Moglo se iscitat i ovo:
"U suradnji s Lučkom upravom Ploče, radi se na strateškom projektu proširenja kontejnerskog terminala što će omogućiti pristanak broda matice, čime se nastavlja diverzifikacija portfelja usluga”, naglašavaju u Luci Ploče.
Moglo se iscitat i ovo:
"U suradnji s Lučkom upravom Ploče, radi se na strateškom projektu proširenja kontejnerskog terminala što će omogućiti pristanak broda matice, čime se nastavlja diverzifikacija portfelja usluga”, naglašavaju u Luci Ploče.
Znalo bi i ovo pomoći https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/55759
Oni imaju približno jednake prihode od prodaje lučkih usluga i prodaje robe. Ova akvizicija vjerojatno ide u smjeru povećanja udjela trgovine, što mislim da je dobro.
Doduše NEW CONCRETE TECHNOLOGIES... su imali prihode lani 1.608.062 €. Na tu realizaciju, dobit je dobra. Kupili su ih za približno 6xEBITDA.
nakon prputuprijedloga pbz da se iz dobiti podjeli dividenda cjena je ponovo porasla i ostala na ovom razinama , 19tog se odlučuje dali će biti udovoljena isplata
Ovo su odlično reagirali. Ne znam za koga Reiffeisen skuplja ali su im za neko vrijeme zaustavili priču.
Ništa od dividende
Dobit ode u zadržanu dobit, dividenda je ispala čorak.
Ovo bi moglo dovesti do veće rasprodaje. Nema dividende, cijena se guši.....
100 miliona na računu jel to neki mega projekt u pitanju??
Bojim se da to sve skupa ima veze s Vujnovčevim ulaskom u Fortenovu. Treba iskašljati 600 mil. Ja izlazim
Bojim se da to sve skupa ima veze s Vujnovčevim ulaskom u Fortenovu. Treba iskašljati 600 mil. Ja izlazim
Zar je stvarno moguče da će večinski vlasnik "prebacit" novce na svoj račun (ili sestrinske firme) A DA GA NI JEDAN REGULATOR NIŠTA NE PITA? 😡
Zar je stvarno moguče da će večinski vlasnik "prebacit" novce na svoj račun (ili sestrinske firme) A DA GA NI JEDAN REGULATOR NIŠTA NE PITA? 😡
Naravno da sad nebi mogli jer je objavljeno koliko ima na računu ali pitanje je koliko su izvješća bila realno prikazana dali je do sada i koliko ako je procurilo kesha , a da nije prikazano čak su se dijamantne narukvice nosile preko grane ali su zaustavljene na granici , a dali je prošla koja
A tko je većinski vlasnik
A tko je većinski vlasnik
Onaj tko je spriječio isplatu dividende. Nema logike, bar po izvješćima, ako itko tamo razmišlja o interesima dioničara, da se dividenda ne isplati. Na ovaj način, bez isplate, dionica je svedena na čisto špekulativan nivo. Pa i to bi bilo u redu da već godinu dana Reiffeisen u ime i za račun nekoga ne sjedi na bidu. Najava dividende je sve skupa uzburkala. Dionica je počela raditi. Poslije odluke je pala 5% i vratili smo se tamo gdje smo bili.
Evo neko je spominjao Pavu, možda sad isplate izvanrednu kad je osnovao holding da malo podeblja račun.
https://www.index.hr/mobile/vijesti…ijesti_ostalo_m
Evo neko je spominjao Pavu, možda sad isplate izvanrednu kad je osnovao holding da malo podeblja račun.
Opet se mulja! 😡
Mislim da mu je to pametno. Na prvu se mogu sjetiti dva dobra razloga:
1. Postao je i suviše jak. A kad si jako jak sjetiš se Todorićeve sudbine. A ako ozbiljnije pustiš strani kapital u svoje kompanije, s tim se i zaštitiš.
2. S manjim stranim, a većim svojim udjelom samo nebo mu je granica.
Pametno, a možda i za nas dobro. Morat će svoju financijsku politiku u svojim firmama postaviti atraktivno da strani investitori vide logiku zašto ući. Sve firme takvog formata imaju i dividende. Ne mislim da je dividenda nužna ali trgovina s dionicom na koju se isplaćuje dividenda je u pravilu likvidnija a s tim i atraktivnija..
Prvo pitanje: zar nebi trebala ići ponuda za preuzimanje? Drugo pitanje: dali može novce LKPC posudit svojoj novo osnovanoj firmi?
Firma može posuditi kome hoće,samo ne smije s uvjetima kredita ići ispod tržišno prihvatljive, npr.bez kamata.
Što se tiče preuzimanja, malo špekuliram, ako postavljaš predsjednika NO iz svoje druge firme, predpostavljam da možeš još mnogo toga. Ako možeš ovako, zašto bi preuzimao?
Rastemo zbog par kilometara autoputa (11km) ?
Jel ima ko informaciju kako je sa LKPC poslije ovih poplava? Imam solidnu poziciju, išlo je dobro, pravilno sam ušao, ne izlazi mi se.
Hvala za odgovor.
Cestovni promet će se brzo uspostaviti ali željeznički bi mogao potrajati nekoliko tjedana. Mislim da u najgorem slučaju će se osjetiti jedan kvartal ali BiH ionako već godinama opada kao Tržište luke Ploče. Mislim da su sada na 5-6% ukupnih prihoda.