Display MoreDisplay MoreMolila bih da to objasni netko upucen i strucan za temu.
Da li je ovdje moguc scenarij kao na Ptkm?
Odnosno da su postojeci dionicari osisani, ali da dugorocno mogu povratiti svoju investiciju. Ptkm se u jednom trenutku trzila na 80 kuna.
Ja ne bih tako rezolutno govorila lopovluk itd jer mislim da svatko treba biti svjestan gdje ulaze i koji je rizik. Odavno je ovdje bilo jasno da je book negativan i da senior dug ne vracaju.
Mozda bi najpostenije bilo proglasiti stecaj, ali to je za postojece dionicare 0 kuna.
P.S. nemam Dlkv.
I vidim da svi pisu da idu van i sa ZSE, ali zar i vani ne mozes pogubiti sve ako kupujes stecajusu? Jedina je istina da je vani veca likvidnost i imas puno veci izbor dobrih firmi. Ovdje imas mozda 5 dobrih firmi, ostalo je sve manja ili veca spekulacija.
Ne treba ti biti previše stručan. Ako se dobro sjećam na Petrokemiji su starim vlasnicima ostavili oko 20% vlasništva. A ako plan prođe ovdje će starima ostati cirka 1%. Razlika je ogromna, 20x u relativnim iznosima. 20% ipak je nešto, 1% je čak gore od ništa za nekoga tko je prije imao nešto. Kao prvo neće ostati ni tih 1% jer je u tom slučaju istiskivanje formalnost. A ako bi nakon restrukturiranja dionica skočila možda i 10x još uvijek će portfelj vrijediti 10x manje od stare vrijednosti.
Mislim da te sjećanje vara. Ostavili su im 0,31% vlasništva. Neće oni to delistati jer im služi kao dokaz kako su napravili dobar posao. Vjerujem da će tako biti i na DLKV ako se sve provede kako su planirali.
U svakom slučaju da ZSE nešto valja, onda bi sada blokirali trgovanje za DLKV dok se sve ne razrješi, pa bila finalna cijena 0 ili 10. Jer su sad na redu informacije i dezinformacije, igrice, gdje svi koji donose odluke ili su blizu imaju 100% povlaštene informacije.
Ali kako mi nismo normalno tržište naravno da se to neće desiti.
Mislim da što se tiče procedure i same obavijesti da je sve učinjeno kako treba, u skladu sa propisima. A sad, svatko ima neko svoje osobno mišljenje.