Zna li netko kolike količine plina troši KODT za svoju proizvodnju.
Zašto je bitan taj podatak? Tijekom kojeg proizvodnog procesa se upotrebljava plin?
Zna li netko kolike količine plina troši KODT za svoju proizvodnju.
Zašto je bitan taj podatak? Tijekom kojeg proizvodnog procesa se upotrebljava plin?
Na području Elektrojuga Dubrovnik završava 13,6 milijuna kuna vrijedan projekt unaprjeđenja napredne mreže
HEP- Operator distribucijskog sustava d.o.o. (HEP ODS) održao je osmu radionicu u sklopu „Pilot-projekta uvođenja naprednih mreža“ s ciljem prezentacije ostvarenih rezultata u implementaciji projekta na distribucijskom području Elektrojuga Dubrovnik. Riječ je o prvom projektu HEP ODS-a sufinanciranom bespovratnim sredstvima Europske unije, a od 176,83 milijuna kuna, kolika je ukupna vrijednost projekta, čak 149,95 milijuna kuna, odnosno 85 posto, čine bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U sklopu projekta, u napredne mreže na području Elektrojuga Dubrovnik ulaže se 13,6 milijuna kuna.
„Ovim projektom povećat će se učinkovitost distribucije električne energije, smanjiti gubici električne energije te povećati pouzdanost napajanja krajnjih korisnika mreže. Projekt je u završnoj fazi realizacije. Sklopljeni su svi Ugovori vezani za isporuku opreme te smo trenutno u fazi intenzivne ugradnje ugovorene opreme u distribucijskoj mreži u svih pet distribucijskih područja (Zagreb, Split, Osijek, Zadar i Dubrovnik)“, istaknuo je voditelj projekta Krešimir Ugarković.
Stručno predavanje na temu „Suvremena rješenja u distributivnim transformatorima“ održala je Helena Peći iz društva Končar Distributivni i specijalni transformatori. U predavanju se osvrnula na razvoj i proizvodnju distributivnih transformatora, smanjenje gubitaka te ostala rješenja za napredne distributivne transformatore.
„Značajke naprednih distributivnih transformatora sastoje se u tome što minimalno utječu na okoliš i na čovjeka. Uz to, kod takvih transformatora nema potrebe za održavanjem, dok se napon može regulirati u izazovnim okolnostima uslijed većeg broja distribuiranih izvora“, kazala je Helena Peći.
Vidim da su svi ovdje fascinirani KODT , ali po meni jer zapravo bolja prica KOEI.
KODT je ono kaj zovu Pure Play , al KOEI je matica koja ostvaruje cak i vise stope rasta u poslovanju i profitabilnosti od KODT.
Mislim i prica oko KODT se lijepo razvija, ali KOEI zadnjih kvartala bas rastura
Takodjer, KOEI ima jos puniju knjigu narudzbi od KODT.
Vidim da su svi ovdje fascinirani KODT , ali po meni jer zapravo bolja prica KOEI.
KODT je ono kaj zovu Pure Play , al KOEI je matica koja ostvaruje cak i vise stope rasta u poslovanju i profitabilnosti od KODT.
Mislim i prica oko KODT se lijepo razvija, ali KOEI zadnjih kvartala bas rastura
Takodjer, KOEI ima jos puniju knjigu narudzbi od KODT.
Pa nije bas tako, KOEI napreduje jer je imao neko razdoblje nikakve dobiti i sad se vraca samo na normalne postavke pa se cini da je dobar rast ali od jako niske baze ali ako gledamo prvi kvartal tj. ovaj pasus od koei-a
"
Ostali poslovni prihodi iznose 64,4 milijuna kuna i sastoje se od dobiti iz prodaje imovine koja nije u funkciji osnovne djelatnosti i jednokratnog efekta transakcije vezane uz dokapitalizaciju Dalekovod
"
Dobit KOEI koji pripada dionicarima je 98,5 mil kada se odbiju te jednokratne stavke dobit u kvartalu je 34,4 mil, dok je dobit kodt-a 24 mil, s obzirom na usporedivost podataka prihoda i ostalog profitabilnost KODT-a je i dalje bolja za neki postotak od koei- jos uvjek, ako gledamo zadnjih 10 godina prihodi kodt-a su narasli duplo, a ako izuzmemo od koei-a prihode kodt-a onda je zadnjih 10 godina prihod Koei-a ostao isti, po tome kodt je konstatno rastao dok je ostatak koei-a stagnirao, kodt je pure play ali top pure play i zato vrijedi, dok koei ima puno sastavnica koji se godinama bore transformiraju i opterecuju koei, siguran sam da ce se i koei pratit kodt u rastu u nekoj mjeri jer su ipak povezani ali i dalje je meni kodt prvi odabir prvenstveno zbog duze dokazanosti u poslovanju i sljedivosti rezultata, te rasta zbog cega bih uvijek premiju dao, a i bolje zastupljenosti malih dioncara.
