dragom bogu svejedno da li će divka 6 ili 12!!! daleko je bitniji sadašnji momentum. a on kaže da dionica postepeno klizi već 3-4 mj. razlog.... vrag bi ga znal!
ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)
-
-
-
dragom bogu svejedno da li će divka 6 ili 12!!! daleko je bitniji sadašnji momentum. a on kaže da dionica postepeno klizi već 3-4 mj. razlog.... vrag bi ga znal!
Kriva im je dividenda što se razbacuju sa dionicama. Tako ne bi ni najveći početnik trgovao.
-
Nikada necu prezaliti kada je ENT u jednoj krizi pao na na 800 - 900 kuna i ja ga ne kupih 😢😢😢😥😥😥 Necu vise ponoviti tu gresku. Tehnicari, gdje je dno ? Pokazite nam 😘
-
Nikada necu prezaliti kada je ENT u jednoj krizi pao na na 800 - 900 kuna i ja ga ne kupih 😢😢😢😥😥😥 Necu vise ponoviti tu gresku. Tehnicari, gdje je dno ? Pokazite nam 😘
Ja sam prodao ERNT na tim razinama kada je sve krenulo sa padom 2020. Nismo znali sta nam je sa stanom u centru Zg, hocemo li se morati preseliti u drugi grad, itd.
Naravno, sad se tucem po glavi, ali tada sam smatrao da cu radije imat cash, nego da ostanem bez svega s obzirom na brzinu kako je sve padalo.
Naravno, danas, pandemiju i dva potresa pametniji bih ubacivao kes ko lud unutra na tim razinama.
-
Mislim da će teško na 800 - 900 kuna, ali da je trend padajući i to je istina, a gdje je dno, tko to zna...
Ako u jednom trenutku krene stampedo prema dolje, moglo bi biti svega, ali promatrajmo i dalje situaciju...
-
Jel može netko objasnit trenutni downward trend?
-
Mogu ja, trljamo ruke i čekamo ga još niže kad još padne. Samo tiho i postavit se na oko 200, ako bog da...
-
Mislim da je situacija s Ericssonom dosta neizvjesna i komplicirana, prije svega zbog sljedećeg:
- R&D nosi 46% prihoda od prodaje (prema Godišnjem izvješću za 2022), što se temelji na donekle cikličkom poslu. Većina (očito) smatra da je ciklus dosegao vrh i kreće prema dolje, jer se radi o poslu direktno vezanu uz švedski Ericsson, a on stoji dosta loše. Cijena dionice je -35.40% u zadnjih godinu dana, strah od najave otpuštanja, upitne odluke managementa, i tu i tamo koji blesavi gaf kao što je potplaćivanje ISIS-a (https://www.europarl.europa.eu/doceo/document…-001066_EN.html)
- Digitalno društvo je dobilo dosta poslova iz različitih ministarstava RH, no upitno je kako će se to nastaviti, jer plafon za takve poslove je očit osim ako ne počnu isto isporučivati u inozemstvo
- Dividenda od 6€ na 27.3€ zadržane dobiti (prema Q1 2023) je mogla biti i veća, no uprava ili planira daljnja ulaganja (iako postoje uredi u sva četiri najveća grada u RH) ili stvara zalihe za crne dane (koje možda očekuje)
- Pogledom na capital employed od 2018 do 2022 zabilježeno je ogromno povećanje (s 62,169 tis € u Q1 2018 na 115,243 tis € u Q1 2022), no u Q1 2023 zabilježeno je stagniranje istoga. Ne mora značiti da situacija okreće na lošije, no ja sam uvijek oprezan s optimizmom jer je firma iskusila nagli pad u ovom segmentu 2013-2014.
- P/E od 18.46 ne izgleda previše atraktivno, no ERNT generira znatno više FCF od neto dobiti pa ovo nije u prvom planu
Trenutno nemam ERNT. Cijena dionice u zadnjih godinu i pol dana je dosta oscilirala i vjerojatno će biti i boljih prilika za ulaz.
