60ak eura. Oni isplaćuju 30% dobiti kao dividendu.
Kad bi ostala ova kumulativna dobit od 84,228 mil eura onda bi na ukupnih 511.232 dionica uz isplatu 30% dobiti, dobili 49,42 eura dividende po 1 dionici.
60ak eura. Oni isplaćuju 30% dobiti kao dividendu.
Kad bi ostala ova kumulativna dobit od 84,228 mil eura onda bi na ukupnih 511.232 dionica uz isplatu 30% dobiti, dobili 49,42 eura dividende po 1 dionici.
Do sada je bilo uobičajeno da se isplaćuje 30% ili malo više dobiti u dividendu.
Dobit iz koje se dijeli dividenda je dobit Končar-D&ST d.d., a ne dobit Grupe.
Dobit Končar-D&ST d.d. za prvih 9 mjeseci(3Q2024) iznosi =77.714.660€-prema Nekosolidiranom izvještaju. Moja očekivanja da će neto dobit za 2024. godinu biti između 105 do 110M€ što bi rezultiralo dividendom oko 65€, a moguća je i veća uzimajući u obzir stanje novca u banci i blagajni od 131,790,332€ na kraju izv. razdoblja 3Q2024
Znači da očekuješ 82€ dobiti u 4Q?
Ne razumijem šta pitate???
Očekujem cca 30 mio EUR dobiti u 4Q... pa sad to izračunajte i vidjeti ćete što pričam
Trenutni eps za prva 3q je 152e. Zadnje 2g dividenda je oko 32%, znači da na kraju godine trebaju imati minimalni eps od 234e, ako će dividenda biti min 75e. Razlika 234-152 je min 82€ eps za 4q ili 42m neto nekons dobiti.
Floricic lagano izlazi.
A OTP ulazi
Floricic lagano izlazi.
A OTP ulazi
OTP je Flokijev broker...
P/E kliznuo ispod 9.
Veselit se da se jos uvijek moze kupit KODT ispod 2k?
Guys, pitanje. Imam dionice KODT2. Svi ovdje znamo da je kompanija brutalna, ali jedno praktično pitanje me muči. Vrijedi li mi to što je kompanija brutalna kad ju market tako ne vrednuje po cijeni? Hoću reći ja danas kupim po cijeni 100, a ona izabaci izvrstan report prema kojem bi cijena trebala biti 110, no market se ne pomakne, odnosno ne mogu izaći po većoj cijeni ako to želim iako fundamenti postoje.
Guys, pitanje. Imam dionice KODT2. Svi ovdje znamo da je kompanija brutalna, ali jedno praktično pitanje me muči. Vrijedi li mi to što je kompanija brutalna kad ju market tako ne vrednuje po cijeni? Hoću reći ja danas kupim po cijeni 100, a ona izabaci izvrstan report prema kojem bi cijena trebala biti 110, no market se ne pomakne, odnosno ne mogu izaći po većoj cijeni ako to želim iako fundamenti postoje.
Zašto si ju kupovao ako želiš izaći?
Pa recimo da mi trebaju novci za xy nečega
Ako ti trebaju novci, onda ces prodati po bilo kojoj cijeni?
A ako si value investor kao što ti nadimak kaže, onda kupuj sada?
Nije baš jednostavno trgovati na našoj burzi i očekivati da će nakon pozitivnog izvješća cijena dionice rasti. Daleko smo mi od toga.
Možda bi trebao naučiti malo bolje baratati novcima ako si investirao u nešto da već nakon manje od 3mj do slijedećeg FI, trebaš novce za nešto drugo...
Pokušao sam pronaći po ovoj temi i po internetu ali baš nisam razumio.
Koja je razlika između KODT i KODT2?
Je li svejedno koja se dionica kupuje?
Nisam uspio pronaći ima li razlike u isplatama dividendi?
U teoriji bi neka razlika bila jer je jedna povlaštena a druga redovita, no ne mogu pronaći kako se to na ovoj dionici manifestira.
"Vrijedi li mi to što je kompanija brutalna kad ju market tako ne vrednuje po cijeni?"
Vrijedi. To znači da je rizik gubitka manji. Dobri fundamenti su zdrava osnova za srednjeročni rast i to je to. Kratkoročni sentiment može odstupati od fundamenata a dugoročno trenutni fundamenti nemaju neke vrijednosti.
Trenutačna cijena dionica je toliko visoka da odbija male štediše a veliki imaju neki svoj raspored. Tako da nije za očekivati da dionica reagira leteći u nebesa nakon ovakvog (ipak očekivanog) izvješća. Mislim da je 10% rasta (u odnosu na prije mjesec dana) ipak više nego dobar rezultat. Ja potpisujem da mi tako bude svako FI.
Platiš kupovnu naknadu, platiš prodajnu naknadu + porez 12% ukoliko ih nemaš barem dvije godine. Ne isplati ti se nikako prodavati. Tu nemaš nikakve računice.
U teoriji bi neka razlika bila jer je jedna povlaštena a druga redovita, no ne mogu pronaći kako se to na ovoj dionici manifestira.
Ako ne mislis na GS glasat, onda ti je svejedno.
U pravilu je KODT malo skuplji a KODT2 prati odmah iza svaku promjenu cijene.
Dividende su ti jednake za KODT i KODT2.
Dionica je odradila rast prije izvjesca jer se "znalo" da ce razvaliti. Nerealno je ocekivati rast i nakon izvjesca ako je odradila 15% u zadnjih mjesec dana. Danas bi ljudi rast od 10 posto dnevno, a nekada je bilo ok 10 posto godisnje.
Samo u zadnjih mjesec dana dioničari iz top 10 su prodali 3000 komada, prodavali su cijelo vrijeme između 2 FI i usprkos tome cijena je u to vrijeme porasla s 1600-1700 na 1900-2000 €.
Očito ima dosta onih koji misle da će to još dobro rasti, iako se ne piše puno (nažalost nema parice i na sreću nema, ovdje to i nije moguće, onih koji su zaglavili unutra po puno većim cijenama kao na nekim kraljicama burze).
Kodt ima pravo glasa na godišnjoj skupštini, kodt2 nema pravo glasa ali navodno ima prednost pri isplati dividende. Nekada davno kad je cijena bila oko 1000kn, razlika se manifestirala u 50kn razlike u cijeni.
Cijena nije narasla nakon brutalno dobrog i rekordnog FI za Q2, nego je čak malo i pala a trebala je tada skočiti na cca 2000 (p/e 12). To što je naraslo prije izvještaja za Q3 ne znači ništa jer je očito za svakoga tko je u ovoj dionici duže od 3mj, da se cijena ne zna prije izlaska izvještaja (što se ne može reći za neke druge dionice). Trenutni eps (ttm) je 196e, i realna bi cijena za našu burzu trebala biti barem 2400, nakon zadnjeg izvještaja...
Ako se drlog od firmi trži po prosječno 16 p/e, mi bismo trebali biti barem na 20...
jel to povećanje kapaciteta planirano za kraj Q3 2025 ?
jel to povećanje kapaciteta planirano za kraj Q3 2025 ?
To na slici je nova hala za montažu namota i aktivnog dijela transformatora, ali od KPT-a. u funkciji će biti početkom 2026 i zajedno sa proširenjem KPT-ove ispitne stanice to će značiti 30% veće kapacitete KPT-a.