Jedino u što sam poprilično siguran je da kratkoročno sve ide dolje
Jedino što je važno je da dionice dugoročno po prinosima nadmašuju sve druge klase imovine. Kratkoročna volatilnost je nebitna.
Jedino što je važno je da dionice dugoročno po prinosima nadmašuju sve druge klase imovine. Kratkoročna volatilnost je nebitna.
Teško je to mnogima objasniti, ali drago mi je da nas ima koji tako razmišljamo.
jedino smo spusili iducih par mjeseci..
ne vidim taco ovog tjedna....
uff brent na 79.... bice ovo turbulentno razdoblje
evala... zatvoren hormuski tjesnac. 15 posto svjetske nafte. 60 ili 70 posto nafte za japan, trecu ekonomiju svijeta, zakon spojenih posuda. uh 😅
Ali to nema nikakve veze s DLKV, niti će posebno imati, a k tome će sve ovo s Iranom ionako trajati jako kratko.
A sad se vidi profil ulagača ovdje, u par dana cijena pala preko 30%, peterostruko i više od bilo koje druge dionice??
Malo je prenaglo skočila pa je prenaglo i pala, iznivelirat će se to kroz neko vrijeme![]()
Ali to nema nikakve veze s DLKV, niti će posebno imati, a k tome će sve ovo s Iranom ionako trajati jako kratko.
A sad se vidi profil ulagača ovdje, u par dana cijena pala preko 30%, peterostruko i više od bilo koje druge dionice??
e a ima i nema... mislin i ja ode gledan veeeliiiko smanjene zelenog. ali ja san usa po 4. nafta skace, prenosi se na sve, gradevini skacu troskovi, ameri su ubili vjerskog vođu, voljenog pretjerano ili ne od 90 milijuna ljudi i to dok je ramazan vjerujem?
mjesec dana ovoga gura brent naftu na razine 100 -120.
ovo je grozno ne samo zbog trzista kapitala. cujem, nisam provjerio... da je iranska zenska odbojkaska reprezentacija stradala... mislim.. što reći
i ovo je svuda svi su glavni indeksi, azija, eu i futuresi od usa u crvenom.
narančastom je ovo možda najgore što je napravio... kazem možda
bas mi je lipo bilo išlo, ali eto clockwork orange. Evo.. možda je vrijeme za privremeni bijeg. ovo je hormuz i tockice su brodovi. znate eli se more na zse kupiti zlato?
Ili bi se relo povijesna prilika za kupnju po -35% cijeni u samo 3-4 dana?
Ili bi se relo povijesna prilika za kupnju po -35% cijeni u samo 3-4 dana?
a gledan i ja to, ali povijesna prilika ne nažalost tamo postaje samo gore. A nafta je ugrađena u sve. da ste bar u pravu, jer meni je tesko izac moracu more sitnih prodaja napraviti 😅
pa dobro evo.... čestitam svima koji su ušli i želim im sve najbolje. ja sam izašao s 105 postotnim profitom. tko zna možda jednom opet budem unutra. sretno svima 👍
jedino.. i adpl i dlkv... pratim paralelno i brent, slom u seulu, usa futurese.. podsjeca me na dead cat bounce jednog diokija 😅
ne znam mirniji sam u kešu iducih tjedana.
dobra kob nam svima
Nadam se da će svi koji su "kratkoročno" prodali uspjeti kupiti po barem istim cijenama po kojima su prodali.
Malo je čudna euforija na ZSE, svi ostali i dalje oko nule, kod nas sve +5 do +15%.
Na 8 je bilo jeftino, na 12 preskupo, sad niti smrdi niti miriši.
Malo je čudna euforija na ZSE, svi ostali i dalje oko nule, kod nas sve +5 do +15%.
Na 8 je bilo jeftino, na 12 preskupo, sad niti smrdi niti miriši.
je 3.3 posto crobexa... pa mi smo vrh koplja 😁
mene s druge strane nije briga da falin i do 12 rast.. nafta je ko krv, kad krvaris nisi dobro. moguce da grijesim, dabogda da grisin i ljudi stanu umirati ko muhe...
pa dobro evo.... čestitam svima koji su ušli i želim im sve najbolje. ja sam izašao s 105 postotnim profitom. tko zna možda jednom opet budem unutra. sretno svima 👍
Malo mi je nejasno kako ste izašli sa 105% profitom
Da ste prodali prije nego što je padalo i sa ovim rastom ni teoretski niste mogli imati rast od 105%
Ako griješim , objasnite kako ????
Kupio je po ~4, prodao po ~8?
Malo mi je nejasno kako ste izašli sa 105% profitom
Da ste prodali prije nego što je padalo i sa ovim rastom ni teoretski niste mogli imati rast od 105%
prosjek ulaza je bio 4.54 zahvaljujuci trump carinama, izasao sam danas
i dalje se kladim da nije gotovo idući tjedan. iranu navodno kina daje koordinate, a ovo amerima more biti miniukrajina. nafta ako se odrzi misec dana ide na 120.
ja sam u kešu
Da, ovo je skočilo stvarno jako naglo s 3,50 Eur u 4.mj. 2025. na 12 Eur.
Display MoreMalo mi je nejasno kako ste izašli sa 105% profitom
prosjek ulaza je bio 4.54 zahvaljujuci trump carinama, izasao sam danas
i dalje se kladim da nije gotovo idući tjedan. iranu navodno kina daje koordinate, a ovo amerima more biti miniukrajina. nafta ako se odrzi misec dana ide na 120.
ja sam u kešu
Izvinite na pitanju , jer sam pomislia da ste prodali pa kupili po sniženim cjenama ,pa da ste na taj način u plusu 100%
Da to je solidan prihod , mišljenja sam da dok god ovo dvoje kontoroliraju tj imaju nadmoć nad iranom ,cjene na burzama će biti negdje između dna i ath ,
Da Iran ima neko "specijalno oružje" već bi ga upotrijebili , za sada ništa nisu pokazali , sve je na taktici ako prođe prođe i ništa više spektakolarnog od njih
![]()
![]()