Nije bas sve bajno u arnt , al nije ni skupa dionica. U nekoj prodaji ( nadamo se ) vrijedi puno vise.
Ovako i ja razmišljam, čak sam i stava da većinski vlasnik sve radi( velike investicije) da bi firmu mogao prodati što bolje, te da mu je trenutna dobit i nekakva dividenda zadnja rupa na sviralu.
Sa druga strane nemogućnost dizanja popunjenosti kapaciteta na razinu iz 2019 pa i više, kao i nemogućnost ostvarivanja boljih financijskih rezultata (iako im je cijeli dug na oko prosjek 2% kamate), te im je stopa amortizacije mizerna, to me zabrinjava i to jako.
Također mi nije jasno zašto je OTP indeksni prodao nekidan pola svog portfelja, pa nije toliko pao udio ARNT u CROBEX-u nakon revizije, niti približno?!
Također vidim da je ARNT ostavila u listopadu otvoreno u Istri samo Grand hotel Brioni. Već sam na početku godinu na ovo skretao pozornost, da prekasno zatvaraju i prerano otvaraju kapacitete u Istri, te takvi otvoreni kapaciteti rade veće gubitka, nego da su zatvoreni.
Dionica je DUGOROČNO zicer, samo trenutno ima masu boljih prilika, a život je kratak i treba se živiti sada. Mojih pet centi.