1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:15 PM
  • lovaccroatia
    Početnik
    Reakcija primljeno
    11
    • August 21, 2025 at 6:25 PM
    Quote from filca

Onima koji kupuju je skupo, a koji prodaju je jeftino.

A što s onima koji samo skupljaju i drže? Kako se njima čini? :)

Ja kupio koncara kad je bio oko 1000 kn

Tako da gledam sada nabavnu cijenu i smijem se ^^:D^^

Vidjet cemo STA Ce biti za pet godina

• All
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    298
    • August 22, 2025 at 11:49 AM
    Quote from filca

Onima koji kupuju je skupo, a koji prodaju je jeftino.

A što s onima koji samo skupljaju i drže? Kako se njima čini? :)

Njima se čini ok al se čude zasto neki kupuju po vecoj cijeni od 550 kad fond se istresa po 550 :)

• mesetar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    245
    • August 26, 2025 at 9:27 AM

Uvijek je isto tu: veliko istresanje, pa pauza da se nakupi bida, pa još jače istresanje.

I to najviše kad pada i vani, kao da žele prodati što jeftinije.

Tako da ovdje nema pomoći tko zna koliko još dugo, nego kupcima čekati da što više sruše cijenu.

• mikromakrto
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,535
    • August 26, 2025 at 9:54 AM

Mirovinci su u ogromnom plusu na Končaru pa prodavali po 570 ili 550 stvarno nije neka razlika kad su ga de facto dobili.

A ta njihova ograničenja su totalno promašena. Do 5% jedne dionice, ali to što su milijarde zarobljene u obveznicama jedne države koja je donedavno plivala tek iznad junka, to je OK. Ali dobro, to je priča za sebe.

Bilo bi najbolje i za mirovince i za Končar i za cijelo tržište da ostale dionice u portfelju porastu toliko da Končar padne ispod 5% i tako im izađu iz crvenog.

• All
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    298
    • August 26, 2025 at 11:16 AM
    Quote from mikromakrto

Mirovinci su u ogromnom plusu na Končaru pa prodavali po 570 ili 550 stvarno nije neka razlika kad su ga de facto dobili.

A ta njihova ograničenja su totalno promašena. Do 5% jedne dionice, ali to što su milijarde zarobljene u obveznicama jedne države koja je donedavno plivala tek iznad junka, to je OK. Ali dobro, to je priča za sebe.

Bilo bi najbolje i za mirovince i za Končar i za cijelo tržište da ostale dionice u portfelju porastu toliko da Končar padne ispod 5% i tako im izađu iz crvenog.

O tome se i radi. Poneki puta fondovi prodaju zlatne koke da bi po direktivi zna se, uzeli obveznice koje nazalost niti inflaciju ne prate dok fond manageri nemaju ama bas nikakve odgovornosti, regulatori u Hr su kao i institucije i pravna drzava ...

• Takamina
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • August 26, 2025 at 11:23 AM
    Quote from mesetar

Uvijek je isto tu: veliko istresanje, pa pauza da se nakupi bida, pa još jače istresanje.

Tako da ovdje nema pomoći tko zna koliko još dugo, nego kupcima čekati da što više sruše cijenu.

Bit će to vrlo brzo ok. Pogledajte bid na 550. Da se hoće još više istrest već su mogli

Marty McFly
    Student
    Reakcija primljeno
    51
    • August 26, 2025 at 11:47 AM
    Quote from Takamina
    Quote from mesetar

Bit će to vrlo brzo ok. Pogledajte bid na 550. Da se hoće još više istrest već su mogli

Koliko sam ja bacio matematiku, a neka me netko ispravi ako griješim, ERSTE Plavi bi mogao imati oko 6500 komada viška iznad 5%, a PBZ bi mogao imati još oko 23.800 komada prema zadnjem vidljivom stanju i prema ukupnoj imovini koju sam našao na hrportfolio. Ukoliko se uračuna još dva dana trgovinskog prometa koja se ne vide i rast imovine fondova uslijed uplata, dobre su šanse da je ERSTE ispod granice, a PBZ bi mogao biti blizu.

• Hawk Tuach
    Početnik
    Reakcija primljeno
    31
    • August 26, 2025 at 11:55 AM
    Quote from mikromakrto

Fond B | PBZ CROATIA OSIGURANJE d.d.
    Doznajte što su kategorije obveznih mirovinskih fondova i kako promijeniti fond
    www.pbzco-fond.hr

na primjeru PBZ CO... 55% imovine su im dužnički VP (primarno obveznice), a dionice čine 32% od čega glavnina u KOEI (2. ukupno!) NLB i KRKA koje su u top 10, dakle vrlo visoka regionalna izloženost, no ide ih. Ovdje možete vidjeti prinose u zadnje vrijeme: https://hrportfolio.hr/mirovinski-fondovi .. tužno je vidjeti prinose naša 2 najveća mirovinska fonda koji godinama zaostaju i ostvaruju slabašne prinose, zato provjerite u čijem fondu je vaša mirovina.

Utjecaj kretanja obveznica ima najveći udio koliko KOEI će morati prodavati i narednih mjeseci. Sam njihov portfelj nema šanse rasti koliko su očekivanja rasta KOEI.

Osobno mislim da imamo 3 mirovinska fonda previše, ali pritisak na njih i moguće koruptivne radnje bi bio ogroman da je samo 1, neka reforma je nužna, ali ovo pravilo max 5% i nije loše.

• mooji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    462
    • August 26, 2025 at 12:16 PM
    Quote from Marty McFly
    Quote from Takamina

Koliko sam ja bacio matematiku, a neka me netko ispravi ako griješim, ERSTE Plavi bi mogao imati oko 6500 komada viška iznad 5%, a PBZ bi mogao imati još oko 23.800 komada prema zadnjem vidljivom stanju i prema ukupnoj imovini koju sam našao na hrportfolio. Ukoliko se uračuna još dva dana trgovinskog prometa koja se ne vide i rast imovine fondova uslijed uplata, dobre su šanse da je ERSTE ispod granice, a PBZ bi mogao biti blizu.

Erste Plavi više ne prodaje. Prošli tjedan pao je ispod 5 %, sada opet ima 6 mjeseci vremena. Ostao je još samo PBZ, ali ni oni neće prodavati na silu. Dakle, cijena ide gore.

• mesetar
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    245
    • August 26, 2025 at 1:24 PM

Ma imaju još sigurno preko 20.000 komada za iskrcavanje.

• All
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    298
    • August 26, 2025 at 1:36 PM

Cekamo na 550 jer ima jos oko 20 miliona E dionica za istresti, ako se nekome žuri nek požuri jer ako krene agresivnije istresanje nece vise biti po 570E ^^

• mooji
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    462
    • August 26, 2025 at 1:43 PM
    Quote from mesetar

Ma imaju još sigurno preko 20.000 komada za iskrcavanje.

Ima, ali se mu ne žuri. On če to svaki dan po malo uz market

• Hawk Tuach
    Početnik
    Reakcija primljeno
    31
    • August 26, 2025 at 4:30 PM
    Quote from Marty McFly
    Quote from Takamina

preciznije vrijednosti imovine od HRPortfolio imate na stranicama svakog od mirovinaca koji objavljuju NAV sa dan-dva unazad, za izračun viška se koristi prosječna cijena dana, a ne zadnja i bez blok transakcija. Rok za usklađenje je 3 mjeseca, a ne 6, dok mogu tražiti produljenje roka za dodatna 3 mjeseca ako se Hanfa složi (zasad jesu mislim 2 puta).

I ako cijena ode (npr u iduća 2 tjedna) na 625 € dodatna količina koju moraju riješiti je opet oko 50 milijuna € (uz uvjet da im NAV raste ili makar da je stabilan).

Uglavnom, ako ne dođe do dramatičnog pada same cijene KOEI prodaja mirovinaca će se nastaviti i u dogledno vrijeme. Većih i značajnijih kupaca zasad i nije bilo. Ove količine što su prolazile jesu velike za HR burzu koja ionako na samrti, ali realno nisu značajne.

Da bi mirovince tu netko odteretio potreban je strateški kupac koji se ne nazire.

• Takamina
    Student
    Reakcija primljeno
    97
    • August 26, 2025 at 5:21 PM
    Quote from Hawk Tuach
    Quote from Marty McFly

preciznije vrijednosti imovine od HRPortfolio imate na stranicama svakog od mirovinaca koji objavljuju NAV sa dan-dva unazad, za izračun viška se koristi prosječna cijena dana, a ne zadnja i bez blok transakcija. Rok za usklađenje je 3 mjeseca, a ne 6, dok mogu tražiti produljenje roka za dodatna 3 mjeseca ako se Hanfa složi (zasad jesu mislim 2 puta).

I ako cijena ode (npr u iduća 2 tjedna) na 625 € dodatna količina koju moraju riješiti je opet oko 50 milijuna € (uz uvjet da im NAV raste ili makar da je stabilan).

Uglavnom, ako ne dođe do dramatičnog pada same cijene KOEI prodaja mirovinaca će se nastaviti i u dogledno vrijeme. Većih i značajnijih kupaca zasad i nije bilo. Ove količine što su prolazile jesu velike za HR burzu koja ionako na samrti, ali realno nisu značajne.

Da bi mirovince tu netko odteretio potreban je strateški kupac koji se ne nazire.

Imate knjigu dioničara da znate da nema novih većih stranih kupaca?....možda bi bilo dobro da ju kupite pa se uvjerite u suprotno

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 594

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • August 26, 2025 at 5:21 PM
    2. Odgovora
      594
      Pregleda
      250k
      594
    3. Takamina

August 26, 2025 at 5:21 PM
    1. INGR (INGRA d.d.) 2k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • August 26, 2025 at 9:45 AM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      892k
      2k
    3. SILVIO2024

August 26, 2025 at 9:45 AM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • August 25, 2025 at 1:28 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. misterno

August 25, 2025 at 1:28 PM
    1. ATPL (Atlantska plovidba d.d.) 15k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:32 PM
      • Dionice
      • Admin
      • August 23, 2025 at 8:01 AM
    2. Odgovora
      15k
      Pregleda
      6.6M
      15k
    3. bluelionZG

August 23, 2025 at 8:01 AM
    1. HT (Hrvatski Telekom d.d.) 779

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:28 PM
      • Dionice
      • Admin
      • August 22, 2025 at 10:45 PM
    2. Odgovora
      779
      Pregleda
      437k
      779
    3. maher

August 22, 2025 at 10:45 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

Takamina August 26, 2025 at 5:21 PM
  • INGR (INGRA d.d.)

SILVIO2024 August 26, 2025 at 9:45 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno August 25, 2025 at 1:28 PM
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

bluelionZG August 23, 2025 at 8:01 AM
  • HT (Hrvatski Telekom d.d.)

maher August 22, 2025 at 10:45 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

fantom August 22, 2025 at 8:08 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

TheMandarin August 22, 2025 at 10:15 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

Jure August 21, 2025 at 11:43 PM
  • Birtija

All August 21, 2025 at 8:06 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

hugh August 21, 2025 at 12:02 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,838 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,514 Replies, 5 years ago
  • ZITO (Žito d.d.)

51 Replies, 2 months ago