Ako ovako nastavi promet do kraja sljedećeg tjedna smo bez kamena mirovinaca oko vrata. Cijena neće vjerovatno tako ludo gore da opet bude ogroman pritisak na prodaju, a opet rast cijene će tjerati mirovince na umjerenije kraćenje što će osigurat likvidnost. Uopće ne loš scenarij za daljnje jačanje dionice. Interesa očito ima, a može ga biti samo još više sa većom likvidnosti.
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)
-
-
-
Ako ovako nastavi promet do kraja sljedećeg tjedna smo bez kamena mirovinaca oko vrata. Cijena neće vjerovatno tako ludo gore da opet bude ogroman pritisak na prodaju, a opet rast cijene će tjerati mirovince na umjerenije kraćenje što će osigurat likvidnost. Uopće ne loš scenarij za daljnje jačanje dionice. Interesa očito ima, a može ga biti samo još više sa većom likvidnosti.
Da, ovo izgleda stvarno dobro,, a posebno dobro izgledaju pojedinačne transakcije što upućuje na to koji tip investitora ulazi u dionicu i to uglavnom na razinama 500+.
Koliko gledam jutros, prema zadnjim podacima o broju dionica i imovine fonda, na cijeni 570 EUR PBZ-u je granica 5% na 370.867 komada, a prema zadnjim podacima su na 379.568. Tu treba dodati i trgovanje od zadnja dva dana. Ako znamo promete i ako pretpostavimo da su prodavali većinom oni, možda su "vani" ili na samom rubu. Plavome je 5% granice prema zadnjem NAV-u na 327.020 komada pri istoj cijeni, a sada su na 332.034. Znači 5k viška. Malo uplate, pokoji blok i mislim da smo jako brzo "in the clear". Ovaj mjesec bi mogao biti zanimljiv, a posebno bi moglo biti zanimljivo u budućnosti ako sljedeće izvješće bude na razini dosadašnjih.
-
po meni, PBZCO se možda i uskladio jučer, prometi danas će pokazati hoće li biti većih prodaja.
-
Ja se nadam da hoće, ali iznad 570.
Moji mokri snovi su da će ovih nekoliko velikih koji su ušli, kupovati pakete i rasterećivati mirovince, dok će mali gurati cijenu gore i svima bildati NAV. Kako ja gledam, svima je u interesu sada da se cijena počne pomicati prema sjeveru.
-
Ide tu još rasprodaja i dalje izgleda.
-
Ja se nadam da hoće, ali iznad 570.
Moji mokri snovi su da će ovih nekoliko velikih koji su ušli, kupovati pakete i rasterećivati mirovince, dok će mali gurati cijenu gore i svima bildati NAV. Kako ja gledam, svima je u interesu sada da se cijena počne pomicati prema sjeveru.
novca u banci ima.
puno mld. e se spominje ,misli se na građane .
taj novac propada po stopi inflacije koja je veća od oficijalne statistike
samo mali dio tog novca mogao bi posupati sve ove viškove.
ali šta je tu je ,
-
Čini se da ćemo već danas riješit teret
-
Polijećemo ,vežite pojaseve
-
mislite ko je jamio jamio
na prodaji nema ništa
-
Ali znate da svakim eurom rasta cijene opet mirovinski moraju prodavati?
Tako da tu nema kraja gotovo nikada.
-
-
ali ne odmah nego u nekom roku, a onda bolje prodati za skuplje. Pisao je netko da se resetira prekršaj.
-
ali ne odmah nego u nekom roku, a onda bolje prodati za skuplje. Pisao je netko da se resetira preršaj.
I u čemu je problem, to daje likvidnost. Očito ima većih igrača koji su zainteresirani, a upravo zbog ovih 5% mogu računat na skupljanje veće količine a da cijena ne pobjegne 100% u kratkom roku.
-
Samo tko će kupovati dalje po višim cijenama?
-
Onaj koji zna i ima
-
Da, svi čekaju da to radi netko drugi umjesto njih.
Prošli put je isto skočila na 600 i onda u par dana pad na 550.
-
Svi kojima fundamenti ukažu na buy signal. A dionica ni po čemu nije overbought
-
Zakasnio na vlak?
-
Da, svi čekaju da to radi netko drugi umjesto njih.
Prošli put je isto skočila na 600 i onda u par dana pad na 550.
Još nisi skužio....dionica je "debelo" podcijenjena. Svaki sljedeći izvještaj će biti sve brutalniji...i tako po meni min. 5 narednih godina. A uz veću likvidnost moći će se uključiti i više fondova izvan HR + ako se odigra to famozno spajanje burzi..... Recimo Siemens Energy ima P/E 83, a koliko ima Končar?
-
Zar netko još očekuje dodatni rast dobiti?
Što je bilo, bilo je, sljedeće godine bi zapravo mogla i niže od ovogodišnje.
-
Zar netko još očekuje dodatni rast dobiti?
Što je bilo, bilo je, sljedeće godine bi zapravo mogla i niže od ovogodišnje.
Nakon silnog capexa i konsolidacije, uz popunjenu knjigu narudžbi i radu na maksimum kapaciteta vi očekujete stagnaciju ili pad prihoda i dobiti?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 648
- harpun