Ma joj dajte, firma je propala kao i HIŠ. Cijeli taj sustav je uništen, a priča o HIŠ-u je završila prije no što je i počela. Mislim da nikome nije zanimljiva šećerana od većih igrača jer svi smo u EU, a potpora iz prošlosti više nema. Dakle, netko može poklopiti Viro da ima lokalno tržište i prisutnost al u pogledu neke ozbiljnije proizvodnje to su tempi passati.
Fama je da je Viro ikada pobudio ozbiljniji interes od bilo koga. Svojevremeno su se ovdje hodočastili iz Agrane al razlika između bida i Zadrinog aska bila je nepomirljiva. Agrana je znala što slijedi nakon ukidanja subvencija i nudila ono koliko vrijedi trgovina (marža) na lokalnom tržištu. Na razini cijene distribucije, logistike i centralnog skladišta.
Sada je ključno stabilizirati poslovanje i vratiti povjerenje ratara jer šećerna repa je mnogima postala “no-no” kultura. Ako se to uspije i konsolidira lokalno poslovanje uz potpore poljoprivrednicima onda bi se mogla u duljem roku povratiti i proizvodnja i tržište. Do tada, ovo je sve skupa “priča u oblacima”.
Moj naklon. Na dobro ste tragu. I koliko mi je poznato nisu odustali. Cekali su ciscenje bilance
Sada je to gotovo idemo jos povisiti sto se da od dionicara da probamo doci do 95% i tocka