Banke kao banke sigurno ne ulaze u kripto jer je to reguliran biznis i one ne mogu drzati kripto. Ulaze neki hedge fondovi, no pitanje je ulaze li da ostanu tamo ili da odrade posao i odu dalje.
Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama
-
-
-
poštovani točno ali je nedugo napisano da i poznate svjetske banke će izdavati svoj crypto a ameri će zavrtjet sve što je u njihovu korist pa će se postavit pitanje a što je to dolar/euro.
onako u šali ostati u kunama jer pitaj boga u šta se je vujčić upregao.
-
https://www.seebiz.eu/kolumne/poklon…milleru/249167/
Poklonici bitcoina žele vjerovati Billu Milleru
KRIPTOVALUTE
Za manje od mjesec dana vrijednost se bitcoina udvostručila i popela preko 40 000 na 20 000 USD, a altcoin je imao sličan (ili čak veći) rast.
Tržišna vrijednost bitcoina (770 milijardi po cijeni od gotovo 42 tisuće dolara) već je premašila Facebookovu. Novčana mreža tako vrijedi više od društvene. Ključno je pitanje je li to kao i 2017. godine opet spekulativni balon i - naravno - hoće li uslijediti novi pad od 80%, što je bitcoin već doživio.
Ovaj put priča bi trebala biti drugačija, jer je prošlogodišnji rast poduprt "pametnim" novcem institucionalnih investitora koji bitcoin vide kao zaštitu od svih posljedica divljeg tiskanja novca. Neke su tvrtke čak sve svoje novčane (dolarske) rezerve pretvorile u bitcoin. JPMorgan predviđa da bi bitcoin mogao dugoročno dosegnuti razinu od 146.000 USD.
Divlji rast kriptovaluta također je privukao pažnju laičke javnosti, što bi polako mogao biti znak za uzbunu. Google sada ima rekordan broj upita za ethereum, ali trećinu manje za bitcoin nego u ludilu 2017. Burze Coinbase i Binance, kao i mrežne platforme poput Revolut i eToro, bilježe snažan porast interesa novih ulagača. U SAD-u bi čak i oni koji imaju pravo na 600 dolara pomoći mjesečno željeli ulagati novac u bitcoin, u ništa drugo i nigdje drugdje u svijetu.
Svi su uvjereni da su kupnjom bitcoina napravili posao stoljeća da će brzo barem udvostručiti ulaganje. Njih ne zanimaju prošli lomovi bitcoina, pred očima im je tek prošlogodišnji rast. Učinak FOMO (strah od propuštanja) - strah pojedinaca da će propustiti vlak kad je ulaganje vruće, a koji bi trebao juriti samo prema gore (time dodatno gura cijenu).
-
THETA je ipak zastala pri vrhu trokuta. Sada se nadam da ćemo vidjeti "build-up" i pravi breakout. Na grafu sam prikazao i moje limit sell i stop naloge. Kupio sam 21.635 kom po prosječno 1,98 USD, stop nalog sam stavio na 1,99 USD, a sell nalog na targetu 2,72 USD (sell naloge ću još porazbacati oko tog targeta +/- par postotaka). Ovako imam potencijal rasta od 37% na ulaganje, ali budući da sam ulagao na x3 margin, efektivni rast na moju glavnicu će biti 3x37%=111%. Ukupna vrijednost ovog trejda je 265.000 kn, od čega je mojih trećina (88.000 kn), a potencijalna zarada je 99.000 kn. Najbolje od svega je što je cijena već otišla dovoljno gore tako da mogu stop nalog staviti malo iznad cijene po kojoj sam kupio, tako da mi je rizik trejda =0.
Često sam u ovakvim slučajevim znao prodati pola pozicije kada ovako dođe do prve prepreke, a ostatak pustim da vozi. Na ovaj način si smanjim break-even i tu stavim stop nalog. Tako ostavim cijeni više prostora za disanje čime sam si smanjio šanse da će me volatilnost izbaciti iz igre, a rizik mi je i dalje nula. Kako je trenutno vikend i u mogućnosti sam biti uz komp i stalno pratiti trejd, ručno ću si korigirati stop nalog ako se za to ukaže potreba ili zatvoriti trejd ranije ako prođe u krivo.
Držite mi fige, častim ako ovo prođe
Ništa od ovoga za sada. Bitcoin je odlučio ići dolje pa je povukao i sve drugo za sobom. Tako je to u kriptu, BTC određuje smjer. Ovdje se vidi zašto je važno imati dobar risk management.
-
Kako je netko ovdje ranije rekao, vlakić se vratio par stanica unatrag po spavalice
-
https://tradingeconomics.com/croatia/stock-market
a kam bu krenula ZSE
CROBEX je porastao za 67 bodova ili 3,85% od početka 2021. godine, prema trgovanju na ugovoru o razlici (CFD) koji prati ovaj referentni indeks iz Hrvatske.
Očekuje se da će se hrvatska burza dionica (CROBEX) trgovati na 1764,77 bodova do kraja ovog tromjesečja, prema globalnim makro modelima Trading Economics i očekivanjima analitičara. Veseleći se, procjenjujemo da će trgovanje iznositi 1702,98 za 12 mjeseci.
-
Ipak je počeo malo zatrzavati.
Zanimljivo je da ga stavljaju kao moguću opciju naspram zlata.
-
20% je zatrzavanje?
-
-
Koliko vidim na slici su postoci retracementa u odnosu na pojedini rally. Ispravi me ako griješim jer se na slici ne vide ni X ni Y os!
A ovih dana je napravilo 20% u odnosu na ATH. Ne želim ništa reći o smjeru, nego se meni čini da je to malo više od zatrzavanja.
-
-
Koliko vidim na slici su postoci retracementa u odnosu na pojedini rally. Ispravi me ako griješim jer se na slici ne vide ni X ni Y os!
A ovih dana je napravilo 20% u odnosu na ATH. Ne želim ništa reći o smjeru, nego se meni čini da je to malo više od zatrzavanja.
Nisu to retracementi, to su apsolutni padovi. Ali u svakom slučaju, svašta je moguće, ovo može biti samo pullback, a može biti i korekcija. Uskoro ćemo vidjeti.
-
Nisu to retracementi, to su apsolutni padovi. Ali u svakom slučaju, svašta je moguće, ovo može biti samo pullback, a može biti i korekcija. Uskoro ćemo vidjeti.
ne vjerujem da se još uvijek radi o korekciji, prije bih rekao da je pullback, jer dolar još uvijek nije počeo piti krv na slamku.
ekipa je još uvijek pretežito raspoložena za rizik, osim na ZSE
-
Cini se da regulatori pocinju djelovati....
https://portfolio-adviser.com/bitcoin-plunge…ll-their-money/
-
pa ništa novo nema u članku..
-
Bitcoin u tjedan dana provrti cijeli godišnji drzavni proračun, pa ako nema tu koji promil za mene, nema ni za koga... Prvi bitcoin sam uzeo na 19, uzimao sam i po 17,1, ali i na 25,4. Bitcion je u ova 2,5 mjeseca bolji prema meni nego Zse od Ipo-a ine i ht-a ciji su se učinci istopili na blje, knzm, još trpim na hpb, opte ajde nešto bude valjda, i sl. Na zse sam se odlučio kupovati samo škart i zaboraviti na njega, tipa hhld tako da ima prostora jednog dana eksplodirati. I da, žao mi je što nisam ovako reagirao kad sam prvi put slušao o bitcoinu, mogao sam se vratiti sa duplo u iste pozicije, štaš..
Bitcoin me pomazio, pa sam uzeo kućicu u Ravnoj gori na snijegu dok su praznici, bolje ne pratiti ovih 10 dana.
Brajo moj ovaj mali forumić, ne generira dovoljno informacija, pa čak i špekulacija, da bi imao osjećaj da nešto propustam na ovim temama. Tako da sumnjam u svoj angažman ovdje. Sve globalno. Sve znaju i to ti kažu 💪 Ivanontech, team underground, mmcrypto
Još da napomenem, nisam izašao skroz iz tpng, djeci sam ostavio po 110 komada x 3. Ali pasiviziram se na Zse, to je 1/1.
🖐️
Ja jos mislim da nas netko dobro zeza😂
Samo da nebude kasnije kukanja,kako brzo raste tako još brže može pasti to smo već vidjeli,naravno bitcoint.
-
evo na Indexu svako malo izađe ovakav članak
https://www.index.hr/mobile/clanak.…azin&id=2246271
nije valjda da je i Matija postao novi Bitcoin milijunaš, pa sad druka na rast
-
evo na Indexu svako malo izađe ovakav članak
https://www.index.hr/mobile/clanak.…azin&id=2246271
nije valjda da je i Matija postao novi Bitcoin milijunaš, pa sad druka na rast
A mozda je skole prosao kod prpica.
uleti na vrhu pa posle prodavaj na dnu....
pa sad druka da ne prodje ko prpa
-
Nek se strpi još koji dan, opet će vrijediti 30k
-
kada i taksist pocne pricati o bitkcinu, vrijeme je prodati ga. isto je bilo i prije pada s 20 000 na 4000
-
eth za dva tjedna sou
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-