1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:11 PM
  • 1
  • 49
  • 50
  • 51
  • 104
  • Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 20, 2023 at 12:42 PM

Vezano za našeg dioničara Dražena…

Nadam se da on ima još dionica, normalan portfelj, jer koliko god mi bili sigurni da je ovo najbolja kompanija u Hrvatskoj, profesionalno složen portfelj (makar slijedio princip fokusiranosti, uvažavao onu Mungerovu diversification = deworsification) mora imati bar neku diverzifikaciju, po mogućnosti u različite kompanije iz nekoliko različitih industrija (pa i sektora), čak i uz ekstremno primjenjivanje Buffettove o “circle of competence”, mora taj krug imati bar neku širinu, a ne sad samo transformatorske i ništa osim transformatorskih firmi makar ti bio bivši direktor Elektre ili čak Končar D&ST.

Ne može svatko sebi umišljati da je Shelby Davis (poznati superinvestor koji je ulagao samo u kompanije osiguravatelja jer je radio u toj industriji pa je mislio da ih poznaje tako jako dobro da mu nema smisla raditi deworsification izlazeći iz svog uskog ali jakog kruga kompetencije i unutar kojeg vidi očigledne prilike https://en.rattibha.com/thread/1658929396156186629 )

• Sokolic
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    513
    • July 20, 2023 at 1:37 PM

Hoće danas i izvješće za koei?

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 20, 2023 at 1:49 PM
    Quote from Sokolic

Za tjedan dana https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…f8b1552f8db.pdf

• SOUR
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    368
    • July 20, 2023 at 1:50 PM
    Quote from Sokolic

U četvrtak prema kalendaru.

Files

koei.PNG 27.14 kB – 0 Downloads
  • tenchi0110
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    993
    • July 20, 2023 at 2:25 PM

Čak nas i Bakić hvali...nije da je potrebno

Nenad Bakic, CFA on LinkedIn: HRVATSKA INDUSTRIJA U sjeni 'kuglica' i 'drame' oko turizma, događa se…
    HRVATSKA INDUSTRIJA U sjeni 'kuglica' i 'drame' oko turizma, događa se nešto vrlo zanimljivo. Kao što je (u raznim aspektima) i predviđao…
    www.linkedin.com

aaaaaaaaaaaaaaaaand it's gone

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 20, 2023 at 3:06 PM

Lijepo, lijepo! Cijenim njegovo mišljenje, kao i ekonomista Brkljače koji nas je također nedavno primjetio/istaknuo. Ljudi koji razumiju biznis ili ekonomiju vide o kakvoj se posebnosti domaće industrije i uopće gospodarstva ovdje radi.

Vjerujem da će s vremenom sve veći broj ljudi biti upoznat s ovim draguljom. Vjerojatno je tu neki simbolični početak naš nadam se skori ulazak u CROBEX, kojim polako ime Končar D&ST kreće ulaziti u mainstream, pa da ljudi znaju uz Plivu, Podravku, Rimac itd. nabrojati i ovo ime kad ih se pita što to veliko iii zanimljivo i uspješno (europski/svjetski poznato) imamo od industrije.

• Dr.Kalica
    Mešetar
    Reakcija primljeno
    497
    • July 20, 2023 at 5:47 PM
    Quote from Lynx

Vezano za našeg dioničara Dražena…

Nadam se da on ima još dionica, normalan portfelj, jer koliko god mi bili sigurni da je ovo najbolja kompanija u Hrvatskoj, profesionalno složen portfelj (makar slijedio princip fokusiranosti, uvažavao onu Mungerovu diversification = deworsification) mora imati bar neku diverzifikaciju, po mogućnosti u različite kompanije iz nekoliko različitih industrija (pa i sektora), čak i uz ekstremno primjenjivanje Buffettove o “circle of competence”, mora taj krug imati bar neku širinu, a ne sad samo transformatorske i ništa osim transformatorskih firmi makar ti bio bivši direktor Elektre ili čak Končar D&ST.

Ne može svatko sebi umišljati da je Shelby Davis (poznati superinvestor koji je ulagao samo u kompanije osiguravatelja jer je radio u toj industriji pa je mislio da ih poznaje tako jako dobro da mu nema smisla raditi deworsification izlazeći iz svog uskog ali jakog kruga kompetencije i unutar kojeg vidi očigledne prilike https://en.rattibha.com/thread/1658929396156186629 )

Uvidom u knjigu dioničara različitih kompanija na ZSE možete vidjeti njegovo ime i na drugim perjanicama. Nisam siguran da li je to on ili samo netko tko se isto zove i preziva i iz istoga mjesta :)

Pa primjerice ima nešto u onom ružnom pačetu šta ima velebnu dvoranu u ZG. Trebali bankrotirati ali sada dobro posluju. Iako im je dionica danas pala oko 4%. samo treba češljati knjige. Svašta se nađe.

I ono ružno pače očekujem iznad 5 Eur kao i KODT na 1000 EUR. No što ja znam. Pričam gluposti.

• Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • July 20, 2023 at 11:11 PM
    Quote from Lynx

Prihodi zapravo manji nego smo možda neki od nas “predviđali” ali s maržom dobiti i trendom ugovaranja mislim da su rasturili i najoptimističnija očekivanja!!

Dakle trend ugovaranja od oko 200 milijuna EUR kvartalno se nastavlja.

Upravo tako nadmasili su ocekivanja po vrijednosti ugovaranja i definitivno marze. Naprosto desava se sinergija vise faktora i dobit u budućnosti ce se izgledno ubrzano povecavati.

Izvjesno je da cemo ove godine probiti 30mil€ ali vec 2024. bismo trebali premasiti 40mil€ sto je fantasticno jer ne samo da raste profit brzo po postotcima raste i apsolutno jer je organski rast.

Ono sto smatram izuzetno vaznim za nastavak ovakvog rasta je ulaganje u dodatno zaposljavanje i kapacitete PETa. Koliko sam citao oni rade samo energetske traface ali ako ce biti poslova u Ukrajini trebali bi i distributivne poceti. Postoji unutarnji know how i poljska radna snaga. To bi bio savrseni vjetar u leda.

Dividenda za iducu godinu bi lako mogla biti cca 25€ sto takoder predstavlja super prinos za dugorocne imaoce. I ja sam si pred nekih godinu dana postavio target 1000€ al mislim da cemo ga nadmasiti puuno prije od mojih očekivanja.

Za kraj jos nesto danasnji volumen trgovanja bio je dosta znacajan a bio je znacajan i u zadnjih mjesec dana. Povecanje likvidnosti je preocito u zadnjih par godina jer nekad prije nije bilo lako izlaziti iz pozicije vecom kolicinom bez rusenja cijene. Ovako kako je neki kolega jednom napisao zao nam je svake prodane dionice jer se pokaze da ju je bilo bolje zadrzati. Tako da i po grafu je vidljivo da ima vrlo rijetkih rasprodaja (covid i rat u Ukrajini ne uzimam relevantno jer tada je padala cijela burza).

Sve navedeno znaci da se puno novog kapitala slijeva u KODT i da bi dionica na kraju ove godine lako mogla postati najbolja dionica ZSE.

.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 21, 2023 at 9:40 AM
    Quote from Brunos

… i da bi dionica na kraju ove godine lako mogla postati najbolja dionica ZSE.

Postati? Kao da već nije, oduvijek! Ili misliš na one nagrade… Od nagrada me najviše zanima “za najvećeg velikog izvoznika”. ZSE dionica godina me ne zanima. To bih džentlmenski prepustio recimo Spanu. Oni su novi. Nek oni dobiju.

Ne znam koja druga ima ovako snažan i konzistentan total shareholder return dugoročno (zadnjih 10-15 godina i duže, ali da nije izblijedio niti na kraće, i perspektiva za buduća jednako dugačka) i pogonjen primarno fundamentima, rastom intrinzične vrijednosti.

Postoji ponekad poneka (često bitno manjeg free float i likvidnosti) dionica koja bude jača kroz neko ograničeno razdoblje ali svemu od toga dođe kraj. Jedino KODT ima pravu “durability”. Mi kao kompanija smo sve kompetetivniji kako vrijeme prolazi, kako isporučujemo kvalitetne i sve kvalitetnije proizvode, tako učvršćujemo odnose s postojećim kupcima i stvaramo nove. Kod nas točno vrijedi ona po “Lindy Effect” konceptu da što smo duže dobro poslovali to je vjerojatnije da ćemo još bar toliko dugo dobro poslovati.

Od većih dionica jedino MDKA sad stvara total return jači od našeg zadnjih 10 godina (ali ne zadnjih 15, ili zadnjih 5). Mali JDGT nam puše za vratom na 15-godišnjem grafu (ali i on relativno zaostaje na kraće recentnije staze). Ono na 3-4 godine što iskoči (brodari, specijalne situacije itd.), to kako dođe tako prođe. KODT traje.

Ove godine YTD smo slučajno također najbolji. Svaka pojedina godina je nebitna i nepredvidljiva. Ovdje je bitan dugogodišnji rezultat.

Files

IMG_1300.jpeg 91.88 kB – 0 Downloads
  • Brunos
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,043
    • July 21, 2023 at 3:00 PM

Slazem se sa svimee sto ste naveli uz dodatnu opasku da KODT sada znacajno dize likvidnost i dnevne promete uodnosu na prije i cak i da MDKA ili JDGT postotno mogu u usporedbu mislim da po volumenu ne mogu pa stoga nisu bluechip po meni. Nama na KODT samo jos nedostaje znacajniji ulaz fondova i vjerujem da bi se dnevni promet lako digao na top 5 dionica na ZSE.

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 21, 2023 at 4:06 PM

Ah, pa to naravno Brunos , ono (i drugi primjeri) su uglavnom manje kompanije i/ili što se tiče dionice manjeg free float tako da se u njima ne može (van kontrolirajućih udjela koji su jako stabilni) biti puno investiran, dakle ne od strane većeg broja i/ili većih fizičkih investitora, i institucionalnih.

Ti drugi primjer koji su nam donekle/ponekad blizu su zanimljivi čisto ovako radi usporedbe relativnog povrata, radi rang listi, natjecanja u obaranju rekorda! I koji povrat recimo mogu capturati jedino mali investitori.

Za ozbiljniji "doprinos tržištu kapitala", za veće stvaranje dioničke vrijednosti u apsolutnom smislu, za veći broj eksternih manjinskih (free float) investitora, KODT nema premca. To je jasno.

Jer KODT ima zapravo solidnu market cap i free float za ZSE pojmove, kad gledaš oba roda zajedno, koji rastu velikom briznom do sada. To stanje s dva roda nas ograničava jedino u doprinosu CROBEX-u kad će ući samo jedan (po pravilima, ne primaju više rodova istovremeno) i razlog zašto još nismo u indeksu (jer nam se i promet uvijek dijeli u dva smijera, smanjuje pojedinačnu likvidnost).

Ali kad bismo radili rang listu apsolutnog eurskog total return za free-float dioničare, KODT i KOD2 zajedno bi već bili visoko i s vremenom sve više ako će nastaviti ovako rasti, konkurirajući onim danas najvećim kompanijama na ZSE ali koje možda imaju manji free float (npr. jedna ZABA ima market cap od 3,8 milijarde EUR, ali svega 145 milijuna EUR free float).

Jako je lijepo da jedna ovakva hrvatska top kompanija nije nekakav d.o.o., zatvorene vlasničke strukture negdje daleko u inozemstvu (ili zemlji), a što nam se često događa (imao sam i ja neke koje su postale takve, LURA npr. dok me nisu istisnuli i gotovo... , nema ga više, osim za Francuze), ili na burzi ali simboličkog free float kao ZABA., nego je pravo dioničko društvo otvoreno širokoj skupini investitora koji slobodno mogu participirati u tom stvaranju vrijednosti - samo ako su dovoljno pametni da to prepoznaju i priključe se.

Razlog zašto je unatoč velikom teoretskom free float likvidnost na burzi povijesno ipak mala - valuacija, prečvrste ruke postojećih dioničara! Lijek za to je rast valuacije. Kad cijena bude veća, privući će više pozornosti kupaca, oslabiti neke čvrste ruke postojećih dioničara. Kad se istovremeno razvije i kupnja i prodja, imamo likvidnost, po definiciji.

• Parica
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    3,765
    • July 22, 2023 at 1:12 PM

Na "drugom" forumu cijenjeni kolega je iskazao sumnju:

1. može li cijena i dalje pratiti ovakav "slabi" rast prihoda...citiram: "Vidio sam jučer brojke na KODT. Impresivno, ali nisam siguran da ovakav beast mode rast cijene ima uporište u onakvom rastu prihoda."

2. da je rast poljedica čudnovatog niskog P/E u prošlosti...citiram: "Ruku na srce, P/E je dugo bio čudnovato nizak.. vjerojatno zbog svih negativnosti koje kroz godine, već i desetljeća dolaze od države kao (su)vlasnika."

Dao mi je mislit (i hvala mu na tome) pa sam se odlučio malo detaljnije pozabavit navedenom tematikom...krenut ću od druge točke jer mi je lakše...

2. Na početku godine (28.12.2022.) cijena je bila 323 EUR, trenutno je 705 EUR što je impresivni rast od 118%, brutalno.

Na 28.12.2022. zarada prije oporezivanja (ttm; zadnja 4 objavljena kvartalna izvješća) je bila ukupno 16,8 mil EUR (oko 33 EUR/share) što znači da je P/E na cijenu od 323 EUR iznosio oko 9,7, naravno sa dobrom perspektivom.

Trenutno se dionica trži na ttm P/E 11,1.

Da, trži se na nešto većim multiplama, ali obzirom na rast tržišta (i rasta multipli ostalih dionica), KODT nije ništa fundamentalno skuplji od početka godine u odnosu na ostatak tržišta.

U gornjem dijelu posta namjerno sam naveo kumuliranu dobit zadnja 4 kvartala na početku ove godine koja je iznosila 16,8 mil EUR...samo da Vas podsijetim da je u Q22023 dobit iznosila 12,4 mil EUR (ljudi to je 93 mil kn u jednom kvartalu!!!).

Iz svega navedenog očito je da rast nije posljedica čudnovato niskog P/E jer je on i dalje čudnovato nizak...neznatno je veći nego na početku godine uslijed rasta cijelog marketa...

1. Definitivno rast prihoda nije toliko impresivan kao rast cijene, ali porastom profitne marže dobit je pratila cijenu u stopu...ono što je meni ovdje bitno je je su li prihodi došli do vrhunca i imaju li prostora za daljnji rast...

Malo povijesti o poslovnim prihodima...

-Q12022: +26% (YoY; Q12022/Q12021) odnosno 0% (QoQ; Q12022/Q42021)

-Q22022: + 21% (YoY) odnosno +27% (QoQ)

-Q32022: +45% (YoY) odnosno -8% (QoQ)

-Q42022: +40% (YoY) odnosno +21% (QoQ)

-Q12023: +34% (YoY) odnosno -4% (QoQ)

-Q22023: +28% (YoY) odnosno +21% (QoQ)

Kad pogledamo relativan trend rasta prihoda rekao bih da se ništa značajno nije promijenilo i da je trend rasta prihoda stabilan. Ovdje ne pričam o apsolutnom iznosu prihoda nego o njihovom rastu koji se kreće po stopi oko 30% godišnje. Ova godina, za sada ne pokazuje nikakvo usporavanje dapače, na bazi rasta prethodne godine vidljivo je ubrzanje rasta prihoda.

Obzirom da su mi se kod KODT-a zalihe pokazale kao najbolji indikator prihoda bacio sam oko i na zalihe koje su na kraju ovog kvartala bile za oko 40% veće naego na kraju Q22022. Čisto za informaciju, zalihe na kraju Q22022 su bile veće za oko 60% veče nego na Q22021.

Obzirom na stabilan trend rasta prihoda, ugovorenih poslova i rasta vrijednosti zaliha definitivno će se rast prihoda nastavit do kraja godine. Po kojoj stopi teško je reći, ali osobno očekujem nsatvak rasta prihoda od oko 30% (u odnosu na kvartal prethodne godine) što znači da u H22023 očekujem prihode od oko 180 mil EUR što na godišnjoj razini iznosi oko 337 mil EUR (nešto manje od planiranih sa analize na str.45; ali možda opet iznenade :) )

Što jest jest, prihodi nešto slabije prate rast cijene i dobiti, ali to nije ništa neočekivano jer je baza sad već poprilično ozbiljan i robusna i sad se lagano moj fokus prebacuje na profitabilnosti koja je razvalila prošli kavrtal i nadam se da će tako i nastavit...ako bi zadržali maržu prošlog kvrtala na bazi godine i ostavrili gore planirane prihode godišnja dobit prije oprezivanja bi iznosila oko 45 mil EUR...

Eto...sad nek svatko za sebe razmisli što i kako dalje :)

Sretno...

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 22, 2023 at 3:06 PM

Opet nas podsjećaš na frustrirajuću istinu…, kažeš sa 9,7 na 11,1. Nemam pri ruci podatak koliki je i kako se promjenio ”P/E tržišta”, ali sve mi ovo miriše na činjenicu koju sam već primjetio: naš re-rating je opet odgođen!

Fundamenti nam jednostavno tako brzo rastu da na ovom našem PTSP tržištu (posljedice balona iz 2007.) čisto elementima psihilogije tržišta/investitora cijena ne može dovoljno brzo rasti da to odradi dok se fundamenti ovakvo brzo mijenjaju, jer jedva ih uspijeva pratiti i ovako mehanički za održavanje ove statičke valuacije.

Ovo je vrsta kompanija koja zaslužuje značajnu premiju na prosječnu tržišnu valuaciju. Stvarno više ne znam kad će to, kad ćemo se odlijepiti od tih naših smiješnih povijesnih, sustići i preteći tržišne. Pomalo frustrirajuće sporo se mijenjaju te relativne brojke. Ali neka utjeha je u tome što “apsolutno” izgleda sjajno. Možda i nije primjereno nakon brzog rasta od ovih zadnjih 100 % govoriti “meni to nije dosta”. Bit će vremena za više. Cijela budućnost je pred nama. Ne vidim uopće nigdje na vidiku godinu kad će neka tehnološka disrupcija ukinuti potrebnu za našim proizvodima (i svakako ne tako brzo da mi ne ni stigli promijeniti proizvodni program!).

Inače, valjda najvažnija brojka od svih (ugrubo rečeno, bitno je kako se točno računa, pa onda što točno znači u smislu koliko je održiva, kako utemeljena na kompetetivnim prednostima/moat, i koliko iskoristiva u smislu stope reinvestiranja) je ROCE (i ROIC, više je više sličnih smjerova gledanja, detalja).

Mala jednostavna vježba/edukacija i za naše investitore

(Kod nas jednostano pogledajmo kako u biti dosta malo milijuna EUR treba za ona naša periodička “proširenja kapaciteta proizvodnje”, koji znače puno više milijuna EUR od toga dodatnih prihoda i finalno same dobiti, dobar odnos ta dva, to je ovaj veliki ROCE na kraju, a imamo priliku to stalno raditi, možemo dakle imati veliki reinvestment rate uz taj veliki ROCE, jer kao još mali u sekularnog rasta industriji i dobro kompetetivni možemo rasti i brže od industrije - tome daje veliki doprinos naš vrhunski prodajni tim, prodaja je stvarno u DNA ove kompanije, ne samo inženjerstvo )

Files

IMG_1299.jpeg 74.26 kB – 0 Downloads
  • Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 22, 2023 at 3:35 PM

Da elaboriram na temu što sam spomenuo "prodaja u DNA kompanija". Ovo je transkript isječka iz jednog intervjuja od prije par godina s našim bivšim 30-godišnjeg mandata CEO Ivanom Klapanom oko čijeg odlaska u mirovinu je možda bilo malo brige kod investitora, ali rekao bih da Vanja Burul posao nastavlja sjajno (ništa manje sjajno nego je Tim Cook nastavio u svojoj firmi gdje su isto bile tako neke brige kako će stvari funkcionirati u "moderno" doba s modernim CEO - ova firma definitivno počiva na dugačkoj tradiciji i stabilnosti, ali kako kažu "Inspirirani izazovima", okrenuti budućnost i postizanju novih rekorda u kako kažu "europskoj prvoj transformatorskoj ligi").

Tako da većina članova uprave je prošla, ili je bila jako dotaknuta, ovom, samom prodajom.

Znači, po prirodi stvari projektanti, oni kod nas sudjeluju već u procesu prodavanja i pokušavanja pribavljanja posla.

Tako da većina nas koji smo elektro-inženjeri bili smo projektanti. Troje nas sada u upravi je iz tog miljea, elektro miljea projektanta. Znači, bili smo pri prodaji.

Kolega Bobek, koji je dizajner, strojar, on je jedan od rijetkih koji je iz te te skupine prošao fazu i prihvatio biti prodavač jedno pet godina. Mislim da mu je to jako pomoglo da vidi kakav je ovo svijet i što bi trebalo raditi da se bude uspješniji. (Ivan Klapan, intervju)

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 22, 2023 at 8:45 PM

Evo još nešto zgodno. Sviđa mi se ovakav pregledni prikaz. Šteta jedino što nitko u S&P Global nas ne prati (niti općenito baš Hrvatsku ne) od kojih dobivaju te podatke, pa nam stave za neke kategorije ono ružno crveno X (a ne zato što bi metrika bila slaba nego zato što “no information available”, jer fali analyst estimates).

Files

Koncar D&ST d.d (ZGSE-KODT).pdf 1.78 MB – 83 Downloads
  • Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • July 24, 2023 at 8:52 AM

Neto dobit (TTM)=25,2 mil EUR

Broj dionica=511 230

Dobit po dionici (TTM)=49,2 EUR.

Cijena 705 EUR

P/E=705/49,2=14,32

Šta ja to ovdje previđam? Kako svi ostali računaju i pišu da je p/e 11?? Prosvijetlite me.

• gigic23
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,212
    • July 24, 2023 at 9:03 AM
    Quote from Roki

Broj dionica=511 230

Cijena 705 EUR

P/E=705/49,2=14,32

Šta ja to ovdje previđam? Kako svi ostali računaju i pišu da je p/e 11?? Prosvijetlite me.

Display More

Ako može pomoći

Files

Screenshot_20230724-090144_Chrome.jpg 50.53 kB – 0 Downloads
  • Roki
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,524
    • July 24, 2023 at 9:13 AM
    Quote from gigic23
    Quote from Roki

Broj dionica=511 230

Cijena 705 EUR

P/E=705/49,2=14,32

Display More

Ako može pomoći

Display More

Pa kaže P/E=14,33. Ja sam dobio 14,32 vjerojatno zbog zaokruživanja. To je to. Vidio sam nekoliko postova na ovoj temi gdje ljudi pišu da je sad P/E 11. kako?

• Lynx
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,320
    • July 24, 2023 at 9:17 AM

Ova zadnja web stranica (koja je to?) vam izgleda govori neke krive podatke…. Izračunajte si sami TTM iz izvješća. Cijeli svijet računa s nekih 32 a ne 25 milijuna. Evo par domaćih i stranih izvora.

Ali da možda ne uvode zbrku porezne stope itd., najbolje to gedati prije poreza, i ja više volim kroz forward P/E nego TTM P/E (kod brzo rastućih je forward mjerodavniji). Problem je samo što mora svatko za sebe računati/procjenjivati. Nemamo profesionalne analitičare koji rade estimates (možda i bolje, vani je to pretjeralo već, više gledaju što kažu analitičari nego sama uprava, ali analitičari često pričaju gluposti).

Files

IMG_1299.jpg 172.09 kB – 0 Downloads IMG_1309.jpg 299.82 kB – 0 Downloads IMG_1317.jpeg 118.12 kB – 0 Downloads
  • Blabla
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • July 24, 2023 at 9:29 AM
    • #1,000
    Quote from Roki

Broj dionica=511 230

Cijena 705 EUR

P/E=705/49,2=14,32

Display More

Neto dobit po kvartalima:

2q23 10,5

1q23 5,7

4q22 12,1

3q22 3,5

Ukupno 31,8

Razlika vam nastaje zato što za 4q22 dobit ne uzimate iz revidiranog izvješća

• 1
    • 49
    • 50
    • 51
    • 104

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. ZABA (Zagrebačka banka d.d.) 1.9k

• Like 1
      • Admin
      • February 12, 2020 at 2:01 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 13, 2025 at 4:46 PM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      884k
      1.9k
    3. vitoo

May 13, 2025 at 4:46 PM
    1. KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.) 173

• Like 1
      • Lemi
      • March 7, 2023 at 9:30 PM
      • Dionice
      • Lemi
      • May 13, 2025 at 1:31 PM
    2. Odgovora
      173
      Pregleda
      55k
      173
    3. All

May 13, 2025 at 1:31 PM
    1. KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.) 439

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:15 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 1:30 PM
    2. Odgovora
      439
      Pregleda
      197k
      439
    3. All

May 13, 2025 at 1:30 PM
    1. Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

• imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
      • Stručne rasprave
      • imavrek
      • May 13, 2025 at 11:47 AM
    2. Odgovora
      0
      Pregleda
      56
    1. INGR (INGRA d.d.) 1.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:06 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 13, 2025 at 11:28 AM
    2. Odgovora
      1.9k
      Pregleda
      827k
      1.9k
    3. DiAbLeRo

May 13, 2025 at 11:28 AM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

vitoo May 13, 2025 at 4:46 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

All May 13, 2025 at 1:31 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 13, 2025 at 1:30 PM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 13, 2025 at 11:47 AM
  • INGR (INGRA d.d.)

DiAbLeRo May 13, 2025 at 11:28 AM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

All May 13, 2025 at 7:27 AM
  • MDKA (Medika d.d.)

vodoinstalater May 13, 2025 at 12:23 AM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

misterno May 12, 2025 at 5:34 PM
  • ADRS (Adris grupa d.d.)

All May 12, 2025 at 11:24 AM
  • HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)