1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

DLKV (Dalekovod d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:29 PM
  • misterno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    15
    • May 23, 2025 at 10:20 AM
    • #2,881
    Quote from Sheki

Na ovoj burzi nikad nije nedostajalo iracionalnosti, kod nas je sve moguće, i da se kupuje na P/E 100,a da nitko neće kupit na P/E 4. I da je firma za ugasit pa da uskrsne (iako je to rijetkost, prije se gase ove dobre jer nekom treba zemljište ili mu smeta).

ovaj put je li zbilja iracionalno?

Mislim da je iskren odgovor u izvješću, prošlom izvješću i izvješću za drugi kvartal. sve sastavnice su u plusu i imaju puno poslova. Raste jako istina,a koliko će rasti nakon polugodišnjeg? Što ako nakon pola godine dobit ne bude 8 nego više ?

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    210
    • May 23, 2025 at 10:33 AM
    • #2,882
    Quote from misterno
    Quote from Sheki

Na ovoj burzi nikad nije nedostajalo iracionalnosti, kod nas je sve moguće, i da se kupuje na P/E 100,a da nitko neće kupit na P/E 4. I da je firma za ugasit pa da uskrsne (iako je to rijetkost, prije se gase ove dobre jer nekom treba zemljište ili mu smeta).

Mislim da je iskren odgovor u izvješću, prošlom izvješću i izvješću za drugi kvartal. sve sastavnice su u plusu i imaju puno poslova. Raste jako istina,a koliko će rasti nakon polugodišnjeg? Što ako nakon pola godine dobit ne bude 8 nego više ?

Ako vidis da ti logika ne funkcionira mijenjaj taktiku. Burza ide svojim tokom zadnjih 25 godina koliko pratim i otprilike je predvidljiva ugrubo. Tko se povodi za stampedom ne moze pretjerano zaraditi, treba biti korak ispred. To funkcionira. Ja se drzim one stare Warrenove koja ide nesto tipa kada vlada euforija budi oprezan, kad vlada strah budi pohlepan. Ionako sam covjek po razmisljanju izvan 90% populacije i ono za čim svi pate nije po mojem ukusu tako da mi nije tesko držati se toga :). Kad nitko ne voli kupujem, kad svi zavole prodajem. ^^

• misterno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    15
    • May 23, 2025 at 11:52 AM
    • #2,883
    Quote from All
    Quote from misterno

Ako vidis da ti logika ne funkcionira mijenjaj taktiku. Burza ide svojim tokom zadnjih 25 godina koliko pratim i otprilike je predvidljiva ugrubo. Tko se povodi za stampedom ne moze pretjerano zaraditi, treba biti korak ispred. To funkcionira. Ja se drzim one stare Warrenove koja ide nesto tipa kada vlada euforija budi oprezan, kad vlada strah budi pohlepan. Ionako sam covjek po razmisljanju izvan 90% populacije i ono za čim svi pate nije po mojem ukusu tako da mi nije tesko držati se toga :). Kad nitko ne voli kupujem, kad svi zavole prodajem. ^^

totalno cool stav.. ja samo mislim da će romansa tek početi

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • May 23, 2025 at 12:43 PM
    • #2,884
    Quote from All
    Quote from misterno

Obzirom da je euforijia oko DLKV i KODT znači sad ne treba kupovati?

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    210
    • May 23, 2025 at 1:28 PM
    • #2,885
    Quote from Sheki
    Quote from All

Obzirom da je euforijia oko DLKV i KODT znači sad ne treba kupovati?

Daleko je od euforije kod dlkv, kotr2, ig, span, ernt, monp ..... a od istih ocekujem svasta pogotovo prvog dvojca Dakle da, treba kupovati dlkv dok jos nije dvoznamenkasta brojka .... Kodt sam polovicu prodao da bih se dopozicionirao u dlkv i kotr2 i kako sam vec rekao ne zato jer smatram da nece rasti ili da nije odlična tvrtka nego zato jer ocekujem stampedo kod ovog dvojca pogotovo dlkv, a i previse sam novaca imao u kodt i previse zaradio ^^

• mesetar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    236
    • May 23, 2025 at 1:35 PM
    • #2,886

Pa baš da bi trebalo biti stampeda po ovim cijenama ne znam.

Da dobit odmah skoči duplo, PE bi još bio preko 20.

