1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Razno
  3. Kavana

Birtija

• StatusQuo
  • February 17, 2020 at 10:14 PM
  • st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • August 12, 2020 at 10:43 AM
    Quote from toluen

Mislim da su na ovom forumu dvije stari suvišne - subjektivne ocjene bilo čega u izrazito negativnom kontekstu i posljedično vrijeđanje pošto to neminovno vodi u emocionalne povrede i sukobe. U stvarnom životu ljudi se u takvim situacijama nažalost ponekad i doslovno poubijaju zbog nečega što je u suštini potpuno nevažno. Takvi smo i to je vrlo teško mijenjati, ali može se naučiti kontrolirati kad se hoće. Ima sto načina.

Tko naučiti kontrolirati vlastite negativne emocije i porive ima šanse biti zaista uspješan čim god se bavio. A s vremenom otkrije da i život postaje puuno kvalitetniji s manje katastrofalnih padova i posljedičnih frustracija. Isprobano i savršeno funkcionira.

To je jedan od skrivenih dragulja ovdje na forumu tko je u stanju to primjetiti. Izvrsno mjesto za naučiti štošta - o samom sebi. Naravno onda kad ne dozvolimo da nas vlastiti ego, arogancija i ignorancija ne odvuku na tamnu stranu sile. Uspjeh, znanje i moć su proklete stvari koje nas mogu vrlo lako uništiti ako ne znamo dovoljno o samima sebi.

bravo, kolega!

izvrstan post.

pratim Vas što pišete i često znate objaviti ovakve mudrosti (ovo mislim bez ikakve ironije, dapače).

imamo u planu još neke novitade vezano za male ulagače na ovom forumu.

o svemu ćete biti obaviješteni od strane Admin

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • August 12, 2020 at 12:12 PM
    Quote from mitkko

Moja nit vodilja :)

Sadhguru je LEGENDA. Trenutno jedan od 10 najutjecajnih ljudi u Indiji i šire. Ne bez razloga. Tko ima mogućnost i volje da ga posluša i pri tome isključi vlastite predrasude - ima priliku puno toga kvalitetnoga naučiti i o sebi i o životu. Čista pozitiva. Topla iskrena preporuka, pa koga zanima, a možda ne zna za njega - Youtube "Sadhguru" - ima masu toga pa gledajte. Ili nemojte - kako god odlučite - u pravu ste. :)

st-brajo - uvijek za pozitivne stvari koje nam mogu pomoći da živimo kvalitetnije. Što god tko mislio, ali ovaj forum je svojim postojanjem već napravio puno toga izvrsnog i vjerujem da na tome neće stati. Iskreno HVALA svima koji u tome sudjeluju na bilo koji način. U tom smislu je i moj doprinos kroz možda ponekad čudne postove - ali uvijek u dobroj namjeri i uz ponekad malo šale naravno.

Što se tiče investiranja i trgovine vjerojatno nikada neću naučiti niti djelić onoga što mnogi ovdje prisutni znaju ili razumiju, ali mi to nije bitno jer sam zadovoljan s načinom i brzinom kojom taj segment života usvajam za ono što je meni na tom planu potrebno. Zahvaljujući kolegama s foruma to ide puno brže i kvalitetnije. :thumbup:

Inače - sami možemo puno toga, zajedno možemo SVE - samo to treba još i prepoznati. Taj dio mnogi ne kuže i misle da je utopija, ali i to je u skladu s mindsetom koji u ovim okolnostima imamo i kao pojedinci i kao društvo. Treba to razumjeti i dozvoliti da sve ima svoj put.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 13, 2020 at 11:11 AM
    Quote from zlocesti

Super ideja ! Neov kutak

Svaki forum mora imat svoga Nea.

Ko' i svako malo misto. Jer forum je baš to :)

velika se fama stvorila oko Neovih prognoza, da li su objektivni ili namjerno pogrešni to samo on zna, ali ako ih netko doživljava relevantnim i na osnovu njih ulaže, onda je odgovornost samo njegova, naravno da malo opterećuje teme i bilo bi dobro da su bile na jednom mjestu, ali postavlja se pitanje koliko je netko sposoban razlučiti "žito" od "kukolja",

ne vidim ništa loše u tome da bilo tko, ne samo Neo, iznese svoje viđenje kretanja cijena i tržišta, a kako je do toga zaključka došao, manje me briga, moje je da procjenim radi li to zločesto ili dobronamjerno, ne vjerujem da itko misli da ima toliku moć utjecaja na druge sudionike foruma, da bi svojim osvrtom i pisanjem o pojedinim izdanjima, naveo veću skupinu ulagača, poglavito većih, da postupi sa svojim novcem u skladu s nečijim tuđim mišljenjem, naravno da su pojedinačni i sporadični slučajevi mogući, pa kalo i lom od +- 2-3% su uvijek mogući, kako kod roba, poslova, tako i ljudi, a na njima je kada se nekoliko puta opeku, da procjene, je li to krivnja nekoga drugog ili njih samih,

evo da navedem i nekoliko primjera, vezanih ili nevezanih za Neovo ili pisanje drugih učesnika, najsvježiji primjer je evo nedavno Atpl,

prema Neovom pisanju i padu do 130kn, nitko je nije trebao kupiti, ali evo osobno sam kupovao malo iznad 200, danas je cijena preko 220, došlo je do promjena i rasta vozarina, a moje je sada da procjenim, da li prodati, ako očekujem pad vozarina ili ću čekati i dalje ako očekujem još veći rast, zato pratim svaku relevantnu informaciju, a forum i pojedinačne postove uzimam kao usputni dodatak ili potvrdu, onoga što sam ja donio kao zaključak,

drugi primjer je evo Opte, uza sve znanje i podatke iznesene na forumu, cijena je neki dan ipak skliznula, naravno da nekima to nije odgovaralo, ali nitko s foruma da je napisao ne znam kako krasan post nije mogao utjecati na odluku AZTN, koja je pokrenula put prema dolje,

pored svega, ne vidim boljeg i jednostavnijeg razloga ako netko piše dobro ili loše o bilo kojoj dionici, pa valjda je to osnovni razlog zašto je u određenom trenutku ima ili nema, osim ako piše loše, jer bi želio još kupiti, onda je to zločesto, a svatko za sebe neka procjeni, tko to tako piše i da li mu vjerovati ili ne, ovako ispada da je samo kolega Neo zločesti druker, a svi ostali cvjećke,

osobno me ponekada zbuni ovo moderatorovo prebacivanje postova, jer u isto vrijeme ima masu drugih, koji po mom mišljenju nisu realni, ali budu ostavljeni na temi, pa sam evo radi jednog takvog na Atpl i baniran na tri dana, jer kao ne doprinosi temi, a bio je upravo vazan na mišljenje i osvrt kolege Nea, pa ga evo prenosim u cijelosti,

"Quote from Neo Dosta ih zaziva rast..a ja sam misljenja kako ce Atpl uskoro ostvariti novo dno u 2020.g. Ja gledam tehnicki i sve zove pad.
    Trentutno ne bi dao vise od 130-135kn po dionici.
     D'artagnan,
    Ma znamo, kad kupis po 200.. onda ce to po analizi bar na 280-300 😂
    Moller,ako se odluči na kupnju po 200 znači da se dogodila neka značajnija promjena u nečemu i ima logike da tada očekuje navedene cijene, ja ga smatram vrlo logičnim ulagačem, jer burza je živ organizam, gdje i svatko od nas čini jednu malu stanicu"

i ne vidim u ovome što sam napisao ništa nelogično, osim što se smatram kolateralnom žrtvom od strane moderatora, jer sam kakti podržao teoriju kolege Nea, ali kako onda objasniti pad nakon pojave Corone do 140kn,

zašto su se neki ulagači tada odlučili prodavati do te razine, pa ja to ne mogu znati, ali znam da su to učinili, jer je došlo do značajne promjene okolnosti, nema svatko jednake zalihe novca, živce, strpljenje ili jednostavno taj dan nije bio kraj kompjutora, kao što su se neki nakupovali Opte neki dan ni krivi ni dužni iznad 5 kn, ostavljajući naloge i baveći se drugim aktivnostima ili užicima,

mislim da forum služi svakome da izrazi svoj stav i mišljenje, a kako i na koji način, to je njegova osobna stvar, pa ne moramo valjda svi biti experti u ulaganju i nepogrješivi, ja bar takve ne znam, jer ako i postoje oni sigurno ne trguju u ovoj žabokrečini što nam je ostala od burze,

