1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• upupup
  • February 14, 2020 at 10:13 AM
  • Ardwark
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • January 12, 2023 at 1:00 PM
    • #1,121
    Quote from havi

Ma joj dajte, firma je propala kao i HIŠ. Cijeli taj sustav je uništen, a priča o HIŠ-u je završila prije no što je i počela. Mislim da nikome nije zanimljiva šećerana od većih igrača jer svi smo u EU, a potpora iz prošlosti više nema. Dakle, netko može poklopiti Viro da ima lokalno tržište i prisutnost al u pogledu neke ozbiljnije proizvodnje to su tempi passati.

Fama je da je Viro ikada pobudio ozbiljniji interes od bilo koga. Svojevremeno su se ovdje hodočastili iz Agrane al razlika između bida i Zadrinog aska bila je nepomirljiva. Agrana je znala što slijedi nakon ukidanja subvencija i nudila ono koliko vrijedi trgovina (marža) na lokalnom tržištu. Na razini cijene distribucije, logistike i centralnog skladišta.

Sada je ključno stabilizirati poslovanje i vratiti povjerenje ratara jer šećerna repa je mnogima postala “no-no” kultura. Ako se to uspije i konsolidira lokalno poslovanje uz potpore poljoprivrednicima onda bi se mogla u duljem roku povratiti i proizvodnja i tržište. Do tada, ovo je sve skupa “priča u oblacima”.

Moj naklon. Na dobro ste tragu. I koliko mi je poznato nisu odustali. Cekali su ciscenje bilance

Sada je to gotovo idemo jos povisiti sto se da od dionicara da probamo doci do 95% i tocka

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 12, 2023 at 1:02 PM
    • #1,122
    Quote from havi

Dajte “to negdje” i pronadjite i dokažite. Mogu oni ugovarati sto hoće al ugovoreno i proizvedeno netko treba i platiti. Industrija šećera u Hrvatskoj je na izdisaju i vjerojatno će se utopiti u neki veći EU šećerni konglomerat i onda će naši građani “lizati” tuđu sirovinu i preradu.

Zadro nije bio igrač i nije znao odigrati. Zbog toga je postao i ostao grobar prerade šećera u RH

Pogledajte samo koliki je pad proizvodnje sirovine u RH u posljednjih 15 goidna? Zar tome treba još išta dodati?

https://www.poslovni.hr/hrvatska/trzis…i-secer-4353797

To je kao da idete dokazivati globalizaciju. Tko ima uši neka čuje ,tko ima oči neka vidi. Sve je tu jasno. Najveći problem je sirovina po nekoj mojoj procijeni iz čistog razloga jer opg nije u interesu raditi preko računa kad može prodati robu za cash. Ali ova turbulentna vremena će ipak izgleda neke stvari posložiti

• Ardwark
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • January 12, 2023 at 1:11 PM
    • #1,123
    Quote from Arhang33

Hoće

Quote from Ardwark

Sigurno ima kupca.

Imao ga je prije predstecajne samo je tada trebalo pricekat da se ista rijesi

Sada kada je rjeseno do ljeta ce i kupac biti znan.

Do tada cekamo. Strpljivo. Cekao sam 2 god, mogu jos 6 mjeseci.

Jer nece kupac uzet viro da ima his i probleme sa dionicarima.

Treba to sve isplatiti pa da je 100% vlasnik

Display More

Ja ne vidim način da se mali dioničar izvuče iz ove priče. Ako odemo u Županju i glasamo protiv dobit ćemo ponudu za prodaju i to je to.

Ako ne odemo u Županju i ne glasamo ostat će nam dionice koje će kompanija možda otkupiti, a načelno i ne mora. Istina je da sreća prati hrabre...i istina je da ne treba uskakati u vlak ludila i prodavati "daj što daš". Dodatni problem je što su mali dioničari skupina individualaca i jedino gdje se ekipiramo je forum.

Da, za kraj najveći problem je što nam fali informacija... Ardwark, imate li neku ideju koje će biti Vaše manevarske mogućnosti za 6 mjeseci? Ako sam dobro shvatio Vi bi dionice zadržali i pokušali sami ispregovarati prodaju van burze?

