1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • BudFox
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,231
    • December 15, 2020 at 5:22 PM
    Quote from fond300

Pogada ili ne nemam pojma odi na temu viadukta pa si daj malo truda oko njegovih clanaka, komentar a forumasa cijene dionice u vrijeme izlaska clanka I raspleta.

Ja sam još u petak napisao da mi je čudno da netko tako rasprodaje dionicu i ruši cijenu, a prodaja je trebala biti dobra vijest.

Sada sa ovime što piše u članku mi je jasnije zašto je u petak padala, naravno ako je istina.

Ako je to što piše u članku neistina, a s obzirom da je nekolicina forumaša poslala upite i na Dalekovod i na HANFA-u i ZSE, najkasnije sutra ujutro stići će demanti Uprave da je članak lažan i da ih netko napada i piše laži i neistine, a oni dobro posluju, usprokos Korona krizi.

Quote from fond300

E pa ekipa izguglajte si doticnog autora clanka i viadukt i malo usporedite datume s stecajem viadukta i prvog izlaska clanka na tu temu.

U to sam mu i ja vrijeme psoval sve po spisku no na kraju je covjek pogodil, slucajno ili ne ali je.

Ne zanima me dalekovod.

Lp

Sjećam se tog stečaja Viadukta i uvijek je sličan scenarij sa rasprodajom prije konačnog kraha, dok se ne sazna prava istina, koja se taji dokle god se može, usprokos svim upitima regulatora, zse ili investitora.

Kocka je bačena, alea iacta est :!:

Edited once, last by BudFox: Merged a post created by BudFox into this post. (December 15, 2020 at 5:25 PM).

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • December 15, 2020 at 5:30 PM

Pisali su zalbe i onda na clanke autora hanfi, zse, psovali ga no ispalo je kako je i pisao.

Ima on iskustva i utakmica u nogama s takvim clancima kod takvih firmi.

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • December 15, 2020 at 6:15 PM
    Quote from fond300

Pisali su zalbe i onda na clanke autora hanfi, zse, psovali ga no ispalo je kako je i pisao.

Ima on iskustva i utakmica u nogama s takvim clancima kod takvih firmi.

Zahvaljujem se za Vasu napomenu. Tim vise je potrebno biti oprezan i zatraziti vise informacija.

Molim Vas, obratite paznju da se ne napada niti zahtjeva demanti. Zatrazeno je ocitovanje i potvrda iz pouzdanog izvora.

• barbosa
    Guest
    • December 15, 2020 at 6:28 PM

ne sječam se tko i što se pisalo o vdkt ali znam da je vdkt bio u velikom problemu i više od godinu dana prije nulovanja i da su to svi znali osim date i par nickova sa poslovnog koji su izgleda odbijali takva saznanja i čvrsto i glasno se držali svoje procjene!

ja osobno, nemam nikakvih saznanja o problemima dlkv osim repova psn a te repove su i kada su imali manje posla i bitno manje prihode od danas uspješno riješavali pa će vjerojatno i ovaj dospjeli u 2020. od 40M riješiti ili dogovorom sa vjerovnicima kako su sami naveli, fin restrukturirati...da to riješe po modelu kao što je to ingra napravila otkupom 1 kune duga za 35-50lipa pa refinancirati, onda bi napravili dobar posao

• baggio89
    Student
    Reakcija primljeno
    170
    • December 15, 2020 at 6:50 PM

usporedivati dlkv i vdkt je zaista nemoguce, u svakom pogledu.

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 15, 2020 at 7:12 PM
    Quote from barbosa

ne sječam se tko i što se pisalo o vdkt ali znam da je vdkt bio u velikom problemu i više od godinu dana prije nulovanja i da su to svi znali osim date i par nickova sa poslovnog koji su izgleda odbijali takva saznanja i čvrsto i glasno se držali svoje procjene!

ja osobno, nemam nikakvih saznanja o problemima dlkv osim repova psn a te repove su i kada su imali manje posla i bitno manje prihode od danas uspješno riješavali pa će vjerojatno i ovaj dospjeli u 2020. od 40M riješiti ili dogovorom sa vjerovnicima kako su sami naveli, fin restrukturirati...da to riješe po modelu kao što je to ingra napravila otkupom 1 kune duga za 35-50lipa pa refinancirati, onda bi napravili dobar posao

Ja se sjecam da ga nisam htio stapom taknuti, evo bacio sam malo oko na njegova financijska izvjesca da se podsjetim on je vec godinama prije sloma 2015-2016, a stecaj je poceo polovicom 2017 imao ozbiljnih problema u zaostacima placanja od toga da su im obveze prema predujmovima rasle do 200mil, da je omjer potrazivanja prema kupcima i obvezama prema dobavljacima bio 1:2, to sve je ukazivalo na ozbiljni problem placanja nije tu bio potreban nikakav novinar da ukaze na probleme, dok je kod dalekovoda to skroz normalno cak dosta dobro gdje se dodatna likvidnost moze stvorit s obzirom da je potrazivanje prema kupcima 289mil dok su obveze prema dobavljacima 194 mil

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 15, 2020 at 7:15 PM

A sto onda ne vraćaju senior dug?

