i ova godina, smanjena amortizacija i nabijeni svi troškovi u zadnji kvartal... vidiš samo koliko su smanjili dobit , u nekom sljedećem kvartalu će sve to izletit na izvolte
VLEN (Viktor Lenac d.d.)
-
-
-
USNS Trentonwww.msc.usff.navy.mil
Is too short kaže. Bitće i dužih i većih i boljih bravo uprava...
Ship USNS KANAWHA (Replenishment Vessel) Registered in USA - Vessel details, Current position and Voyage information - IMO 8704080, MMSI 367865000, Call Sign NPTDVessel USNS KANAWHA is a Replenishment Vessel, Registered in USA. Discover the vessel's particulars, including capacity, machinery, photos and ownership. Get…www.marinetraffic.comNi ovo nije loše. Mislim da je ova cijena dionice bagatelna i jako dobra prilika posjedujem manju količinu.
-
Lenac: U 2022. udvostručeni prihodi i dobitRIJEKA - Brodogradilište Viktor Lenac ostvarilo je u 2022. ukupne prihode od 641,3 milijuna kuna, što je i više nego dvostruko u odnosu na godinu prije, a…www.seebiz.eu
Ovo je perjanica u ovoj godini,jos kad stignu rezultati 1.kvartala bit će tamo gdje joj je mjesto!
-
Ja imam problem u tome kaj sam kupovao na oko 1 evro. I sad mi nekako skupo podebljavat. Psiha je zajebana stvar.
-
Ja imam problem u tome kaj sam kupovao na oko 1 evro. I sad mi nekako skupo podebljavat. Psiha je zajebana stvar.
U tom slučaju pokušati jednom dnevno pogledati fotku popunjenosti Lenca i pročitati izvještaje. Ako se psiha ne smiri i simptomi nastave pojačati na tri puta dnevno. Ako vam i to ne pomogne onda ne znam da li će i prodaja pomoći .
P.S. Ako vam treba fotka mogu fotkati.
-
Baš gledam svega 15 naloga na prodaji kod VLEN.
-
Netko je danas prosuo lijepu količinu na kraju dana.
Panika ga ulovila a u Viktor Lenac trenutno niti glavoč ne može uplivat koliko brodova ima u škveru.
-
A dobro, logika burze je da nema logike, ako padne jedan, padnu i drugi makar mlatili pare, hbga
Tako kad je nakon potresa pala i mrcvarila se oko 5 kn, nije mi bilo jasno tko ih se rjesava, a na racunu fini iznos po dionici, ali da nije palo, nebi mogli tada pokupiti od tih sto su prodavali skoro 50% jeftinije od talijana, hvala im 👌😉
Tako i danas brodari pali, a i dalje voze po 👌💪 vozarinama, pa sta reci ovima koji prodaju, nego hvala 😅 jeste da su male kolicine, ali tako je i sa lencom bilo, morao si biti strpljiv dugo, ali zato je sada slađe 😎
-
Ja recimo izlazim iz dijela pozicija da si oslobodim lovu jer mislim da je ovo sa svb u americi dosta opasno. Ako rokne i credit suisse tek cemo vidjeti sta je pad. Ovakve dionice ce se sigurno vratiti na ove razine i vise, ali zasto ne sacuvati nesto love za dokup.
-
Je, samo imas AKO 🤔, sa druge strane netko treba i pasti i bez SVBa i CSa, a netko je kes masina trenutno 8 treba da padnu kada krenu poslovni problemi, pokvari im se sredstvo za rad, i takve stvari… ali da, na atak je logika da nema logike,,,
-
-
MarineTraffic: Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine TrafficMarineTraffic Live Ships Map. Discover information and vessel positions for vessels around the world. Search the MarineTraffic ships database of more than…www.marinetraffic.com
popunjnost i naplata jako dobro u lencu
-
Nece bit mjesta u lencu, ni na racunu za naplatu 🤣, sve puno do čepa 🤟💪
-
Ne treba gledat samo popunjenost, treba sagledati i strukturu poslova prenesenih iz prošle godine i poslova koji se rade u ovom kvartalu.
Ovo šta su radili u u prvom kvartalu nekada su radili tijekom cijele godine. I to u godini koja je bila dobra.
Osim ova dva Amera koja su trenutno u škver, po meni šlag na torti će biti brod za kraljevsku obitelj koji se radio cijelu prošlu godinu a najveći dio će se naplatiti upravo u ovom kvartalu.
Prema obavijesti iz protekle godine brod bi trebao uskoro biti gotov.
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/VLEN/COI-VLEN-64296411e5b59d010c25241cf40f161e.pdf
-
Poginuo radnik u VL
Poginuo radnik u brodogradilištu "Viktor Lenac" - Novi listRIJEKA – U Brodogradilištu “Viktor Lenac” došlo je do nesreće u kojoj je smrtno stradao zaposlenik brodogradilišta, priopćili su iz Policijske uprave…www.novilist.hr -
Pa kako sad ovo?!? Šta nisu rekli da će Talijani prati lovu preko doka
7 milijuna eur. Nje to puno novaca za Lenac. Jedan malo bolji kvartal, a dobiva ogromnu vrijednost za daljnje poslovanje.
Svaka čas šta novac ostaje u Hrvatskoj i šta su dali domaćem brodogradilištu posla.
Koliko pontona ima dok11, odnosno koliko je ukupna investicija?
-
9 pontona ukupno
Viktor Lenac: Zbog dodatnog poreza upitna investicija u obnovu dokaRemontno brodogradilište Viktor Lenac je jedino europsko brodogradilište koje će platiti porez na "ekstra" dobit.tockanai.hr -
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/48343
7 milijuna eur. Nje to puno novaca za Lenac. Jedan malo bolji kvartal, a dobiva ogromnu vrijednost za daljnje poslovanje.
Svaka čas šta novac ostaje u Hrvatskoj i šta su dali domaćem brodogradilištu posla.
Iz Izvješća; 9 komada.
Najznačajnija investicijska potreba Viktora Lenca i dalje je vezana uz osiguranje kapaciteta plutajućih dokova, prvenstveno najvećeg Doka 11. Njegova zamjena novim dokom trenutno je nedostižna za Viktor Lenac, jer je riječ o ulaganjima koja bi stajala više od stotinu milijuna EUR-a, a što je nemoguće osigurati dugoročnim kreditima zbog nedovoljnih kolaterala koje banke zahtijevaju radi osiguranja financiranja. …. Obnova bi započela izgradnjom dva nova zamjenska pontona kojima bi se zamijenili oni dotrajali. Naime, Dok 11 sastavljen je od ukupno devet plutajućih pontona povezanih tornjevima, te bi postepena zamjena jednog dijela i mogućnost popravka preostalih „na suhom“, … I ovdje je riječ o značajnim ulaganjima, koja će po jednom potonu stajati preko 6 milijuna EUR-a, ali i o mnogo trajnijem rješenju, kao alternativi nabavke novog ili novijeg korištenog doka, no takvih polovnih dokova na tržištu manjka. U cilju što obuhvatnije obnove pontona Doka 11, Viktor Lenac planira dio ulaganja osigurati dugoročnim kreditnim sredstvima, no sve u ovisnosti o dinamici obnove pontona i mogućnosti koje će pružati budući financijski rezultati poslovanja.
-
https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/48343
7 milijuna eura su samo ruke, materijal nabavlja Lenac. Ukupno bi to trebalo koštati 12 milijuna.
-
A ispada da je cjelokupna obnova doka 11, 50-60 milijuna eura? To je ozbiljan novac za Lenac i znači najmanje 2 godine vrhunskih rezultata i čekačice za male dioničare .
-
nema tu dividende do daljnjega
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-