ftx rekl ama
Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama
-
-
-
A to ne znam, prije bih rekao da je ovo prvo. Znam za još jednu priču, jedan moj ajmo reć poznanik je imao u jednom trenutku prije otprilike pola godina 5 milijuna dolara u tim valutama i još uvijek je bio podstanar. Toliko je čvrsto vjerovao u tu priču. Ne znam kakva je situacija danas, samo znam da je ekipa koja se s njim druži isto u to vrijeme bila zaluđena s tom pričom, a ja sam bio ajmo reć neznalica. Nevjerojatna količina sigurnosti u nešto toliko nepouzdano. Gledam i ovu reklamu za neku mjenjačnicu koja banalizira postojanje koječega u budućnosti, samo kriptovalute su 100 posto budućnost.
jednostavno ne vjerujem da netko ima 5 mil $ u kriptu, a zivi kao podstanar. Jer mu onda nisu sve viuge u glavi dobro poslagane, jbga
Imao, kolega, ispravak netočnog navoda
-
jednostavno ne vjerujem da netko ima 5 mil $ u kriptu, a zivi kao podstanar. Jer mu onda nisu sve viuge u glavi dobro poslagane, jbga
Imao, kolega, ispravak netočnog navoda
A ne znam, meni je to isto znak da nekaj ne štima u glavi s njim, ali nije bilo moguće pomoći. Kome će ljudi vjerovati, onom ko je zaradio 5 milijuna dolara ili meni koji vozim 14 godina stari auto. Nevjerojatna priča, al ako su lagali mene i ja lažem vas. Rekao je da će kupiti nekretninu tek kad vrijednost jednog shiba inu bude 0,1 dolar. Koliko je još ostalo od tih 5 milja, ne znam, kolko znam još uvijek je podstanar, shiba inu još nije došla na 0,1 USD.
-
Po postojecoj regulativi, svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender, i taj je ovdje hrvatska kuna, uskoro euro, u SAD-u dolar itd.
Zasto djelatnici MUP-a ne izadju na teren, izvrse izvide i privedu osobe povezane s proizvodnjom i stavljanjem u promet nelegalnih sredstava placanja? Isto kao za drogu.
I mogu podnijeti kaznene prijave DORH-u temeljem POSTOJECE REGULATIVE.
Cemu ta opca paraliza postupanja?
To su vrlo jednostavna pitanja na koja me zanima odgovor.
Pretpostavke su ti krive i logično vučeš krive zaključke.
Kripto nije nelegalno sredstvo plaćanja, samo onaj tko ga je pristao primiti u zamjenu za robu ili uslugu, zna zašto to prima.
"svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender" ni ovo nije istina, jer ima više država koje imaju 2 legalna tendera, pogledaj si Singapur kao jaku ekonomiju na 2 valute, a ima i puno manjih ekonomija i sa po 4 legalna tendera. Da wikipedija..
A dopusti još jednu stvar o sebi da ti kažem, ja sam prof tzk po struci i jednostavno me ne ide tehnologija, a ne da bi bio zaljubljenik, haha. Dok mi žena nije ušla u život sam vikao, InterNJET, nisam wifi uopće imao.. kreten (koliko je para prošlo dok sam se uključio).
Onaj dio koji dobro razumijem je ključan, timing. Kupiti jeftino, prodati skuplje i od razlike živjeti bez stresa, a ti nemoj pročitat štogod knjige, pogledat koji video, proširiti vidike, nego širi svoje krive pretpostavke i promašene zaključke. Mislim, možeš slobodno promijeniti nick, kamen, zid, drvo tako nešto, da odmah daš do znanja ljudima da u tebe ne ulazi ništa komunikacijom, a ti uzeo kao 5 element koji povezuje sve, ljubav, a toliko ne shvaćanja, ne tolerancije, represije (hapsit, zatvarat) CCC
-
Meni je samo žao spaljene struje, nemam empatije prema "investitorima". Kad sam i pokušavao upozoriti i ovdje na forumu i u fizičkom svijetu, uvijek sam bio popljuvan. Kakva su to glupa razmišljanja o životu bez rada i proizvodnje, samo svi trebamo uložit u kripto i živjet od porasta vrijednosti istog. Evo veli mi žena da je sin od njezine kolegice odustao od faksa i da se misli bavit kriptom i od toga živjet. A punoljetan je, ne mogu mu ništa, on zna.
hm, ako misli trejdat i od toga zivit, hmm.
Ali ako kuzi poantu i buducnost i misli razvijati projekte u blockchain tehnologiji…. Onda bi mu to mogao biti potez zivota vjerovatno
pa barem je počeo na vrijeme.
bolje da prži novce sad dok je mlad.
manje ima za uložit i manje za izgubit, a steći će neprocjenivo iskustvo.
najbolji poklon koji možete dati djetetu je brokerski račun
-
Po postojecoj regulativi, svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender, i taj je ovdje hrvatska kuna, uskoro euro, u SAD-u dolar itd.
Zasto djelatnici MUP-a ne izadju na teren, izvrse izvide i privedu osobe povezane s proizvodnjom i stavljanjem u promet nelegalnih sredstava placanja? Isto kao za drogu.
I mogu podnijeti kaznene prijave DORH-u temeljem POSTOJECE REGULATIVE.
Cemu ta opca paraliza postupanja?
To su vrlo jednostavna pitanja na koja me zanima odgovor.
Kripto nije nelegalno sredstvo plaćanja, samo onaj tko ga je pristao primiti u zamjenu za robu ili uslugu, zna zašto to prima.
"svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender" ni ovo nije istina, jer ima više država koje imaju 2 legalna tendera, pogledaj si Singapur kao jaku ekonomiju na 2 valute, a ima i puno manjih ekonomija i sa po 4 legalna tendera. Da wikipedija..
A dopusti još jednu stvar o sebi da ti kažem, ja sam prof tzk po struci i jednostavno me ne ide tehnologija, a ne da bi bio zaljubljenik, haha. Dok mi žena nije ušla u život sam vikao, InterNJET, nisam wifi uopće imao.. kreten (koliko je para prošlo dok sam se uključio).
Onaj dio koji dobro razumijem je ključan, timing. Kupiti jeftino, prodati skuplje i od razlike živjeti bez stresa, a ti nemoj pročitat štogod knjige, pogledat koji video, proširiti vidike, nego širi svoje krive pretpostavke i promašene zaključke. Mislim, možeš slobodno promijeniti nick, kamen, zid, drvo tako nešto, da odmah daš do znanja ljudima da u tebe ne ulazi ništa komunikacijom, a ti uzeo kao 5 element koji povezuje sve, ljubav, a toliko ne shvaćanja, ne tolerancije, represije (hapsit, zatvarat) CCC
Gospodine, ovdje ste napisali jedan takav omnibus svacega da radije ne bih komentirao. Medjutim, ukazali ste na jednu stvar: da, postoje zemlje gdje nije samo jedan legal tender nego ih ponegdje ima i dva, ili vise. Medjutim, i to je zakonski uredjeno, na nacin da su se ti legal tenderi identificirali i unijeli u zakon. Svi ostali su van zakona. Kratko i jasno.
Da bi se neka digitalna umotvorina proglasila legalnim sredstvom placanja, kad evidentno nije, jer nije u zakonu kao takva prepoznata, potrebna je stvarno velika mentalna fleksibilnost koju evo vi imate, a ja nemam. Ja mislim da bi zakon trebalo provoditi onako kako pise. A ne da se kreativno tumaci.
Za kraj, ako bi se pustilo da zivi to vase tumacenje, da kripte nisu nelegalno sredstvo placanja, jer kako vi kazete ljudi imaju pravo sami odluciti u cemu ce raditi placanja (a nemaju, gospodine, nemaju, zakon to zabranjuje), koliko bi onda u RH sad trenutno moglo biti zakonitih sredstava placanja? Iliti, koja bi to bila? Kuna i BTC? Ili jos i Monero? Pa moze i Solana? A zasto ne sve kripte?
Nadam se da sad shvacate kolika je glupost tvrditi da su kripte legalno sredstvo placanja. Nisu. Nego se njihovo postojanje iz meni nepoznatog razloga tolerira. Svijet nisu ucinile boljim mjestom. Ne daju nista sto legalno ne nudi i fiat novac. Dapace, zbog volatilnosti nisu niti store of value niti sredstvo razmjene. Samo spekulantska imovina koja pretendira da bude jelte, valuta.
Kazete da ste profesor TZK? Sjajno. A imam i ja poneki faksic, pa i neku poslovnu skolicu pa i neke menadzerske tecajcice, pa bih si utvorio da ponekad znam o cemu govorim.
S tim da je moja argumentacija, sve sto sam naveo, ROCK SOLID, savrseno provjerljivo, a to sto vi pisete je komplet misljenja, dojmova, potpuno neprovjerljiv.
Opovrgnuti me mozete uvijek, s nekim argumentima, nema problema.
Pozdrav.
-
Gospodine, ovdje ste napisali jedan takav omnibus svacega da radije ne bih komentirao. Medjutim, ukazali ste na jednu stvar: da, postoje zemlje gdje nije samo jedan legal tender nego ih ponegdje ima i dva, ili vise. Medjutim, i to je zakonski uredjeno, na nacin da su se ti legal tenderi identificirali i unijeli u zakon. Svi ostali su van zakona. Kratko i jasno.
Da bi se neka digitalna umotvorina proglasila legalnim sredstvom placanja, kad evidentno nije, jer nije u zakonu kao takva prepoznata, potrebna je stvarno velika mentalna fleksibilnost koju evo vi imate, a ja nemam. Ja mislim da bi zakon trebalo provoditi onako kako pise. A ne da se kreativno tumaci.
Za kraj, ako bi se pustilo da zivi to vase tumacenje, da kripte nisu nelegalno sredstvo placanja, jer kako vi kazete ljudi imaju pravo sami odluciti u cemu ce raditi placanja (a nemaju, gospodine, nemaju, zakon to zabranjuje), koliko bi onda u RH sad trenutno moglo biti zakonitih sredstava placanja? Iliti, koja bi to bila? Kuna i BTC? Ili jos i Monero? Pa moze i Solana? A zasto ne sve kripte?
Nadam se da sad shvacate kolika je glupost tvrditi da su kripte legalno sredstvo placanja. Nisu. Nego se njihovo postojanje iz meni nepoznatog razloga tolerira. Svijet nisu ucinile boljim mjestom. Ne daju nista sto legalno ne nudi i fiat novac. Dapace, zbog volatilnosti nisu niti store of value niti sredstvo razmjene. Samo spekulantska imovina koja pretendira da bude jelte, valuta.
Kazete da ste profesor TZK? Sjajno. A imam i ja poneki faksic, pa i neku poslovnu skolicu pa i neke menadzerske tecajcice, pa bih si utvorio da ponekad znam o cemu govorim.
S tim da je moja argumentacija, sve sto sam naveo, ROCK SOLID, savrseno provjerljivo, a to sto vi pisete je komplet misljenja, dojmova, potpuno neprovjerljiv.
Opovrgnuti me mozete uvijek, s nekim argumentima, nema problema.
Pozdrav
" Ja mislim da bi zakon trebalo provoditi onako kako pise." Nakon svega što smo vidjeli na ZSE, da ne širimo na cijelu HR, jel ti živiš u ovdje ili u Disneylandu?
Ovo su tvoje riječi: "svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender" - savršeno provjerljivo da nije istina (argumentirao sam ti i opovrgnuo) al ti si sebi u glavi ROCK SOLID.. prije si ICE SOLID sada, a ne dok se budeš topio na prinose u kriptu u budućnosti.
Očito se ne kužimo i nismo kompatibilni, al već ste raspravom ovdje kontradiktorni sami svojoj paroli "Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati." pa vas moram retorički pitati zašto ste zabrinuti oko "kvalitete" imovine, kad vam je do količine papira koji nema pokriće.. profit je profit.
Kripto je tu i ti protestiraj, nemoj se uključit, al nemoj ni trollat chat..
