Pa mene ne bi iznenadilo da su to ili ENNA ili njezin vlasnik osobno.
Pa da bude kao u onoj narodnoj.... Sjaši Kurta da uzjaši Murta!
manjinski dioničari kolateralno djele sudbinu sa vladajučim konsolidator doo. koji se sastoji od fgs-a i dalmarine u omjeru 66/33% i koji je vlasnik 15 miliona dionica dlkv što je skoro 61% glasova na GS...kako dlkv i nije u financijskom problemu tj. solventan je ali mu fali likvidnosti radi amortizacije i troškova novih projekata, sumnjam da su ulagači u fgs i fortenova preko dalmarine spremni svijesno si spržiti dio fin. imovine od 150 miliona kuna po manjoj nominalnoj vrijednosti od 10 kuna po dionici po koliko je vladajuće društvo stjecalo dok je dlkv bio ili-ili tj u bitno,bitno lošijoj situaciju nego što je danas nakon 5 godina restrukturiranja i vračanja največeg dijela dugova po planu PSN i to pretvaranjem nekog dijela duga u kapital koji je eventualni treći subijekt stjecao po najviše 50lipa za kunu a i veliko pitanje je koliko bi tog i takvoga duga uopće moglo biti
kako god bilo ili će biti, manjinski dioničari dijele sudbinu sa večinskim a koliko je vjerojatno i koliko ima smisla da će večinski svijesno izgubiti na svojoj fin. poziciji i to sad neposredno pred prodaju zbog zatvaranja fgs kako neki likovi tu po forumu insinuiraju, prosudite sami
Mislim da to nećemo vidjeti. Nema mi logike da se netko preko novina tako blamira.
Prije bih rekao da su to oni ustupili nekome tko bi rado to preuzeo.
Negdje sam čitao da se često znaju otkupljivati dugovi tvrtke za koju se očekuju financijske uzlet. A prednost kupovine duga je to što imaš osiguranje da ako i krene po zlu, ti si prvi na redu koji se namiruje iz stečajne mase.
Nebi se iznenadio da kad saznamo tko je, cijena dionice naglo naraste.
Ja ne znam što će se dogoditi niti tko će otkupiti dug, ako hoće, al tko god to učini, Dalekovod će dug trebati vraćati, a onda se opet vraćamo na početak priče i pitanje da li Dalekovod ima povoljan omjer dužničkog i vlastitog financiranja. Ako da, problema nema, ako ne onda će trebati dodati kapital. S time da treba imati na umu i činjenicu da bez obzira na stvarno postojanje odnosno nepostojanje problema vlasnik duga i kapitala može uvijek dodavati ili oduzimati ono što mu u danom trenutku odgovara. Pa i to treba imati na umu prilikom svake procjene bliske ili udaljenije budućnosti.
manjinski dioničari kolateralno djele sudbinu sa vladajučim konsolidator doo. koji se sastoji od fgs-a i dalmarine u omjeru 66/33% i koji je vlasnik 15 miliona dionica dlkv što je skoro 61% glasova na GS...kako dlkv i nije u financijskom problemu tj. solventan je ali mu fali likvidnosti radi amortizacije i troškova novih projekata, sumnjam da su ulagači u fgs i fortenova preko dalmarine spremni svijesno si spržiti dio fin. imovine od 150 miliona kuna po manjoj nominalnoj vrijednosti od 10 kuna po dionici po koliko je vladajuće društvo stjecalo dok je dlkv bio ili-ili tj u bitno,bitno lošijoj situaciju nego što je danas nakon 5 godina restrukturiranja i vračanja največeg dijela dugova po planu PSN i to pretvaranjem nekog dijela duga u kapital koji je eventualni treći subijekt stjecao po najviše 50lipa za kunu a i veliko pitanje je koliko bi tog i takvoga duga uopće moglo biti
kako god bilo ili će biti, manjinski dioničari dijele sudbinu sa večinskim a koliko je vjerojatno i koliko ima smisla da će večinski svijesno izgubiti na svojoj fin. poziciji i to sad neposredno pred prodaju zbog zatvaranja fgs kako neki likovi tu po forumu insinuiraju, prosudite sami
Tu je najvažnije tko drži mrkvu odnosno batinu. Mislim da ovaj s batinom (otkupljivač duga) može prisiliti ovog s mrkvom (vlasnika kapitala) da mu prepusti mladu. Al isto tako mislim da je ovakvo zaključivanje poput vašeg potpuno deplasirano, ja osobno mislim da svi oni zajedno, čini se već dugo surađuju na "Projektu" i pravo je pitanje čije interese zastupaju u projektu. Pa što bi inače društvo pozivalo zainteresirane u "Projektu" i ovako precizno apriori predlagalo uvjete za sudjelovanje uz tako kratke rokove potrebne za prijavu? Treba čitati između redova.
11. veljače 2021.
Nema zime za djelatnike zagrebačkog Dalekovoda koji unatoč hladnom sjevernom vjetru brinu o našoj sigurnosti. Naš fotograf fotografirao ih je kako mijenjaju postojeće kabele novima na dalekovodu u Šenkovcu. Treba reći kako naselje nije ostalo bez struje.
prevrtivši film sa kojekakvim kombinacijama nekoliko puta, najizglednija mi je varijanta kupnja dionica od konsolidatora npr. po 10 kn i pretvaranje duga u nove dionice (oretpostavimo da je to još samo toliko). na ovaj ili onaj način. tako dobivaju više od 75% vlasništva za 300 milja. neka bude i 400. i imaju potpunu kontrolu i slobodu. puno ili malo!!?? to je otprilike samo lanjska dobit petrokemije!
prevrtivši film sa kojekakvim kombinacijama nekoliko puta, kupnja dionica od konsolidatora npr. po 10 kn i pretvaranje duga u nove dionice (oretpostavimo da je to još samo toliko). na ovaj ili onaj način. tako dobivaju više od 75% vlasništva za 300 milja. neka bude i 400. i imaju potpunu kontrolu i slobodu. puno ili malo!!?? to je otprilike samo lanjska dobit petrokemije!
kako to računaš, imaš malo previše nepoznanica u računici da bi kalkulirao o "najizglednijim varijantama"...prvo, uopće ne znamo da li je, koji je i koje je vrijednosti taj navodni dug otkupljivan i drugo, na prodaju će biti 66% udjela fgs-a u kapitalu konsolidatora nominalne vrijednosti 100m kn dok 33% dalmarine nigdje nije spomenuto da se prodaje
pričekaj malo sa kalkulacijama, premalo je informacija i bez veze se zaokupljaš špekulacijama, uskoro će GS i onda će se valjda nešto više znati...
prevrtivši film sa kojekakvim kombinacijama nekoliko puta, kupnja dionica od konsolidatora npr. po 10 kn i pretvaranje duga u nove dionice (oretpostavimo da je to još samo toliko). na ovaj ili onaj način. tako dobivaju više od 75% vlasništva za 300 milja. neka bude i 400. i imaju potpunu kontrolu i slobodu. puno ili malo!!?? to je otprilike samo lanjska dobit petrokemije!
kako to računaš, imaš malo previše nepoznanica u računici da bi kalkulirao o "najizglednijim varijantama"...prvo, uopće ne znamo da li je, koji je i koje je vrijednosti taj navodni dug otkupljivan i drugo, na prodaju će biti 66% udjela fgs-a u kapitalu konsolidatora nominalne vrijednosti 100m kn dok 33% dalmarine nigdje nije spomenuto da se prodaje
pričekaj malo sa kalkulacijama, premalo je informacija i bez veze se zaokupljaš špekulacijama, uskoro će GS i onda će se valjda nešto više znati...
Koliko ja vidim i razumijem Inspire je vlasnik 100% udjela u konsolidatoru, pa shodno tome onda valjda i vlasnik svih 15 mil dionica ?
ne trebam, ide mi to sa nepoznanicama kol. tollway i to vrlo dobro, ali ovdje su sve nepoznanice izuzev nominalne vrijednosti fgs-ovog udjela u konsolidatoru što je također nepoznanica jer ne znamo koje su tolerancije ulagači u fgs spremni prihvatiti...
stoga, kolega, jedno je matematika a drugo horoskop, mene horoskop ne ne zanima ja sam više tehnički tip
kol. StatusQuo, nisam uvjeren da je tako, u registru nema promjena a fortenova(konzum) je i jedan od ulagača u fgs i to čini mi se u udjelu 25% te također fortenova je kroz tvrtku dalmarina doo. jedan od osnivača tvrtke konsolidator doo. i mislim da se zamjena udjela inspire i fortenove odnosi upravo na udio u fgs a ne na tvrtku dalmarina koja je vl. 33,3%konsolidatora
ne trebam, ide mi to sa nepoznanicama kol. tollway i to vrlo dobro, ali ovdje su sve nepoznanice izuzev nominalne vrijednosti fgs-ovog udjela u konsolidatoru što je također nepoznanica jer ne znamo koje su tolerancije ulagači u fgs spremni prihvatiti...
stoga, kolega, jedno je matematika a drugo horoskop, mene horoskop ne ne zanima ja sam više tehnički tip
kol. StatusQuo, nisam uvjeren da je tako, u registru nema promjena a fortenova(konzum) je i jedan od ulagača u fgs i to čini mi se u udjelu 25% te također fortenova je kroz tvrtku dalmarina doo. jedan od osnivača tvrtke konsolidator doo. i mislim da se zamjena udjela inspire i fortenove odnosi upravo na udio u fgs a ne na tvrtku dalmarina koja je vl. 33,3%konsolidatora
Izgleda da dugo niste gledali registar, pa malo bacite oko
hvala kol. StatusQuo, evo sada vidim da od 20.01.2021.
Pod brojem upisa 9 za tvrtku Konsolidator društvo s ograničenom
odgovornošću za upravljačke djelatnosti upisuje se:
Inspire Investments d.o.o. za upravljanje alternativnim
investicijskim fondovima, pod MBS: 081038488, upisan kod:
Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 62573520714
Zagreb, Ulica Andrije Hebranga 34
- jedini član d.o.o.
FORTENOVA GRUPA dioničko društvo za upravljanje, pod MBS:
081179147, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 88035992407
Zagreb, Marijana Čavića 1
- prestaje biti član društva
onda još bolje, inspire kontrolira svih 15M dionica dlkv (61%) i ovime priće o nekom smanjenju kapitala ili pretvaranju duga u kapital ispod sadašnje nom. vrijednosti 10 kn definitivno padaju u vodu
To samo znaci da se Fortenova ne želi baviti poslovima kojima se bavi Dalekovod. Očito tu nije bilo nikakve kupovine nego swap udjela za nešto drugo čime upravlja Inspire. Spominjala se ona neka Energija Gradec odnosno udjel u A.N.P. Energija doo. Dakle, 23.01. ove godine je Inspire izašao iz A.N.P. Energije, a ušla Fortenova koja je sad suvlasnik uz Agrokor-Energiju doo.
Danas nema onoga što nudi dionce ispod cijene prije otvaranja. Ni na DLKV ni na OPTE
Prodao čovjek šta je mislio...ili kupio.. tko će znati s takvim klaunovima.
Danas nema onoga što nudi dionce ispod cijene prije otvaranja. Ni na DLKV ni na OPTE
To sam baš i ja primjetio. Možda je nekome dosadilo
Nije samo tu , tako je i na tankerima i na još par diona. Moguće da je zaspao lik pa kompjuter nije upalio.
prebacio se na kupnju
Ovaj tjedan neće biti lak za drhtave na DLKV.