A uduplati će je jako teško dugo vremena, tako da tu ne treba očekivati previše da ne kažem godinama.

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    210
    • May 23, 2025 at 1:50 PM
    • #2,887
    Quote from mesetar

A uduplati će je jako teško dugo vremena, tako da tu ne treba očekivati previše da ne kažem godinama.

O tome i pričam. Nakon jos 5-6 FI i kad bude cifra najvjerojatnije dvoznamenkasta, a fundamenti na strani za tada cemo traziti novu investiciju i polako kratiti poziciju u dlkv. Zar nismo slično napravili vec nekoliko puta i ovo zadnje sa kodt je bio top pogodak. I nikad fundamenti nisu bili za, a kada to postanu i nastane stampedo onda polako trazimo novu zlatnu koku. Ako trazis fundamente i vrhunske FI onda imas kodt. Sve je za i jako dobro znamo da ce sljedecih godina biti slično. Dakle ziherica i stampedo. Eto al ja radije pikam kotr2, dlkv, ig ..... Ako me shvacas.:)

• child
    Početnik
    Reakcija primljeno
    23
    • May 23, 2025 at 1:52 PM
    • #2,888
    Quote from Sheki

Ma tako je na svakoj burzi.

Obično je to funkcija vremena. Kupiš na p/e 4 i onda se 2 mjeseca ne pomakne. Treba se strpiti par godina, dođe to na svoje (ako nisu dubioze u pozadini).

Samo svi bi povrate od 30% godišnje i po mogućnosti da se svaki dan malo zeleni.

Čudna su vremena, da ne kažem pohlepna.

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    210
    • May 23, 2025 at 1:56 PM
    • #2,889
    Quote from child
    Quote from Sheki

Obično je to funkcija vremena. Kupiš na p/e 4 i onda se 2 mjeseca ne pomakne. Treba se strpiti par godina, dođe to na svoje (ako nisu dubioze u pozadini).

Samo svi bi povrate od 30% godišnje i po mogućnosti da se svaki dan malo zeleni.

A gle pa ne ulazemo iz dobrotvornih razloga. Zelimo zaradu i to cim vecu i cim brze :) Neke investicije su nas razmazile i pokazale da se moze. Zasto ne traziti takve tvrtke ?

• Sheki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,004
    • May 23, 2025 at 1:56 PM
    • #2,890
    Quote from All
    Quote from mesetar

O tome i pričam. Nakon jos 5-6 FI i kad bude cifra najvjerojatnije dvoznamenkasta, a fundamenti na strani za tada cemo traziti novu investiciju i polako kratiti poziciju u dlkv. Zar nismo slično napravili vec nekoliko puta i ovo zadnje sa kodt je bio top pogodak. I nikad fundamenti nisu bili za, a kada to postanu i nastane stampedo onda polako trazimo novu zlatnu koku. Ako trazis fundamente i vrhunske FI onda imas kodt. Sve je za i jako dobro znamo da ce sljedecih godina biti slično. Dakle ziherica i stampedo. Eto al ja radije pikam kotr2, dlkv, ig ..... Ako me shvacas.:)

Fundamenti su bili za na KODT i nije bilo dubioza za one koji su gledali fundamente

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    210
    • May 23, 2025 at 2:03 PM
    • #2,891
    Quote from Sheki
    Quote from All

Fundamenti su bili za na KODT i nije bilo dubioza za one koji su gledali fundamente

Vodili smo na nekom forumu gotovo identični razgovor kada sam se počeo se pozicionirati u kodt. Tvrdio sam da kodt ima svjetlu budućnost a fundamenti su bili daleko od toga. Sad tvrdim isto za druge tvrtke i ponavljam se. Nije mi interes nikoga u nisto ubjedivati, a vrlo rado ulazim u rasprave sa neistomisljenicina jer jedino tada mi ima smisla trositi nam vrijeme bez obzira tko je u pravu. Ukoliko imas koji argument protiv vrlo rado cemo ga ukljuciti u algoritam jer kod mene su svi uglavnom za sto se tiče dlkv :)

• child
    Početnik
    Reakcija primljeno
    23
    • May 23, 2025 at 2:10 PM
    • #2,892
    Quote from All
    Quote from child

A gle pa ne ulazemo iz dobrotvornih razloga. Zelimo zaradu i to cim vecu i cim brze :) Neke investicije su nas razmazile i pokazale da se moze. Zasto ne traziti takve tvrtke ?

Sve 5, ali netko tko samouvjereno tvrdi da će neka tvrtka rasti 30+% nekoliko godina u neto dobiti nije racionalan.

Quote from All
    Quote from Sheki

Vodili smo na nekom forumu gotovo identični razgovor kada sam se počeo se pozicionirati u kodt. Tvrdio sam da kodt ima svjetlu budućnost a fundamenti su bili daleko od toga. Sad tvrdim isto za druge tvrtke i ponavljam se. Nije mi interes nikoga u nisto ubjedivati, a vrlo rado ulazim u rasprave sa neistomisljenicina jer jedino tada mi ima smisla trositi nam vrijeme bez obzira tko je u pravu. Ukoliko imas koji argument protiv vrlo rado cemo ga ukljuciti u algoritam jer kod mene su svi uglavnom za sto se tiče dlkv :)

Kada su to fundamenti kodta bili usporedivi s trenutnim fundamentima dlkv?

Edited once, last by child: Merged a post created by child into this post. (May 23, 2025 at 2:10 PM).

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    210
    • May 23, 2025 at 2:31 PM
    • #2,893
    Quote from child
    Quote from All

Sve 5, ali netko tko samouvjereno tvrdi da će neka tvrtka rasti 30+% nekoliko godina u neto dobiti nije racionalan.

Quote from All

Kada su to fundamenti kodta bili usporedivi s trenutnim fundamentima dlkv?

Sto se tiče dobiti ja mislim da će dobit rasti debelo.

U kodt sam se pozicionirao prije nekih 6 godina + a pred cca 4 sam se debelo dokrcao. U periodu nakon pozicioniranja vodili smo slične razgovore kao sto sada vodimo za dlkv. Eh i da samo napomenem. Ne iznosim svoje misljenje ovdje zato da nekoga nagovorim ili ubjedim vec zato jer ocekujem suprotna misljenja pa da istrazim i sagledam iz drugih uglova i nakon toga potvrdim svoj stav ili ga razblažim ....:)

umalo
    Početnik
    Reakcija primljeno
    18
    • May 23, 2025 at 3:07 PM
    • #2,894

Mora da je Trump namjerno zaprijetio EU sa 50% poreza kako bi spustio cjenu DLKV kako bi što jeftinije ušao u ovu dionicu:saint:

• piho
    Početnik
    Reakcija primljeno
    30
    • May 23, 2025 at 3:14 PM
    • #2,895

Kakve veze ima DLKV i USA? Zar rade tamo?

• misterno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    15
    • May 23, 2025 at 3:14 PM
    • #2,896

za dvije godine 👍

meni je promjena profitabilnosti s virtualno nula dugova i ugovorenim poslovima sigurna.

nisam daytrader kao ovi koji evo izlaze. s dobiti 😎

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    210
    • May 23, 2025 at 3:28 PM
    • #2,897
    Quote from misterno

za dvije godine 👍

meni je promjena profitabilnosti s virtualno nula dugova i ugovorenim poslovima sigurna.

nisam daytrader kao ovi koji evo izlaze. s dobiti 😎

Pa nek izlaze, uvijek je to dobar momenat za dokupiti ......

umalo
    Početnik
    Reakcija primljeno
    18
    • May 23, 2025 at 3:42 PM
    • #2,898
    Quote from umalo

Mora da je Trump namjerno zaprijetio EU sa 50% poreza kako bi spustio cjenu DLKV kako bi što jeftinije ušao u ovu dionicu:saint:

Izgleda da je počeo kupovati

• All
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    210
    • May 23, 2025 at 3:58 PM
    • #2,899
    Quote from umalo
    Quote from umalo

Izgleda da je počeo kupovati

A mozda smo to i mi koji koristimo akcijske cijene :)

• misterno
    Početnik
    Reakcija primljeno
    15
    • May 23, 2025 at 10:23 PM
    • #2,900

joj da žuti opet potopi burze... nadokupovao bih se fino. al već je pokaza da nema m*a i da je ekonomija i njemu gospodar. makar mudro je provuko carine od 10 do 30 posfo kao dobru vijest. al to će plaćati oni koji su ga izabrali.....

jedino kako može utjecat na dlkv je ako stane rat u ukrajini jer dlkv čak i trenutno tamo radi, a koliko smo puta čuli da rusi napadaju energetsku infrasfrukturu

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago