Ova gore tablica koju sam stavio se odnosi na Dalekovod grupu, ne d.d.
DLKV (Dalekovod d.d.)
-
-
-
nešto me buni navigacija po onim jednosmjernim sokacima i ne mogu trefiti pravu adresu, no sve je tu jasno. ako netko uspije bolje neka uslika pa da tu odmah napravimo dosije. ovo sa matijom se nisam šalio, trebalo bi ga kontaktirati pa vidjeti da li ima muškosti da pipne u ovo osinje gnijezdo. ako neće država, sud i policija jedina je šansa u jakim medijma.
-
ma beš tablice, kada pročitaš poziv na gs, sve ti je jasno...čak su i naveli da kada odbijiu te neke revalorizacijske rezerve 40M na kojima se vodi neka ovrha da dlkv ima 20etak M negativan kapital a i također su angažirali i svoj odvjetnički ured kojemu kakti manjinski mogu dati daju punomoć kao jer su zabrinuti covida radi samo da se osuguraju da im kvarna kombinacija prođe sa 2/3 večinom
treba pitati ministra marića kako će habor glasati jer je habor 50% u fgsu, 25% agrokor i 25%cros i fondovi, treba ga javno pitati da li će prihvatiti da se sprži 75miliona državnog novca uloženog u fgs kojime novoselac upravlja i tko će odgovarati za tu odluku
-
Nisam pratio vlasničku strukturu DLKV -> Konsolidator koji se gasi, pa onaj fond koji stoji iza njega, ne znam onda tko stoji iza fonda... Da bi ovo prošlo, prijedlog mora izglasati skupština, odnosno praktički mora prihvatiti Konsolidator sa svojim satelitima. Kako se time Konsolidator i osobe koje stoje iza njega time zapravo odriču firme bez naknade, ne vidim zašto bi na to pristali, osim ako nemaju nekakav svoj dogovor direktno sa Pavom - na taj način Pavo i Konsolidator mogu izigrat ostale dioničare i njima je to win-win.
Ušao sam u ovu hebenu dionicu sa ciljem samo brzog trejda, i evo, sada sam dugoročni i moram čitati bilancu, gledati kako ova firma uopće posluje i tko tu koga Danas nisam pratio trgovanje i bome sam se fino iznenadio kada sam pogledao burzu. Imam oko 10.000 dionica, danas sam ovdje fino popušio
-
a gle tek ovog jurčevića. svašta se u ovoj nazovi državi dešava...
-
ma ja izašao na kavu i vratio se negdje 20 do 4 i katastrofa, srećom bitno sam korigirao poziciju nešto prije izvješća tako da me opalilo na samo 2000kom sa 10k kn gubitka
habor možda kompenziraju sa končarom, ovi pljugaju a ovi po istoj toj pljugi stiječu a kako su i jedni i drugi pod državom koji ovi izgleda dirigiraju, to ispadne neutralno, agrokor su i tako vujnovčeva ruska ekipa a cros i fondovi će valjda dobiti neki vid odštete na neki drugi način, jedino su manjinski popljugali največega kako to za sada izgleda
e da ne zaboravim, iz uprave su poslali radnicima mail da je sve ovo super za tvrtku i ako uspiju prikupiti 400m da su riješili sve dugove iz psn 10 godina prije roka
-
Stvar je jasna.
Ovakav model nulovanja predložen je na Petrokemiji, u pozadini bio PPD, prošao.
Predložen je bio i na Đuri Đakoviću, opet iza svega PPD ali tamo nije prošao.
Ovdje opet isti model sa istim igračem i gotovo sigurno će proći. Zašto? Ključ je u vlasničkoj strukturi. U Petrokemiji je to bila država, u Đuri su dva jaka mala spasili stvar a ovdje su Škegrini fondovi za gospodarsku suradnju koji su za ovakve stvari i izmišljeni a koji sad idu u likvidaciji jer im ističe rok trajanja. Borg 2.0.
-
Jel na skupštiti treba za takvu odluku 75%+1 dionica ili je dovoljna većina? Jel to sam Konsolidator ima.
-
Da stvar bude bolja vjerojatno će oni (PPD) ići sa svojih 150m kuna potraživanja u dokap a KOEI, iza kojeg opet stoji država, vjerojatno sa 150m žive love. Pola meni, pola tebi, pola Bagi.
-
A tko stoji iza PPDa, jer nema sanse da je to Pavo, i da on je tako sposoban voditi plinski biznis u HR koji mu generira tolike prihode i dobit??
Preko ENNe + Maerska ulazi u kontejnerski terminal u Rijeci, gdje su makli kineze iz prvog kruga da se kinezi ne rasire.
Da je sve transparentno ovdje i normalno, zasto bi osnivali firmu na Malti??? Sve mmi se čini da su svi oni paravan za neku ekipu.
-
-
Dobro pitanje. Postoji dosta jakih poveznica sa skupinom Borg
1. Ista poznata imena su u igri
2. Fortenova je u vlasničkoj strukturi Konsolidatora a PPD u vlasničkoj strukturi Fortenove
3. I meni osobno najsiptomatičnije. Scenarij ulaska preko jeftinog otkupa potraživanja nakon kojeg potpuni autsajder postaje glavni igrač. Tamo je to Knighthead a ovdje PPD.
Za takvo nešto mora postojati jako uporište u strukturama.
-
A jooj
A što reći- Tko sa đavolom tikve sadi sam u nju pada
Pa znali ste kakva je uprava, i da se dugovi otkupljuju itd
Pa se nadam da ste unutra sa malim iznosima.
Jedini način doduše da na Dalekovodu ne izgubiš novac je bio da ga ni ne zaradiš, ono stojim sa strane, nije moj cup of tea
Dobro piše u knjigama- Igra je stara, samo su igrači uvijek novi. Uvijek veliki izrade male, i tako će biti dok je svijeta i vijeka.
Sve skupa, sramota . A legalno ?
-
A jooj
A što reći- Tko sa đavolom tikve sadi sam u nju pada
Pa znali ste kakva je uprava, i da se dugovi otkupljuju itd
Pa se nadam da ste unutra sa malim iznosima.
Jedini način doduše da na Dalekovodu ne izgubiš novac je bio da ga ni ne zaradiš, ono stojim sa strane, nije moj cup of tea
Dobro piše u knjigama- Igra je stara, samo su igrači uvijek novi. Uvijek veliki izrade male, i tako će biti dok je svijeta i vijeka.
Sve skupa, sramota . A legalno ?
Zar je to bitno u Hrvatskoj ? Ako im je prošao Agrokor koji je 50x većih razmjera, proć će i ovo.
-
Ne znam ljudi... ali jel vi shvaćate uopće kakva je ovo država? Koliko smo slični jednoj Rusiji gdje mafija drži cijeli uvoz automobila, tržište nekretnina u Moskvi, trgovinu picekima i prascima itd.
Nema razlike jer se stalno ista ekipa vrti oko ovih firmi koje su za, kakti, otpis. Sjebi, podijeli, rasturi i onda dođe spasitelj.
Netko je prije spominjao u koje šatro privatizacije su bili uključeni ovi iz ENNAe, zaboravili ste Peveca gdje je neka ekipa političara i dobavljača iz OS kapitalom od (gle vraga Pave) nagazila male dioničare.
Ta grupa obilato financira donacijama i sponzorstvima HDZ. Kad se makne HDZ, financirat će koga bude trebalo.
I tako... društvo po društvo, spast će knjiga na par slova na ZSE. A vi pričate o oporavku trž. kapitala?!?
Ja sam nije tajna rasprodao sve osim VLEN, tamo je ekipa talijana, prirodnih vlasnika čiji je to core business. Ako izgubim pare, bit će to u fer utakmici na stranim tržištima.
Konsolidator nije prirodni vlasnik, to ste svi znali. Jbg.
-
Ako ništa sada je kristalno jasno što je Dalekovod. Na drugim sličnima se to tek treba manifestirati.
Ovdje je kriminal bez trunke srama javno pokazao sav svoj raskoš kao paun rep. To nije za Indeks nego za Uskok. Možda iznenade kakvom akcijom, ali mislim da je jasno kako se ovdje zapravo radi o kriminalu najvišeg ranga u koji su umješane državne institucije koji igraju svoje prljave međunarodne (obavještajne) igre.
Nije tu primjer samo očite nesposobnosti onih koji "čuvaju i provode zakone" jer sumnjam da o ovome već ne znaju sve nego tko će i kakve akcije uopće poduzimati jer je Dalekovod djelić složene mreže odnosa snaga koje se po potrebi aktiviraju. A mali su tu kao i uvijek potrošna roba i kolateralne žrtve koje nitko ništa ne pita i nikad neće. Zapravo ništa novo što već nije poznato.
Odlična praktična škola za puno toga naučiti ne samo o npr. investiranju nego općenito društvu u kojem trenutno živimo. Naravno - ako vam nije od svega previše pao mrak na oči. Ali to je realnost u kojoj živimo i od koje ne možemo pobjeći osim ako ne odselimo na Mars.
-
Ma koji Mars... Imaš trgovinu vani.
Isušite močvaru! Nek ostanu samo fondovi, nek se loptaju međusobno
-
Dobro pitanje. Postoji dosta jakih poveznica sa skupinom Borg
1. Ista poznata imena su u igri
2. Fortenova je u vlasničkoj strukturi Konsolidatora a PPD u vlasničkoj strukturi Fortenove
3. I meni osobno najsiptomatičnije. Scenarij ulaska preko jeftinog otkupa potraživanja nakon kojeg potpuni autsajder postaje glavni igrač. Tamo je to Knighthead a ovdje PPD.
Za takvo nešto mora postojati jako uporište u strukturama.
Pravo pitanje je tko u Hrvatskoj ima znanje, iskustvo , moć i infrastrukturu da SVE pripremi, odrađuje i završi u zavjetrini , a da pri tome ima naravno i sve formalne i sadržajne alate.
Nulovanje postojećih dioničara je u Rvata dovedeno do savršenstva i moglo bi se patentirati.
-
PPD je samo paravan naftno-plinskoj geopolitičkoj mafiji. Nebi se osnivale fantomske firme u XYZ lokacijama, samo da se ne može ući u trag kapitalu. I da netko pokuša te tokove istražiti, to se zataška i zaustavi sa najviših državnih razina, ne samo HR, nego i drugih koje su tu upleteni.
Nekad su se države osvajale oružjem danas se osvaja gospodarstvo, i to na ovakve "legalne" načine.
U ovakvim situacijama samo diverzifikacija portfelja pomaže, da raspršiš rizik. A karma postoji, pa će im se obiti o glavu sve ovo šta rade.
-
Rezime cijele price...
1. Ide reverse stock split i dokap po 10 lipa (u usporedbi sa sadasnjim brojem dionica)
2. PPD je te dugove otkupljivao (nesluzbeno) uz diskont 50%, sto znaci da oni defacto rade dokap po 5 lipa (valjda im je puno za platit 10 lipa)
3. Jedino pitanje je hoce li prijedlog proci na GS...mislim da hoce, jer vec dugo mi je jasno da Uprava, vjerovnici i vlasnici pusu u isti rog (zato sam
sa svim izasao na kraju 2020.). Osim toga, najveci osnivaci fonda su HBOR, mirovinci i Fortenova...boli ih tuki za gubitke, nisu njihove pare...i jos nesto, koliko se sjecam, nedavno je fond otkupio/zamjenio Fortenovin udio u Konsolidatoru i postao 100% vlasnik Konsolidatora...da skratim, sve je to odavno dogovoreno, i dugo se radi na ovom...Upravi je zadatak bio da ne placaju fin. vjerovnike, da ne pokusavaju rafinancirat dug i da imaju dospjele obveze financijskih vjerovnika/mac nad glavom...Fondu je bio zadatak da ne talasa i ne trazi drugog kupca (nikad nisu raspisali nikakav natjecaj, cekali su 5 do 12 da krenu u prodaju i tako smanjili manevarski prostor), a PPD je imao zadatak da otkupi sto vise dugova i tako drzi DLKV "za jaja" i da ih konvertira po 5 lipa duga/dionica...i najvjerojatnije podmaze ekipu s kojim miljunom i to je to..
Bagra...
P.s. jbt, taman kad se trziste pocelo oporavljat krece mini Agrokor...koje sra.nje...ide korekcija (izgleda da je ST-Brajo bio u pravu...) cijelog trzista...svi sa prenesenim gubicima postaju potencijalne horor price
-
Jel na skupštiti treba za takvu odluku 75%+1 dionica ili je dovoljna većina? Jel to sam Konsolidator ima.
Da, treba 75% od prisutnih. Al obzirom da Konsolidator sami ima nešto manje od 61% glasova, na skupštini bi se trebalo pojaviti vise od 81% vlasnika dionica i njih barem 20,27% glasati protiv prijedloga odluka, ukoliko Konsolidator bude “za”. Da te odluke ne prođu.
Koliko je to vjerojatno, prosudite sami...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Hrvatski ETF fondovi 166
- LodeRunner