na tome planu se treba založiti, jer vidite da nam je u državi veći interes za proizvodnju magarećeg mlijeka nego za funkcioniranje tržišta kapitala, samo zamislite koliko bi nam trebalo magarica da proizvedemo samo ono što su OMF rasuli kroz svoja ulaganja,

a vidimo nikoga to posebno ne zanima, a još manje brine, od premijera, koji nužno ne mora to razumijeti, pa do ministra financija, koji bi morao znati što se dogodilo i prišapnuti premijeru, hej Andrej, trebali bi kupiti jedan kanader pride za paljevine mirovinaca, jer za sve spaljene šume, makije i raslinje nije ni približno štete kao njihove,

za kolegu Nea predlažem poslati upit AZTN ili Hanfi, neka se očituju što oni misle o slučaju, te u slučaju negativnog odgovora, dozvoliti mu da barem bude konobar u Birtiji, gdje ćemo očito svi završiti, ako moderator malo ne popusti svoje kriterije

pozdrav svima, malo sam ga odužio, ali danas više neću pisati i neka svatko trguje po svom nahođenju najbolje što zna, jer za bolju metodu ja i ne znam :)

Edited once, last by Moller (August 13, 2020 at 11:19 AM).

• maratonac
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,592
    • August 13, 2020 at 11:18 AM

I ja sam za popuštanje kriterija, a ne odmah ići sa upozorenjima i isključivanjem. Jedino ne dozvolit vrijeđanja bilo kakve vrste.

Nešto mi govori da ćemo danas UP! :thumbup:

• JosefBeuys
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    371
    • August 13, 2020 at 11:26 AM

Problem je i pristranost moderatora. Jedino da se uvede sustav odgovornosti svih nas forumaša, gdje ćemo svi mi palcem gore ili dolje na pojedinim postovima razlikovati žito od kukolja, pa onda da ostanu frumaši poput Nea, a da s druge strane riješimo se likova poput Naima (iako mi obojica nisu ponešto previše dragi). Iako se onda riskira da kada sekti na Opti pokušaš objasniti realno stanje stvari da te palčevima prema dolje eliminiraju s foruma (iako to do sada ionako i moderator vrlo temeljito radi).

Kako god selekcija samih nas korisnika mi se čini najbolji put.

Dajte mi jeftino da vam prodam skupo.

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • August 13, 2020 at 11:37 AM

Slashdot je oduvjek imao najbolji sustav korisnicke moderature od web foruma. Svaki korisnik dobija s vremena na vrijeme odredjeni broj moderaturnih bodova kojima ocjenjuje postove. Kad ih se potrosi, ne vrate se odmah nego tek kad se izvrti moderatura ostalih. Takodjer, oni koji dobijaju pozitivniju moderaturu dobijaju i vise moderaturnih bodova.

Vrlo jednostavan sustav a vrlo demokratican.

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

Ledica
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,221
    • August 13, 2020 at 11:39 AM
    Quote from maratonac

I ja sam za popuštanje kriterija, a ne odmah ići sa upozorenjima i isključivanjem. Jedino ne dozvolit vrijeđanja bilo kakve vrste.

Slazem se u potpunosti s vama da je najvažnije kazniti vrijeđanje . Kolega koji mi je udijelio kompliment “ priglupa krava “ dobio je ban jedan dan a Neo zbog svojih postova uklonjen trajno .

Molim admina da pomiluje Nea , jer ako Predsjednik RH ukazom dijeli pomilovanja osuđenih za teška kaznena djela i povrede zakona može se i kolegu Nea pomilovati , ipak je kršio samo pravila jednog foruma .

• rambo_5
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,138
    • August 13, 2020 at 12:30 PM

Meni je Neo teška komedija i uvijek ga volim pročitati jer su mu prognoze sulude za ne povjerovat. Nekad pogodi, nekad spektalularno pogriješi, uvijek se hvali kako je zaradio, ali nikad na targetu koji je sam zadao nego na 5-10% iznad startne cijene, ko tipični trejder. I naravno da nikad ne kaže da je izgubio, taj uvijek pogađa 😄

Tip mi dođe ko žuta štampa nakon Dostojevskog, opuštanje za mozak, možda i koji smijeh, najčešće vrćenje glavom u nevjerici šta taj piše. Dajte ga vratite, tip daje dodatnu opićenu i opuštenu dimenziju forumu, takve u Dalmaciji slavimo i častimo 😄

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • August 13, 2020 at 12:38 PM

Ako nam uskoro ne vratite Nea, idu demostracije :S

Ja ću se pak, u međuvremenu, za pokoru, suzdržati od crtanja grafova.

Nije da je taj Neo bio maligan, volio se pohvaliti, volio nas je za nos povući. Za kaznu katran i perje..al' progon ????

Smijeh je lijek za sve boljke

A i tko je bez grijeha, neka se prvi nabaci kamenom

Edited once, last by zlocesti (August 13, 2020 at 12:46 PM).

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • August 13, 2020 at 1:01 PM

Moller - volim pročitati kad netko malo detaljnije (i suvislo) ispriča "svoju priču", a ne samo telegrafski nabaca natuknice i bjež dalje. Ima smisla.

Možda će ovo što ću sada reći zvučati utopijski, ali ne bi li nam svima bilo stvarno bolje kada bi zaista iskreno bez predrasuda uz pozitivnu dobronamjernu kritiku razgovarali i razmjenivali iskustva i informacije koje su nam doista bitne. Ne bi li to zaista bila izvrsna stvar. Štošta bi naučili jedni od drugih. Povremeno se to i ovdje dogodi. Naravno ovdje na forumu je fokus na vrijednosnicama i onome što ih okružuje.

Međutim svjesni smo činjenice da se o onome što je zaista važno u životu gotovo uopće ne razgovara (i svi se pravimo bedasti kao da to nije tako) zato što već stoljećima živimo u kulturi (civilizaciji) u kojoj je mnogo štošta pogrešno postavljeno, a većina iako duboko nezadovoljna tom činjenicom to niti ne pokušava promijeniti nego razočarano pod pritiskom vlastita opstanka i želje za boljitkom nastavlja kao hrčak vrtjeti taj besmisleni civilizacijski kotač dok sve ne ode dovraga.

Nažalost kako stvari stoje ovako postavljena priča ne može drugačije završiti. S tim da je ovaj forum još svjetla točka u svemu tome unatoč nekim svojim slabostima koje razumljivo ima. Ovo vjerojatno izgleda glupo dijelu članova foruma i misle "Evo ga opet ovaj dosadnjaković nešto bezveze trkelja, daj info i pare da trgujemo j..beš filozofiju", ali bojim se da postoje stvari kojih većina nije svjesna, a moglo bi nas u konačnici sve jako skupo koštati. Par stvari nam je tijekom godine dalo blagu naznaku kako to izgleda kada se dogodi (užas), ali nije nas očito bitnije promijenila i naučila pameti.

Poanta je - ima jako puno toga pred nama za naučiti, pitanje je samo hoćemo li imati vremena za to prije nego nam majka Priroda zaključi ocjene i smjesti nas u herbarij povjesti među ostale vrste koje su imale svojih "5 minuta", ali nisu uspjele naći točne odgovore i osigurati opstanak u ligi prvaka. Snažna smo vrsta sposobna svašta preživjeti kad treba, tako da ne gubim nadu da ćemo naći odgovore i rješenja na bitne stvari prije nego zvoni za kraj školskog sata. Ali mislim da je ostalo još malo vremena do zvona i ako si sami ne pomognemo pa otvorimo okice na vrijeme - nitko nam neće pomoći.

Mislim da me jako dobro kužite što želim reći. Sve kreće od nas i onoga što znamo, mislimo i radimo. U tome leži i uspjeh i propast. Sami možemo puno, zajedno možemo SVE, ali...puno je više onoga što radimo krivo nego dobro samo zbog činjenice što jedni druge doživljavamo kao suparnike i neprijatelje nego suradnike i suputnike. Jer je tako postavljena kultura u kojoj živimo dok nas ta glupost u konačnici sve ne ukloni sa životne scene na planeti Zemlji.

• buMBum
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    769
    • August 13, 2020 at 1:24 PM

Pogled na ZG burzu iz iločkih podruma je drugačiji od onoga iz Okrugljaka ili sa Briona, Savudrije, Splita, Straduna, Kapetanove Kuće ili Robara u Trpnju!

Pogled ekonomiste na burzu je drugačiji od pravnika, liječnika, inženjera, umjetnika, političara!

Iako govorimo istim jezikom i pišemo istim pismom uvijek postoji jedan mali, a nekada i veći dio, kada npr. inženjer neće razumjeti ekonomostu ili pravnika i obrnuto pa se jednome ili drugome čini da ovaj drugi priča ili piše gluposti. Ovo se uvijek dogadja kada jedan ili drugi ili obadvojica nisu svjesni svojih ograničenosti.

Dakle, nema potrebe za vrijedjanjem ili ograničavanjem sloboda bilo koga ovdje nego malo više razumijevanja i argumentacije zapisanoga.

U svemu postoje “pukotine “ kroz koje ulazi svjetlost. Tu pukotinu i svetlost donose pojedinci koji svojim postupanjem, ovdje pisanjem, često odstupaju od mase.

Moderator bi ovo gore trebao znati a i svi mi ostali. Nisam pročitao da se neko direktno Izjašnjava da kolegi Neu ponovo odobri pisanje i da ga se ne blokira, naravno osim Moderatora i još jedne ili dvije osobe. Isto tako nisam primijetio da je Neo svojim pisanjem nekoga uvrijedio, osim možda kada je ispriviciran, vidi gore zašto, nešto ruźno zapisao. Možda!

Stoga još jednom: Ukinite blokade i dozvolite argumentiranu diskusiju.

Hvala!

buMBum

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,471
    • August 13, 2020 at 2:17 PM
    Quote from Ledica

Molim admina da pomiluje Nea , jer ako Predsjednik RH ukazom dijeli pomilovanja osuđenih za teška kaznena djela i povrede zakona može se i kolegu Nea pomilovati , ipak je kršio samo pravila jednog foruma .

Neo je previse utonuo u svadju s moderatorom na drugom forumu i nema sanse da ga se vrati nakon toga(ipak svi mi na kraju pamtimo dal nas je netko uvrijedio pa tako i moderator ma kolko se on trudio bit objektivan). Mozda da dopuste Neovom brat Matrix-u da nam se prodruzi :) al da se pridrzava pravila....

Neo vrati se doma!

Neo se vraca kuci...

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

Edited 7 times, last by emil (August 13, 2020 at 2:31 PM).

• tepra
    Guest
    • August 13, 2020 at 5:45 PM

Zanimljivo je da baš na ovoj temi na zadnje dvi stranice se može čuti tako dobrih i sabranih mišljenja.

Moj prijedlog je da tema promjeni ime iz Birtija u Ispovjedaonica.

Osobno mi kolega Neo ne smeta. Tako da palac gore da se ban makne :)

• snupy
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    225
    • August 13, 2020 at 11:34 PM

nije li to divno da netko na ovim multiplima zeli izaci van sa dionicima i prepustiti drugom palicu da okusi dasak zelenoga

Nemojte Ivani vjerovati na rijec i sama je prije 2 godine prodala oko 5000 komada na 5kn u nadi da ce je srusiti

Edited once, last by snupy: Merged a post created by snupy into this post. (August 13, 2020 at 11:35 PM).

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • August 14, 2020 at 3:13 PM

https://www.24sata.hr/lifestyle/dr-b…-slabost-710606

"Što nas koči?

Najviše nas koči to što smo, kao i cijela zapadna civilizacija, upali u laž. Ne učimo se govoriti istinu i ono što vidimo. Primjerice, kad političar zlostavlja člana obitelji, preko toga se prelazi. Mislim da je upravo zadaća medija upitati za greške i tražiti odgovornost. Užasno je što učimo mlade da nikad ne priznaju da su pogriješili, i to je porazno ne samo za psihijatriju nego i za cijelo društvo. Samokritika osigurava razvoj, a ovako skučeni i nezreli narcisi čuče na svakom uglu i ponavljaju: Ja sve najbolje znam, ja nikada ne griješim. Takav je Trump, ali tu su i drugi političari, pacijenti, liječnici, šefovi, ljudi na vodećim pozicijama."

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • August 14, 2020 at 6:34 PM

Moller - hvala na linku. Jedan od boljih članaka koji u srž pogađa ono što mislim da pravi najveću štetu čitavoj našoj civilizaciji. Samokritičnost i zdrav odnos prema sebi i okolini je po meni srž onoga što kada i ako se promijeni doslovno ima snagu čitavu civilizaciju spasiti od propasti. Ta činjenica se manifestira čak i na ovom forumu, ne treba dalje tražiti.

Inteligencije, tehnologije, znanja i resursa nam ne fali, ali fali ta unutrašnja komponenta samokontrole koja stavlja istinu ispred laži kao važniju za stvaran uspjeh u bilo čemu. Samo pogled na ljude koji su danas na bilo koji način lideri ovog svijeta govori o toj činjenici koliko je nedostatak te samokontrole opasna stvar za sve nas, ako pri tome taj netko u rukama posjeduje stvarnu moć.

Dok se to ne riješi svaki uspjeh koji sada postignemo je zapravo gorkog okusa. Nema sreće u činjenici sa možemo naizgled bez posljedica prevariti, izigrati, opljačkati ili ubiti onoga tko nam stoji na putu našeg uspjeha, osim ako smo sociopati, a ovo društvo (civilizacija) se trudi upravo takve proizvesti u što većim količinama.

Taj problem je zapravo vrlo lako riješiti, ali je potrebna stvarna, a ne deklarativna podrška čitave zajednice. Neriješiva je samo ako kao zajednica nastavimo to negirati iz raznih sebičnih razloga.

• Ivana7
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    799
    • August 15, 2020 at 12:39 AM
    Quote from snupy

Nemojte Ivani vjerovati na riječ i sama je prije 2 godine prodala oko 5000 komada na 5 kn u nadi da će je srušiti.

- gospon Snupy, ne vjeruj ženi koja laže.

• BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • August 15, 2020 at 10:31 AM
    Quote from Ivana7
    Quote from snupy

Nemojte Ivani vjerovati na riječ i sama je prije 2 godine prodala oko 5000 komada na 5 kn u nadi da će je srušiti.

- gospon Snupy, ne vjeruj ženi koja laže.

Ne vjeruj ženi i točka :/8).

Ali sto se tice ulaganja zene imaju bolju disciplinu od muških, te naravno poznatu žensku intuiciju :thumbup:

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

• Ardwark
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • August 16, 2020 at 9:55 AM

Jedan stari.

Samo da vidite ocekivanja u sljedecoj godini.

• KultLicnosti
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,644
    • August 16, 2020 at 3:14 PM

7 charts show why Beijing won't give up their South China Sea claims without a fight

Ne priča se dovoljno o ovome ali je kao asteroid smrti. Corona je za ovo šala mala.

Ipak nevjerujem da Kina tu misli išta napravit idućih bar 5-10 godina. Tehnološki su preslabi za direktan sukob s SAD.

Ali koliko svojataju otvorenog mora skoro je ludo kao granice po Memorandumu SANU !

...i zaboravimo ono što smo naučili kad smo bili mali. Propuh ne ubija, propuh u ovoj krizi spašava. (D.B.)

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • June 6, 2025 at 11:22 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      915k
      2k
    3. umalo

June 6, 2025 at 11:22 AM
    1. Tvrtke s potencijalom za IPO 33

• toluen
      • May 31, 2020 at 6:04 PM
      • Dionice
      • toluen
      • June 6, 2025 at 9:21 AM
    2. Odgovora
      33
      Pregleda
      18k
      33
    3. Avx

June 6, 2025 at 9:21 AM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 6, 2025 at 9:09 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 6, 2025 at 9:09 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • June 5, 2025 at 10:42 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. Bankar

June 5, 2025 at 10:42 PM
    1. LKRI (Luka Rijeka d.d.) 472

• harpun
      • February 13, 2020 at 6:27 PM
      • Dionice
      • harpun
      • June 5, 2025 at 5:38 PM
    2. Odgovora
      472
      Pregleda
      171k
      472
    3. umalo

June 5, 2025 at 5:38 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

umalo June 6, 2025 at 11:22 AM
  • Tvrtke s potencijalom za IPO

Avx June 6, 2025 at 9:21 AM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 6, 2025 at 9:09 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Bankar June 5, 2025 at 10:42 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

umalo June 5, 2025 at 5:38 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Dado June 5, 2025 at 9:45 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

misterno June 4, 2025 at 7:36 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All June 4, 2025 at 4:34 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

Dado June 4, 2025 at 1:38 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All June 4, 2025 at 11:36 AM

Popularne Teme

• Birtija

5,858 Replies, 5 years ago
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

4,267 Replies, 5 years ago
  • Aktualno (vijesti)

1,148 Replies, 4 years ago
  • Prognoza cijena

231 Replies, 5 years ago
  • Prijedlozi za forum

212 Replies, 5 years ago

Online korisnici na ovoj temi

• 1 gost
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt