Ima li netko da trguje na ftx platformi?
Izgleda da više nema.
Ima li netko da trguje na ftx platformi?
Izgleda da više nema.
Ovo je u rangu Bernie Madoffa.
Nadam se da ce ga nasapunat dobrano u zatvoru. Lik je jos jučer govorio da je sve ok.
Uzimao je pare od ljudi sa mjenjačnice, prebacivao u Alamedu, izdavao fiktivne FTM tokene i razna zla je radio. Dno dna.
Tko zna kakav ce biti domino efekt, povuci ce dobrano dolje i ostale.
FTX bankruptcy shows the company had 134 affiliates spread across the globe and may have liabilities of up to $50 billion.
Enron had liabilities of $23 billion.
FTX may be worse than Enron.
UPDATE: @FTX_Official
and FTX US’s wallets appear to be hacked, with over $600 million leaving the exchange late Friday.
Hhahahah, i ono sto je malo ostalo je "hakirano". Vjerovatno insider job. Prica se da SBF pobjegao u Argentinu. Bolesno, a nažalost nije film.
Ovo je u rangu Bernie Madoffa.
Eto ih. Kao da su od iste banke, ovaj majke rodjeni.
Cupavi je samo produkt ideje da svatko moze izmisljati svoju privatnu lovu, stampati tu svoju lovu i slobodno to prodavati okolo, bez icijeg nadzora. Jer to tzv. majnanje kripti i nije nista drugo.
Jedino rjesenje je kompletna zabrana kripti i trenutacno NULOVANJE svih posjednika istih. I naravno hapsenje i dugogodisnje zatvorske kazne za kreatore izvornih kodova kripti. Da vise nikome nikad ne padne na pamet baviti se s tako necim ni kupovati to.
Jedino rjesenje je kompletna zabrana kripti i trenutacno NULOVANJE svih posjednika istih. I naravno hapsenje i dugogodisnje zatvorske kazne za kreatore izvornih kodova kripti.
Ha, pa ovo je bas slatko napisano. Vidim da bi nas kolega sa foruma rado poslao svoje sugovornke u zatvor.
Kao i vecinu programera u danasnjoj IT industriji.
Cupavi je samo produkt ideje da svatko moze izmisljati svoju privatnu lovu, stampati tu svoju lovu i slobodno to prodavati okolo, bez icijeg nadzora. Jer to tzv. majnanje kripti i nije nista drugo.
Jedino rjesenje je kompletna zabrana kripti i trenutacno NULOVANJE svih posjednika istih. I naravno hapsenje i dugogodisnje zatvorske kazne za kreatore izvornih kodova kripti. Da vise nikome nikad ne padne na pamet baviti se s tako necim ni kupovati to.
Kako ti u ičemu možeš biti profesionalac sa takvim stavom? Nemam to, ne razumijem, ljubomoran sam na one koji su napravili lovu i odmah poništi sve svima..
Sad na prvi dio posta.. nemaš ti pojma, ne pratiš temu, ali lupaš ko da si na poslu. Cupavi kako ga zoveš, je dio Bidenove administracije, imao je uvid, saznanja i mamu koja mu je sve dogovorila da joj sinek bude milijarder. To je nepotizam i globalizam, njihova je tvorevina korupcija. Korupcija nije sa Balkana, ali joj tu dobro ide, jer sve kokošare na pozicijama možeš kupiti sa stvarno malo love u svjetskim odnosima. Dok njihovi poglupljeni stanovnici nakon ispiranja mozgova strahom ne druže se i ne komuniciraju, ne razmjenjuju ideje i svjedočanstva, elita im radi što god hoće. A mi navalili još 1994 u tom smjeru, jer su nas kupljeni političari tamo poveli.. Cupavi je trebao biti igrač iznutra i trebao je navući CZa u ruke američkim regulatorima, koji mu ne dozvoljavaju ući na US tržište, a regulirali bi ga prije nego nego dođe.
Kako ti u ičemu možeš biti profesionalac sa takvim stavom? Nemam to, ne razumijem, ljubomoran sam na one koji su napravili lovu i odmah poništi sve svima..
Sad na prvi dio posta.. nemaš ti pojma, ne pratiš temu, ali lupaš ko da si na poslu. Cupavi kako ga zoveš, je dio Bidenove administracije, imao je uvid, saznanja i mamu koja mu je sve dogovorila da joj sinek bude milijarder. To je nepotizam i globalizam, njihova je tvorevina korupcija. Korupcija nije sa Balkana, ali joj tu dobro ide, jer sve kokošare na pozicijama možeš kupiti sa stvarno malo love u svjetskim odnosima. Dok njihovi poglupljeni stanovnici nakon ispiranja mozgova strahom ne druže se i ne komuniciraju, ne razmjenjuju ideje i svjedočanstva, elita im radi što god hoće. A mi navalili još 1994 u tom smjeru, jer su nas kupljeni političari tamo poveli.. Cupavi je trebao biti igrač iznutra i trebao je navući CZa u ruke američkim regulatorima, koji mu ne dozvoljavaju ući na US tržište, a regulirali bi ga prije nego nego dođe.
Kolega, sto je tko i sto je ciji interes me ne zanima.
Znam samo da je to bezvrijedno smece i to treba nulovati i zabraniti ponovni nastanak.
A ne da se svijet bavi multimilijardizacijom nicega.
Naprosto je potpuno neprihvatljiva uopce ideja da moze postojati medij razmjene kojem izdavatelj nije centralna banka suverene drzave, odnosno nad kojim realno ne postoji gotovo nikakva kontrola prometovanja.
Mislite li da ne postoji korelacija izmedju 5 puta veceg sadrzaja kokaina u otpadnim vodama i eksplozije kripti u zadnje vrijeme? Nekad su krimosi za prebaciti 300 mil usd za neku jacu posiljku morali dobro potegnuti s racunovodjama, off shore racunima itd. A danas klikne 10k BTC i eto.
Kolega ko da ste iz Sjeverne Koreje. Nije valjda da i crkvu mora odobriti centralna banka suverene države.
Blockchain je digitalna tehnologija isto kao i telekom tehnologija ili windowsi koje koristiš.
Kriminal je kriminal.
Taj BTC koji spominješ je zastupljen u 2% kriminalnih radnji u svijetu dok je ostalo sve u $. Osim toga da dileri placaju u BTCu onda im ne dobrano roknula zarada, a mozda su i imali pare na FTXu pa su propali?
Znam samo da je to bezvrijedno smece i to treba nulovati i zabraniti ponovni nastanak.
Morate preispitati znanja, to je must do za vas.
Digitalizacija svega se događa, a vi ne bi digitalizirali novac, koji je već odavno u obliku nula i jedinica u serverima, evo vam okvirni roadmap, 2023, CBDC, do 2027 cash out, 2030 reset
Pričate o centralnim bankama, štampaju pare bez pokrića i to je ok. di je tu kolateral? o čemu vi?
u zlatu nije od Nixona, u čemu je onda... dollar je prevara veća od kripta, po dužini trajanja i po lovi zamjenjenoj za prirodne resurse.. pa i u HR.. tko su vlasnici 4 od 5 najvećih izvora vode? Globalisti koji nas i digitaliziraju, matrica prolazi upgrade, oni će imati policiju oko ograda izvora, dok mi stanovnici zemlje iz koje curi ta voda, budemo žedni
Podučite se, iskoristite priliku i prionimo u konstruktivno razmjenjivanje informacija, na opću zaradu.. jeste svjesni da se, na btcu na binanceu okrene godišnji proračun RH unutar tjedan dana? i da tu nema promil za tebe, kolike su šanse, a tek 300mil ljudi u kriptu, polako.. bit će tu za sve mesa..
Nema se smisla raspravljati sa zaljubljenicima u tehnologiju koji ili uopce ne shvacaju da je nacelno ilegalno kreirati novac bez zakonskih ovlasti ili se prave blesavi. S druge strane, i sam sam pomalo zapanjen cinjenicom da se nesto sto je u osnovi ilegalno, kreiranje vlastitog sredstva placanja i emitiranje proizvoljnih kolicina, zapravo uvuklo u mainstream, umjesto da su reagirali organi zakona i reda i pocinitelje pohapsili i izveli pred sud. Tko je tu lud?
Po postojecoj regulativi, svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender, i taj je ovdje hrvatska kuna, uskoro euro, u SAD-u dolar itd.
Zasto djelatnici MUP-a ne izadju na teren, izvrse izvide i privedu osobe povezane s proizvodnjom i stavljanjem u promet nelegalnih sredstava placanja? Isto kao za drogu.
I mogu podnijeti kaznene prijave DORH-u temeljem POSTOJECE REGULATIVE.
Cemu ta opca paraliza postupanja?
To su vrlo jednostavna pitanja na koja me zanima odgovor.
Skoro bi čovjek pomislio i da ovi koji kroje zakone imaju prste u tome. Ako je tome tako, oni će znat na vrijeme izać u fiat.
Nema se smisla raspravljati sa zaljubljenicima u tehnologiju koji ili uopce ne shvacaju da je nacelno ilegalno kreirati novac bez zakonskih ovlasti ili se prave blesavi. S druge strane, i sam sam pomalo zapanjen cinjenicom da se nesto sto je u osnovi ilegalno, kreiranje vlastitog sredstva placanja i emitiranje proizvoljnih kolicina, zapravo uvuklo u mainstream, umjesto da su reagirali organi zakona i reda i pocinitelje pohapsili i izveli pred sud. Tko je tu lud?
Dosta stvari koje ste naveli je blizu istine , ali tvrdnja da oni kreiraju novac mi ne stoji ,jer udio u btc -u ili kupnja nekog tokena mora biti obavljena u dolaru . Znači vi to sve kupujete za pravi novac , i isto tako prodajete , te vam vrijednost toga je uvijek izražena u dolaru .
Po postojecoj regulativi, svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender, i taj je ovdje hrvatska kuna, uskoro euro, u SAD-u dolar itd.
Zasto djelatnici MUP-a ne izadju na teren, izvrse izvide i privedu osobe povezane s proizvodnjom i stavljanjem u promet nelegalnih sredstava placanja? Isto kao za drogu.
Al ti stvarno ne razumijes. Neces si dati ni malo truda da provjeris to sto pricas i kako to funkcionira. Dezinformiras.
A dobro, zivis u kamenom dobu, hapsio bi programere, sve 5.
ahaahahh, pa ni zlato nema neku vrijednost, da ga nitko nece kupit, mos se slikat sa tim. A sve je sredstvo izmjene vrijednosti. Jbga, mozds zamjeniti i kilu krusaka za kilu kupusa ili za kilu, dve jabuka ako je netko to spreman uzeti kao sredstvo placanja i razmjenu vrijednosti. Ili platiti stomatologu vrecu krompira za staljanje plombi …
Display MorePo postojecoj regulativi, svugdje na svijetu, u nekoj drzavi postoji samo jedno legalno sredstvo placanja, legal tender, i taj je ovdje hrvatska kuna, uskoro euro, u SAD-u dolar itd.
Al ti stvarno ne razumijes. Neces si dati ni malo truda da provjeris to sto pricas i kako to funkcionira. Dezinformiras.
Kolega, nema se tu sto razumjeti.
Osnovne cinjenice su te koje sam naveo. Mozete li ih opovrgnuti? Ako mozete, izvolite.
A na komentar da bih hapsio programere: pa da, zasto ne, zar su programeri svete krave? Kreiranje nelegalnih sredstava placanje je ekvivalentno tome da u garazi postavis stampariju i stampas npr. dolare, kune ili nesto trece. Proizvodis nesto sto pretendiras da je sredstvo placanja. A sredstvo placanje je ovdje samo jedno.
I sad, kad kazem da bi trebalo postovati zakon, ja sam Kremenko. Ok, nema frke, moze, sve 5.
Display MoreAl ti stvarno ne razumijes. Neces si dati ni malo truda da provjeris to sto pricas i kako to funkcionira. Dezinformiras.
Kolega, nema se tu sto razumjeti.
Osnovne cinjenice su te koje sam naveo. Mozete li ih opovrgnuti? Ako mozete, izvolite.
A na komentar da bih hapsio programere: pa da, zasto ne, zar su programeri svete krave? Kreiranje nelegalnih sredstava placanje je ekvivalentno tome da u garazi postavis stampariju i stampas npr. dolare, kune ili nesto trece. Proizvodis nesto sto pretendiras da je sredstvo placanja. A sredstvo placanje je ovdje samo jedno.
I sad, kad kazem da bi trebalo postovati zakon, ja sam Kremenko. Ok, nema frke, moze, sve 5.
a gdje to pise da je kripto nelegalno sredstvo placanja?
ja vidim da na poreznoj kripto spada pod kapitalnu dobit i da ga ducani koriste kao redovno sredstvo placanja kao i kunu-dolar-euro i ostalo. naravno uz konverziju u kunu (kao sto to rade i sa dolarom-eurom itd)
popis_misljenja - Porezni tretman kapitalnih dobitaka po osnovi...
popis_misljenja - Posredovanje pri kupnji i prodaji virtualne...
eto par linkova sto porezna uprava misli o tome pa molim sadd vas da stavite par linkova koji potkrepljuju vasu tvrdnju da je nelagalan.
cekamo kremenka da postavi te linkove "regulative" koje spominje pa da policija krene u hapsenja