Nasmij se u ovu temu kako smo nasanjkani zadnji put i ok..
Pozdrav
-
Ivan0003: "Kripto nije nelegalno sredstvo plaćanja.."
5 element: "Nadam se da sad shvacate kolika je glupost tvrditi da su kripte legalno sredstvo placanja."
ovo ti je sukus svega.. ne kužiš i ne želiš skužit
-
Ivan0003: "Kripto nije nelegalno sredstvo plaćanja.."
5 element: "Nadam se da sad shvacate kolika je glupost tvrditi da su kripte legalno sredstvo placanja."
ovo ti je sukus svega.. ne kužiš i ne želiš skužit
Gospodine, ugodan dan zelim.
Pozdrav.
-
kažu da je FTX novi Bear Stearns, ili prevedeno: if you bank with Bankman, you get Fried from your assets
-
-
kažu da je FTX novi Bear Stearns, ili prevedeno: if you bank with Bankman, you get Fried from your assets
Zasluzeno nulovanje. Nemam ni najmanje sentimenta prema pohlepnicima koji su mislili zaradjivati na trgovini necim sto em sami ne razumiju em nema nikakvu vrijesnost, osim mozda neke vece budale koja ce kupiti nakon njega, em su jos to povjerili nekom drugom. Neka. Jos dolje to treba, sve skupa.
-
Zasluzeno nulovanje. Nemam ni najmanje sentimenta prema pohlepnicima koji su mislili zaradjivati na trgovini necim sto em sami ne razumiju em nema nikakvu vrijesnost, osim mozda neke vece budale koja ce kupiti nakon njega, em su jos to povjerili nekom drugom. Neka. Jos dolje to treba, sve skupa.
Nešto slično kao i ja sa VART i DDJH
-
A bome i agrokorom, dlkv… pa prije vkdt…
-
a ne kolege, nemojte brkati uređeno i regulirano tržište sa crypto svijetom. Sve najgore je u cryptu...yeah right
-
Nešto slično kao i ja sa VART i DDJH
samo strpljivo, evo u Vart ide izmjena Statuta, zanimljiv Ad.8 članak 1.
još će netko morati dodavati novca (ja imam jednoga sumnjivca, koji igra do gaća na štapu ), a ispod 10 kn ako ne bude 2 u 1 neće ići
-
Another one bites the dust
Another one bites the dust
And another one gone and another one gone
Another one bites the dustCrypto exchange BlockFi files for bankruptcy in USCryptocurrency company BlockFi filed for Chapter 11 bankruptcy protection on Monday, as the industry-wide crisis prompted following the crash that struck…www.baha.com -
Brazilian lawmakers have approved a complete regulatory framework for the trading and use of cryptocurrencies in the country.
Voted on Tuesday evening in Brasilia, the country’s capital, the new rules recognize bitcoin as a digital representation of value that can be used as a means of payment and as an investment asset in the South American nation.
-
Sad će procvast kad je regulirano.
-
Brazilian lawmakers have approved a complete regulatory framework for the trading and use of cryptocurrencies in the country.
Voted on Tuesday evening in Brasilia, the country’s capital, the new rules recognize bitcoin as a digital representation of value that can be used as a means of payment and as an investment asset in the South American nation.
ovaj prelazak emerging markets-a na crypto je još jedan dokaz da im fali upravo dollarske likvidnosti.
bit će tu još "igranke" i "ispiranja" dok crypto zaživi onako kako je to i zamišljeno
-
Sad će procvast kad je regulirano.
Apsolutno.
Količina ironije i sprdanja na ovom podforumu je nevjerovatna. Baš mi je drago.
Ima ljudi kojima će crypto uvjek biti ili "balon" ili "mrtav". Samo fluktuira između tih stanja.
Donedavno je kolega iz 5. elementa, sijao žuć da je nemoguće igdje u normalnom svijetu platiti bitcoinom i da treba vješati programere.
Za 2 godine u vlastitoj banci ćeš moći kupovat/prodavat crypto kao imati i custody. To je put ka tome i svrha sheranja ove vijesti.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun