1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

• harpun
  • February 14, 2020 at 9:30 AM
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 23
  • darac11
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    901
    • December 15, 2022 at 8:15 PM
    Quote from havi
    Quote from Junius

ovakve misli obično dolaze pri samom dnu cijene dionice...ovako je i mene prala TPNG na 37kn :) Inače imam pola milje kuna u ARNT prosjeku 242 kn

Imate jos koju tuisticku dionicu osim arnt?

Da imam RIVP i ADRS (ako se ADRS računa pod turističke dionice)

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • December 15, 2022 at 8:24 PM
    Quote from Hrx84

I ja nekidan kupio ARNT. Nakon dugih godina skupoće konačno više nije skupa. Cijeli turizam prvi put nakon dugo godina nije skup ako izuzmemo onu anomaliju u vrijeme Covid panike.

ja još čekam s ARNT... ali slažem se, turizam nije skup

po nekim pokazateljima je ARNT 30-40% 'jeftinija' od RIVP, (ako je vjerovati investiramo.com) ima PB od 0,66 i PE 12

a imaš dobro geografski diverzificirano društvo

hotel u Amruševoj lijepo napreduje

Pulski hotelijer ulaže... (jutarnji.hr)

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 15, 2022 at 8:32 PM

Da, da najavljuju u 2Q23 otvaranje, još su uspjeli isposlovat da im Grad Zagreb smanji najam sa 300000 eura godišnje, na svega (mislim) 30000 eura i tako sve do 2025. Kao neka mjera pomoći radi Covida i potresa. Također ovih dana se otvara i hotel u Austriji, završena je druga(finalna) faza obnove, tako da će ovaj hotel lijepe prihode ostvarit u zimskoj sezoni za ARNT.

EDIT: Sviđa mi se ARNT jer su strašno transparentni, svako zaduživanje/refinanciranje objave i po kojoj kamati, redovito obavještavaju koliko su uložili i gdje, u kojoj je fazi obnova određenih objekata, što planiraju ubuduće. Imaju jasno definiranu politiku isplate dividende do 25% (prošlogodišnje dobiti), uz to su pokrenuli u 9mjesecu politiku otkupa vlastiti dionica( i to rade bez fige u džepu), što je još jedna dobra poslovna odluka(kupnja pri ovim cijenama). Sa njim znaš na čemu si.

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 15, 2022 at 8:57 PM

Ja bih volio da mi netko argumentirano pojasni zašto bi trebalo kupiti ARNT, a ne kupiti RIVP ili PLAG? Ili zasto ne not HIMR ili ILRA? Ili zašto ne kupiti svih turizam dionica (vagano na FF trzisne kapitalizacije) ako se kladimo opcenito na HR turizam?

Mislite da ne postoje razlozi zašto su neke dionice iz iste branše jeftinije od drugih?

Kao recimo operativna profitabilnost u odnosu na vrijednost poduzeća (EV to Ebitda) ili razina ukupnog duga, omjer duga i kapitala (D/E) ili neto dug u odnosu na Ebitdu (ND/Ebitda)… mislim kako god se okrene ARNT bas i nema najbolje pokazatelje iz branše, pa čak i usklađeno za cijenu dionice. Pa operativni novčani tok, pa likvidnost dionice na burzi, a da ne spominjem strategiju, planove i dosadašnja iskustva s investitorima (obećano vs izvršeno) Itd Itd

• komot
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,346
    • December 15, 2022 at 9:34 PM

Moje mišljenje je da će iduće godine biti teško moguće da će turisti sumanuto trošiti kao ove godine. A radna snaga i energenti neće biti jeftiniji. S druge strane shengen i euro su nekakvi pozitivni driveri. Naši tradicionalni gosti su racionalni ljudi. Kad ti se povećaju troškovi režija i hrane, kad rata kredita poraste i najvažnije, kad splasne optimizam, manje se troši na putovanja. Možda jedino luksuzni segment ne osjeti krizu.

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 15, 2022 at 9:36 PM

Kolega Havi, ako smatrate da ima bolji turističkih dionica, sa boljim pokazateljima i većim potencijalom za rast, uz to još i likvidniju, uzmete tu dionicu. Nitko vam ne brani, niti vas tko sili na kupnju ARNT.

Uz ostalo za ARNT se stalno piše da će pokazati svoj puni potencijal tek u 3Q23, prvenstveno radi investicija u tijeku, koje će tada biti završene i utjecati pozitivno na fin. rezultate.

Da ponovim:

Dobit prije poreza u prvih 9 mjeseci 2022 je iznosila 134,00 milijuna kuna, kada se maknu sa strane hoteli koji su u fazi obnove dobit grupe je bila za isto razdoblje 183,4 milijuna kuna. Ovo ugrubo znači ako bi se ovogodišnji rezultati ostvarili i dogodine i ako se ne bih opet dogodili nerealizirani tečajni gubici, da bi dobit moglo biti preko 200 milijuna kuna na razini godine.

12802-bez-naslova-jpg

Na ovo sve dodajte i hotel u Zagrebu koji otvara u 2Q23

citiram iz Fi-a: Nedavna ulaganja Grupe u Arena Verudela Beach resort, kamp Arena Grand Kažela i kamp Arena Stoja (prva faza) omogućila su repozicioniranje ovih objekata, a njihova nova pozicija na tržištima više klase rezultirala je snažnim rastom prosječnih cijena smještaja. Ukupni prihodi ovih objekata porasli su 46% u odnosu na 2019. godinu, što je rezultiralo snažnim povratom na ulaganja. Arena One 99 Glamping nastavio je uzlazni rast, a kamp je ostvario najbolje rezultate ikad s rastom prihoda od 31% u odnosu na 2019. godinu.

Ne sumnjam da će sličan učinak u rastu prihoda imati dogodine i ove investicije: Grand Hotel Brioni, Arena Franz Ferdinand, hotel u Zagrebu, te art’otel budapest itd...

• enes.razman
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • December 15, 2022 at 9:50 PM

po meni nerealizirani tecajni gubitci ce se svesti na minumu uvodjenem Eura ili ja grijesim uglavnom po meni dionica grebe po dnu i mislim je jos skupljati na ovim razinama i hvala ovima koji kolju kravu radi snicle

• havi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    3,895
    • December 15, 2022 at 9:51 PM

Nisam rekao da arnt ne valja, dapace.

Ako vec ulazem u turizam , zbog nekih razloga ( preuzimanje recimo ), onda ulazem u nekoliko firmi, jer me povijest naucila da mozda necu najvise zaradit na najjeftinijem ili sl.

Imam arnt, lrhc, adrs,rivp,htpk i jos jednu koju skupljam pa nebi o njoj.

• enes.razman
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • December 15, 2022 at 9:59 PM

od turizma imam samo Arnt jer mi se svidja diverzifikacija hotela transparentnost malo manji ARD od branse u HR ali kad pogledam da je dokapitalizacija 2017 isla po 425kn i da je dionica Ath dozivjela na 590 sa sadasnjom cijenom od 220 kn i povecanim kapacitetima u medjuvremenu od trena dokapa pa do dana danasnjeg cini mi se nerealno i nerazumno da ovo neko prosipa za 50 lipa što vrijedi kunu ako me razumijete

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 15, 2022 at 10:17 PM
    Quote from enes.razman

od turizma imam samo Arnt jer mi se svidja diverzifikacija hotela transparentnost malo manji ARD od branse u HR ali kad pogledam da je dokapitalizacija 2017 isla po 425kn i da je dionica Ath dozivjela na 590 sa sadasnjom cijenom od 220 kn i povecanim kapacitetima u medjuvremenu od trena dokapa pa do dana danasnjeg cini mi se nerealno i nerazumno da ovo neko prosipa za 50 lipa što vrijedi kunu ako me razumijete

Da vam samo odg. na prethodni post, mislim da se nerealizirani tečajni gubici odnose na tečajne razlike prema mađarskoj forinti i srpskom dinaru, već u 4Q to bi moglo biti vraćeno nazad.

Moj neko mišljenje je da cijena dionice ne bih bila manja od 300 kuna, da ZABA skrbnički ne mrcvari bid tamo od lipnja. Kad usporedim ANRT iz 2019 i danas, pa to više nije ista dionica, toliko toga je obnovljeno i objekti prebačeni u višu klasu, kupljeni dodati smještajni kapaciteti, sav dug refinanciran dugoročno po smiješnim kamatama.

Što je najbolje firma kao, firma još svoj puni potencijal nije ni ostvarila, odnosno agresivni investicijski ciklus nije još završen. Na prvu ruku izgleda da ARNT slabo amortizira imovinu, a onda kad malo proučavaš Fi vidiš da masu onoga što drugi vode pod amortizaciju, ovdje odmah provedu pod jednokratne troškove , pa onda EBIDA pari slabija, nego što jest.

Ovde cilj vlasnika nije dobit, nego širenje kapaciteta i dizanje u višu klasu postojećih objekata, što ukazuje na moguću prodaju u bližoj budućnosti 2-5 godina.

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,156
    • December 15, 2022 at 11:35 PM
    Quote from havi

Nisam rekao da arnt ne valja, dapace.

Ako vec ulazem u turizam , zbog nekih razloga ( preuzimanje recimo ), onda ulazem u nekoliko firmi, jer me povijest naucila da mozda necu najvise zaradit na najjeftinijem ili sl.

Imam arnt, lrhc, adrs,rivp,htpk i jos jednu koju skupljam pa nebi o njoj.

Ni ja kolega nisam rekao da ne valja RIVP, ili bilo koja druga koje navodite. Čak sam rekao gore da je općenito HR turizam jeftin. Istina: zaduženja, profitabilnost, amortizacija vs jednokratni otpis, regija operacija, odnos prema radnicima i investitorima, dividende... Ispada da ih je najbolje uspoređivati s EV/Ebitda. Ali taj pokazatelj samo aproksimira, svodi na zajednički nazivnik. Svak ima drugu 'politiku'.

Ma ja se najradije vodim time da samo društvo za sebe gledam kroz povijest: koji joj je pokazatelj rastao ili padao, to je naravno teško naći jer nema toga baš kod nas kao podatak pa moram kopat s excel tablicama da napravim povijesnu usporedbu.

On što mi nema mi smisla da se ARNT bliži kovid minimumu nakon svih ulaganja, tj. ima ako netko agresivno izlazi pa je kao slon u staklarni. Stoga držim da će prodaja stati, rezultati biti sve bolji, tržište prepoznati priliku.

Kažem, ne još, na zimu ne kupujem turistu. I TA kazuje pričekaj. Buffett kaže da je najbolje novce zaradio ne radeći ništa nego čekajući. Kako priliku za kupnju tako i nakon kupnje.

VLEN je dobar primjer: nitko ga nije htio, te pad zaposlenosti, mali kapacitet dokova, nikakve marže. Pa došli novi vlasnici. Pa pstavili i reinvestirali dobit. Rat u susjedstvu skrenuo brodove na remont u Rijeku. I tak...

• enes.razman
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • December 16, 2022 at 12:00 AM

na ovim cijenovnim razinama no brain investment samo neka izadje

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • December 16, 2022 at 11:55 AM

ovdje predviđam neku vrstu short squeeza u zse stilu......nešto slićno što samo imali na kodt krajem 7 mjeseca na 2040 kn kad je izašlo izvješće za q2 a veliki prodavač odlućio izaći do kraja bez obzira na cijenu.......ovdje se to događa nakon odlićnog izvješća za q3 i rekao bi da nas nekoliko tisuća komada dijeli od toga da ask postane rupa ko šupa......jedna od rijetkih prednosti nelikvidnih tržišta je upravo situacija kad veliki igrać odlući izaći van iz dobre firme na niskoj cijeni jel ta niska cijena jedina mu je prilika za izlaz sa većom kolićinom na nelikvidnom marketu........

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 16, 2022 at 12:02 PM
    Quote from hugh

ovdje predviđam neku vrstu short squeeza u zse stilu......nešto slićno što samo imali na kodt krajem 7 mjeseca na 2040 kn kad je izašlo izvješće za q2 a veliki prodavač odlućio izaći do kraja bez obzira na cijenu.......ovdje se to događa nakon odlićnog izvješća za q3 i rekao bi da nas nekoliko tisuća komada dijeli od toga da ask postane rupa ko šupa......jedna od rijetkih prednosti nelikvidnih tržišta je upravo situacija kad veliki igrać odlući izaći van iz dobre firme na niskoj cijeni jel ta niska cijena jedina mu je prilika za izlaz sa većom kolićinom na nelikvidnom marketu........

ni ja nemam ovu dionicu, ali mi se nekako čini da se svojski trude da ju zabiju što niže, čak mislim da je cilj malo ispod 200, a to me za sada jedino i spriječava da ju ne kupujem, iako mi je bila jedan od glavnih favorita za prezimljavanja, nešto će se dogoditi, možda i povoljno, tko zna, za sada mi je kod Lukšića nekako najtoplije za zimovanje

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • December 16, 2022 at 12:13 PM
    Quote from Moller
    Quote from hugh

ni ja nemam ovu dionicu, ali mi se nekako čini da se svojski trude da ju zabiju što niže, čak mislim da je cilj malo ispod 200, a to me za sada jedino i spriječava da ju ne kupujem, iako mi je bila jedan od glavnih favorita za prezimljavanja, nešto će se dogoditi, možda i povoljno, tko zna, za sada mi je kod Lukšića nekako najtoplije za zimovanje

moguće je i po 200 ali interes za kupnju je velik a i trezor čuva leđa na 220 pa mi rizik propuštanja božićno novogodišnjeg vartometa čekanjem na 200 izgleda prilićno velik........trenutno mi arnt izgleda kao najbolji zse kandidat za blagdanski vatromet sa visokim dometom raketa a prodavač je oćito čvrsto odlućio otić ća prije glavne proslave kojoj je on glavni pokrovitelj......

• kvart99
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    592
    • December 16, 2022 at 1:15 PM

Evo sada manevar prema dolje koji dokazuje da je nepotrebno placati vise kad je tendencija spustanja cijene.

• hugh
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    4,009
    • December 16, 2022 at 1:22 PM
    Quote from kvart99

Evo sada manevar prema dolje koji dokazuje da je nepotrebno placati vise kad je tendencija spustanja cijene.

mislim da tu nema tendencije spuštanja cijene.......prodavač hoće van i do 220 to mu dogovara a market više neće platiti sve dok prodavač ne ispuca svu količinu.......naravno da nema potrebe do tad plaćati skuplje od 230 a kad proda što ima onda imamo bitno drugaćiju štoriju......situacija koju trezor može riješiti jednim potezom a market u jednom danu veće likvidnosti......jos malo likvidnosti i prodavać će izgorit ko šibica......

• Junius
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,824
    • December 16, 2022 at 1:24 PM
    Quote from hugh
    Quote from kvart99

mislim da tu nema tendencije spuštanja cijene.......prodavač hoće van i do 220 to mu dogovara a market više neće platiti sve dok prodavač ne ispuca svu količinu.......naravno da nema potrebe do tad plaćati skuplje od 230 a kad proda što ima onda imamo bitno drugaćiju štoriju......

Zadnjih par dana ozbiljni likovi sa ozbiljnim nalozima na bidu kupuju dionicu, 220 kn je očito svima super cijena za ulazak. 220 kn je cijena bila u travnju 2020, kada nisi smio izaći iz svoje općine ili grada, a za turizam je bila dvogodišnja nuklearna zima.

• enes.razman
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    327
    • December 16, 2022 at 2:44 PM

tako je 220 je brana i onaj tko misli da ce jeftinije vara se

• LodeRunner
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,083
    • December 17, 2022 at 10:00 AM

Toliko ste se raspisali o Areni zadnjih dana a nitko nije spomenuo igranje s Erste mirovincem. Mozda zato Zaba skrbnicki i rasprodaje. :)

Osnovan novi mirovinski fond: Evo što ‘Arena Mudra Mirovina’ nudi građanima
    www.poslovni.hr

Metamoron sitting on a blockchair hallucinating about degenerative AI.

• 1
    • 5
    • 6
    • 7
    • 23

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 1:56 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      822k
      1.9k
    3. SILVIO2024

May 9, 2025 at 1:56 PM
    1. MDKA (Medika d.d.) 821

• harpun
      • February 14, 2020 at 2:16 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 1:44 PM
    2. Odgovora
      821
      Pregleda
      300k
      821
    3. Sheki

May 9, 2025 at 1:44 PM
    1. ARNT (Arena Hospitality Group d.d.) 455

• harpun
      • February 14, 2020 at 9:30 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 9, 2025 at 8:20 AM
    2. Odgovora
      455
      Pregleda
      182k
      455
    3. Sheki

May 9, 2025 at 8:20 AM
    1. JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.) 278

• Cicija
      • February 26, 2020 at 8:56 PM
      • Dionice
      • Cicija
      • May 9, 2025 at 8:04 AM
    2. Odgovora
      278
      Pregleda
      106k
      278
    3. darac11

May 9, 2025 at 8:04 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 8, 2025 at 3:16 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.8M
      10k
    3. accountant

May 8, 2025 at 3:16 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 May 9, 2025 at 1:56 PM
  • MDKA (Medika d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 1:44 PM
  • ARNT (Arena Hospitality Group d.d.)

Sheki May 9, 2025 at 8:20 AM
  • JDOS (ADRIATIC OSIGURANJE d.d.)

darac11 May 9, 2025 at 8:04 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 8, 2025 at 3:16 PM
  • BCIN (BC Institut d.d.)

KitoLovac May 8, 2025 at 2:39 PM
  • Što smo danas tržili

dionicar May 8, 2025 at 12:33 PM
  • SPAN (SPAN d.d.)

All May 7, 2025 at 8:13 PM
  • LKRI (Luka Rijeka d.d.)

goranlagea May 7, 2025 at 10:52 AM
  • SNBA (Slatinska Banka d.d.)

jurexx May 6, 2025 at 9:22 PM

Popularne Teme