1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Ostali oblici ulaganja
  3. Kriptovalute

Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• discover
  • February 14, 2020 at 10:12 AM
  • emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • November 13, 2022 at 11:30 AM
    • #1,341

taj kripto je tolko nelegalan-nevidljiv i ne postoji da je jos 2015 EU pricala o njemu :D

a hebiga neki su zastali u vremenu pa im 2015 tek treba pokucat na vrata :D

Europski sud je 22. listopada 2015. donio prvu presudu koja se bavi pitanjem digitalne valute odnosno bitcoina. Riječ je o presudi u predmetu C-264/14, Skatteverket protiv Davida Hedqvista. Hedqvist je posredstvom jednog društva htio pružati usluge zamjene tradicionalnih valuta za virtualnu valutu „bitcoin“ i obratno. Postavilo se pitanje treba li članak 2. stavak 1. Direktive o PDV-u tumačiti na način da transakcije opisane kao zamjena digitalne valute za tradicionalnu valutu i obratno, koje se obavljaju uz plaćanje naknade koju pružatelj usluge uključuje kod obračunavanja tečaja, predstavljaju isporuku usluga uz naknadu. Dodatno, ako bi se to promatralo kao isporuka usluga uz naknadu, treba li takvu isporuku usluga, prema članku 135. stavku 1. Direktive o PDV-u, izuzeti od plaćanja PDV-a.

Potaknut tim pitanjima, Sud EU svojom presudom utvrdio je kako članak 2. stavak 1. Direktive o PDV-u treba tumačiti na način da transakcije koje se sastoje od zamjene tradicionalnih valuta za jedinice digitalne valute „bitcoin“ i obratno, obavljene uz plaćanje iznosa koji odgovara marži u iznosu razlike cijene po kojoj operator kupuje valutu i cijene po kojoj je kasnije prodaje svojim klijentima, predstavljaju isporuku usluga uz naknadu. Dodatno, takve transakcije u skladu s člankom 135. stavkom 1. Direktive o PDV-u, koji uređuje ostala izuzeća od plaćanja PDV-a, predstavljaju transakcije izuzete od PDV-a.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • November 13, 2022 at 11:36 AM
    • #1,342

Za poreznu kripto nije novac nego roba. Jer da je novac oni bi ga zabranili.

Tehnologija iza kripte nije toliko revolucionarna koliko se nastojalo prodati magle da jest. Ono što vrijedi iskoristit će se, ono što ne vrijedi popalit će ekipa poput ove iz FTX-a. Nema tu ozbiljnog sadržaja za ozbiljne investicije. Kako je došlo tako će i otići u ropotarnicu povijesti. Što ne znači da Vlada neće iskoristiti blockchain za transakcije svojim valutama i na tome napraviti djelomično otvoren i liberalan sustav za nastavak tehnološke revolucije.

Kao da lokalna porezna daje vjerodostojnost ičemu…. 😁 njima je samo da poberu lovu na bilo čemu sto mogu strpati ili podvesti pod neke kriterije.

Edited once, last by havi: Merged a post created by havi into this post. (November 13, 2022 at 11:39 AM).

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • November 13, 2022 at 11:57 AM
    • #1,343

pa nije ni bila poanta linkova da uvjeri neke da je kripto nesto wow nego da pokaze da nije nelegalan kako neki ovdje tvrde i traze neke dokaze i linkove a sami ne stavljaju dokaze i linkove za svoje tvrdnje.

da je kripto nelegalan sigurno ne bi mogao u šparu-konzumu provuc kripto karticu(coinbase-binance) na blagajni.

mada porezna kripto vidi kao digitalnu valutu. kako kod nas tako i u svijetu.

..., odnosno virtualne valute, što je ekvivalent instrumentima tržišta novca.

Nadmudrivanje sa budalom je kao hrvanje sa svinjom u blatu ..... nakon nekog vremena skužiš da svinja uživa.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • November 13, 2022 at 12:17 PM
    • #1,344

Loviš se za manje bitne stvari. Činjenica je da je kripto “kuki od runjave” i da je to najrizičniji asset koji poznajemo. Carstvo spekulanata. Ozbiljan novac počeo je efemerno izlagati kriptu kad je postojao rast, nakon što se čitava priča raspala, sad će i oni najuvjereniji (od ozbiljnijih) povući kočnice. Nitko ne zna što je u knjigama kakvih posrednika, burzi, fondova i sl. A i većina tih tokena je prdac u vjetar. Jednom riječju - prevara. Pa ako se nekome baš brodi i dalje minskim poljem to je ok. Al to sigurno nije plodno tlo za ozbiljne investicije u kripto koje su se prije godinu dana dvije najavljivale.

Mislim da će propast FTX-a mnogima koji su imali neku namjeru nešto uložiti osujetiti takve planove. A onima koji već “investiraju” u kripto i slične aktivnosti ipak je manje važno jer oni su još uvijek očito potaknuti brzom zaradom i vjerujem da će BTC jednog dana biti milijun USD. A ako ne milijun, ono bar pola milje… yeah r

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • November 13, 2022 at 12:22 PM
    • #1,345

potpuno je nebitno st oje kripto . cinjenica je da je regulirano kak ose s njim trgije i da nije nelegalan.

Pricam mi o kriptu kao da je nest orazlicit od dionica.

Cemu svejdocimo zadnjim 10 mjeseci? padu vecem nego na kriptu..

Porpast nekretninskog trzista- sve po zakonu i regulirano a cijeli svijet je paltio. al kripto je problem?

agrokor? ulagacu je super jer bar zna da je sve izgubio po zakonu ..

tokeni su prevara al su obveznice i dionice koje padnu 80% nesto cemu treba tezit ulagac?

tko god je usao u kripto do 2020 (dal na 1-100-1000 ili 10000)je u debelom plusu.

naravno da netko mora bit i u minusu(oni kaj su usli na 60000) ak je netko u plusu. al tako je svuda.

iste price o pusanju balona smo imali priej par godina kad je pao s 20000. et osvi ti koji su tada izgubili kao novac jer su kupovali na 20000 su mogli prodat na 60000 . znaci nisu tada nista izgubili ak nisu prodali.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • November 13, 2022 at 12:23 PM
    • #1,346

Glavnina ekipe ionako spekulira i fantazira o vrijednosti. Imaš token potato pa je iz perspektive zarade potpuno svejedno da li trgujes tokenom ili fizičkim krompirima. Samo sto prodavajući maglu preko tokena imaš potencijal oženiti mnogo vise budala i mnogo vise im utrpati priču o l”krompiru”. Na kraju balade bolje će proći oni koji su trgovali “fizikalcem”, vulgaris krompirom. Jer na kraju će barem moći njega skuhati za ručak.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • November 13, 2022 at 3:58 PM
    • #1,347

Nisam cryptofil, ne razumijem ga (iako pokusavam), ne trgujem s njim, ali ga redovito pratim...i u neke stvari vjerujem (sto ne znaci da nisam u krivu)...

1. Crypto trziste je jedino preostalo istinsko kapitalisticko trziste, nema drzave, nema intervencija, nema printera...nista, samo cista ponuda/potraznja...

2. Nitko nikog ne tjera da koristi crypto, svatko ima slobodu izbora hoce li prihvatit placanje u crypto valuti...tako da rasprava o legalnosti crypta je potpuno promasena...placanje izmedju 2 subjekta moze se provesti u bilo čemu ako su obje strane suglasne..ne vidim u čemu je problem ako meni netko placa u govnima ili noktima (doslovno) ako smo se ja i kupac tako dogovorili i platimo drzavi njen dio...ne vidim u tome nikakav problem (mozda sam u krivu)...

3. Crypto je tu i nece nestati...postojat ce i za 20 godina, mozda u nekom drugom obliku, ali bit ce tu...mladje generacije dolaze i upravljat ce svijetom...a njihova buducnost je digitalna i ne vidim razlog da i crypto ne bude dio tog novog svijeta...