Display More

Treba ici na skupštinu i tamo vidjeti sto kazu ostali dionicari. Mozda se grupiraju na licu mjesta. Po meni, interkapital je bio netko iz VIRO

jer sam im ponudio svoj komplet koji su odbili jer ista ne vrijedi vise od 62. Tada.

Govorimo o nama cemu sto je bilo prije vise od mjesec dana.

Svakako treba vidjeti razvoj na burzi u sljedecih 2 tjedna

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • January 12, 2023 at 1:12 PM
    • #1,124

Kome moze prodati robu za kes? Tko bi kupovao secernu repu po hrvatskom selu za kes? I za koga ?

• Ardwark
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • January 12, 2023 at 1:31 PM
    • #1,125

Kolega HAVI

Malo mi vucete na marielenu koja je pala pod utjecaj bisakovi pa prodala.

Sad cupa kosu jer nije vjerovala da firma vrijedi.

Kao sto ni vi sada ne vjerujete iako neki nude tromjesečni prosjek daleko iznad cijene od marielena a puno vise od 0 koliko je Bisakovi zagovarao.

A nemate dionice VIROa jako se trudite da nam pojasnite da to ne vrijedi.

Hvala na tome.

Bum jos malo pricekao da vidim razvoj. Za sada sam u odlicnom plusu i sa ponudom od Zadre.

A kako je bilanca ociscena mislim da je fer vrijednost 90. Odnosno konzervativna.

I to sam posao i prije.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • January 12, 2023 at 1:48 PM
    • #1,126

Kolega @Aardwark

Ajde nam vi dajte procjenu s nekim konkretnim parametrima vrednovanja da vidimo i shvatimo uopće kako vi to vrednujete i koliko?

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 12, 2023 at 1:49 PM
    • #1,127
    Quote from havi

Dajte “to negdje” i pronadjite i dokažite. Mogu oni ugovarati sto hoće al ugovoreno i proizvedeno netko treba i platiti. Industrija šećera u Hrvatskoj je na izdisaju i vjerojatno će se utopiti u neki veći EU šećerni konglomerat i onda će naši građani “lizati” tuđu sirovinu i preradu.

Zadro nije bio igrač i nije znao odigrati. Zbog toga je postao i ostao grobar prerade šećera u RH

Pogledajte samo koliki je pad proizvodnje sirovine u RH u posljednjih 15 goidna? Zar tome treba još išta dodati?

https://www.poslovni.hr/hrvatska/trzis…i-secer-4353797

ja bih dodao, nit orao nit kopao

Dok su im šećerane propadale obitelj Zadro plaćala je luksuzne stanove milijunima eura
    Na najluksuznijim zagrebačkim adresama obitelj Zadro posjeduje stanove: Marinko i Svetlana Zadro kupili su 230 m2 u Ban centru, Ivana i Željko Zadro imaju stan…
    www.imperijal.net

a vidi se da čovjek zna materiju,

Marinko Zadro: Hrvatska će do ulaska u EU biti raj za švercere šećera
    Otvaranjem novih postrojenja za proizvodnju tekućeg šećera, šećerana Viro iz Virovitice ide ukorak s najnovijim tehnološkim dostignućima u preradi i…
    www.jutarnji.hr
  • Ardwark
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • January 12, 2023 at 1:53 PM
    • #1,128
    Quote from havi

Kolega @Aardwark

Ajde nam vi dajte procjenu s nekim konkretnim parametrima vrednovanja da vidimo i shvatimo uopće kako vi to vrednujete i koliko?

Listajte unatrag, sve je transparentno. I ovdje i na pd sam govorio sto ocekujem.

Ukratko prije predstecajne dok je bilo razvodnjavanje kapitala u pitanju 75.

Kada je prosla i nema novih dionica. 90-95 je konzervativno

A vi pogledajte po koliko je zadro uzeo od PBZa prije stecaja

Usporedite tada cijenu secera. Dodaje inflaciju. Stavite jos 10% nekog sran.. I dodajte smanjenje duga za 80% i javite mi jel i dalje kisni oblak nad nama

Pricekajmo izvjestaj pa da onda budemo jos pametniji

Ono sto me Najvise smeta je da inace na taj dan objavljuje izvjestaj za 4 kvartal.

Hanfa niti itko drugi naravno u tome ne vidi problem

Edited once, last by Ardwark: Merged a post created by Ardwark into this post. (January 12, 2023 at 1:56 PM).

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • January 12, 2023 at 2:04 PM
    • #1,129
    Quote from Ardwark

Kolega HAVI

Kao sto ni vi sada ne vjerujete iako neki nude tromjesečni prosjek daleko iznad cijene od marielena a puno vise od 0 koliko je Bisakovi zagovarao.

Hvala na tome.

Bum jos malo pricekao da vidim razvoj. Za sada sam u odlicnom plusu i sa ponudom od Zadre.

A kako je bilanca ociscena mislim da je fer vrijednost 90. Odnosno konzervativna.

I to sam posao i prije.

Display More

Ja po cijeni koju nudi Viro u plusu 65,87%, bilo zadnjih dana preko 105%. Zadnja kupnja po 65 kn. Sada žaliti jer sam mogao puno bolje proći iako će se još znati slijedećih dana. To na KODT ne bi išlo!

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • January 12, 2023 at 2:08 PM
    • #1,130

Kolega @Aardwark

Ako je vama procjena ovo što ste napisali bez ikakve tržišne analize, fundamentalne analize, procjene kretanja poslovnih rezultata i pokazatelja u budućnosti i usporedbe sa sličnim kompanijama u okruženju (Italija, Slovenija, Srbija, Austrija, Grčka) onda zaista nemamo što raspravljati o vrijednostima. Jer ovo što vi navodite je pričam ti priču.

Shvatite da je uprava uz suglasnost NO predložila delistiranje i da je odluka na skupštini. Nemojte tražiti urotu tamo gdje ga nema, a ako postoji iako su na bilo koji način izigrana vaša prava kao dioničara onda ste dužni za takav događaj podnijeti prijavu regulatoru i pravosudnim tijelima. Za izigrana očekivanja još uvijek ne postoje kazne osim razočaranja.

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • January 12, 2023 at 2:34 PM
    • #1,131

Sada se može govoriti o ekonomskim pokazateljima dok se cijene dionica u svijetu ponešto popravljaju ali dionice Vira su kupovane dok je stanje u Ukrajini naveliko rušilo cijene mnogim dionicama pa je kupnja Virovih dionica izgledala sigurnija od većine drugih.

• Ardwark
    Student
    Reakcija primljeno
    69
    • January 12, 2023 at 2:49 PM
    • #1,132

Havi. Frende iz novog zg.. Aj pls. Nemoj me maltretirat. Sigurno necu analizirat drugima. Ja sam zaradio pristojno koju god cijenu daju.

Ovdje nema urote. Zato su prometi kakvi jesu jer nitko od regulatora nikad nije opalio kaznu nikome. Sta da ja radi sa svoji 1%.?

Kome da se zalim zato sto ce prvo biti skupština onda rezultati

• Marielena
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,298
    • January 12, 2023 at 3:00 PM
    • #1,133
    Quote from Ardwark

Kolega HAVI

Hvala na tome.

I to sam posao i prije.

Display More

Nebitno za temu, ali vidim da me se spominje :)

Prodala sam prije 2 godine. Ne zato jer mislim da firma ništa ne vrijedi, nego jer sam ispravno procijenila da dionica još dugo neće nigdje. Kupila tada Atpl pa tpng pa Adpl itd.

Mogla sam kupovati Viro od 20-30 kn i čekati. Imala sam neke druge ideje.

Ne čupam kosu.

Već dugo ne pratim Viro pa nemam pojma koliko vrijedi. Viro nema više svoju proizvodnju. Ima udjele u nekim društvima. Vi znate bolje od mene koliko to vrijedi. Koliko će ponuda biti fer prema malim dioničarima ne znam.

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • January 12, 2023 at 3:04 PM
    • #1,134
    Quote from havi

Kome moze prodati robu za kes? Tko bi kupovao secernu repu po hrvatskom selu za kes? I za koga ?

mislim da ste krivo shvatili, ne proizvode repu, jer drugu robu mogu prodavati za keš, čak se ni ne stide radi toga, jer to im i država potiče

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • January 12, 2023 at 3:13 PM
    • #1,135
    Quote from Ardwark

Havi. Frende iz novog zg.. Aj pls. Nemoj me maltretirat. Sigurno neću analizirati druge. Ja sam zaradio pristojno koju god cijenu daju.

Ovdje nema urote. Zato su prometi kakvi jesu jer nitko od regulatora nikad nije opalio kaznu nikome. Sta da ja radim sa svoji 1%.?

Kome da se zalim zato što će prvo biti skupština onda rezultati

Mi se znamo ?

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • January 12, 2023 at 3:31 PM
    • #1,136

jel netko napravi sektorsku analizu sa Sudzucker AG.?

trenutna vrijednost ,bez danas je 14 400 mil eura dionice Viro

NPM kod Sudzucker AG je iznad 20%

sad kad to usporedimo možemo procijeniti onako okvirno naš Viro :!: :?:

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • January 12, 2023 at 3:38 PM
    • #1,137

Odnosno NPM nešto ispod 10%

podkrala se pogreška :|

• bbkk0000
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    636
    • January 12, 2023 at 3:52 PM
    • #1,138
    Quote from bjane

Koliko vrijedi po vasoj procjeni?

• bjane
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    460
    • January 12, 2023 at 4:09 PM
    • #1,139
    Quote from bbkk0000
    Quote from bjane

Koliko vrijedi po vasoj procjeni?

koliko ?

sve zavisi o niz stvari u budućnosti,ako gledamo na prošlost nešto je dionicu dovelo na prosjačni štap.

nisam stručnjak a da i jesam ni bih znao odgovor što donosi sutra

način na koji žele ukloniti dionicu sa burze mi je nejasan.

slično kao na PEVEXU.

:|

• tizian1
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,545
    • January 12, 2023 at 8:29 PM
    • #1,140

Moraju imati 90% da maknu dionicu odmah sa ZSE...to vjerojatno ipak nemaju pa će se trgovati još 6 mjeseci.

Sumnjivo mi malo to sve, šta je dogovorio sa francuzima(ako se ne varam oni su to platili 500 kn) i s tim "švicarcima"...jel moguće da to ne prođe na skupštini?

Nešto mi tu smrdi ili sam u zabludi.

Članak 155.

(1) U slučaju iz članka 152. točka 1. ovih Pravila, izdavatelj dionica sa sjedištem u Republici Hrvatskoj čija

je glavna skupština donijela odluku o povlačenju dionica s uređenog tržišta dužan je dostaviti Burzi

zahtjev za povlačenjem dionica s uvrštenja na uređenom tržištu, zajedno s rješenjem o upisu odluke o

povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu u sudski registar i zapisnikom s glavne skupštine na kojoj je

donesena odluka o povlačenju dionica s uvrštenja na uređenom tržištu.

(2) Ako je odluka o povlačenju dionica s uvrštenja na uređenom tržištu donesena većinom većom od

9/10 (devet desetina) danih glasova, Burza će povući dionice s uvrštenja na uređenom tržištu sljedeći

trgovinski dan nakon što zaprimi odluku o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu odnosno protekom

određenog roka od upisa odluke u sudski registar, kada je odlukom o povlačenju s uvrštenja na

uređenom tržištu tako određeno.

(3) U drugim slučajevima, osim navedenih u stavku 2. ovoga članka, Burza će povući dionice iz uvrštenja

na uređenom tržištu protekom 6 (šest) mjeseci od dana upisa odluke u sudski registar.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 932

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 11:10 PM
    2. Odgovora
      932
      Pregleda
      492k
      932
    3. borsa

May 28, 2025 at 11:10 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 28, 2025 at 7:16 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 28, 2025 at 7:16 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 28, 2025 at 7:08 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. vitoo

May 28, 2025 at 7:08 PM
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • May 28, 2025 at 3:41 PM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

May 28, 2025 at 3:41 PM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 28, 2025 at 2:00 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 28, 2025 at 2:00 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

borsa May 28, 2025 at 11:10 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 28, 2025 at 7:16 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

vitoo May 28, 2025 at 7:08 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

mooji May 28, 2025 at 3:41 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 28, 2025 at 2:00 PM
  • Što smo danas tržili

tento May 28, 2025 at 1:14 PM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM
  • CROS (CROATIA osiguranje d.d.)

marinac May 27, 2025 at 1:02 PM
  • Best buy