Ma daj.... as ti Gospe a ja mislio da ide sve transparentno i po najvisim standardima EU i M&A prakse?
Većinu na skupštini kažeš?
A kako će je osigurati, pitam se pitam.... ako kako ti tvrdiš odnosno tvoj pajdo iz DLKV, PPD drži “samo” dug?
Ma daj.... as ti Gospe a ja mislio da ide sve transparentno i po najvisim standardima EU i M&A prakse?
Većinu na skupštini kažeš?
A kako će je osigurati, pitam se pitam.... ako kako ti tvrdiš odnosno tvoj pajdo iz DLKV, PPD drži “samo” dug?
svima nam je tajming bio čudan! samo 15 dana... iz toga razloga sam odmah napisao da je sve već dogovoreno! i ponavljam se kao papagaj sa pitanjem... kako i na koji način?
Moli odgovor. PPD je otkupio dug DLKV prije godinu dana. Na koji način? Šta su dobili kao garanciju?
Otkupljeni dug je financijsko restrukturiranje. Piše u članku 3. Poziva na iskaz interesa. Vjerojatno će zauzvrat dobiti mjesto u NO ili upravi i čekati da partner kupi dio fonda. Partner ili oni, a do toga ima dosta vremena
Otkupljeni dug je financijsko restrukturiranje. Piše u članku 3. Poziva na iskaz interesa. Vjerojatno će zauzvrat dobiti mjesto u NO ili upravi i čekati da partner kupi dio fonda. Partner ili oni, a do toga ima dosta vremena
ne znam baš, o ppd-u se u dlkv priča zadnjih god. dana, tamo kao i u svakom većem kolektivu uvijek kruže neke priče koje na kraju ostanu samo "priče"
...ne znam na kojoj poziciji je tvoj insajder ali sam se osobno uvjerio više puta da o samom dlkv, procesima i o dionici oni ne znaju baš nešto, neko pročita članak u novinama ili nečije razmišljnje na forumu i razglasi to po firmi kao gotovu stvar tako da to sa ppd-om treba uzeti sa velikom rezervom
inaće, ne znam baš da se mjesta u upravi i/ili no mogu djeliti samo tako a i takve akcije se trebaju potvrditi sa 2/3 na GS i ako bi eventualan prijedlog išao na štetu pozicije tj. fin. imovine ulagača u fgs onda isti gotovo sigurno niti neće biti izglasan.
Ma je, ljudi se bedaci. PPD i Pavo su prije vise od godine dana navodno otkupili osiguran dug Dalekovoda. https://lider.media/poslovna-scena…lekovoda-129401 No, tu informaciju nije navodno nitko dužan bio objaviti dioničarima. Jer ne podliježe propisima o ZTK i pravilima burze. Ja bih najprije ponovno pitao upravu Dalekovoda o saznanjima po tom pitanju jer nema šanse da uprava to ne zna (možda su u medjuvremenu nakon gotovo godinu i pol dana od prvotne informacije nešto i doznali). A to vam drugim riječima znaci da uprava igra u skladu s njihovim namjerama.
ako su fakat ppd-ovci u igri, bojim se da nebu dobro za male dioničare.
Vidjeti cemo sutra kako ce trziste valorizirati ovu vijest.
Do sada je cijena bila jako volatilna, sto je odrazavalo neizvjesnost.
koju vijest? ovo što mi piskaramo na forumu!!??
sutra istječe rok za podnišenje ponuda. eventualno krajem tjedna ako bude kakve SLUŽBENE obavjesti.
Vidjeti cemo sutra kako ce trziste valorizirati ovu vijest.
Do sada je cijena bila jako volatilna, sto je odrazavalo neizvjesnost.
Pa vijest je s foruma, tak da mislim da će se još pričekati koji dan prije objave tko je sudionik i partner u “Projektu”.
koju vijest? ovo što mi piskaramo na forumu!!??
sutra istječe rok za podnišenje ponuda. eventualno krajem tjedna ako bude kakve SLUŽBENE obavjesti.
Pa ako su najavili “Projekt” onda moraju dati obavijest o članovima i sudionicima u “Projektu”, kao i da, ima li, ili nema “Projekta”.
Ja mislim da je bila neka objava negdje da su iz Ppd-a rekli da kao nisu zainteresirani za ulazak u Dlkv.
Ako netko zna nešto gdje je to bilo rečeno neka stavi.
Kolega tollaway zašto mislite da ne bude dobro za male dioničare ako PPD uđe u DLKV? ja mislim baš obrnuto, jedino mislim da to dobro neće biti preko noći, trebati će vremena da se sve posloži, nužno sa novim ljudima koji če se pojaviti ako se to dogodi.
Skrečem pažnju na PTKM ili Pevex.. nisam primjetio dugo vremena da se tamo mali dioničare žale.. možda griješim ali ispravite me.
Kolega tollaway zašto mislite da ne bude dobro za male dioničare ako PPD uđe u DLKV? ja mislim baš obrnuto, jedino mislim da to dobro neće biti preko noći, trebati će vremena da se sve posloži, nužno sa novim ljudima koji če se pojaviti ako se to dogodi.
Skrečem pažnju na PTKM ili Pevex.. nisam primjetio dugo vremena da se tamo mali dioničare žale.. možda griješim ali ispravite me.
Znam da je na Petrokemiji došlo do spajanja dionica. Slažem se da je u zadnje vrijeme dobro na toj dionici. Ali mislim da nebi dobio takav odgovor od onih koji su imali dionice prije spajanja.
Na kraju krajeva čak i da PPD uđe u DLKV nitko ne zna kakav će biti scenarij.
Nitko ne zna što će i kako će biti, može se samo nadati.
Ono što mene muči, a nadam se da se varam, je činjenica da je Dalekovod do Q2-19 redovno servisirao Senior dug i Leasing paralelno. Leasing je riješen sa činčaonicom, a Senior su prestali plaćati, unatoč dostupnim sredstvima na računu.
Istovremeno, PPD navodno kreće u otkup duga. Oni (PPD) naravno mogu raditi što god žele sa svojim novcem, tu nema zbora, ali mi užasno smrdi činjenica da i oni počinju s otkupom i Dalekovod prestaje s plaćanjem u isto vrijeme.
Ako je uprava u dosluhu s novim navodnim vlasnikom duga prestala plaćati, da bi ga oni mogli defaultirati, to je užasno i nadam se da sam se samo zaigrao i preračunao. Ako je pak napravljen neki dogovor/moratorij s vlasnikom duga da se ne plaća neko vrijeme zbog korone, to nije nigdje obznanjeno i ostavlja mogućnosti za ŠBB-KBB kombinacije.
Uostalom, ako će ići u debt-to-equity u omjeru 1:1, odnosno da se izdaju nove dionice PPDu, ili nekome drugome tko je vlasnik duga ako oni nisu, do razine duga, to bi bilo odlično za Dalekovod, ali pitanje je što bi PPD onda s time? Ne znam, istini za volju, Pevex i Petrokemiju su okrenuli naglavačke, ne znam što da mislim...
Ne ulazim u kombinacije oko vlasničkih pretumbacija, ali definitivno je dobra vijest za firmu i njenu budućnost ako PPD to preuzme u svoje ruke.
I to ne može nitko osporiti.
Sve ostalo su špekulacije oko kojih se možemo vrtiti u krug.
Ne ulazim u kombinacije oko vlasničkih pretumbacija, ali definitivno je dobra vijest za firmu i njenu budućnost ako PPD to preuzme u svoje ruke.
Pa naravno, iako ne znaš što to uopće znači i za dugove i za postojeći kapital firme.
Ono što mene muči, a nadam se da se varam, je činjenica da je Dalekovod do Q2-19 redovno servisirao Senior dug i Leasing paralelno. Leasing je riješen sa činčaonicom, a Senior su prestali plaćati, unatoč dostupnim sredstvima na računu.
Istovremeno, PPD navodno kreće u otkup duga. Oni (PPD) naravno mogu raditi što god žele sa svojim novcem, tu nema zbora, ali mi užasno smrdi činjenica da i oni počinju s otkupom i Dalekovod prestaje s plaćanjem u isto vrijeme.
Ako je uprava u dosluhu s novim navodnim vlasnikom duga prestala plaćati, da bi ga oni mogli defaultirati, to je užasno i nadam se da sam se samo zaigrao i preračunao. Ako je pak napravljen neki dogovor/moratorij s vlasnikom duga da se ne plaća neko vrijeme zbog korone, to nije nigdje obznanjeno i ostavlja mogućnosti za ŠBB-KBB kombinacije.
Uostalom, ako će ići u debt-to-equity u omjeru 1:1, odnosno da se izdaju nove dionice PPDu, ili nekome drugome tko je vlasnik duga ako oni nisu, do razine duga, to bi bilo odlično za Dalekovod, ali pitanje je što bi PPD onda s time? Ne znam, istini za volju, Pevex i Petrokemiju su okrenuli naglavačke, ne znam što da mislim...niti prodale.
Nisam siguran da je to baš tako i da uprava može odjednom prestati isplaćivati dug. To čak može biti i kazneno djelo. Da se dug redovito vraćao, ne bi ga u startu banke niti prodavale odnosno navodno prodale.
Ajd pokušaj razmišljati što su sve napravili sa dugom, tko ga je sve otpisao, a tko je mijenjao potraživanja za kapital? I u kojoj mjeri. I onda to stavi u kontekst napisa koje su u više navrata u javnost slali novinari tipa... "što to znaju ljetni burzovni obožavatelji Dalekovoda". I to sagledaj kao jednu od mogućnosti.
Treba se ostaviti sentimentalnog kokodakanja. Oni koji će preuzeti Dalekovod u ovoj ili onoj varijanti prekidaju sve veze sa postojećom situacijom i pokreću svoj novi biznis. Ili još bolje, stavite se vi u njihovu situaciju i razmislite o tome što bi vam bili prioriteti, vaš ekonomski probitak i interesi ili onih od kojih ste preuzeli biznis.
Mislim da će Dalekovod dugoročno profitirati i postati dobra tvrtka. Ali jedno je što će biti s Dalekovodom ,a drugo što će biti s dionicama Dalekovoda.
Uostalom, ako će ići u debt-to-equity u omjeru 1:1, odnosno da se izdaju nove dionice PPDu, ili nekome drugome tko je vlasnik duga ako oni nisu, do razine duga, to bi bilo odlično za Dalekovod, ali pitanje je što bi PPD onda s time? Ne znam, istini za volju, Pevex i Petrokemiju su okrenuli naglavačke, ne znam što da mislim...
Imate previsoko mišljenje o PPD ekipi. U PEVEXu su samo ubacili novac (zarađen od preskupog plina koji mi plaćamo) da bi osigurali stabilnost tvrtke i nisu sudjelovali u 'okretanju naglavačke' u organizacijskom smislu. To je gledano čisto sa investicijskle strane i Vujnovac će prije ili kasnije prodati svoj dio, kada mu bude trebalo za neke druge projekte.
U Petrokemiji ih je 'posralo' sa padom cijene plina nakon njihovog preuzimanja. Ljudi su trgovci i inženjering i proizvodnju baš ne vole jer im je prekompliciran i prespor obrtaj novca. Petrokemiju će također prodati kada za to dođe vrijeme.
Gledajte to na način da je PPD samo ispostava za nekoga tko vuče konce preko njih, a PPD/ENNA ubire postotak za posredovanje ili povećanje utjecaja.
Aha, dakle mislite da je bolje da je vlasnik Konsolidator od PPD-a.
Dobro onda, oprostite.
Zakucali ste moje mišljenje o vašim namjerama na raspravi o Dalekovodu.
Ja ne mislim ništa dok ne vidim što je to "Projekat" i što se njime planira. Tko, koliko i pod kojim uvjetima. Sve ostalo je trabunjanje, osim... što mi s PPD-om imamo i neka prethodna iskustva, mislim na javnost. Pa u tom smislu uopće ne gledam blagonaklono na njihovo eventualno sudjelovanje ili ne daj Bože, vođenje "Projekta".
A to mislim iz perspektive.... kada bih bio na mjestu manjinskog dioničara. No, da ne ispadne da ja tu nešto copram, pričekajmo mi konkretnu priču i "Projekat" pa ćemo onda suditi o tome.
PPD je u medijima izjavio da nema namjeru ulaziti u vlasničku infrastrukturu i da je otkupljeni dug prodao nekome drugom.
Pravo je pitanje tko je taj "netko".