P.s. potpuni sam laik i za crypto i za zakonodavni okvir i ovaj post je zdravoseljacko razmisljanje

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • November 13, 2022 at 4:01 PM
    • #1,348

Meni je samo žao spaljene struje, nemam empatije prema "investitorima". Kad sam i pokušavao upozoriti i ovdje na forumu i u fizičkom svijetu, uvijek sam bio popljuvan. Kakva su to glupa razmišljanja o životu bez rada i proizvodnje, samo svi trebamo uložit u kripto i živjet od porasta vrijednosti istog. Evo veli mi žena da je sin od njezine kolegice odustao od faksa i da se misli bavit kriptom i od toga živjet. A punoljetan je, ne mogu mu ništa, on zna.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • November 13, 2022 at 4:08 PM
    • #1,349
    Quote from komot

Meni je samo žao spaljene struje, nemam empatije prema "investitorima". Kad sam i pokušavao upozoriti i ovdje na forumu i u fizičkom svijetu, uvijek sam bio popljuvan. Kakva su to glupa razmišljanja o životu bez rada i proizvodnje, samo svi trebamo uložit u kripto i živjet od porasta vrijednosti istog. Evo veli mi žena da je sin od njezine kolegice odustao od faksa i da se misli bavit kriptom i od toga živjet. A punoljetan je, ne mogu mu ništa, on zna.

hmm a zamislite tek one sto u dionice ulazu i misle zivjet od porasta istih a u kotace rasta im kolce umece drzava s nekakvim LEX ovim ili onim...

nema kruha bez motike. okanite se ulaganja i dionica :D

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • November 13, 2022 at 4:14 PM
    • #1,350

Eto o tome pričam.

• 5. Element
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,438
    • November 13, 2022 at 5:23 PM
    • #1,351
    Quote from Parica

Nisam cryptofil, ne razumijem ga (iako pokusavam), ne trgujem s njim, ali ga redovito pratim...i u neke stvari vjerujem (sto ne znaci da nisam u krivu)...

1. Crypto trziste je jedino preostalo istinsko kapitalisticko trziste, nema drzave, nema intervencija, nema printera...nista, samo cista ponuda/potraznja...

2. Nitko nikog ne tjera da koristi crypto, svatko ima slobodu izbora hoce li prihvatit placanje u crypto valuti...tako da rasprava o legalnosti crypta je potpuno promasena...placanje izmedju 2 subjekta moze se provesti u bilo čemu ako su obje strane suglasne..ne vidim u čemu je problem ako meni netko placa u govnima ili noktima (doslovno) ako smo se ja i kupac tako dogovorili i platimo drzavi njen dio...ne vidim u tome nikakav problem (mozda sam u krivu)...

3. Crypto je tu i nece nestati...postojat ce i za 20 godina, mozda u nekom drugom obliku, ali bit ce tu...mladje generacije dolaze i upravljat ce svijetom...a njihova buducnost je digitalna i ne vidim razlog da i crypto ne bude dio tog novog svijeta...

P.s. potpuni sam laik i za crypto i za zakonodavni okvir i ovaj post je zdravoseljacko razmisljanje

Nevjerovatna je kolicina ignoriranja jednostavne cinjenice da se ne moze placati s cim se zeli. Zato jer drzavni zakoni definiraju koja su zakonita sredstva placanja za robe i usluge, i to su u pravilu samo i iskljucivo drzavne valute tih zemalja. Pa svi znamo za koncept da ti u Konzumu kazu da ne primaju dolare ili eure nego moras imati kune. I otkud sad nekome ideja da se moze placati s nekim izmisljenim digitalnim zapisom, a ne moze se recimo s dolarima ili eurima?!?

Kako se to usuljalo, na koji nacin, meni do dana danasnjeg nije jasno, ali mi je savrseno jasno da tzv. kriptovalute ne mogu biti zakonita sredstva placanja, legal tender, za robe i usluge. One bi eventualno mogle biti digitalna roba, recimo, tradeable commodity, kao recimo ugljen, zito, nafta i sl., i taj koncept je razumljiv, prodavali su se i Tamagochiji, ali opet dolazimo do toga da ne moze biti zakonito sredstvo placanja za robe i usluge naprosto zato jer nije zakonom definiran kao takav. I tu nema mjesta prici da sve sto nije zabranjeno je dozvoljeno, zato jer to ovdje nije takav slucaj, jer se sredstva placanja definiraju zakonom i sve sto u njemu nije kao takvo navedeno onda nije zakonito.

Jednog dana ce se netko trebati pozabaviti s tim, sagledati kako to uopce definirati, regulirati... Jer ovo sto sada imamo je da de facto svatko tko zna isprogramirati kod za neki digitalni token postaje kreator svoje privatne valute, novca, a to je nesto nad cim je zakonom definirano da monopol ima samo drzava kroz svoju centralnu banku, koja to onda spusti na poslovne banke za M2 kreaciju novca, ali opet pod jasno definiranim pravilima i ogranicenjima, cega ovdje uopce nema, svatko radi sto god hoce. Kinezi su npr. kripte stavili van zakona. I jos poneki. Jer im je jasno da se ne smije stampati privatni novac, zato jer nije pod kontrolom drzave. Plain and simple.

Bolje je jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • November 13, 2022 at 5:45 PM
    • #1,352
    Quote from 5. Element
    Quote from Parica

Nevjerovatna je kolicina ignoriranja jednostavne cinjenice da se ne moze placati s cim se zeli. Zato jer drzavni zakoni definiraju koja su zakonita sredstva placanja za robe i usluge, i to su u pravilu samo i iskljucivo drzavne valute tih zemalja. Pa svi znamo za koncept da ti u Konzumu kazu da ne primaju dolare ili eure nego moras imati kune. I otkud sad nekome ideja da se moze placati s nekim izmisljenim digitalnim zapisom, a ne moze se recimo s dolarima ili eurima?!?

Kako se to usuljalo, na koji nacin, meni do dana danasnjeg nije jasno, ali mi je savrseno jasno da tzv. kriptovalute ne mogu biti zakonita sredstva placanja, legal tender, za robe i usluge. One bi eventualno mogle biti digitalna roba, recimo, tradeable commodity, kao recimo ugljen, zito, nafta i sl., i taj koncept je razumljiv, prodavali su se i Tamagochiji, ali opet dolazimo do toga da ne moze biti zakonito sredstvo placanja za robe i usluge naprosto zato jer nije zakonom definiran kao takav. I tu nema mjesta prici da sve sto nije zabranjeno je dozvoljeno, zato jer to ovdje nije takav slucaj, jer se sredstva placanja definiraju zakonom i sve sto u njemu nije kao takvo navedeno onda nije zakonito.

Jednog dana ce se netko trebati pozabaviti s tim, sagledati kako to uopce definirati, regulirati... Jer ovo sto sada imamo je da de facto svatko tko zna isprogramirati kod za neki digitalni token postaje kreator svoje privatne valute, novca, a to je nesto nad cim je zakonom definirano da monopol ima samo drzava kroz svoju centralnu banku, koja to onda spusti na poslovne banke za M2 kreaciju novca, ali opet pod jasno definiranim pravilima i ogranicenjima, cega ovdje uopce nema, svatko radi sto god hoce. Kinezi su npr. kripte stavili van zakona. I jos poneki. Jer im je jasno da se ne smije stampati privatni novac, zato jer nije pod kontrolom drzave. Plain and simple.

Display More

kolicinom napisanih rijeci vi ne postajete bit vise u pravu nego se sve vise sramotite.

nijedna link na svoje tvdnje niste stavili. mijesate kruske i jabuke jer se ne zelite informirat o nicemu al zato zelite pametovat o necemu o cemu blage veze nemate i pokusavate nekoga (najvjerojatnije samog sebe) uvjeriti da je to bas tako kako tvrdite a porezna vas demantira kao i eu propisi.

u konzumu provucete karticu s kriptom eurom dolarom ili kunom i sve se pretbori u kune jer je to jedino platno sredstvo u hr.

ako niste znali kripto ne postoji u materijalnom obliku i ne mozete ga izvuc iz djepa i nesto platit . ocito to niste znali al ste nasli objasnjavat sto je i kako je a tu osnovnu informaciju niste znali.

i dalje tvrdite da ce se neko nekad trebat pozabavit time kao da se sad nigdje u eu regulativan kripto ni ne spominje.

kolicina vaseg neznanja(kao i onoga sto Einstein spominje) je kao i svemir. beskrajna je.

• emil
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,470
    • November 13, 2022 at 6:09 PM
    • #1,353

Zakon o kriptovalutama u HR ne postoji al ne postoji ni zakon o krumpirima pa to ne znaci da krumpiri ne postoje ili da se s njima ne smije trgovat.

Hr je trgovanje kriptovalatam smjestila u kapitalne dobitke pa se ne moze rec da nije zakonom definirano.

kada nesto platite kriptovalutom porezna to gleda kao da ste prodali kripto . za vas je to obavila karticna kuca koja je kripto prodala na kripto burzi i to pretvorila u kune te podmirila racun u ducanu.

Stav Republike Hrvatske o kriptovalutama, prema Zakonu o Porezu na dohodak, je takav da su kriptovalute definirane kao dohodak od kapitala te se svrstavaju u dohodak od ostale financijske imovine. Stoga, ne oporezuje se posjedovanje kriptovaluta kao financijske imovine, već zarada ostvarena otuđenjem te imovine. Sukladno navedenom, kriptovalute ne spadaju niti pod jednu zakonom reguliranu kategoriju sredstava plaćanja te prema Zakonu o Hrvatskoj narodnoj banci i Zakonu o deviznom poslovanju kriptovalute ne predstavljaju novac, niti sredstvo plaćanja u Republici Hrvatskoj. Kriptovalute se mogu smatrati prenosivim instrumentom u smislu Zakona u PDV-u pa su same transakcije oslobođene plaćanja PDV-a.

Kad pričamo o obvezi plaćanja poreza na dohodak na osnovi zarada kriptovaluta, ona dospijeva jednom godišnje, do kraja veljače, za zarade ostvarene u prethodnoj kalendarskoj godini. Ne oporezuje se svaka pojedinačna zarada od transakcije, već ukupna zarada ostvarena na godišnjoj razini.

Za poreznu osnovicu uzima se ukupna godišnja zarada utvrđena kao razlika između kupovne cijene kriptovaluta i vrijednosti za koju je ona zamijenjena u novčanom iznosu bilo kojeg priznatog zakonskog sredstva plaćanja te se oporezuje po stopi od 10% + prirez – u slučaju ako je kriptovaluta zamijenjena za „klasičan novac“ unutar dvije godine od kupnje (za instrumente kupljene nakon siječnja 2016.). U slučaju da je zamjena obavljena u više od dvije godine od dana nabave, zarada ne podliježe oporezivanju neovisno o ostvarenoj ekonomskoj koristi.

Ako porezni obveznik u poreznoj godini ostvari zaradu na trgovanju pojedinim vrijednosnicama ili financijskim instrumentima, a na drugima zabilježi gubitak, dohodak od kapitalnih dobitaka utvrđuje se na razini godine, kao razlika između ukupne zarade i gubitaka ostvarenih u toj poreznoj godini.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • November 13, 2022 at 6:31 PM
    • #1,354

Ma pusti Emile, čovjek vjerovatno još razbija glavu kako masterom možeš plačati u austriji, švedskoj, usa ili kini a master puni u kunama.

• Sheriff
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,290
    • November 13, 2022 at 7:09 PM
    • #1,355

Najveću financijsku prevaru u povijesti je izveo bivši šef NASDAQa, najveće tehnološke burze u New Yorku. Berniea Madoffa sav nadzor i sva regulacija svijeta nije spriječila.

Kriminal je kriminal. Ovakva ponzi shema se sad dogodila u cryptu. Ali neki zele silom tvrditi da je crypto ponzi i manje vrijedan od krumpira.

Pa ljudi, open account, stavi 500$, leverage 125 na Short! Obogatit cete se, i postupate iz vlastitog uvjerenja. Ako vam je to smece, ma udri po shortu.

Eto lagane love.

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • November 13, 2022 at 7:49 PM
    • #1,356
    Quote from komot

hm, ako misli trejdat i od toga zivit, hmm.

Ali ako kuzi poantu i buducnost i misli razvijati projekte u blockchain tehnologiji…. Onda bi mu to mogao biti potez zivota vjerovatno

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • November 13, 2022 at 8:20 PM
    • #1,357

A to ne znam, prije bih rekao da je ovo prvo. Znam za još jednu priču, jedan moj ajmo reć poznanik je imao u jednom trenutku prije otprilike pola godina 5 milijuna dolara u tim valutama i još uvijek je bio podstanar. Toliko je čvrsto vjerovao u tu priču. Ne znam kakva je situacija danas, samo znam da je ekipa koja se s njim druži isto u to vrijeme bila zaluđena s tom pričom, a ja sam bio ajmo reć neznalica. Nevjerojatna količina sigurnosti u nešto toliko nepouzdano. Gledam i ovu reklamu za neku mjenjačnicu koja banalizira postojanje koječega u budućnosti, samo kriptovalute su 100 posto budućnost.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,158
    • November 13, 2022 at 8:48 PM
    • #1,358

Najveći problem kripto tržišta nije prevara i kriminal, toga ima uvijek u nekom obliku i do neke mjere. Enron, Madoff... itd. Nije to ni pitanje povjerenja.

Najveći je problem kripta leverage iliti poluga. Nitko ne zna kolika je. Pošto ne znamo kolika je poluga, možemo samo nagađati o veličini problema. A pretpostavka je da se radi o ogromnom problemu.

Kad je nešto balon i počne puštati zrak, što je balon veći to je i pritisak tog zraka da izađe tim veći. (Da se izrazim kao fizičar) :)

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,513
    • November 13, 2022 at 11:40 PM
    • #1,359
    Quote from Sheriff

Ma pusti Emile, čovjek vjerovatno još razbija glavu kako masterom možeš plačati u austriji, švedskoj, usa ili kini a master puni u kunama.

Kad platim karticom u Austriji, plaćam li kunom ili eurom?

Kad platim "kripto karticom" u Hrvatskoj, plaćam li kunom ili kriptovalutom, koja god da je?

Ako je odgovor da platim kunom, koja nastane tako da se u sekundi moj btc prvo po nekom tečaju pretvori u dolar pa u nekom drugom u kunu da bi se transakcija obavila, koji je onda smisao BTCa?

Ako ja BTC kupim tako da svoje kune prvo prebacim u dolar pa po nekoj cijeni kupim BTC, a kada želim potrošit novce u lokalnom dućanu moram sve to napravit unatrag, koji je smisao? Ako je prednost u međunarodnoj trgovini, a ne tjednom špeceraju, gdje ja kao korisnik dobivam ako nešto na Alibabi ili Amazonu platim BTCom, a ne po seljački debitnom karticom?

Ili je cijela poanta u tome da se kupi u nadi/želji/vjeri da će nešto kupljeno po 100 sutra vrijediti 200 ili 1000?

• D_artagnan
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,978
    Bookmarks
    1
    • November 14, 2022 at 8:03 AM
    • #1,360
    Quote from komot

A to ne znam, prije bih rekao da je ovo prvo. Znam za još jednu priču, jedan moj ajmo reć poznanik je imao u jednom trenutku prije otprilike pola godina 5 milijuna dolara u tim valutama i još uvijek je bio podstanar. Toliko je čvrsto vjerovao u tu priču. Ne znam kakva je situacija danas, samo znam da je ekipa koja se s njim druži isto u to vrijeme bila zaluđena s tom pričom, a ja sam bio ajmo reć neznalica. Nevjerojatna količina sigurnosti u nešto toliko nepouzdano. Gledam i ovu reklamu za neku mjenjačnicu koja banalizira postojanje koječega u budućnosti, samo kriptovalute su 100 posto budućnost.

jednostavno ne vjerujem da netko ima 5 mil $ u kriptu, a zivi kao podstanar. Jer mu onda nisu sve viuge u glavi dobro poslagane, jbga

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 25, 2025 at 4:34 PM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. All

May 25, 2025 at 4:34 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      907k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 25, 2025 at 4:34 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

1,846 Replies, 5 years ago
  • Bitcoin rudarenje

19 Replies, 4 years ago
  • Plaćanje poreza kod trgovine s kriptovalutama

13 Replies, 3 years ago

Slične teme

• Dobrodošli

• Admin
    • February 12, 2020 at 2:47 PM