ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)
-
-
-
Odakle ovo 15 eura, zašto?
Vide li moje oči dobro?!
-
Iskupljenje za prijašnje godine.
-
bome dobar potez iskupljenja
-
bome dobar potez iskupljenja
A malo i mig ersteplavom 😉
-
Sad ce oni opet u kupnju...😉
-
Navaljuje kupnja al' navaljuje i prodaja.
Kakav tek Q1 očekuju u Eriksonu dok predlažu ovoliku dividendu.
-
uprava i NO razvili su valjda alergiju od prodaje i izlaska experata i njima valjda za inat prošle godine nisu htjeli isplatit veću divku.......al zato su dočekaki njihov izlazak i odmah nakon toga bum, tres, prvo kupnja 1309 kom za trezor a onda isplate redovne i izvanredne divke......mislim da ni sa kupnjom za trezor nisu gotovi jel prije god. - dvije na lageru trezora imali su preko 10000 kom tako da "mjesta" u trezoru ima za još........
-
Mislim da je znakovit ovaj dio
"
Uprava i Nadzorni odbor Ericssona Nikole Tesle zajednički su predložili Glavnoj
skupštini Društva usvajanje odluke o isplati redovne dividende u iznosu od 10 eura po dionici
i izvanredne dividende u iznosu od 5 eura po dionici."
Po ovome su izgleda ocekivanja za sljedecu dividendu postavili na 10 eura, s obzirom da su naglasili koliki je dio redovan, a koliki izvanredan.
-
budući da je q1 na izmaku, oni znaju koliko su ga dobro odradili tako da je vjerovatno i taj rezultat imao težinu u odluci o visini divke pa su išli i sa dodatnih 5 €.......q1/2024 ide van 25.04.......cijena dionice "dotakla je dno života" i sad napokon napačeni "ernt narod" može graf zadnjih +godinu dana okrenit naopačke za pogled prema naprijed......
-
-
"
skupštini Društva usvajanje odluke o isplati redovne dividende u iznosu od 10 eura po dionici
Po ovome su izgleda ocekivanja za sljedecu dividendu postavili na 10 eura, s obzirom da su naglasili koliki je dio redovan, a koliki izvanredan.
tako je, prije smo pod standardnu računali na 6 € a kako izgleda ubuduće možemo računati na 10 €
S obzirom na sektor i redovnu divku od 5% cijena je trebala već biti preko 250 €
-
Dionica je morala minimalno biti 250e s obzirom na redovnu divku od 10 e bez izvanredne.Ta visina divke je okvir za budućnost.Nadam se da će cijena doći na razinu di opravdava ovakvu divku.Samo podatak da je proslogodisnji maximum cinene bija 255e a minimum191e.A puno crobexovih su probili vrhove a ero je bliži minimumu nego maximumu.Sve u svoje vrijeme ali mislim da ce ero nadoknadit taj cjelogodišnji hendikem izlaska erstea .Puno tu prostora ima ali korak po korak.
-
"
Ovo zadnje mi se najviše sviđa😁
-
Skok sa redovnih 6 na redovnih 10 eura je taman za iznos inflacije u protekle dvije godine.
Ako su se usklađivale plaće djelatnika za inflaciju, onda se moraju uskladiti i dividende za dioničare, ukoliko to dobit omogućava.
Izvanrednu dividendu vjerojatno možemo očekivati i u budućnosti jer ovo nije slučaj da ERNT prvi put isplaćuje izvanrednu dividendu, ali ne svake godine.
-
Skok sa redovnih 6 na redovnih 10 eura je taman za iznos inflacije u protekle dvije godine.
66% inflacija u dvi godine?!?
-
Jesmo mi čitali različite obavijesti?? Kakvih 6 eura redovno do sada, kakvih 10 eura redovno od sada??Svake godine su objavljivali različitu dividendu. Nigdje nisu odredili da će redovno isplaćivati neke iznose...To što je sad redovna 10, ne mora značiti ništa za slijedeću redovnu dividendu. Al lupetate majko mila.
-
Jesmo mi čitali različite obavijesti?? Kakvih 6 eura redovno do sada, kakvih 10 eura redovno od sada??Svake godine su objavljivali različitu dividendu. Nigdje nisu odredili da će redovno isplaćivati neke iznose...To što je sad redovna 10, ne mora značiti ništa za slijedeću redovnu dividendu. Al lupetate majko mila.
Ajde faktoljubivi znamo to, ali trenutno smo stavili Ernt lentu Miss Universe i pusti nas da uživamo u euforiji lipote nakratko.
-
Jednom davno su isplatili čini mi se oko 40 eura, uh to su bila lijepa vremena
-
Izgleda da je i Bakić počeja ulazitu ernt
Neko je napisa na fb😁
-
Procitajte ponovno sve obavijesti prije zaljetanja, jer meni osobno itekako znaci ova obavijest jer daje odredjenu indikaciju sta se moze ocekivati prema nacinu na koji su ovaj prijedlog sastavili, evo pogledao sam od 2010 sve prijedloge za dividendu i od 2018 svaki prijedlog je glasio isto na nacin "predlaze se dividenda u iznosu ....", niti jednom se u prijedlogu za dividendu u tom razdoblju nije spomenilo da se predlaze redovna dividenda u odredjenom iznosu ali je sada u ovogodisnjem slucaju, znaci da su tada svake godine odlucivali kolika ce biti ovisno o situaciji, onda od 2010 pa do 2017 svi prijedlozi su glasili na ovaj nacin " predlaze se redovna dividenda od 20kn i izvanredna dividenda od ...." sta znaci da su u tom razdoblju imali redovnu od 20kn, a izvanrednu su svake godine posebno izglasavali. Mislim da se to moze i zakljuciti kao realno s obzirom na novac na racunu da je ernt dosegao limit preko kojega ne treba vise skupljati novac i da komodno moze izglasati redovnu dividednu bez obzira na oscilacije u poslovanju koje mogu negativno utjecat na godinu jer ima dovoljno zaliha, a ostavlja prostor i za povecanje s izvanrednom ako poslovanje bude bolje, naravno uvijek postoje ekstremi kada se moze drugacija poslovna odluka donijeti i da nista nije sigurno ili ako moguca akvizicija promjeni poslovni plan, ali ovo je mislim vise nego indikativno s obzirom na ove povjesne cinjenice.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner