Nema branše kojoj covid 19 neće zasmetati. Ali ERNT ima odlične perspektive i biti će minimalno okrznut. Dividenda ide, poslovanje i novi poslovi po planu. Smirivanje krize imat će vrlo pozitivan smjer. Cijena je znatno pala sa 1.500 kn na 1.050 kn
ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)
-
-
-
Po meni ova dionica mora ići gore i zato jer dividenda od 70 ak kn ide relativno brzo. Imatelj sam.
-
Po meni ova dionica mora ići gore i zato jer dividenda od 70 ak kn ide relativno brzo. Imatelj sam.
Gdje je informacija o iznosu dividende? Nigdje nije spomenuto koliko sam ja pratio. A i 2019 im je EPS cca 75kn, malo mi zvuci cudno 70kn.
-
Koliko je meni poznato, odluka o dividendi još nije donešena. U ERNT sam od 2008. s većom ili manjom količinom dionica.
Nekada smo imali live streaming godišnjih rezultata i objave dividende, nažalost već tri godine tome nije tako. U zadnje tri godine objavljivali su odluku 26. travnja. Nisam siguran što možemo očekivati ove godine. Evo nekoliko podataka iz prošlosti (podatci su približni s web-a)
Dividende ernt
2013. - 170 kn (14,86%) EPS=108,40 kn
2014. - 320 kn (27,97%) EPS= 66,30 kn
2015. - 90 kn (7,87%) EPS= 68,60 kn
2016. - 100 kn (8,74%) EPS=83,16 kn
2017. 90 kn (7,87%) EPS= 58,77 kn
2018. 32,50 (2,95%) EPS = 87,30 kn
2019. - 70.60 (6,42%) EPS = 76,96 kn
Vidljivo je da smo svih ovih godina dobivali više novca nego što je ERNT zarađivao i razumljivo je da novaca na računu ima iz godine u godinu sve manje. Rezultati i rast dobiti prošle godine je tek početak od onoga što očekujem od implementacije 5G mreže. Nažalost, događanja oko nas raspršuju moje snove o skorom vraćanju na put stare slave.
Volio bih da me poslovanje i okolnosti demantiraju.
-
Mea culpa. Ispričavam se. Podravka nema divende prodao sam je i kupio ERNT...
Još jednom moja greška.
-
pretpostavljam da ove g neće biti divke iz poznatog razloga.
-
Ja si isto tako nekako mislim, šmrc.
-
pretpostavljam da ove g neće biti divke iz poznatog razloga.
ERNT nije banka, tako da HNB nije mogao donijeti nikakvu mjeru za obustavu isplate dividende radi ocuvanja likvidnosti... ERNT je u vecinskom vlasnistvu svedskog Ericssona, a ako oni odluce da ce si isplatiti dividendu, onda ce tako i napraviti... Ne vidim zasto bi Svedjani zeljeli ostaviti novce u Hrvatskom ERNT ako imaju svoje rupe za pokrpati u Svedskoj...
Sto se tice potresa, koliko sam saznao, ERNT zgrada nije ostecena... A glede Covid-19, ljudi normalno dolaze na posao ili rade od kuce (tko moze)...
-
pa okreni se malo oko sebe, čovječe i sagledaj kompletnu situaciju. sebičnost i želje ostavi za neka druga vremena!
-
(slučajno stisnuo)
Danas je kolega sa foruma problematizirao trošak plaća u ERNT kao potencijalni problem u slučaju neke krize. Kod Karduma na tv je večeras bio suvlasnik tehnološke tvrtke iz Hrvatske koja radare prodaje po svijetu i kod nas...Geolux Orlić i tumačio kako su konkurentni na svjetskom tržištu upravo zbog nižih plaća u odnosu na Njemačku Austriju za razvojne inženjere matematičare sa PMF i FER a i da može ponuditi 1/3 plaće koju njegov zaposlenik dobiva u Njemačkoj. Ista je stvar sa ERNT koji ima iznadprosječne plaće u HR i zadovoljne zaposlenike ali zapravo na toj razlici stvar profit jer je u win win situaciji. Ima zadovoljne zaposlenike i radi sa profitom. To je strašna konkurentska prednost jer takva firma kao ENT se jako dugo stvara.
-
-
Kolega tollway,
razumijem vaš altruizam i brigu za društvo u cjelini, ali nitko od nas koji smo na burzi nije socijalna ustanova jednako kao što ni kapital niti na jednoj burzi nema emocija. Sad je vrijeme da spašavamo svoje stražnjice jednako onim vremenima 2008. na dalje. Nemojte se, prema tome, ljutiti na nas koji očekujemo (u zemlji u kojoj jedna kriza zamjenjuje drugu i budimo se u njoj neprestano kao u onom filmu Beskrajan dan) da se povrat na naš uloženi kapital vraća na adekvatan način. Nismo nimalo sebični jer svojoj državi uredno plaćamo porez.
Evo, prije dva dana je matica u Švedskoj izglasala 1,5 SEK koje će isplatiiti dioničarima u dva navrata. Nemam ništa protiv da se i naš ERNT koji također ima sličnih problema u poslovanju, jednako odnosi prema svojim dioničarima. Iskreno, nemam ništa protiv 2% dividendnog prinosa i mislim da bi bio realan, ali sam siguran da nam se ne može dogoditi scenarij iz 2014. kada je matica odlučila kroz brutalnu dividendu povući znatno više (DY preko 25%). Dionica je nakon toga pala znatno više i tko nije surfao na valovima, nije se lijepo proveo. Kretanje cijene je gotovo predvidivo...
Imam ERNT od 2008. i za mene ona nikad nije bila fondovsko smeće.
-
Mnoge stvari nakon ovog virusa će se promijeniti, tako i odnos prema ERNT. Mislim da će se ova tvrtka promatrati kao strateška komunalna tvrtka bez koje nema internetkog prijenosa podataka, koja servisira sve tele operatere u zemlji, ima dugoročnu suradnju sa T-comom i A1. Već je u eksperimentalnoj implementaciji i 5G mreža koja je prevažna za cijelu Europu i iz siguronosnih razloga. Mislim da će i tržište tako početi vrednovati ERNT. Da li će ovo biti strateška tvrtka ili i dalje Janaf, Ina ili Đuro Đaković, kupvina ratnih aviona i sl.
-
Vojne zrakoplove svakako treba kupiti, ali sada nisu prioritet.
Potpisujem ovakvo razmišljanje 5G mreža donijet će jako brzo jako puno.
-
Molio bih da ljudi koji više znaju o ovoj dionici pišu informacije. Kako idu poslovi ? Da li režu plaće ? Da li će biti dividenda ? Koliko novaca od 5G.
Cijena je jako nisko i dalje. Bila je nedavno 1.500 kn, a sudeći branši utjecaj krize je mali. Nisam dovoljno upućen, samo sam nedavno kupio dionice i to prilično puno. Sviđa mi se da su samozvani ZSE trejderi ovdje OFF. Hvala
-
Čini mi se da imati kompaniju koja je u mogućnosti primjeniti 5G tehnologiju na ZSE stvarno privilegija, što mislite da li će Europljani radi sigornosti svojih demokracija za razvoj 5G mreže odabrati kinesku državnu kompaniju ili svoju europsku Eriksena. Što mislite danas u ovoj situaciji koliki je značaj u sigurnosti
interneta, to je jednako važno kao voda i struja. Djeca nam se obrazuju on line, državna uprava funkcionira on line itd.
-
Izgleda da ima jedan veći prodavač koji nažalost ne želi prodati jeftinije, ali zasad štopa cijenu. Ponekad trguje i skrivenim nalozima ne prevelikim nalozima od nekoliko stotina komada. Dugoročno je to nevažno.
Danas 03.04. cijena je 1.110 kn, prije 40 dana 19.02. je bila.1.500 kn. Preuzeli su od grupe potpunu odgovornost za usluge HT -a i jedini su patneri za 5G. Trenutni minus od 26% vrijednosti u roku mjesec dana je moguće neodrživ dulje vrijeme obzirom na branšu. Pad je uzrokovao covid 19. Moguće da će implementacija 5G dijelom i kasniti zbog virusa pa stoga imamo zastoj cijene. Još uvijek nema niti oporavka, a kamoli rasta cijene.
-
Ovaj prodaje
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 6.094 -
Zbog covida 19 pokretanje 5G mreže mogla bi se i ubrzati, sigurnost je najvažnija, da usporedim sa elektrifikacijom u kojoj HEP sramotno stopira napajanje stanovništva iz vlastitih sustava mikro solara. Sve ove stvari će se ubrzano mijenjati. Portfolio mi se sastoji od 75%KODT i 25% ERNT
-
Mogla bi ubrzo biti odluka o dividendi. Ja sam na brzinu gledao na str. ZSE i napravio grubi previd oko datuma vidio (umislio) datum 2020... umjesto ispravno 2019. i kada sam vidio da "brzo ide dividenda" nakupovao. Šeprtljavo, da ne može šeprtljavije, ali istinito, tražio sam disperziju portfelja. Međutim, bilo koja dividenda biti ću zadovoljan, jer sam novi u dionici....30, 40, 70 kn
-
Već smo pisali da jedan iz prvih 10 prodaje
ERNT-R-A 9. 9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. -149 -0,01% -0,17M 5.945 1.110,00 01.04.20 -
-