-
Ericsson Nikola Tesla potpisao je niz novih ugovora u segmentu digitalne transformacije društva te u području proširenja i modernizacije komunikacijskih rješenja za poslovne korisnike u iznosu od 3,1 milijun eura. Obavijesti izdavatelja - EHO (zse.hr)
-
Ovo trgovanje mi se uopće ne sviđa, dok sve raste, ovo pada, pa sam prodao, a
sada što će biti ne znam....Imam neki loš osjećaj u vezi ove dijonice već
neko vrijeme i ne bih se čudio nekoj lošoj vijesti...Erste Plavi već mjesecima
rasprodaje, a oni su obično jako dobro informirani, sjećam se Agrokora gdje
su oni jedini od mirovinskih fondova uspjeli prodati sve dionice agrokoruša
na vrijeme, pa se lik iz Erste fonda poslije u Otvorenom hvalio i mahao
papirima kako je sve prodao na vrijeme i dobro napravio za članove fonda...
...ne kažem da će se to i ovdje desiti, ali mi nešto ovdje ne miriši na dobro...
-
-
Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie
i majka je u padu
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issuers/ERNT/COI-ERNT-dc6ad42869d08149fa7ec4bcde203909.pdf
Evo jedne dobre vijesti!
U svakom slučaju i dividenda je uskoro na pomolu, pa jedno i drugo čini duplu pozitivu ovoj dionici! -
Nemam namjeru prodavati ERNT.
Usporedbe sa Agrokorom ne stoje a pad me silno veseli.
Jeftinija kupovina sada za bolji povrat sutra.
Što se mene tiče, ovo držim do kraja života. Tako da trenutačne cijene su nebitne u ovoj igri.
A jednom kad odapnem, nadam se ne prije 2060-2070, neka djecu brine gdje je cijena.
-
https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…4bcde203909.pdf
Evo jedne dobre vijesti!
U svakom slučaju i dividenda je uskoro na pomolu, pa jedno i drugo čini duplu pozitivu ovoj dionici!Nekome dobra, a nekom drugom malo manje dobra..uglavnom...
...ovdje bi se od iduće godine mogao desiti veliki pad konsolidiranih
prihoda na domaćem tržištu..Bjelorusija je otpala zbog rata.....koliko
pratim globalni Ericsson također provodi racionalizaciju poslovanja...
...drugim riječima smanjuju troškove i nažalost ljudima dijele otkaze..
-
...ne kažem da će se to i ovdje desiti, ali mi nešto ovdje ne miriši na dobro...
Što vjerujemo.
Samo još jednom, svi bi htjeli da taj čuveni ugovor sa Bjelorusijom, a toliiko vrijedan, nije imao klauzulu koja se zove "što ako"?
-
Što vjerujemo.
Samo još jednom, svi bi htjeli da taj čuveni ugovor sa Bjelorusijom, a toliiko vrijedan, nije imao klauzulu koja se zove "što ako"?
Jedan od glavnih razloga zbog kojeg je globalni Ericsson kupio tadašnju Teslu su bila tržišta Rusije i Bjelorusije koja su tradicionalno godinama bila njihova glavna izvozna tržišta, ali sada nažalost pušu neki drugi vjetrovi...
-
-
Netko i kontru daje. Ide bome prema dolje dosta brzo!
-
Što vjerujemo.
Jedan od glavnih razloga zbog kojeg je globalni Ericsson kupio tadašnju Teslu su bila tržišta Rusije i Bjelorusije koja su tradicionalno godinama bila njihova glavna izvozna tržišta, ali sada nažalost pušu neki drugi vjetrovi...
Da, to sam odavno već pisao, samo kažem da ne vjerujem da se toliko vrijedan ugovor nije sklopio bez neke varijante "što ako?".
-
Skupština 14.6. Nigdje ništa o protuprijedlogu Erste fonda na iznos dividende.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
SPAN (SPAN d.d.) 2.4k
- LodeRunner