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • December 15, 2020 at 7:30 PM

Ključno je da se pojavi 700 000 na bidu da bi za 3 dana se objavio ovaj članak.

Sve sam reko, tko želi razumit će.

Nadam se da će netko reagirat.

• fond300
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    240
    • December 15, 2020 at 8:02 PM

Napisao sam komentar jer me ova hajka na novinara podsjetila na nesto sto se izdesavalo pred cca 3god. Nisam usporedivao dlkv i ex vdkt.

Samo kazem da treba tu biti oprezan nista vise.

Sretno imaocima dalekovoda.

• verdi
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,668
    • December 15, 2020 at 8:30 PM
    Quote from fond300

Napisao sam komentar jer me ova hajka na novinara podsjetila na nesto sto se izdesavalo pred cca 3god. Nisam usporedivao dlkv i ex vdkt.

Samo kazem da treba tu biti oprezan nista vise.

Sretno imaocima dalekovoda.

čuj hajka na novinara? gdje si ti tu vidio novinara? ovaj forum je bogom dan da se čuje i naš glas koji ulažemo svoj novac u minskom polju kreiranom od politike, krivosuđa i popratnih ešalona medijske manipulacije. duboko se nadam da će osnivači ovog foruma (tko god da je) ostati dosljedni i nikad neće podleći ekonomskim i inim pritiscima da postanu poltroni i izvršioci tuđe volje. na onom starom forumu sam napisao barem 10 000 postova što razumnih što nerazumnih i na taj način im pridonio sa barem 100 000 klikova. siguran sam, nadam se i to mi je drago da im sad fale moji i naši besplatni klikovi. nek objave sad koliko posjeta sajtu imaju ?! čik ako smiješ. brale ovo ti je kapitalizam okrutni. jedna greška i nema te. jedino mi žao moderatora vijeke koji je imao razumijevanja za naše probleme koji su ipak bili zasnovani na tvrdim ekonomskim činjenicama i po nekad izlazili iz normalnih okvira konverzacije. za pare kad se igra ipak ti nije svejedno.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 15, 2020 at 9:11 PM
    Quote from Noiz

Ključno je da se pojavi 700 000 na bidu da bi za 3 dana se objavio ovaj članak.

Sve sam reko, tko želi razumit će.

Nadam se da će netko reagirat.

A gdje se to pojavilo?

Vidim da već par dana pišete o nekakvim velikim nalozima al ja ih nisam osobno primijetio, a vidim da se niti drugi ne izjašnjavaju o tome?

I da su se pojavili što bi to trebalo ili moglo značiti?

• Noiz
    Student
    Reakcija primljeno
    53
    • December 15, 2020 at 9:20 PM

Vi ih niste vidjeli i što ćemo sad?

A šti to znači kad netko u petak postavi toliku količinu dionica na kupnju i čeka pad odnosno signal da se krene u masovnu prodaju ali bar danas taj plan im se izjalovio.

Danas nažalost nisam mogo zbog posla pratit kako se danas trgovalo ali vidim da se obranila od piskaranja.

Eto ja mislim da su mutni poslovi iza a objašnjavat to neću jer je očito.

Znam da ti razgovori odu u nedogled.

• Flight
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    2,069
    • December 15, 2020 at 9:28 PM

Nećemo ništa, al čudno mi je da ste samo vi to vidjeli? Možda vam se samo učinilo? A možda je to neka autosugestija pa vidite ono što bi željeli da vidite.

Ja vam mislim da vam nalozi uopće nisu bitni za budući razvoj događaja oko Dalekovoda. Već ispravno shvaćanje odnosa unutar firme i oko firme. Također ne mislim da su ovi članci koje se povremeno pojavljuju slučajni. Ne bih spekulirao koliko su vjerodostojni u detaljima, ali šalju određenu poruku. E sad, da li je ta poruka informacija ili dezinformacija, to je vidi mi se najvažnije za vidjeti i shvatiti.

• barbosa
    Guest
    • December 15, 2020 at 10:12 PM

interesantno...nije direktno povezano sa dlkv ali ipak je...

Inspire Investments za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima objavio je ponudu za preuzimanje Slavonskog ZIF-a po cijeni od 22,6 kuna za dionicu.

teško da će fond prepustiti dlkv samo tako a pogotovo ne sa minusom...u dlkv je ipak puno truda uloženo i prevrijedna je imovina da bi to prošlo samo tako, nekako mi se čini da je ona objava bila forme radi ili izlazna kombinacija da se otepu dalmarine tj. izv. uprave fotrtenove i da će biti ovdije još svega

ps. dobra cijena u ponudi za slpf

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • December 16, 2020 at 10:36 AM

Svjestan sam da se uprava ne moze ocitovati svakom dionicaru pojedinacno medutim da se ogluse na ovaj clanak iz Jutarnjeg lista koji je iznio cjenovno jako osjetljivu informaciju i k tome jedan od najtiraznijih novina u hr je dno dna a nazalost od građevinarskih firmi tj.uprava posljednjih godina totalna nebriga za male dionicare...Hanfa je morala zabraniti daljnje trgovanje dok se uprava ne ocituje a izgleda nazalost da ce to uciniti tek nakon probijanja negativnog limita i cekica.😡

• Laudator
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    2,487
    • December 16, 2020 at 10:46 AM

Gdje su nestali ti silni skriveni nalozi?

