Ovi još izlaze
OTP URAVNOTEŽENI - OIF S JAVNOM PONUDOM | -17,000 | -0.07% | 307,771 |
Ovi još izlaze
OTP URAVNOTEŽENI - OIF S JAVNOM PONUDOM | -17,000 | -0.07% | 307,771 |
Ovi još izlaze
OTP URAVNOTEŽENI - OIF S JAVNOM PONUDOM -17,000 -0.07% 307,771
OTP uravnoteženi prodaje, a OTP indeksni već dvije godine samo kupuje.
Ne možeš izvaditi samo te dvije izjave. Moraš ih sagledati kroz cijeli tekst. Dakle, tih 100! milijuna kuna vjerojatno je nominalni dug iz PS nagodbe pokriven imovinom cincaonice (Heta ie izgleda preuzela dug Ex Hypo Leasinga odnono imovinu (cincaonicu) na kojoj sad Heta ima izlučna prava). Nešto je očito ili naplaćeno prethodno ili otpisano pa je stvarni učinak smanjenje obveza za 61 miljun kuna Dalakovodu i (mogući, očekivani) primitak u novcu od pretpostavljeno 8 milijuna kuna. (To može biti svašta, ovisno sto piše u ugovoru, postoji li kakav prelazni period ili neke opcije i sl.)
Tako ja to “citam”.
Display MoreVec neko vrijeme pokusavam pravilno razlucit ovaj dopis od prodaje cincaone i nikako da mi pravilno sidne sta ocekivat u izvjescu temeljem tog dopisa znam da ce dobro utjecat ali volio bih znat tocno da znam sta ocekivat jer mi je ovaj dopis malo puzle naime muce me dvije pocrtane izjave
https://zse.hr/userdocsimages…GaqDGBNog==.pdf
"
Nagodbom je obuhvaćen financijski dug od gotovo 100 milijuna kuna, odnosno iznos od približno 1/3 ukupnog financijskog duga Dalekovoda d.d.koji ima utjecaja na novčani tok prema sklopljenoj predstečajnoj nagodbi.
dok u drugom dijelu kazu
Ekonomska vrijednost nagodbe iznosi približno 70 milijuna kuna, a rezultira smanjenjem ukupnog financijskog duga Dalekovod Grupe od 61 milijun kuna te primitka u novcu od predvidivo oko 8milijuna kuna.
"
Ukratko znaci da se smanjit financijski dug za 61mil i da ce dobit 8 mil kuna novca medjutim s obzirom da je obuhvacen dug od gotovo 100mil ovom nagodbom kako kazu sta je s tim 30 mil razlike sta se s tim dogadja taj dio nikako povezat pravilno ima netko misljenje o tome kako ovo pravilno iscitat ?
Mozda se 100 mil kn odnosi na ukupni dug (kamate+glavnica+penali ili nesto sl.) da se vracao po PSN, a posto je zatvoren prije roka je njegov trenutni utjecaj 61m kn+8m kn...
Ne možeš izvaditi samo te dvije izjave. Moraš ih sagledati kroz cijeli tekst. Dakle, tih 100! milijuna kuna vjerojatno je nominalni dug iz PS nagodbe pokriven imovinom cincaonice (Heta ie izgleda preuzela dug Ex Hypo Leasinga odnono imovinu (cincaonicu) na kojoj sad Heta ima izlučna prava). Nešto je očito ili naplaćeno prethodno ili otpisano pa je stvarni učinak smanjenje obveza za 61 miljun kuna Dalakovodu i (mogući, očekivani) primitak u novcu od pretpostavljeno 8 milijuna kuna. (To može biti svašta, ovisno sto piše u ugovoru, postoji li kakav prelazni period ili neke opcije i sl.)
Tako ja to “citam”.
Zato je link tu da se procita cijeli, izvadio sam dvije izjave da apostrofiram sta mi je u koliziji prvog i drugog dijela i buni me jer nastojim skuzit utjecaj na fi 3Q tj tih 30 mil nisam siguran kako ih svatiti i da li imaju knjigovodstveni kakav utjecaj
hypo nominalni dug od leasinga obuhvacen ovom nagodbom iz ps je ukupni 137,6 mil koji se otplacuje na dva dijela prvi dio 84,6 mil se trebao otplacivat po zavrsetku nagodbe 2014 mjesecnim anuitetima 9 godina s kamatom 4% dok drugi dio od 51,8 mil dospjeva jednokratno 31.12.2022 s kamatom od 0,5% koja se obracunava godisnje ali dospjeva 31.12.2022.
Iz provedbe predstecajne nagodbe iz 1Q.2020 vidljivo je da je do sada isplaceno 20,7 mil i da je neplaceni dospjeli dug leasinga na taj datum bio 14,02 mil ukupno 34,9 mil, do datuma zakljucenja nagodbe vrlo lako je taj dug koji je dospio u ukupnoj sumi dosao do broja od 37,6 mil pa da realno ostane tih 100 mil fin duga osim ako se slucajno nakon PS nije dodatno regulirao taj dug pa da je mozda manji nego kako je definiran PS, u svakom slucaju oni i spominju 100 mil sta bi odgovaralo ovom izracunu ostatka nedospjelog duga ali opet problem je sta u nagodbi spominju smanjenje od 61mil financijskog duga, a na pocetku da je obuhvacen dug od 100 mil koji bi odgovarao ovom nedospijelom dugu po leasingu, eto malo detalnije jer sam isao to malo istrazit da nadjem poveznicu i smisao ali zasad bez smislenog odgovora utjecaja u potpunosti ove nagodbe
Mislim da mi jedino ima smisla da se radi o dugu o 100 mil koji se odnosi na leasing i vezan je za cincaonu koji je reguliran ovom nagodbom na nacin da je dio duga tj vecina umanjena prijenosom imovine, a da je za ostatak duga postignuta nagodba da se na nekakav povoljniji nacin regulira otplata tog duga, a da o detaljima nisu obavijestili za taj drugi dio tj njegov utjecaj.
Ovi još izlaze
OTP URAVNOTEŽENI - OIF S JAVNOM PONUDOM -17,000 -0.07% 307,771
Za to vrijeme neka zanimljiva lica ulaze. Zanimljivo jako.
Ovi još izlaze
OTP URAVNOTEŽENI - OIF S JAVNOM PONUDOM -17,000 -0.07% 307,771 Za to vrijeme neka zanimljiva lica ulaze. Zanimljivo jako.
na koga mislis
Neki prodaju a neki kupuju
DLKV | AZ PROFIT OTVORENI DOBROVOLJNI MIROVINSKI FOND | -6,800 | -0.03% | 264,688 | ||
JEMERŠIĆ MLADEN | 2,700 | 0.01% | 103,048 |
https://zse.hr/default.aspx?id=99330
Što mislite o ovome?
https://zse.hr/default.aspx?id=99330
Što mislite o ovome?
to je bilo 28. kada je prosječna bila 7,43
a ovo je od 31. kada je prosječna bila 7,96
4. OTP -2208
5. AZ -25.522
4. | OTP uravnoteženi | 305.563 | 1,24% |
5. | AZ Profit | 239.166 | 0,97% |
Jel ima neki smislen razlog da padnu ispod 5%, a da ne nastave s prodajom?
Možda će svučati loše ali kombinacija riječi Fondovi i smisao mi više liči na neki Monty Phyton skeč. Čudni su putevi fondovski. Tko to shvati - odmah za Nobela kandidirati. Kupuju skupo prodaju jeftino i to u trenucima kad se konačno pojavljuju naznake mogućeg oporavka. A opet možda znaju nešto što mi ne...
A hbga, ako niste do sada shvatili cemu sluze fondovi onima koji njima upravljaju, ni necete nikad 🤨
Jel ima neki smislen razlog da padnu ispod 5%, a da ne nastave s prodajom?
Mozda malo stanu pa opet krenu. Samo neka...
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…kovoda-15017054
Zanimljivo za pročitati, hidden agenda.
Odličan članak što se mene tiče. Lijep pojašnjava neke stvari, e sad da li je to točno što piše - vrijeme uvijek pokaže. Dalekovod nemam, ali pratim kako se uklapa u moje ciljeve. Svakako interesantna firma i dionica.
Što se tiče znanja čemu služe fondovi (ili bilo što drugo) to je slično ledenom brijegu - samo mali dio je javno dostupan i vidljiv, a onaj već je ispod vode skriven.
No ono što sve nas zanima je kako da zbivanja na vrijednosnici uklopimo u ono što mi želimo postići s našim portfeljem. Tako da kada bi zaista sve točno znali interpretirati onda bi taj cilj bio vrlo brzo realiziran. U stvarnosti je to ipak malo drugačije.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…kovoda-15017054
Zanimljivo za pročitati, hidden agenda.
Biočina sigurno nije “skladatelj” ovog djela, već vjerojatno samo izvođač. A nakon toga se postavlja pitanje tko plasira glazbu u javnost. To bi bilo zanimljivo znati, a mislim da bi takve stvari regulator trebao ispitivati. Zašto?
Pa zato jer je glazba zvonka radost i jer ponekad ima moć da djeluje na široke mase iI njihovo ponašanje. To može biti samo upozorenje ili ideja.... bez ikakve razrade.
Nezgodno je ovo vrijeme.... većina senior duga iz PS nagodbi sada dolazi na naplatu ili je već došla.. Da li će tko i kada izvuci zeca iz šešira, tek ostaje da se vidi.
Građevinci su osjetljive duše koje se teško nose s uspjehom, dok netko iz uprave ili nadzornog ne da neopozivu ostavku ili većinski vlasnik ne proda sve svoje dionice uspjeh nije zagarantiran. Vidjeti pod Ingra (vlasnik prodao dionice), IGH (član nadzornog dao neopozivu ostavku).