Display Morene treba se ovome iščuđavati, dovoljno je samo znati kakva im je politika zapošljavanja.
konkretno, Ericsson u ST kupi sve što izlazi s FESB-ovih 5-godišnjih studija, neovisno o tome kolika je kvaliteta navedenog kadra.
obzirom na količinu takvih ljudi, u pravilu se nađe jedan sa malo većim sposobnostima koju u pravilu bude team leader, a ostatak ekipe "brainstorma".
s druge strane, u startu eliminiraju sve što dolazi sa 3-godišnjih stručnih studija, iako tu ima inovativnog kadra koji ne želi bubati teoriju, već raditi nešto konkretno, i još u fazi studiranja se bave programiranjem kao freelanceri (znam nekoliko ljudi koji su tako odbijeni za posao, jer nemaju tih 5 godina faksa, a sada odavde rade za strance kao programeri).
na kraju, u pravilu dosta ovih team leadera, kad im dosadi vuči ovu lokomotivu "brainstormera", isto na kraju ode iz firme (ili pokrenu nešto svoje ili odu raditi za strance).
pribrojite tome i dosta starih inženjera koje je vrijeme pregazilo, a koji isto "brainstormaju", onda Vam računica izađe ovako kako je izašla.
Ocjenjujem da im je politika zapošljavanja izuzetno dobra. 5 godina faksa je ovdje preduvjet za sve drugo. Dobro je što free... koji "ne žele bubati teoriju" ERNT u pravilu ne prima. Kolega radi sa Kinezima sofisticiranu opremu....pa teorija je glavna....nema tu domaćih MADE IN CROATIA izgovora za lijenost. Osim toga, i ja sam razvukao fakultet, ali diploma je u džepu i na konkretan način unovčena. Diploma je rekao bih preduvjet i neophodna, a ne demagogija.