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • December 16, 2020 at 10:47 AM
    Quote from fond300

E pa ekipa izguglajte si doticnog autora clanka i viadukt i malo usporedite datume s stecajem viadukta i prvog izlaska clanka na tu temu.

U to sam mu i ja vrijeme psoval sve po spisku no na kraju je covjek pogodil, slucajno ili ne ali je.

Ne zanima me dalekovod.

Lp

Evo ja sam malo guglao i pronašao članak na temu VDKT…

U tom članku, od dana 17.03.2017. (https://www.jutarnji.hr/globus/biznis/…obecali-5780183) autor isključivo citira službeni odgovor koji je dobio od HA-a…zamislite ne spominje ni stečaj VDKT-a, ni nerealno visoku cijenu…nego isključivo objavljuje činjenice koje je dobio… nakon 14 dana od objave članka HAC raskida Ugovor…bravo za novinara…

Da se zna, VDKT je mjesec dana prije tog članka bio po novinama zbog tromjesečnog kašnjenja plaća…( https://www.index.hr/vijesti/clanak…ace/951184.aspx), a i sami čiovski most je kasnio preko godinu dana…

U članku vezanom uz DLKV novinar objavljuje sve samo ne činjenice…piše sljedeće nebuloze (jeli zbog kinte u džepu ili neznanja nije ni bitno):

• „ Informacija o nužnosti prodaje sve imovine fonda Inspirio u javnosti nije pobudila poseban interes iako bi to u konačnici moglo dovesti i do stečaja Dalekovoda s otprilike 1000 zaposlenih te ugroziti provedbu nekih značajnih projekata.“…nije jasno zašto bi prodaja većinskog vlasnika mogla izazvat stečaj…
    • „Na informaciju o skoroj prodaji imovine fonda, tržište je reagiralo suprotno tržišnoj logici. Cijena dionice Dalekovoda na burzi porasla je za više od četiri posto.“ …nikad nisam čuo ni doživio da dionica pada kada izađe vijest o prodaji…
    • „Ako se to uzme u kalkulaciju, proizlazi da bi novi potencijalni vlasnik morao platiti oko 70 milijuna kuna za preuzimanje vlasništva nad Dalekovodom, a to je, tvrde naši sugovornici, iznimno nerealna visoka cijena.“…Na cijeni od 7kn, EV/EBITDA Dalekovoda je 6,5 (kad se uključe ostale dug obveze i obveze po imovini namijenjenoj prodaji), od čega se na equtiy (isplatu dioničarima) odnosi 2,4 EBITDA-e…definitivno nije „iznimno nerealna visoka cijena“, pogotovo kad se uzme u obzir trend rasta prihoda i profitabilnosti i smanjenja obveza u ovoj godini…
    • „Ako se u Konsolidatoru odluče za opciju puštanja u prodaju dionica na burzi, to bi moglo dovesti do raspršivanja vlasništva na stotine malih dioničara. U slučaju da nitko ne kupi više od 25 posto vlasništva, Dalekovod ne bi imao prevladavajućeg vlasnika koji može donositi odluke. A u trenutačnoj lošoj financijskoj situaciji u kojoj je kompanija, to bi moglo dovesti do, tvrde nam sugovornici, stečaja tvrtke i otkaza.“…pa mnoga društva (TUHO, CTKS, CKML, TSHC…) nemaju prevladavajućeg vlasnika pa super posluju…osim toga, odluke u poslovanju ne donosi većinski vlasnik nego Uprava koju predlaže NO

Ma đžaba mi svo pisanje…ode mast u propast 😊

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • December 16, 2020 at 10:48 AM

kako se stvari razvijaju do petka je ovo u stečaju =O

• StatusQuo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,117
    Bookmarks
    1
    • December 16, 2020 at 10:54 AM

Tragikomicno sta jedan clanak pun “nesluzbenih” izvora napravi, izgleda dalekovod je i pun spekulanata s obzirom kako se istresaju 🤔

• amerikanec
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • December 16, 2020 at 10:56 AM

Moguce i margini pucaju....a nedaju u blokadu pa da se ocituju...

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      913k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 23, 2025 at 7:35 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      905k
      2k
    3. tollway

May 23, 2025 at 7:35 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 3:58 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. All

May 23, 2025 at 3:58 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • VLEN (Viktor Lenac d.d.)

tollway May 23, 2025 at 7:35 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

All May 23, 2025 at 3:58 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago