sindikat' (nekolicina fizičkih osoba s parama, vrlo lako iz poslova s državom),
- i onda su tu VLEN i slične dionice, s malim FF kojima se nitko ne igra: i trubio sam i trubio da je ovo steal i bargain ali što vrijedi? oportunitetni trošak čekanja ću skupo platiti jer se drugdje moglo zaraditi brže, okrenuti par puta i zaraditi u konačnici više
- ma sva ta naša fondovska industrija, brokerska društva, ZSE i HANFA kao svojevrsni pokrov, regulator i okvir... sve je to odraz našeg društva kojeg smo napravili takvog, gdje je socijalizam zamijenjen ortačkim kvazi-kapitalizmom, gdje se poslovi i pozicije dijele po kumovima i stranačkim iskaznicama,
- recimo porez na kapitalnu dobit NE OPRAVDAVA uvođenje ni po kojem kriteriju: preskupo za novac koji se ubere, ruši dodatno likvidnost na tržištu, osnovicu koja je ionako nerazvijena (malo trgovanja, malo dobitnih ulaganja...) dodatno urušava etc.,
- umjesto da smo talijanima kod preuzimanja digli ljestvicu, skinuli smo gaće na prodaji VLEN-a (sjetite se da su ulazili neki fondovi, mislim i mirovinski netom prije); ali kako se kod nas sve zna, odjednom su fondovi sve rasprodali, dva veća imatelja su sklopili svoje prodajne ugovore (po koliko nikad nećemo znati, al ne vjerujem da su se obogatili jer bi se vidjelo u njihovoj bilanci),
- zašto se recimo tim kupnjama i prodajama nikad nije pozabavila HANFA? čemu ti ljudi služe i za koji klinac dobivaju plaću? što se zaboga događalo na KRAŠ-u samo da srbin ne dobije firmu? isto se prijatelji moji događa i danas gdje gradonačelnik Gline (HDZ) i dogradonačelnica (iz miješanog braka) ne komuniciraju, ne dijele sredstva i prvi dan na poslu dobiješ u vazu - mrtvog štakora?!
- ljudi moji, to su mafijaške metode i odgovorno tvrdim da je RH i sve u njoj ustrojeno tako; na Siciliji gdje sam bio u posjetu prijatelju koji se tamo priženio, lokalne tvrtke nisu mogle dobivati poslove na gradnji mostova, bolnica i škola radi 'poslovnjaka' sa sjevera zemlje; kasnije je dolje poslana guarda speziale i rastjerali su bagru i pozatvarali sve, od tih managera do korumpiranih političara i - gle vraga- prodisali ljudi, sad dolje postoje plantaže naranača i svaka druga kuća ima bazen, nema više iseljavanja,
- ja eto nisam odselio iz RH ali sam prebacio svoje interese i novčeke za mirovinu drugdje, sve osim VLEN gdje sam ostao iz nekog kaprica da dokažem prvenstveno samom sebi da je fundamentalna analiza i trgovina još uvijek živa!
eto, ako netko ima kontra-argumente, izvol'te
a.
-
Sve bi to bilo tako da se Balkanci i preko bare ne ponašaju balkanski... 😁: https://www.finviz.com/quote.ashx?t=BTBT a nisu očito ni fetivi Američani imuni na to.
I ovdje se dalo zaraditi. Sad je to već mnogo teze. Kao sto ćeš nadam se i sam vidjeti preko bare najniži PE i najveći prihodi nisu pouzdan pokazatelj zarade. Tamo je livada daleko šarenija i ljepša, al ima i tamo mina. U visokoj travi još se ne vide. USA Market je moguće u terminalnoj fazi euforije, barem bi se to moglo tvrditi za NASDAQ i zato moguće sve divlja. Nema tu sad vise pameti nego igraju razni faktori. Divljanje raznih “tulipana” i navodnog hedge-a na njih izravna je posljedica money printinga epskih razmjera.
Kad taj i takav trend posustane ili implodira onda ćeš vidjeti pored današnje ljepote i svo prokletstvo USA marketa. Jer sada na sve njegove ljepote i rast gledaš kroz ružičaste naočale. Svaka budala je doslovno uspješna jer sve sto stoji recimo u Nasdaqu uglavnom raste.
Mi smo kao i u svemu sjebali i burzu, i to vjerojatno nepovratno. Ali to ne znaci da se ovdje i u širem regionu s vremena na vrijeme neće moći okrenuti neka veća lova. Svijet se nepovratno mijenja kao i kratkoročne valuacije. No u dugome roku tesko je zamisliti da će 43% koliko recimo danas drzi DT u TMUS vrijediti kao 80 iii vise posto cijele DT grupe. Vidiš to je non sense koji nema veze s valuacijom, a ima veze s nečim drugim, a to je nažalost danas glavni drajver rasta dosta dionica abroad. Pa i kripto priča. Dakle, uvijek treba staviti pravu stvar na pravo mjesto i ne zavaravati se cijenama koje su daleko od uobičajenih vrijednosti. Vrijednost nije toliko rastezljiva kategorija koliko to moze biti cijena. Osim ako ne izmisle eliksir zivota pa ćemo uskoro moći zivjeti 150 ili 200 godina i barem kroz pola tog razdoblja efektuirati povrat investicija.
-
Jako lijep post kolega flight. Vidjet ćemo koliko dugo će trajati ovo u americi. Tesla je ušao u index pa kupuju fondovi koji moraju, a uz to si se zakačili i drugi. Kad tržište dođe do te faze nema to više veze s nikavim analizama i znanjima. Svakih 10 godina dođu neki novi klinci koji u kratkom vremenu zarade lovu koju oprezni znalci desetljećima ne mogu, što je paradoks. Samo je pitanje znaju li sačuvat to što su zaradili. Sjetite se 2007. i ingre, dalekovoda, igh, đure ili notornih bzjk, elke... Adris, ht, podravka, končar, erikson nt još uvijek vrijede samo se na njima tada nije dalo zaraditi ko na ingri i igh koji su na kraju od silne perspektive završili na aparatima.
-
računovođo bravo
odličan mini-rezime voljene nam zse. više puta je već rečeno da su naši HR zakoni među najboljima u europi, ali je problem što pravosuđe ne radi svoj posao kako treba. sprega rodijaštva, kumstava i zaslužnika. ZSE ista priča. masa netransparentnosti kamo god se osvrneš, a ako ja v cugu odlučim prodati ili kupiti npr. 500 dionica podravke ili adrisa (što i nije neki iznos), onda će se ta transakcija istraživati!
da, i slažem se. ima na burzi još nekoliko dionica tipa vlen, samo je pitanje koliko će vremena trebati i tko će ih pogurati. a oportunitetni trošak samo ide. mislim da nitko nema neiscrpnu čarapicu.
-
Bez obzira na fundamente koji su odlični, ovaj nagli rast na velikom volumenu (za hrvatske prilike) meni se čini da je indikator za nešto drugo što šira javnost z ovom trenutku ne zna. Je li to preuzimanje ili neki veliki posao ili nešto treće, nemam pojma. Naravno, možda nije ništa, postoji i ta opcija.
-
Pa gotovo cijela ZSE leti trenutno..
-
Pitanje je u kakvom je stanju matica tj,kako je korona utjecala na poslovanje iste tu za Lenac su skesirali cca 150mil kn a prije toga su se bavili remontom luksuznih jahti a kao remontni brodogradilište nisu bas bili veliki sto se vidi iz prospekta
-
Bez obzira na fundamente koji su odlični, ovaj nagli rast na velikom volumenu (za hrvatske prilike) meni se čini da je indikator za nešto drugo što šira javnost z ovom trenutku ne zna. Je li to preuzimanje ili neki veliki posao ili nešto treće, nemam pojma. Naravno, možda nije ništa, postoji i ta opcija.
leb, preuzimanje čega? društvo je preuzeto odavno
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADPL (AD Plastik d.d.) 3k