ZABA, također sjelo jučer popodne
IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)
-
-
-
Dobit:
- 1q 2023., 2.25 milijun eura
-1q 2024., 3.84 milijuna eura
--------------------------------------------
rast dobiti od brutalnih 70%
-
Dobit Q1 na dividendu,s ostalim nek se igraju
-
Praktički 26 eura neto dobiti samo u prvom kvartalu.
Mislim da se realno ovdje može u ovoj godine očekivati preko 100 eura po dionici neto dobiti.
Dobro oplemenjuju naš kapital pa nema potrebe za velikim dividendama, samo neka nastave tako.
-
Što je najbolje s obzirom na ECB kamate na depozite i 2Q je gotovo izvjesno izvrstan.
-
NLB objavio ponudu za preuzimanje Addiko bankewww.poslovni.hr
Borba za teritorij s rastom BDP-a!!
-
Banke previše zarađuju da bi to bilo zanemareno i počela je faza preuzimanja na bankarskom tržištu. Pitanje je vremena kad će ove naše dvije udavače, IKB i HPB doći na red za udaju.
-
-
Godišnji rast dobiti u drugom kvartalu 17,0%, a u prvoj polovini godine 40,8%.
P/E ispod 5,0 na ovim cijenama...
-
Eto Milenko je prodo, izgleda sve, a tko je kupac?????
Da li netko to zna.???
-
-
serfin d.o.o., sada je na 16,5%
-
To baš i nije dobra vijest.
-
To baš i nije dobra vijest.
A zašto to nije dobra vijest?
-
Nije dobra jer je vlasnik pogrebnik i ima sede na adresi Via M. Tita.
Mala šala.
Prije ili kasnije ovo ide na panj.
-
Možete malo pojasniti ovo "na panj"?
Vjerujem da uvijek može ići ka lošijem...ali nije mi baš jasno zašto bi ovo krenulo nekim lošim putem..dioničarska struktura je ovdje stvarno jako razdijeljena.
-
Misli na prodaju kad kaže na panj. NLB bi rado kupio neku banku u HR. Kako izgleda da od Hypo neće biti ništa, IKB je vrlo realna opcija.
-
Obzirom na poslovicnu susjedsku ljubav, od toga mislim da nece biti nikad nista
-
Mene više brine SERFIN, nego NLB.
-
Serfin d.o.o. je konstantno skupljao do korone,onda se stalo.Neki drugi razlog ili je IKBA cijenovno bježala ne bih znao ali se ovom kupnjom solidno ipak skupilo za "propušteni" period.
Moglo je kroz vrime i jeftinije ali opet imaju odličan prosjek.
Ako vas brine sljedećih godinu dana da i žele ispod 410 se ne može.
Trenutna cijena 446
P/E < 5
P/B < 1
Imati veću poziciju i ne dokupiti sa ovakvim pokazateljima može lako dovesti nekog drugog u napast pa se nije na odmet zaštititi jačanjem pozicije.
Meni je pozitivno da ipak sve ove godine vrebaju u sjeni i da su provirili na sunce,neki mi osječaj da nisu jedini.
-
Serfin d.o.o. je konstantno skupljao do korone,onda se stalo.Neki drugi razlog ili je IKBA cijenovno bježala ne bih znao ali se ovom kupnjom solidno ipak skupilo za "propušteni" period.
Moglo je kroz vrime i jeftinije ali opet imaju odličan prosjek.
Ako vas brine sljedećih godinu dana da i žele ispod 410 se ne može.
Trenutna cijena 446
P/E < 5
P/B < 1
Imati veću poziciju i ne dokupiti sa ovakvim pokazateljima može lako dovesti nekog drugog u napast pa se nije na odmet zaštititi jačanjem pozicije.
Meni je pozitivno da ipak sve ove godine vrebaju u sjeni i da su provirili na sunce,neki mi osječaj da nisu jedini.
NLB:
P/E 4,1
P/B 0,8
Dobit im je rasla prošle godine 49%. Cijena je trenutno u padu zbog neuspješne akvizicije ADDIKO. Treba znati da su visoki kamatni prihodi za prošlu godinu kod banaka, za moje pojme ne baš tako zdravi, jer je većina kamatnih prihoda nastala parkiranjem para na računima pri ECB za koje im je ECB priznavala cca 3%. Znači na avista depozite daješ, statističnu grešku i to plasiraš na ECB i za to dobiješ 3%. U planu je padanje EURIBOR-a, što će, po meni natjerati banke da se posvete primarnom poslu: kreditiranju gospodarstva i potrošačko kreditiranje. Banke će težiti k tome da uđu u preuzimanje onih banaka koji imaju široku mrežu bankomata i poslovnica. Mislim da IKBA u tom smislu prava opcija za NLB,. Ja da sam na mjestu uprave IKBA razmišljao bi o mogućoj fuziji s kakvom manjom bankom i s tim bi širio područje djelovanja.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner