A tek kad "umjetno sunce" profunkcionira koliko će KODT ovih transformatora svijet trebati. 😍
KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)
-
-
-
A tek kad "umjetno sunce" profunkcionira...
"Umjetno Sunce", nisam shvatio aluziju.
-
A tek kad "umjetno sunce" profunkcionira koliko će KODT ovih transformatora svijet trebati. 😍
Ako se referirate na fuziju, prije 2040. nema šanse da će išta od toga biti, barem na industrijskoj skali. Međutim, realno je da će to biti i puno kasnije. Tako da sada evaluirati KODT u vidu fuzijskog potencijala nema smisla.
The UK’s quest for affordable fusion by 2040For decades, fusion has been the alchemy of our technological age. So, how feasible is the UK’s plan to build a commercially viable fusion power plant by 2040?www.bbc.com -
Da bili tko drugi prodaje raumio bih, da co jeku trebaju novci. Ali mirovinac taj unistava nase mirovine ne mogu to razumijeti, ibzirom da vecu kplicinu uopce nije lako skupiti. Ovoje dionica za sva vremena, HŽV....😉
zasto bi ovo bio los potez, pogledajte cijenu zadnje 3 godine i vidjet cete da je trenutak za prodaju ako imas velike kolicine.. nemoze firma u nedogled raasti a ocito oni misle da je maximum postognut ili da ce nekakav duzi pad ili stagnacija a mozda imaju bolju priliku ili im treba para a vamo su ostvarili zacrtano..
-
Oni su mozda u pravu ipak su profesionalci. Ali da mi je ova pamet i iskustvo od prije 15-ak godina rijesio bih bio sve finacije sa KODT-om, kao i KF. Svaka firma moze upasti u probleme, zbog razlicitih problema, ali ovo je sektor koji se mora imati u portfelju obzirom na sve zahtjeve za elektricnom energijom.
-
Da bili tko drugi prodaje raumio bih, da co jeku trebaju novci. Ali mirovinac taj unistava nase mirovine ne mogu to razumijeti, ibzirom da vecu kplicinu uopce nije lako skupiti. Ovoje dionica za sva vremena, HŽV....😉
zasto bi ovo bio los potez, pogledajte cijenu zadnje 3 godine i vidjet cete da je trenutak za prodaju ako imas velike kolicine.. nemoze firma u nedogled raasti a ocito oni misle da je maximum postognut ili da ce nekakav duzi pad ili stagnacija a mozda imaju bolju priliku ili im treba para a vamo su ostvarili zacrtano..
KODT je posljednji negativni kvartal (ne godinu!!!) imao 1998. godine...jos malo i doci ce do 120 pozitivnih kartala zaredom (30 godina)...mislim i da su posljednjih 15g-20g isplatili i dividendu... predvidjanja za sljedece desetljece u sektoru du brutalna...
Na cijelom TK (ma ni u drzavi) ne postoji takvo drustvo...a najludje od svega je sto su trenutno fundamentalno nikad jeftiniji...
I zato smatram da je ovo samo jos jedno "prodavanje na dnu"...tako tpicno za nase MF-oveovo...bas me zanima koji papir planiraju kupiti s novcem od KODT-a, koliko ce dignut cijenu tog papira, po kojim fundamentima ce uci i koliku div yield ocekuje...a super bi bilo i da objave risk/reward parametre...
-
Vrlo dobar odgovor na post i potpisujem svaku recenicu. I ja takoder ne mogu naci nikakvo opravdanje za rasprodaju dionice sada od strane fonda i ne mislim da su to odlucili nekom analizom ili informacijom koja je nama nepoznata upravo suprotno kao da su namjerno izbjegli pobrati plodove skupljanja u proslosti. Za utjehu barem nisu rasprodali sa gubitkom nego dobitkom za imatelje mirovina.
-
Datum utvrđivanja popisa za dividendu je 08.06. jel to znaći da današnji kupci dobivaju i dividendu ili ona ostaje današnjim prodavaćima?
-
Piše datum bez prava 7.6. znači danas 6.6. na kraju dana tko posjeduje dionicu ima pravo na dividendu.
-
Oni su mozda u pravu ipak su profesionalci.
Proturječje. S jedne strane, oni su navodno "u pravu" jer su "profesionalci", a s druge strane navodite kako je ovo "sektor koji se mora imati u portfelju obzirom na sve zahtjeve za elektricnom energijom".
S obzirom na ovu kontradiktornost, baš bi me zanimalo tko je (sve) kupac onih stotica i pedesetica, ne računajućii one koji dionicu dugoročno akumuliraju. -
-
KODT (2020/2021) na 66. mjestu unutar Top 1500 poduzeća.
-
Bas je skolski pala vrijednost dionice za iznos divke. Mislim da ce to ici jos nize radi ove rasprodaje fonda - ocito nije uspio po 2500 prodati sve sto je mislio. Promatrajmo rekli bi neki kolege na brodarima.
-
E to, i onda se ekipa veseli da je super ako dobiju divku na brodarima 🤣. Ocito nisu bas dugo na TK.
Ja bi rađe da tim iznosom smanje zaduzenja ili da kupe vlastite dionice, pa podjele postojecim dionicarima jednog dana ili ih poniste.
-
Dividenda u ovoj dionici je manje važna,a glavni razlog ulaganja u ovo društvo je za mene sigurnost investicije i perspektiva rasta društva.Rasprodaju smo imali i na 1.250,00 kn,mogli ste kupiti koliko ste htjeli.Ovdje se dosta brzo dogodio rast sa razine od 1 500,00 kn i logično je da imamo ulagače koji su prezadovoljni sa prinosom na ovim razinama.Postoji i određena psihološka barijera jer ljudi misle da nešto što je u zadnjih deset godina dalo prinos od 400 % više ne može rasti odnosno da je ovo neki vrhunac proizvodnje i dobiti.
-
Postoji i određena psihološka barijera jer ljudi misle da nešto što je u zadnjih deset godina dalo prinos od 400 % više ne može rasti odnosno da je ovo neki vrhunac proizvodnje i dobiti.
Tu su uglavnom oni koji znaju pratiti kretanje cjenovnog grafikona. Bez šireg sagledavanja situacije.
Usput, ako dotični investitori misle da je ovo "vrhunac proizvodnje", zašto su u D&ST-u kupili proizvodnu halu i pripadajući teren za dvoznamenkasti milijunski iznos? Pretpostavljam da ondje djelatnici neće rekreativno igrati mali nogomet? -
Na stranicama tvrtke u rubrici karijera otvorena su 2 radna mjesta i ide tekst o svim benefitima budućih zaposlenika, a sebe odnedavno nazivaju brzo rastuća kompanija, a poznato je do sad kako su u izvještajima konzervativno predviđali budući rast. Prodaja mirovinca u ovom trenutku izaziva sumnju u poslovanje mirovinskog fonda, a interesantno bi bilo vidjeti tko su nam novi dioničari, ima ovdje posla i za Ilka Ćimića.
-
Kako god bilo, zadovoljan sam što ima prodavača. Dokupljujem zadnjih dana.
-
Na stranicama tvrtke u rubrici karijera otvorena su 2 radna mjesta i ide tekst o svim benefitima budućih zaposlenika, a sebe odnedavno nazivaju brzo rastuća kompanija,
Kad smo kod radnih mjesta, u nastavku slijedi primjer kako su obrazovani djelatnici KODT-a:
Dr. sc. Mario Jurković
Mario Jurković rođen je 1987. u Sinju. Diplomirao je 2011. godine na Sveučilištu u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, s velikom pohvalom. Iste godine zaposlio se u tvrtki DOK-ING d.o.o, gdje je radio na razvoju elektronike za strojeve za razminiravanje, rudnike i električne automobile. Od 2012. godine radi u tvrtki Končar D&ST d.d. kao projektant specijalnih transformatora i prigušnica. Objavio je dva znanstvena rada u časopisima, tri rada u zbornicima skupova s međunarodnom recenzijom te dva rada u zbornicima domaćih skupova. Njegovi su znanstveni interesi u području projektiranja, modeliranja i analize električnih strojeva. Dobitnik je studentskih nagrada Josip Lončar Fakulteta elektrotehnike i računarstva (2009.) i nagrade INETEC nuklearnog instituta (2010.). Član je strukovne udruge HRO-CIGRE.
Doktorsku disertaciju pod naslovom: "Izračun napona kratkoga spoja transformatora primjenom konformnih preslikavanja", pod mentorstvom prof. dr. sc. Damira Žarka, obranio je 29. rujna 2021. Nagrađen je godišnjom nagradom "Končar" za doktorsku disertaciju koja sadrži istaknuta znanstvena dostignuća iz područja tehničkih znanosti s primjenom u industriji.
https://www.fer.unizg.hr/studiji/doktorski_studij/dan_doktorata/dan_doktorata_2022/govornici# -
Na OTP stigla baka s kolačima.
-
Lijepo je vidjeti da se odmah reinvestira dividenda. Baš me zanima koji je target Floričića na ovoj dionici.To mu je uz maticu najveća pozicija. Imao je dobar tajming na Gorenju.
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
Što smo danas tržili 6k
- harpun