Razrjesnica je pedalica
Razrijesena je funkcije, polozaja, duznosti, clanstva, whatever
Razrjesnica je pedalica
Razrjesnica je pedalica
Lingvistički točno, ali u korporativnom svijetu odluka o davanju razrješnice predstavlja potvrdu i odobravanje rada članova uprave ili NO u prethodnoj poslovnoj godini.
Termin je apsolutno neadekvatan jer sugerira razrješenje , a ne potvrdu dobrog rada i daljnjeg ostanka na funkciji.
Nevezano za ex-dividend day koji će urušiti vrijednost dionice 12-20 EUR. To je već uobičajena priča.
Ali ono što me trenutno najviše nervira ovdje je ovaj nesposobni sindikat zapeo u prošlom stoljeću smanjenih kognitivnih sposobnosti.
Dakle žele ići u štrajk ako se ne povećaju kolektivno plaće. U Erikssona uvijek ima fond za povećanje plaća. Ali ovi idi*ti žele to kolektivno povećanje, ekipa bi dobila možda 20 EUR, firma popušila 600k EUR godišnje i ispraznili bi fond koji je bio namjenjen za najbolje radnike koje se želi zadržati. Ovako će smanjiti dobit firme i izgubiti najbolje zaposlenike. Opet. Ovo je nešto što je zabrinjavajuće. Sindikat je previše nesposoban da bi bio svjestan glupih odluka. A većina zaposlenika je protiv ovog ali eto, ne može glup*n shvatiti da je glup*n.
Izašli su rezultati matice za 2Q
https://www.ericsson.com/en/investors
Izgleda da se sviđaju ulagačima na Švedskoj burzi +6% za sada.
Matica je završila dan nakon izvještaja +4,54% uglavnom jer su rezultati u sjevernoj Americi bili iznad očekivanja.
ERNT bi trebao izbaciti izvještaj 25.07.
Ako švaba i ostali odustaju od kineske tehnologije, ne treba biti previše pametan za znati kome to ide na vodu
Nakon godina propadanja ovo bi mogao biti pravi biser
Ako švaba i ostali odustaju od kineske tehnologije, ne treba biti previše pametan za znati kome to ide na vodu
Nakon godina propadanja ovo bi mogao biti pravi biser
Vidjet cemo. Iz njihovih izvještaja i izlaganja se teško što može saznati o budućnosti.
Uglavnom povećali su dividendu sa 6 na 10 i daju još 5 eura dodatne. Dividenda uvijek reflektira optimizam manegamenta u odnosu na buduće novčane tokove. Na čemu se bazira njihov optimizam ne bih znao.
čemu ovaj konstantan pad dionice i gdje mu je kraj...
Imam ERNT. Možda je pad povezan s rezultatima matice.
Imam ERNT. Možda je pad povezan s rezultatima matice.
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/er…k-up-1033549701
Donekle je povezan. Operateri su u vrijeme korone kupovali velike količine opreme jer su se bojali problema sa dobavnim lancima. Imali su vrlo visoke zalihe i onda su jedno vrijeme smanjili kupnju mrežne opreme što je negativno utjecalo i na ERIC i na ERNT.
Iz izvještaja ERIC-a se vidi da se te zalihe postupno normaliziraju i zbog toga je dionica ERIC-a skočila nakon izvještaja. Ta normalizacija je najviše izražena u Sjevernoj Americi i ne znači da se isti trend može preslikati na tržišta gdje posluje ERNT.
Vidjet ćemo kakav će biti izvještaj ERNT-a 25.07.
Nažalost ova uprava nema naviku da podrobnije objasni trendove i očekivanja.
Jel nekom sjela dividenda?
Jel nekom sjela dividenda?
je stigla jutros
20 miliona su danas isplatili i čini se da se nit € neće vratiti natrag
To dosta govori o povjerenju
Meni nije još. ZABA
Zaba - sjelo u 14:17.
Meni nije još. ZABA
Sjelo i meni ZABA
20 miliona su danas isplatili i čini se da se nit € neće vratiti natrag
To dosta govori o povjerenju
A zašto da lupamo po asku kada u miru možemo čekati na bidu i bez problema sakupit željenu kolićinu.
Novi poslovi...
Lip ugovor.Valjda će se i odrazit na dionicu.
Ero se drži podkonttolom šta se tiče dionice a poslovi se dobivaju.Mora se i dionica odključati!