Jedino dlkv moze dat dodatni boost, ali sve oko toga mi je ionako gnjusno, s obzirom na ekipu na kraju ce bit izvlacenja love sastrane
Mislim da ne bi trebali na KOEI gledati iz prikrajka osobnog animoziteta zbog DLKV.
KODT je skoro pa pod apsolutnom kontrolom KOEI i ista uprava deiure pa i defacto kontrolira sve clanice koncerna.
Kod KOEI se vec dulje vrijeme od posljednjeg kvartala vidi rast prodaje, narudzbi i backloga-a.
Dakle fenomen ne traje mjesec ili dva te nije ogranicen na prodaju bilo kakve imovine i jednokratne efekte od toga.
Bilo bi mi logicnije uz KODT drzati i KOEI a ako nemam KODT, kupovati KOEI.
Jer ionako kupovinom KOEI stjecem vecinski udio u KODT plus sve one krasne udjele ( pa cak i manjinske poput energetskih transformatora)
koji rade al pari ako ne i bolje od KODT.
Posla ocito ima, ali KOEI je relativno podcjenjeniji od KODT.
Dal je to opravdano ili nije , ne znam, al znamda na KOEI barem trenutno postoji jaca poluga za rast cijene koja je posljedica jace prisutnosti institucionalnih ulagaca u dionici.
Investiramo | KODT - Pregled Dionice | Končar - D&ST d.d.
Investiramo | KOEI - Pregled Dionice | Končar - Elektroindustrija d.d.
Novac/share kodt | 244,88 |
Novac/share koei | 296,07 |
Koji su konkurenti Koei i kodt u proizvodnji transformatora u EU?
Pitam, jer možda nisu puno u fokusu, pa su možda jeftini, a ako su ovi naši toliko dobro odradili 1q i imaju tolike narudžbe, možda i ovi iznenade kako imamo cirkus oko energetike.
Display MoreMislim da ne bi trebali na KOEI gledati iz prikrajka osobnog animoziteta zbog DLKV.
KODT je skoro pa pod apsolutnom kontrolom KOEI i ista uprava deiure pa i defacto kontrolira sve clanice koncerna.
Kod KOEI se vec dulje vrijeme od posljednjeg kvartala vidi rast prodaje, narudzbi i backloga-a.
Dakle fenomen ne traje mjesec ili dva te nije ogranicen na prodaju bilo kakve imovine i jednokratne efekte od toga.
Jer ionako kupovinom KOEI stjecem vecinski udio u KODT plus sve one krasne udjele ( pa cak i manjinske poput energetskih transformatora)
Dal je to opravdano ili nije , ne znam, al znamda na KOEI barem trenutno postoji jaca poluga za rast cijene koja je posljedica jace prisutnosti institucionalnih ulagaca u dionici.
Odgovor oko dlkv je samo jedan dio price koji sam na kraju nadodao ali nije dio price koji sam prvenstveno naglasio usporedjujuci rezultate jer na rezultate si se prvenstveno osvrnuo u pogledu profitabilnosti gdje sam ti najnovijom usporedbom iz 1q pokazao da nije tako, ako ces vec govoriti o profitabilnosti i boljoj prilici onda bilo bolje da si se osvrnuo na to gdje grijesim u zakljucku oko profitabilnosti i da nije tako, a jasno u 1q pokazuje da ta profitabilnost je na strani KODT-a EBITDA marza je i dalje bolja
Dodatni zakljucak koji izvodis oko punije knjige narudzbi bilo bi bolje da si se brojcano izjasnio sta je to punije i sta je to bolje jer onda bi postojala metrika koja je usporediva i ima smisla za usporedbu bolje-losije ali evo primjer iz kojeg grijesis i u tom zakljucku iz izvjesca 1Q, a jako je bitno kod usporedbe sta je bolje ili losije iskljucit medjusobni utjecaj
KODT.....................................Q1. 2021...........Q1. 2022
"Backlog" .............................. 1.092.404............1.835.010 rast cca 70%
KOEI........................................Q I 2021.........................Q I 2022.
Backlog ............. .................. 4.370,8........................ 5.548.511........... rast cca 27%
KOEI Bez KODT-a......................Q I 2021.........................Q I 2022.
Backlog .............. ................... 3.278.......................... 3. 713................ rast cca 13%
I gdje tocno vidis nesto pozitivnije s backlog strane u odnosu na kodt, uostalom sami book to bill ti govori vec puno toga KODT-2,35, KOEI-1.61 (jos pod utjecajem KODT-a znaci da je jos manji, a to se moze zakljucit iz gornje usporedbe rasta), dodatno u 1Q.2021 kodt je zastupao 25% udjela backloga koei, u 1Q.2022 taj udio iznosi 33%, sta oce rec da je trenutno koei sve vise pod utjecajem rezultata kodt-a, naravno energetski transformatori to ipak smanjuju jer se vode preko udjela.
U svemu ovome jos treba vidit kako dalekovod vode ili ce ga vodit, da li KOEI ima vise prostora za povecat profitabilnost ima i zato je narastao jer se vratila profitabilnost s niskih grana i sad je pitanje koliko je jos mogu dignit, ali KODT i dalje pokazuje vise prostora za rast po zadnjim podacima, a i po zadnjih 10 godina ako gledamo podatke i uz to konstantnu profitabilnost cijelo vrijeme.
Koji su konkurenti Koei i kodt u proizvodnji transformatora u EU?
Piše u jednom od mojih ranijih postova.
Display MoreDisplay MoreMislim da ne bi trebali na KOEI gledati iz prikrajka osobnog animoziteta zbog DLKV.
Odgovor oko dlkv je samo jedan dio price koji sam na kraju nadodao ali nije dio price koji sam prvenstveno naglasio usporedjujuci rezultate jer na rezultate si se prvenstveno osvrnuo u pogledu profitabilnosti gdje sam ti najnovijom usporedbom iz 1q pokazao da nije tako, ako ces vec govoriti o profitabilnosti i boljoj prilici onda bilo bolje da si se osvrnuo na to gdje grijesim u zakljucku oko profitabilnosti i da nije tako, a jasno u 1q pokazuje da ta profitabilnost je na strani KODT-a EBITDA marza je i dalje bolja
Dodatni zakljucak koji izvodis oko punije knjige narudzbi bilo bi bolje da si se brojcano izjasnio sta je to punije i sta je to bolje jer onda bi postojala metrika koja je usporediva i ima smisla za usporedbu bolje-losije ali evo primjer iz kojeg grijesis i u tom zakljucku iz izvjesca 1Q, a jako je bitno kod usporedbe sta je bolje ili losije iskljucit medjusobni utjecaj
"Backlog" .............................. 1.092.404............1.835.010 rast cca 70%
KOEI........................................Q I 2021.........................Q I 2022.
Backlog ............. .................. 4.370,8........................ 5.548.511........... rast cca 27%
Backlog .............. ................... 3.278.......................... 3. 713................ rast cca 13%
I gdje tocno vidis nesto pozitivnije s backlog strane u odnosu na kodt, uostalom sami book to bill ti govori vec puno toga KODT-2,35, KOEI-1.61 (jos pod utjecajem KODT-a znaci da je jos manji, a to se moze zakljucit iz gornje usporedbe rasta), dodatno u 1Q.2021 kodt je zastupao 25% udjela backloga koei, u 1Q.2022 taj udio iznosi 33%, sta oce rec da je trenutno koei sve vise pod utjecajem rezultata kodt-a, naravno energetski transformatori to ipak smanjuju jer se vode preko udjela.
U svemu ovome jos treba vidit kako dalekovod vode ili ce ga vodit, da li KOEI ima vise prostora za povecat profitabilnost ima i zato je narastao jer se vratila profitabilnost s niskih grana i sad je pitanje koliko je jos mogu dignit, ali KODT i dalje pokazuje vise prostora za rast po zadnjim podacima, a i po zadnjih 10 godina ako gledamo podatke i uz to konstantnu profitabilnost cijelo vrijeme.
Sve lijepo rečeno i još bolje matematički prikazano. Da je Kodt samostalna firma bez matice , KOEI bi bio prosto rečeno goli k---c.
Imam dionice KODT , ali na moju žalost u malim količinama.
Display MoreDisplay MoreOdgovor oko dlkv je samo jedan dio price koji sam na kraju nadodao ali nije dio price koji sam prvenstveno naglasio usporedjujuci rezultate jer na rezultate si se prvenstveno osvrnuo u pogledu profitabilnosti gdje sam ti najnovijom usporedbom iz 1q pokazao da nije tako, ako ces vec govoriti o profitabilnosti i boljoj prilici onda bilo bolje da si se osvrnuo na to gdje grijesim u zakljucku oko profitabilnosti i da nije tako, a jasno u 1q pokazuje da ta profitabilnost je na strani KODT-a EBITDA marza je i dalje bolja
Sve lijepo rečeno i još bolje matematički prikazano. Da je Kodt samostalna firma bez matice , KOEI bi bio prosto rečeno goli k---c.
Imam dionice KODT , ali na moju žalost u malim količinama.
Pa nije koei za bacit daleko od toga ima tu prostora za rast i poboljsanje, stabilna je to firma s dobrom bilancom, ali kodt je najzdraviji dio tog tkiva i kao takav usporedno valuacijski zasluzuje premiju
Novac/share kodt 244,88
Novac/share koei 296,07
Što se ovim želi reći?
Članak objavljen 06.04.2022. u poznatim ekonomskim novinama "Handelsblatt" u naslovu navodi kako su za izgradnju i proširenje brzih punionica potrebne na tisuće i tisuće novih transformatora, međutim, nedostaju dijelovi što ugrožava realizaciju zacrtane izgradnje. Iz ovoga se može zaključiti da je potražnja za transformatorima općenito velika i da će biti posla.
Für Schnellladestationen werden Abertausende Transformatoren benötigt. Doch weil die Bauteile fehlen, drohen die ehrgeizigen Ausbauziele zu scheitern.
Da, pisao sam i ja o tome vec u prethodnin postovima. S time da se clanak odnosi samo na stanice za punjenje a di je jos elektrifikacija industrije. Po meni pojacana potraznja koja nadilazi ponudu ce dizati cijene transformatora i prihode KODT u narednim godinama. Ako uspiju odrzati profitne marze i drzati pod kontrolom troskove vrlo brzo cemo gledati cijenu preko 3000 a divku preko 100. Nadam se ovom scenariju vec 2023. ako se ne dese neki globalni poremecaji dodatni ili pad burze svjetskih razmjera koji onda rusi cijene svim dionicama. A cak i tada po meni treba imati cash za dokup i dokupiti izvjesne kolicine ove perspektivne dionice.
(...) Brzo cemo gledati cijenu preko 3000 kn. (...)
Vjerojatno brže nego što misliš. Narudžbe se redaju. Austrija, Njemačka, Češka, Slovačka...za godinu dana preuzimaju kupljenu proizvodnu halu čime će dodatno pojačati tempo poslovanja koji je već i sada odličan.
Glavna skupština je 24. svibnja 2022., dok je zadnji dan za sudjelovanje u isplati dividende negdje početkom lipnja. Isplata je najkasnije do 23.06.2022. g.
U poljskom PET-u zapošljavaju nove djelatnike. Dakle, počelo je...dionice.net/attachment/11569/
Što se netko iskrcao i na R i na P dionici... Da li je netko vidio da li se radilo o velikom prodajnom ili kupovnom nalogu?