1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 15, 2021 at 9:33 AM
    • #1,221

Pa mene ne bi iznenadilo da su to ili ENNA ili njezin vlasnik osobno.

Pa da bude kao u onoj narodnoj.... Sjaši Kurta da uzjaši Murta!

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 15, 2021 at 9:44 AM
    • #1,222

manjinski dioničari kolateralno djele sudbinu sa vladajučim konsolidator doo. koji se sastoji od fgs-a i dalmarine u omjeru 66/33% i koji je vlasnik 15 miliona dionica dlkv što je skoro 61% glasova na GS...kako dlkv i nije u financijskom problemu tj. solventan je ali mu fali likvidnosti radi amortizacije i troškova novih projekata, sumnjam da su ulagači u fgs i fortenova preko dalmarine spremni svijesno si spržiti dio fin. imovine od 150 miliona kuna po manjoj nominalnoj vrijednosti od 10 kuna po dionici po koliko je vladajuće društvo stjecalo dok je dlkv bio ili-ili tj u bitno,bitno lošijoj situaciju nego što je danas nakon 5 godina restrukturiranja i vračanja največeg dijela dugova po planu PSN i to pretvaranjem nekog dijela duga u kapital koji je eventualni treći subijekt stjecao po najviše 50lipa za kunu a i veliko pitanje je koliko bi tog i takvoga duga uopće moglo biti

kako god bilo ili će biti, manjinski dioničari dijele sudbinu sa večinskim a koliko je vjerojatno i koliko ima smisla da će večinski svijesno izgubiti na svojoj fin. poziciji i to sad neposredno pred prodaju zbog zatvaranja fgs kako neki likovi tu po forumu insinuiraju, prosudite sami

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 15, 2021 at 9:44 AM
    • #1,223
    Quote from Flight

Pa mene ne bi iznenadilo da su to ili ENNA ili njezin vlasnik osobno.

Pa da bude kao u onoj narodnoj.... Sjaši Kurta da uzjaši Murta!

Mislim da to nećemo vidjeti. Nema mi logike da se netko preko novina tako blamira.

Prije bih rekao da su to oni ustupili nekome tko bi rado to preuzeo.

Negdje sam čitao da se često znaju otkupljivati dugovi tvrtke za koju se očekuju financijske uzlet. A prednost kupovine duga je to što imaš osiguranje da ako i krene po zlu, ti si prvi na redu koji se namiruje iz stečajne mase.

Nebi se iznenadio da kad saznamo tko je, cijena dionice naglo naraste.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 15, 2021 at 9:54 AM
    • #1,224

Ja ne znam što će se dogoditi niti tko će otkupiti dug, ako hoće, al tko god to učini, Dalekovod će dug trebati vraćati, a onda se opet vraćamo na početak priče i pitanje da li Dalekovod ima povoljan omjer dužničkog i vlastitog financiranja. Ako da, problema nema, ako ne onda će trebati dodati kapital. S time da treba imati na umu i činjenicu da bez obzira na stvarno postojanje odnosno nepostojanje problema vlasnik duga i kapitala može uvijek dodavati ili oduzimati ono što mu u danom trenutku odgovara. Pa i to treba imati na umu prilikom svake procjene bliske ili udaljenije budućnosti.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 15, 2021 at 10:10 AM
    • #1,225
    Quote from barbosa 2.0

manjinski dioničari kolateralno djele sudbinu sa vladajučim konsolidator doo. koji se sastoji od fgs-a i dalmarine u omjeru 66/33% i koji je vlasnik 15 miliona dionica dlkv što je skoro 61% glasova na GS...kako dlkv i nije u financijskom problemu tj. solventan je ali mu fali likvidnosti radi amortizacije i troškova novih projekata, sumnjam da su ulagači u fgs i fortenova preko dalmarine spremni svijesno si spržiti dio fin. imovine od 150 miliona kuna po manjoj nominalnoj vrijednosti od 10 kuna po dionici po koliko je vladajuće društvo stjecalo dok je dlkv bio ili-ili tj u bitno,bitno lošijoj situaciju nego što je danas nakon 5 godina restrukturiranja i vračanja največeg dijela dugova po planu PSN i to pretvaranjem nekog dijela duga u kapital koji je eventualni treći subijekt stjecao po najviše 50lipa za kunu a i veliko pitanje je koliko bi tog i takvoga duga uopće moglo biti

kako god bilo ili će biti, manjinski dioničari dijele sudbinu sa večinskim a koliko je vjerojatno i koliko ima smisla da će večinski svijesno izgubiti na svojoj fin. poziciji i to sad neposredno pred prodaju zbog zatvaranja fgs kako neki likovi tu po forumu insinuiraju, prosudite sami

Tu je najvažnije tko drži mrkvu odnosno batinu. Mislim da ovaj s batinom (otkupljivač duga) može prisiliti ovog s mrkvom (vlasnika kapitala) da mu prepusti mladu. Al isto tako mislim da je ovakvo zaključivanje poput vašeg potpuno deplasirano, ja osobno mislim da svi oni zajedno, čini se već dugo surađuju na "Projektu" i pravo je pitanje čije interese zastupaju u projektu. Pa što bi inače društvo pozivalo zainteresirane u "Projektu" i ovako precizno apriori predlagalo uvjete za sudjelovanje uz tako kratke rokove potrebne za prijavu? Treba čitati između redova.

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 15, 2021 at 12:18 PM
    • #1,226

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

11. veljače 2021.

Nema zime za djelatnike zagrebačkog Dalekovoda koji unatoč hladnom sjevernom vjetru brinu o našoj sigurnosti. Naš fotograf fotografirao ih je kako mijenjaju postojeće kabele novima na dalekovodu u Šenkovcu. Treba reći kako naselje nije ostalo bez struje.

https://www.mnovine.hr/medimurje/djel…tku-u-senkovcu/

• tollway
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,179
    • February 15, 2021 at 7:12 PM
    • #1,227

prevrtivši film sa kojekakvim kombinacijama nekoliko puta, najizglednija mi je varijanta kupnja dionica od konsolidatora npr. po 10 kn i pretvaranje duga u nove dionice (oretpostavimo da je to još samo toliko). na ovaj ili onaj način. tako dobivaju više od 75% vlasništva za 300 milja. neka bude i 400. i imaju potpunu kontrolu i slobodu. puno ili malo!!?? to je otprilike samo lanjska dobit petrokemije!

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 15, 2021 at 7:31 PM
    • #1,228
    Quote from tollway

prevrtivši film sa kojekakvim kombinacijama nekoliko puta, kupnja dionica od konsolidatora npr. po 10 kn i pretvaranje duga u nove dionice (oretpostavimo da je to još samo toliko). na ovaj ili onaj način. tako dobivaju više od 75% vlasništva za 300 milja. neka bude i 400. i imaju potpunu kontrolu i slobodu. puno ili malo!!?? to je otprilike samo lanjska dobit petrokemije!

kako to računaš, imaš malo previše nepoznanica u računici da bi kalkulirao o "najizglednijim varijantama"...prvo, uopće ne znamo da li je, koji je i koje je vrijednosti taj navodni dug otkupljivan i drugo, na prodaju će biti 66% udjela fgs-a u kapitalu konsolidatora nominalne vrijednosti 100m kn dok 33% dalmarine nigdje nije spomenuto da se prodaje

pričekaj malo sa kalkulacijama, premalo je informacija i bez veze se zaokupljaš špekulacijama, uskoro će GS i onda će se valjda nešto više znati...

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 15, 2021 at 7:53 PM
    • #1,229
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from tollway

prevrtivši film sa kojekakvim kombinacijama nekoliko puta, kupnja dionica od konsolidatora npr. po 10 kn i pretvaranje duga u nove dionice (oretpostavimo da je to još samo toliko). na ovaj ili onaj način. tako dobivaju više od 75% vlasništva za 300 milja. neka bude i 400. i imaju potpunu kontrolu i slobodu. puno ili malo!!?? to je otprilike samo lanjska dobit petrokemije!

kako to računaš, imaš malo previše nepoznanica u računici da bi kalkulirao o "najizglednijim varijantama"...prvo, uopće ne znamo da li je, koji je i koje je vrijednosti taj navodni dug otkupljivan i drugo, na prodaju će biti 66% udjela fgs-a u kapitalu konsolidatora nominalne vrijednosti 100m kn dok 33% dalmarine nigdje nije spomenuto da se prodaje

pričekaj malo sa kalkulacijama, premalo je informacija i bez veze se zaokupljaš špekulacijama, uskoro će GS i onda će se valjda nešto više znati...

Koliko ja vidim i razumijem Inspire je vlasnik 100% udjela u konsolidatoru, pa shodno tome onda valjda i vlasnik svih 15 mil dionica ?

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 15, 2021 at 7:58 PM
    • #1,230

ne trebam, ide mi to sa nepoznanicama kol. tollway i to vrlo dobro, ali ovdje su sve nepoznanice izuzev nominalne vrijednosti fgs-ovog udjela u konsolidatoru što je također nepoznanica jer ne znamo koje su tolerancije ulagači u fgs spremni prihvatiti...

stoga, kolega, jedno je matematika a drugo horoskop, mene horoskop ne ne zanima ja sam više tehnički tip 8)

kol. StatusQuo, nisam uvjeren da je tako, u registru nema promjena a fortenova(konzum) je i jedan od ulagača u fgs i to čini mi se u udjelu 25% te također fortenova je kroz tvrtku dalmarina doo. jedan od osnivača tvrtke konsolidator doo. i mislim da se zamjena udjela inspire i fortenove odnosi upravo na udio u fgs a ne na tvrtku dalmarina koja je vl. 33,3%konsolidatora

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • February 15, 2021 at 8:08 PM
    • #1,231
    Quote from barbosa 2.0

ne trebam, ide mi to sa nepoznanicama kol. tollway i to vrlo dobro, ali ovdje su sve nepoznanice izuzev nominalne vrijednosti fgs-ovog udjela u konsolidatoru što je također nepoznanica jer ne znamo koje su tolerancije ulagači u fgs spremni prihvatiti...

stoga, kolega, jedno je matematika a drugo horoskop, mene horoskop ne ne zanima ja sam više tehnički tip 8)

kol. StatusQuo, nisam uvjeren da je tako, u registru nema promjena a fortenova(konzum) je i jedan od ulagača u fgs i to čini mi se u udjelu 25% te također fortenova je kroz tvrtku dalmarina doo. jedan od osnivača tvrtke konsolidator doo. i mislim da se zamjena udjela inspire i fortenove odnosi upravo na udio u fgs a ne na tvrtku dalmarina koja je vl. 33,3%konsolidatora

Izgleda da dugo niste gledali registar, pa malo bacite oko ;)

• barbosa 2.0
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,217
    • February 15, 2021 at 8:27 PM
    • #1,232

hvala kol. StatusQuo, evo sada vidim da od 20.01.2021.

Pod brojem upisa 9 za tvrtku Konsolidator društvo s ograničenom
    odgovornošću za upravljačke djelatnosti upisuje se:
    Inspire Investments d.o.o. za upravljanje alternativnim
    investicijskim fondovima, pod MBS: 081038488, upisan kod:
    Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 62573520714
    Zagreb, Ulica Andrije Hebranga 34

- jedini član d.o.o.

FORTENOVA GRUPA dioničko društvo za upravljanje, pod MBS:
    081179147, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 88035992407
    Zagreb, Marijana Čavića 1

- prestaje biti član društva

onda još bolje, inspire kontrolira svih 15M dionica dlkv (61%) i ovime priće o nekom smanjenju kapitala ili pretvaranju duga u kapital ispod sadašnje nom. vrijednosti 10 kn definitivno padaju u vodu :thumbup:

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • February 15, 2021 at 9:29 PM
    • #1,233

To samo znaci da se Fortenova ne želi baviti poslovima kojima se bavi Dalekovod. Očito tu nije bilo nikakve kupovine nego swap udjela za nešto drugo čime upravlja Inspire. Spominjala se ona neka Energija Gradec odnosno udjel u A.N.P. Energija doo. Dakle, 23.01. ove godine je Inspire izašao iz A.N.P. Energije, a ušla Fortenova koja je sad suvlasnik uz Agrokor-Energiju doo.

• Miniclip
    Student
    Reakcija primljeno
    44
    • February 16, 2021 at 9:19 AM
    • #1,234

Danas nema onoga što nudi dionce ispod cijene prije otvaranja. Ni na DLKV ni na OPTE

LeoNT
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,549
    • February 16, 2021 at 9:22 AM
    • #1,235

Prodao čovjek šta je mislio...ili kupio.. tko će znati s takvim klaunovima. :)

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 16, 2021 at 9:22 AM
    • #1,236
    Quote from Miniclip

Danas nema onoga što nudi dionce ispod cijene prije otvaranja. Ni na DLKV ni na OPTE

To sam baš i ja primjetio. Možda je nekome dosadilo :D

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • February 16, 2021 at 9:23 AM
    • #1,237
    Quote from Miniclip

Nije samo tu , tako je i na tankerima i na još par diona. Moguće da je zaspao lik pa kompjuter nije upalio.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • February 16, 2021 at 9:27 AM
    • #1,238

prebacio se na kupnju

bez ocjena molim

• JoSko111
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    259
    • February 16, 2021 at 9:37 AM
    • #1,239

Ovaj tjedan neće biti lak za drhtave na DLKV.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,513
    • February 16, 2021 at 9:41 AM
    • #1,240

What We Make Of Dalekovod D.D's (ZGSE:DLKV) Returns On Capital - Simply Wall St News

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago