Kodt2 p/e 8,6 dividenda 3%
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
Iako su među ulagačima tog FGS-a i mirovinski fondovi te bivši Agrokor (Fortenova), mnogi drže da bi u vezi sa skupštinom Dalekovoda ključan mogao biti stav državnog HBOR-a.
https://www.poslovni.hr/burze/dio-ulag…dionica-4288859
Sve u svemu članak uglavnom potvrđuje sve ono što smo ovdje već predvidjeli. Znači moglo bi biti 150m mirovinski, 150m Končar u novcima i ostatak 100m potraživanje PPD pretvaranje u kapital i 50m isplata.
-
Kao i ostalim postojećim dioničarima, prema predloženom modelu smanjenja kapitala prije dokapa vrijednost dionica im se praktično svodi na nulu.
https://www.poslovni.hr/burze/…-spajanju-dionica-4288859
Svaka čast onima koji ovdje trguju nakom objave...ne znam je li to hrabrost ili ludost....
-
Koliko % vlasništva mora biti za da prođe po zakonu ? 75%+1?
-
Koliko % vlasništva mora biti za da prođe po zakonu ? 75%+1?
Od prisutnih.
-
Čini mi se da ovi koji kupuju po trenutnim cijenama na tržištu idu od pretpostavke da ovakav prijedlog plana restrukturiranja kompanije neće dobiti podršku na Glavnoj skupštini. Nemam čarobnu kuglu, ali mi se čini izvjesnim da će to proći na skupštini.
U tom slučaju je matematika za male dioničare jasna. Sve iznad 10 lipa po dionici je kupovina uz premiju.
Znači, današnja zaključna cijena (1,5 kn) je 15 puta veća od vrijednosti koju će imatelji dionica dobiti kada se smanji kapital tvrtke.
Ako pak prijedlog ne prođe, cijena bi mogla otići nešto gore, ali koji je to plan B za tvrtku? Alternativa je stečaj. Tu svi gube sve.
Ono što mi je posebno interesantno je pitanje hoće li Inspirio FGS i Konsolidator (večinski vlasnici Dalekovoda) dozvoliti da im se imovina pretvori u prah i pepeo kao malim dioničarima.
Kako će takvu neuspjelu investiciju braniti HBOR (dakle država)?
Doduše, zabole njih papak za to. Lova ionako nije njihova. -
Moje mišljenje je da predlagatelji i povezane osobe mogu polako kupovati dionice na burzi do kraja 6. mj. i na GS će glasati za prijedlog dokapa. Oni su na dobitku jer će nove dionice upisati po 10 kuna.
-
Moje mišljenje je da predlagatelji i povezane osobe mogu polako kupovati dionice na burzi do kraja 6. mj. i na GS će glasati za prijedlog dokapa. Oni su na dobitku jer će nove dionice upisati po 10 kuna.
A što će njima postojeće dionice?
I naročito po ovim cijenama. -
Ukoliko ne dođe do neke medijske galame koja bi im mogla nanijeti političku štetu to je gotova stvar. A čini mi se da je javnost previše bezvoljna da bi do takvog nečega došlo. Nakon što je bez političkih posljedica prošla afera Borg sad se osjećaju sigurno. Sljedeći izbori su tek za tri godine a pamćenje većine ima rok trajanja maksimalno tri tjedna. Ministar tć danas je opet najavio čak i reotkup Ine, vjerojatno opet novcima mirovinskih fondova.
Fgs-ove je izmislila Kosoričina vlada po Škegrinoj ideji a oni uvijek mogu reći da nemaju ništa s tim jer su ih samo naslijedili od prethodnih vlada. Njihovim biračima to bi bio dovoljno dobar izgovor.
-
I dopustite mi još jednu bogohulnu misao za koju znam da će iznervirati sve postojeće dioničare.
I mene živcira isto, iako više nisam u ovoj priči.
DLKV će nakon dokapa i bez dugova biti jedna čisto pristojna kompanija.
U koju bi se čak moglo uložiti nofce!
Znam, znam, nemojte ubiti glasnika!
Poslova imaju. Kada neće imati teret kamata na dugove i ako malo upristoje marže, oni bi čak mogli iskazivati lijepu dobit.
Na žalost, malo će od toga imati postojeći dioničari.
-
-
Sada kontroliraju oko 2/3 glasova a treba im 3/4 na GS.
-
Sada kontroliraju oko 2/3 glasova a treba im 3/4 na GS.
Kako to znaš?
Ja mislim da neće svi mirovinici sudjelovati u ovom aranžmanu.
No, cini mi se da se pogrešno interpretira kvorum. Dakle, za donošenje odluke o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i dokapitalizaciji uz pravo prvenstva sudjelovanja (bez prethodne javne ponude) dovoljno je da glasa 75% glasova od prisutnih glasova, a ne od ukupnog broja glasova (izdanih dionica).
-
Postoji li možda vjerojatnost da su onu vijest pustili s ciljem da namjerno sruše cijenu kako bi u panici tiho kupovali i pripremali teren za siguran prolaz prijedloga na skupštini ? Izgleda mi suludo da takvo nešto naprave, ali misao se spontano pojavila na ove nagađanja o potrebnim glasovima da prijedlog prođe skupštinu.
Ak je bedastoća - zanemarite.
-
Naravno da je bedastoća kad sve ovisi o Konsolidatoru. Ili netko misli da se oni neće pojaviti na skupštini i glasati?
Ako je dogovoreno s Konsolidatorom, to je gotova priča.
-
Pa oni su sazvali skupštinu i iznijeli svoje prijedloge. Obzirom da vode cijeli taj postupak i da su ga planirali vjerojatno su procijenili kolika je vjerojatnost da se pojavi 21-22+% dionica od ukupno izdanih, koliko bi bilo potrebno da im odluka odnosno odluke ne prođu. A sad da li su za svaki slucaj išli “pojačavati” broj glasova, ja osobno sumnjam. Al naravno ne mogu ništa oegzaktno tvrditi. Mislim da je njihova ponuda “take it or leave it” i da nije “negotiable”. I da obzirom da nema druge validne ponude, manjinskim dioničarima ne ostaje puno vremena ni “prostora” za ucjenu ili neki drugi/drugaciji aranžman. No, ovo je samo moje osobno misljenje.
-
I naročito po ovim cijenama.Da skupe preko 75% jer sada toliko nemaju, osim ako se dosta njih nije već dogovorilo ili su zadnjih 2-3 dana baš sve skupili.
U TOP 10 ima cca 70%, znači još 5% fali ... a to su svi sa max. par desetak tisuća.. koji vjerovatno nemaju 10 mil. kn za novu rundu, znači gube sve.
Tako da se ne bi kladio da će im to lako proći, ako ovih ostalih 30% bude organizirano i homogeno.
OK ako ćete nas 30% izbaciti, onda glasamo protiv, pa idemo svi skupa u stečaj i to je FER opcija onda. Pa kad igraju prljavo, nek se igra prljavo.
-
I naročito po ovim cijenama.Da skupe preko 75% jer sada toliko nemaju, osim ako se dosta njih nije već dogovorilo ili su zadnjih 2-3 dana baš sve skupili.
U TOP 10 ima cca 70%, znači još 5% fali ... a to su svi sa max. par desetak tisuća.. koji vjerovatno nemaju 10 mil. kn za novu rundu, znači gube sve.
Tako da se ne bi kladio da će im to lako proći, ako ovih ostalih 30% bude organizirano i homogeno.
OK ako ćete nas 30% izbaciti, onda glasamo protiv, pa idemo svi skupa u stečaj i to je FER opcija onda. Pa kad igraju prljavo, nek se igra prljavo.
Pa ne trebaju oni sakupiti 75% od broja izdanih dionica nego od broja prisutnih glasova na skupštini. To su dva potpuno različita broja.
-
Do jucer je bilo kao da je gotovo, da dionica ide na 10lipa,sad kad ima kupnje, prica Vam ide u suprotnom smjeru.
Jos ima do skupštine mjesec dana, i nije sigurno da ce proci, 50%-50% kod vladajucih za sada.
Ne mogu odgovoriti odakle mi info.
-
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…ovoda-u-slobodn
Po ovome Končar postaje većinski ako sam dobro shvatio.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…rukava-20210525
Evo opet link,dosta toga je tu objašnjeno.
-
Neispravan link kolega
OVAJ bi trebao biti ispravan.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-