Lijepo zvuci ali nikako da se odljepe gdje su zaronili zadnjih mjesec i pol..
nek ostanu tu dok ne rješimo optimu
Lijepo zvuci ali nikako da se odljepe gdje su zaronili zadnjih mjesec i pol..
nek ostanu tu dok ne rješimo optimu
Odlični rezultati Dalekovoda u prvom kvartalu
Značajan rast prihoda i EBITDA pokazatelja rezultat je visoke razine ugovorenih poslova te optimizacije troškovne strukture u kontekstu procesa restrukturiranja koji je započeo tijekom prethodne godine.
Kupujte Dalekovod u rasponu 3,5-3,7 kn.
Očekujem rast do 5,70 kn.
Meni se čini evidentan proboj s GAP-om.
Retest 3,65kn pa preko 4,3kn
tek kad iziđe PBZ mirovinac.
imaju još 500.000 kom što ih "svrbe".
malo su ga sad napucali da još nešto ušićare.
Sudeći po visini bollingera...mogla bi cijena i preko 6 kn.
Jedini prodavač na manje od 1 milje kuna.
Meni se čini evidentan proboj s GAP-om.
Retest 3,65kn pa preko 4,3kn
Sudeći po visini bollingera...mogla bi cijena i preko 6 kn.
Jedini prodavač na manje od 1 milje kuna.
kolega, ovo su stvari za temu TA, ali stavite i graf da vidimo Vaše tumačenje.
Odlični rezultati Dalekovoda u prvom kvartalu |
OPORA
Objavljeno: 06.05.2020 / 17:16 |
Autor: SEEbiz |
ZAGREB - Poslovni prihodi Grupe Dalekovod u prvom tromjesečju iznose 279,4 milijuna kuna i veći su za 27 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. |
Prilagođena EBITDA na razini grupe iznosi 16,7 milijuna kuna a što predstavlja rast od 40 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Poslovni prihodi Društva iznose 223,6 milijuna kuna i veći su za 42 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Prilagođena EBITDA na razini Društva iznosi 25,7 milijuna kuna, što predstavlja rast od 37 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Operativna dobit (EBIT) je u izvještajnom razdoblju snažno porasla pa je tako kod Grupe iznosila 7,9 milijuna kuna a kod Društva 18,2 milijuna kuna. Takvo ostvarenje predstavlja rast od 40 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine na razini Grupe. Sličan trend je zabilježen i na razini neto dobiti gdje je također zabilježen rast u odnosu na isto razdoblje prethodne godine a koja je tijekom prvog kvartala prethodne godine bila pod utjecajem jednokratne stavke prodaje vjetroelektrana u iznosu od 44,5 milijuna kuna kod Grupe i 37,6 milijuna kuna kod Društva. Značajan rast prihoda i EBITDA pokazatelja rezultat je visoke razine ugovorenih poslova te optimizacije troškovne strukture u kontekstu procesa restrukturiranja koji je započeo tijekom prethodne godine. Režijski troškovi vezani uz troškove zaposlenika Grupe niži su 6,3 milijuna kuna a Društva 5,8 milijuna kuna u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Sličan trend nižih režijskih troškova rada se očekuje i u budućem periodu. Sektor Energetike (izgradnja Dalekovoda i Trafostanica) je zabilježio rast prihoda od 77 posto a iznosili su 186 milijuna kuna. Najveći dio prihoda je ostvaren na inozemnom tržištu, odnosno 95%. Odjel visokog i niskog napona trenutno izvodi radove na 22 velika projekta te 17 manjih projekata a odjel trafostanica 4 velika projekta i sedam manjih projekata. Tijekom prvog kvartala 2020. godine ugovorena su četiri projekta u vrijednosti većoj od 115 milijuna kuna. Sektor Infrastrukture je zabilježio pad prihoda od 8 posto a iznosili su 29 milijuna kuna. Cijeli prihod je zabilježen na domaćem tržištu. Najveći broj projekata, odnosno šest se odnosi na investitora HŽ Infrastruktura, pet projekata za HAC te dva projekt za Grad Zagreb. U tijeku je nekoliko projekata u fazi tenderiranja odnosno fazi potpisa ugovora. Proizvodni segment je tijekom izvještajnog razdoblja obilježen razdvajanjem društva Proizvodnja MK i OSO d.o.o. na dva društva, Proizvodnja MK d.o.o. i Proizvodnja OSO d.o.o. Razdvajanjem će se omogućiti efikasnija implementacija zasebnih strategija razvoja za pojedini segment s ciljem povećanja efikasnosti poslovanja oba društva. Promatrajući oba društva tijekom prvog kvartala zabilježen je pad prihoda od 39 posto. Prihodi za oba društva ukupno su iznosili 25 milijuna kuna. Značajniji pad je zabilježen u društvu Proizvodnja MK d.o.o.,posljedica je lošije dinamike ugovaranja. Segment projektiranja koji je vezan uz aktivnosti društva Dalekovod Projekt d.o.o. zabilježio je pad poslovnih prihoda od 4posto a iznosili su 6,9 milijuna kuna. Utjecaj pandemije virusa COVID-19 je utjecao na odgodu pojedinih tendera a što se negativno odrazilo na poslovni rezultat segmenta. Od ostalih segmenata izdvojili bi poslovanje društva Cinčaonica usluge d.o.o. koje je ostvarilo prihode od 9,8 milijuna kuna. Društvo posluje kao zasebno od 1. travnja 2019. godine do kada je poslovalo u sklopu društva Dalekovod Proizvodnja d.o.o. Utjecaj pandemije virusa COVID-19 je utjecao na slabiju aktivnost kupaca, prvenstveno iz inozemstva odnosno Slovenije i Italije. Sve navedeno je utjecalo i na smanjenje profitabilnosti te je društvo ostvarilo negativnu EBITDA u iznosu od 2,5 milijuna kuna. |
Praćka se odapela, istina ne sa izlaskom PBZ fonda već sa izvrsnim financijskim izvješćem. Neću tupit, jer sam odtupio svoje par postova iza.
Rast, rast.....
Prvo većina je ovdje u minusu, akumulacije su bile na oko 3,3 pa 3,8, pa oko 5, pa dalje neću nabrajat da se ne rasplaču ovi koji su bili u dokapu sa raznim guruima. I ovi koji su kupovali sa fondovima koji sada izlaze, kupovali iznad 200 kuna.
Što sam tio reć. Tast.
Pa ako bude rasla , zapinjat će, jer će se namirivati ovi koji su sudjelovali u akumulacijama. Potom, mora se malo i trejdat, insajderski, ne bi to nikad rekao, to nikako.
E, onda izlazi PBZ OMF,kad izađe, onda druga praćka.
Samo ću na kraju reći, sa zibajućim prstom u zraku i meketavim glasom : "Sjetitie se Petrokemije"......
Samo ću na kraju reći, sa zibajućim prstom u zraku i meketavim glasom : "Sjetitie se Petrokemije"......
misliš na to što vujanac otkupljuje dugove dlkv, spajanje dionica i preuzimanje pretvaranjem duga u kapital
Linije otpora su:
4,2 kn
4,75 kn
5,10 kn
Čim neo počne hvaliti dionu kako ide na 6, to je meni znak da se sprema iskrcati po 4.
A po običaju kao na svim pozicijama, kupio par komada, pa sad na navija da proda... logično 🤗
Display MorePraćka se odapela, istina ne sa izlaskom PBZ fonda već sa izvrsnim financijskim izvješćem. Neću tupit, jer sam odtupio svoje par postova iza.
Rast, rast.....
Prvo većina je ovdje u minusu, akumulacije su bile na oko 3,3 pa 3,8, pa oko 5, pa dalje neću nabrajat da se ne rasplaču ovi koji su bili u dokapu sa raznim guruima. I ovi koji su kupovali sa fondovima koji sada izlaze, kupovali iznad 200 kuna.
Što sam tio reć. Tast.
Pa ako bude rasla , zapinjat će, jer će se namirivati ovi koji su sudjelovali u akumulacijama. Potom, mora se malo i trejdat, insajderski, ne bi to nikad rekao, to nikako.
E, onda izlazi PBZ OMF,kad izađe, onda druga praćka.
Kako mislis vecina u minusi?? Valjda mislis SVI u minusu, jer ovih par komada sto je netko prebacio zadnje vrijeme je isto minus, mozda samo smanjio minus 😎.. recimo erste koji je na 240 radio analizu kako je to super razina za ulazak 🤣🤣
Oprez iskrcaj na 4,5 kn zbog moguce revizije targeta od 5,7 kn, vjerovatnost revizije 99% ☺️
status pogodio si ga👍
na dalekovodu igranka "tko zadnji magarac"
status pogodio si ga👍
na dalekovodu igranka "tko zadnji magarac"
Meni se svidja ta igra jer uletim uvijek medju prvima. A kao pravi igrač izletim točno kad RSI poljubi 77.
obzirom na nove promjene u upravi i NO (došli iz telekom sektora), ne bi me čudilo da se DLKV proširi i na odašiljače i bazne stanice.
nešto su i prije već radili na tom polju.
kol. st-brajo, dlkv ti je indirektno pod izvanrednom upravom feortenove a znamo tko tamo vuće konce plus što pavao vujanac otkupljuje dugove dlkv, pa ti sad budi pametan u kojemu smijeru će sve to otići
kol. st-brajo, dlkv ti je indirektno pod izvanrednom upravom feortenove a znamo tko tamo vuće konce plus što pavao vujanac otkupljuje dugove dlkv, pa ti sad budi pametan u kojemu smijeru će sve to otići
kolega, vratite se malo unazad na forumu pa pročitajte
brutalan iskrcaj mirovinca u četvrtak, 190k komada, pola prometa....
mislim da im je jos ostalo municije..ja sam na 3.52kn..da popunimo odmah taj gap pa mozemo na miru rasti.