1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • October 30, 2020 at 8:02 PM

I onda kako tumačite jučerašnju situaciju u odnosu na ovo izvješće - manipulacija tržištem ili je netko stvarno bio "nezadovoljan poslovnim rezultatima" ? Izgleda mi kao rušenje s ciljem jeftinijeg dokupa što je koliko mi je poznato - kažnjivo. U svakom slučaju još jedan dokaz kako se tu sve relativno i nesigurno. Ništa nije onako kako izgleda niti onako kako mi na prvi pogled mislimo da je.

Što se tiče izvješća - kad netko kao ja tko još ne kuži kako stvarno točno čitati ova izvješća gleda ovo, onda brojke na prvi pogled ostavljaju dobar dojam, ali što te brojke zaista točno znače (za dobru procjenu rizika ulaganja) to nije ni blizu jasno. I dalje se ta procjena (u mojem slučaju) bazira daleko više na osjećaju nego stvarnim vrijednostima koje mogu iščitati iz dostupnih podataka.

A taj osjećaj i dalje govori da će ovdje još svašta biti i da treba pričekati da se priča razvije. Percepcija je da uprava ipak nešto radi u odnosu na ono prije, a hoće li to rezultirati stvarnim poslovima i prihodima - vidjeti ćemo. Rizik je i dalje nepromjenjeno visok, pa u skladu s tim i očekivani prinosi/gubici.

U tom smislu je i volatilnost cijene dionice očekivana barem dok ne postane jasan dugoročan smjer koji bi po meni trebao biti uzlazni dok postoje indicije da bi firma mogla konačno početi i nešto konkretno raditi - ako ostvare najave. Financijska restrukturiranja su više manje iscrpili sad se konačno moraju primiti i nekog pravog posla inače one jučerašnje situacije vjerojatno neće biti "slučajnost".

• Joda
    Početnik
    Reakcija primljeno
    14
    • October 31, 2020 at 2:13 PM

malo po malo

https://www.seebiz.eu/tvrtke/ingra-z…ego-lani/244171

turbo bottom fisher

• Backdraft
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    991
    • November 1, 2020 at 7:25 PM

Steta sto sto su olimpijske igre odgodene jer ingrin knjigovodstveni servis bi konkurirao za medalju u gimnastici😁

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • November 1, 2020 at 9:58 PM

Osobno nemam ništa protiv bilo čega što rade (dok nije protuzakonito ili utuživo), ako će ih to u konačnici dovesti do toga da postanu normalna firma koja živi od poštenog rada.

Do sada su kroz razne sporove silom prilika postali pravni stručnjaci, preživjeli predstečajnu i uspjeli dogovoriti s vjerovnicima da opstanu bez likvidacije ili stečaja, a imaju i odličan ugovor za Arenu koji je teško pravno srušiti što predstavlja određenu sigurnost da se za nju plaća do kraja ugovorenog roka. Nijedna druga firma iz branše to nema. Jedino što nemaju - novih poslova. OK to nije dobro, ali što je tu je - to su firmini grijesi prošlosti.

Sada su se očito posvetili da maknu prijetnje koje im dolaze iz strukture dugova koje restrukturiraju pa odatle i ove knjigovodstvene vratolomiije. Ako to uspije, a čini se da im za sada to dobro ide onda je logičan slijedeći korak da se ponovno pokrenu nekakvi realni poslovi. Dakle to je nekakva percepcija što se ovdje generalno događa.

Koliko vidim kolege na susjednom portalu barataju s knjigovodstvenom vrijednosti većom od 14 kn što će reći da raste. Bez obzira što to stvarno značilo - nešto se ovdje događa i moglo bi biti zanimljivo ako zbilja krene u dobrom smjeru.

Osobno nikada nikoga ne omalovažavam (pa ni Ingru) jer tko god se bavi bilo kakvim biznisom zna kako je to kompleksno i zeznuto raditi u RH često na rubu propasti ili izvan zakona. E sad možda je najvažnije pitanje stvarnih namjera koje iza toga stoje i tu uvijek treba biti krajnje oprezan. Jer svi se prave fini i pošteni dok se jednom ne otkrije da to i nije baš tako.

Zato kažem - dozvolimo da se ovdje stvari razviju da vidimo u kojem će smjeru. Unaprijed bilo što sa sigurnošću tvrditi jednostavno nije realno. Ali potencijala ima i on za sad pomalo raste. Na toj logici se bazira i moje ulaganje u ovu dionicu - ako je pogrešno nitko mi nije kriv. Ali da u to ne vjerujem ne bi bio ovdje.

• naim
    Guest
    • November 1, 2020 at 10:32 PM

A sto se događa kad grad defaultira i kako onda Ingru štiti ugovor za Arenu?

Naime, iz nekih događanja, ponašanja i službenih i neslužbenih informacija grad je u ozbiljnoj kreditnoj i likvidnosnoj krizi i cini se da će mu dugovi ići u refinanciranje i djelomični otpis? Kako će Ingra odnosno njezino ovisno društvo nastaviti vracati kredit ako grad ne bude u mogućnosti vise uplaćivati ugovorene i dospjele kamate i glavnicu?

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 1, 2020 at 10:41 PM
    Quote from naim

Naime, iz nekih događanja, ponašanja i službenih i neslužbenih informacija grad je u ozbiljnoj kreditnoj i likvidnosnoj krizi i cini se da će mu dugovi ići u refinanciranje i djelomični otpis? Kako će Ingra odnosno njezino ovisno društvo nastaviti vracati kredit ako grad ne bude u mogućnosti vise uplaćivati ugovorene i dospjele kamate i glavnicu?

jedinice lokalne i regionalne samouprave ne mogu proglasiti bankrot, jer za njih jamči država.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • November 1, 2020 at 11:04 PM

malo podataka

31.10INGR
    3Q20 n
    kv.
    kum.
    +568%
    +290%
    BVPS14,63 3/20

bez ocjena molim

dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • November 1, 2020 at 11:36 PM

@naim : pa valjda i INGRA može ovršiti grad Zagreb ako ne plaćaju.. ako se može običan mali covijek ovršiti valjda može i INGRA prisilno naplatiti

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • November 2, 2020 at 12:05 AM

@naim - to je legitimno i sasvim ispravno pitanje.

Našao sam jedan zanimljiv razgovor s dr Ljubom Jurčićem OVDJE u kojem mu je explicitno postavljeno to pitanje i odgovor je na 5:50 (citiram) "Država ni jedinice lokalne uprave nisu ekonomski subjekti i oni ne mogu bankrotirati" Dakle to se onda riješava preusmjeravanjem sredstava ih različitih državnih izvora (decentralizirana sredstva) dok se nastali problem ne riješi.

No mislim da je ugovor za Arenu predvidio i takvu situaciju i da ima određene osigurače koji štite Ingru i u takvom slučaju jer je o tome jednom na Otvorenom govorio Oppenheim kada je bio problem ona neuplaćena rezerva od godine dana koja treba služiti kao zaštita upravo u slučaju da se dogodi zastoj u plaćanju. Ta rezerva ujedno predstavlja i zadnju ratu koju se onda ne mora uplaćivati nego se automatizmom koristi za zatvaranje ugovorne obveze prema firmi koja je do tada vlasnik Arene. E sad da li je ta rezerva popunjena što je ugovorna obveza grada i države - ne znam.

Tako da mislim da samo plaćanje Arene ne bi trebao biti problem bez obzira na to što se trenutno priča o situaciji u ZG jer se tu uvijek zapravo radi o političkim pitanjima i igrama bez granica, a ne o tome da će građani ostati bez grada odnosno onoga što je grad dužan ispunjavati kao jedinica lokalne uprave.

No iznenađenja su uvijek moguća.

• naim
    Guest
    • November 2, 2020 at 7:25 AM

E pa krivo misliš kad kažeš da municipali i država nisu ekonomski subjekti. Ljubo Jurčić je član stranke rada i solidarnosti i on će uvjeravati javnost u sve sto treba ne bi li “promuklog” eskulpirao od bilo kakve odgovorimasti. Zapravo sebe.... jer ne laje pas radi sela....

Ta mi se izjava čini otprilike “neoborivom” kao i ona kad je svojedobno Predsjednik ustavnog suda Smiljko Sokol tvrdio da novac nije imovina?! u doba prvog hrvatskog Predsjednika.

Daljnji kontinuitet uplata grada i države za Arenu je prvorazredni rizik, a kojim se do sada iz novonastalih razloga nije kalkuliralo. Naprosto jer nije bio razvidan. Al sada je on tu - pojavan i stvaran. I inače, vidim da si tu kao neki neformalni predvodnik onih koji umanjuju probleme i maksimiziraju koristi prilično neobjektivno ističući kao i uprava (svaka sličnost s njome “naravno je slučajna”) konstantno uvećavajuci Book i interpretirajući postignuća pristrano. Je, al sve to je uglavnom posljedica ili rezultat knjigovodstveno-artističke manipulacije i kasnije ne utječe na novčani tok niti stvarni profil rizika kompanije. Naprimjer, ukidanje neke garancije iz doba SFRJ marginalno će utjecati na povećanje i priljev novca kompaniji i profil rizičnosti obzirom da taj rizik odavno ne postoji ili je barem značajno smanjen. Ovaj o kojem ja pišem je tu, pred vratima i itekako presudan i dominantan za kompaniju. Ne treba grad bankrotirati. Dovoljno je da se prebaci u “Safe mode” i Ingra vise neće moći zatvarati financijsku konstrukciju za Arenu. A ako takvo stanje potraje doći do izmjene uvjeta financiranja svih strana, pretpostavljam. To pak može izbaciti Ingru iz bilo kakve daljnje vlasničke kombinacije i dosadasnjeg modela financirana. To je stvarni rizik koji se pojavio i koji zapadanjem grada u sve vece probleme -raste, a ne neki tamo sporedni na kojem uprava prezentira uspjehe u javnosti. Koji su btw. iz perspektive operativne i opcenito profitabilnosti i daljnjeg nastavka poslovanja kompanije - efemerni.

• naim
    Guest
    • November 2, 2020 at 7:35 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from naim

jedinice lokalne i regionalne samouprave ne mogu proglasiti bankrot, jer za njih jamči država.

Ma daj?

Misliš ako to nije (ili ako tako jest) predviđeno zakonom da grad ili lokalna zajednica ne može defacto pa i deiure bankrotirati? Ili mislis da može “besplatno” prebaciti problem i rizik na državu?

Nadam se da nećeš imati priliku uvjeriti se u stvaran slucaj i kako to u praksi funkcionira.

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 2, 2020 at 8:16 AM
    Quote from naim

Ma daj?

Misliš ako to nije (ili ako tako jest) predviđeno zakonom da grad ili lokalna zajednica ne može defacto pa i deiure bankrotirati? Ili mislis da može “besplatno” prebaciti problem i rizik na državu?

Nadam se da nećeš imati priliku uvjeriti se u stvaran slucaj i kako to u praksi funkcionira.

nema defaultiranja.

na kraju plati država (imaš po medijima slične situacije s manjim općinama).

istina je i to da Grad Zagreb može tražiti i da se smanji rata i produlji rok otplate, a može i prestati plaćati, osim ako u samom ugovoru nemaju klauzule i mehanizme izravne naplate (imaš slučaj sa Spaladium arenom, al tamo se vodi sudski spor oko aneksa ugovora, jer uz samu arenu nije izgrađen i poslovni toranj koji je inicijalno bio bitan sastojak ugovora kako bi sama arena bila ekonomski isplativa)

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • November 2, 2020 at 8:29 AM

ovdje se slažem s kolegom naimom, što jes' jes': Detroit Bankruptcy (vox.com)

najbolje mi je kad 'naši' govore o tome kako se nešto ne može

i on je dr ekonomije i predaje na fakultetu

i onda se čudimo kakvi nam kadrovi izlaze s fakulteta, još su i dobri

pročitajte gornji članak i vidite kud neumjereno trošenje vodi, pa makar i na penzije

i onda povucite paralelu sa žičarom (grad Zagreb) ili neplaćanjem države prema veledrogerijama i stanjem po bolnicama

i zbrojite 2 + 2

da ne mogu bankrotirati... za ne povjerovati

st-brajo

plati država, plati sve dok ima odakle, tako je bilo i u Detroitu, godinama

• accountant
    Majstor
    Reakcija primljeno
    4,159
    • November 2, 2020 at 8:36 AM

iako, išao sam pogledati Stečajni zakon i gle vraga:

čl. 3. st. 2.:

Predstečajni i stečajni postupak ne mogu se provesti nad:

- Rep. Hrvatskom i fondovima koji se financiraju iz proračuna,

- HZZO-om,

- HZMO-om,

- jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • November 2, 2020 at 8:37 AM
    Quote from accountant

ovdje se slažem s kolegom naimom, što jes' jes': Detroit Bankruptcy (vox.com)

najbolje mi je kad 'naši' govore o tome kako se nešto ne može

i on je dr ekonomije i predaje na fakultetu

i onda se čudimo kakvi nam kadrovi izlaze s fakulteta, još su i dobri

pročitajte gornji članak i vidite kud neumjereno trošenje vodi, pa makar i na penzije

i onda povucite paralelu sa žičarom (grad Zagreb) ili neplaćanjem države prema veledrogerijama i stanjem po bolnicama

i zbrojite 2 + 2

da ne mogu bankrotirati... za ne povjerovati

st-brajo

plati država, plati sve dok ima odakle, tako je bilo i u Detroitu, godinama

Display More

baš to, država plati dok ona ima.

država je, barem kod nas, jamac of last resort.

sve ovisi o tome koliko Ingra ima jak ugovor.

a da kašnjenja i problemi sa isplatom rata mogu dovesti u pitanje i poslovanje same Ingre, i to je isto istina, jer iza veledrogerija stoje i sami proizvođači lijekova, dok iza Ingre ne stoji ama baš nitko.

• naim
    Guest
    • November 2, 2020 at 8:41 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from naim

Ma daj?

nema defaultiranja.

na kraju plati država (imaš po medijima slične situacije s manjim općinama).

istina je i to da Grad Zagreb može tražiti i da se smanji rata i produlji rok otplate, a može i prestati plaćati, osim ako u samom ugovoru nemaju klauzule i mehanizme izravne naplate (imaš slučaj sa Spaladium arenom, al tamo se vodi sudski spor oko aneksa ugovora, jer uz samu arenu nije izgrađen i poslovni toranj koji je inicijalno bio bitan sastojak ugovora kako bi sama arena bila ekonomski isplativa)

Display More

Je, platit će država s izmijenjenim otplatnim planom i ostalim uvjetima plaćanja s čime će otjerati Ingru vjerojatno u default. Nije šija nego vrat.

Rizici su prisutni i vjerojatno rastu, zabijanje glave u pijesak neće ih umanjiti niti spriječiti u materijalizaciji. A i ne znam tko se do sada osvjedočio u učinkovitost države i ostalih organa vlasti po pitanju učinkovitosti i pravodobnosti kao i primjerenosti postupanja. Ti znaš?

Bas će ekipa iz Plenkijeva sedla voditi puno računa o promuklom, Opiju, Franji i Bulji. Ista je to spika i taktika. A rat ako se pokrene ide do istrebljenja i potpunog uklanjanja. Iako ja vidim još neke rizike koji bi Ingru mogli doći glave.... a prisutni su bas na ovom forumu. Interesi, interesi....

• zlocesti
    Majstor
    Reakcija primljeno
    9,313
    • November 2, 2020 at 8:54 AM

---------Quod licet Iovi, non licet bovi

Ili ruka ruku mije.

BTW...nije mi jasna ta fascinacija Ingrom, pa oni kemijaju....... nismo vidjeli niti jedan Ugovor o sklopljenom poslu, bave se rentijerstvom. Dobro im ide :S

Svejedno ne bih par stotina tisuća kn u taj papir

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • November 2, 2020 at 9:19 AM

Eto ekipa - super je čuti ljude koji u svemu tome imaju više iskustva. Što će od toga svega biti - vidjeti ćemo, a rizik je realan i vrlo visok.

@naim moje "predvodništvo" ovdje je samo zato što gotovo nitko o Ingri ništa ne piše pa onda to tako ispada, ali zapravo ima za cilj potaknuti na raspravu (kao što je ova sada) upravo vas koji daleko više o svemu tome znate, ali na ovoj temi vrlo malo komentirate.

I sad ova dilema vas iskusnijih koji ovdje ne bi ostavljali svoje novce. Mislim da je to što ovdje ljudi ulažu potpuno prirodan proces koji uglavnom rade oni koji relativno malo znaju i pri tome imaju manje portfelje, a žele brzi povrat i rast. Dakle ovdje je to izvjesno moguće puno prije nego na stabilnim vrijednosnicama, a problem onih sigurnijih je što ili slabo rastu ili nisu likvidne - dakle po meni ta psihologija ulagača u ovako nesigurne papire je zapravo posve razumljiva, no vrlo rizična i zapravo iracionalna. Ali kako smo mi uglavnom iracionalna bića onda je to zapravo - normalno.

Stoga osobno imam jasne razloge zašto preuzimam taj rizik posjedovanja ovih dionica i mogu reći da je ove godine napravila daleko više od svih drugih u portfelju na tom planu da se s porastom vrijednosti portfelja iz Ingre krene u neke stabilnije i ozbiljnije papire. U međuvremenu je taj portfelj rastom cijene dionice izmjenjen tako da su i rizici bitno manji. Ali i dalje očekujem da se ovdje dogode pozitivne stvari, a hoće li ili ne - pa vidjeti ćemo. Dakle svjestan sam rizika i svjesno ga preuzimam.

Što se tiče bankrota ZG to mi ne izgleda nimalo realna opcija, ali bankroti manjih jedinica su (kako to prof. Jurčič objašnjava) sasvim moguća stvar i događaju se povremeno, ali očito nemaju tipične karakteristike stečaja ili likvidacije firmi - a to je ovdje poanta.

Naravno ostaje pitanje kako se u tom slučaju i kojim redom rješavaju nastale obveze i mogu li oni koji to čekaju to preživjeti. Ingra to vjerojatno ne bi preživjela - uostalom taj rizik je naveden i u izvješću. A poznajući pravnu nesigurnost RH mala je utjeha što će oni u konačnici vjerojatno na neki način naplatiti svoja potraživanja jer to može potrajati daleko dulje nego to ima smisla čekati iz perspektive običnog dioničara željnog brzog povrata investicije. Iskusni to dobro znaju i zato i bježe od Ingre - dok je u toj situaciji - što je dalje moguće.

S druge strane tu također postoji i opcija reprogramiranja dugova i s bankom pošto sumnjam da bi banka željela imati u vlasništvu objekt kao što je Arena u bankrotiranom gradu - baš i nema smisla zar ne? Dakle puno je tu što-ako koje se mogu i ne moraju dogoditi.

• MickeyM
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,076
    • November 2, 2020 at 9:44 AM

Citam komentare i sad se pitam kako uz 100 milijuna kuna dobiti dionica ne valja?

Iskreno sam ocekivao danas poprilican rast.

• naim
    Guest
    • November 2, 2020 at 9:59 AM
    Quote from MickeyM

Citam komentare i sad se pitam kako uz 100 milijuna kuna dobiti dionica ne valja?

Iskreno sam ocekivao danas poprilican rast.

Jel tih 100 milija završilo na računu?

Quote from toluen

Eto ekipa - super je čuti ljude koji u svemu tome imaju više iskustva. Što će od toga svega biti - vidjeti ćemo, a rizik je realan i vrlo visok.

@naim moje "predvodništvo" ovdje je samo zato što gotovo nitko o Ingri ništa ne piše pa onda to tako ispada, ali zapravo ima za cilj potaknuti na raspravu (kao što je ova sada) upravo vas koji daleko više o svemu tome znate, ali na ovoj temi vrlo malo komentirate.

I sad ova dilema vas iskusnijih koji ovdje ne bi ostavljali svoje novce. Mislim da je to što ovdje ljudi ulažu potpuno prirodan proces koji uglavnom rade oni koji relativno malo znaju i pri tome imaju manje portfelje, a žele brzi povrat i rast. Dakle ovdje je to izvjesno moguće puno prije nego na stabilnim vrijednosnicama, a problem onih sigurnijih je što ili slabo rastu ili nisu likvidne - dakle po meni ta psihologija ulagača u ovako nesigurne papire je zapravo posve razumljiva, no vrlo rizična i zapravo iracionalna. Ali kako smo mi uglavnom iracionalna bića onda je to zapravo - normalno.

Stoga osobno imam jasne razloge zašto preuzimam taj rizik posjedovanja ovih dionica i mogu reći da je ove godine napravila daleko više od svih drugih u portfelju na tom planu da se s porastom vrijednosti portfelja iz Ingre krene u neke stabilnije i ozbiljnije papire. U međuvremenu je taj portfelj rastom cijene dionice izmjenjen tako da su i rizici bitno manji. Ali i dalje očekujem da se ovdje dogode pozitivne stvari, a hoće li ili ne - pa vidjeti ćemo. Dakle svjestan sam rizika i svjesno ga preuzimam.

Što se tiče bankrota ZG to mi ne izgleda nimalo realna opcija, ali bankroti manjih jedinica su (kako to prof. Jurčič objašnjava) sasvim moguća stvar i događaju se povremeno, ali očito nemaju tipične karakteristike stečaja ili likvidacije firmi - a to je ovdje poanta.

Naravno ostaje pitanje kako se u tom slučaju i kojim redom rješavaju nastale obveze i mogu li oni koji to čekaju to preživjeti. Ingra to vjerojatno ne bi preživjela - uostalom taj rizik je naveden i u izvješću. A poznajući pravnu nesigurnost RH mala je utjeha što će oni u konačnici vjerojatno na neki način naplatiti svoja potraživanja jer to može potrajati daleko dulje nego to ima smisla čekati iz perspektive običnog dioničara željnog brzog povrata investicije. Iskusni to dobro znaju i zato i bježe od Ingre - dok je u toj situaciji - što je dalje moguće.

S druge strane tu također postoji i opcija reprogramiranja dugova i s bankom pošto sumnjam da bi banka željela imati u vlasništvu objekt kao što je Arena u bankrotiranom gradu - baš i nema smisla zar ne? Dakle puno je tu što-ako koje se mogu i ne moraju dogoditi.

Display More

A zašto bi banka uopće ulazila u reprogram s Ingrom ako u situaciji defaulta sve podmiruje u konačnici država? Pa onda će se valjda dogovarati s državom.

Ingra je protočni bojler. Nametnik koji parazitira na leđima građana koji u konačnici sve plaćaju i na koncu zaista i plate. Ili barem ostaje obveza da plate.

Ingra se nije ništa promijenila iz razdoblja otprije 15 godina. Ista je to igra ubacivanja ovih i onih u priču u nastojanju da se napuca cijena bez konkretnog posla i rezultata. Prije su to radili Ostoja i Kostrencic, sada to radi neka nova ekipa. Kome je to super i napeto, samo naprijed.... al tesko da će se tu stvoriti neka nova opipljiva vrijednost. Kako materijalna, tako i novčana. U značajnijem iznosu.

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. SPAN (SPAN d.d.) 2.6k

• LodeRunner
      • May 26, 2021 at 12:21 PM
      • Dionice
      • LodeRunner
      • June 1, 2025 at 10:16 AM
    2. Odgovora
      2.6k
      Pregleda
      1.1M
      2.6k
    3. mooji

June 1, 2025 at 10:16 AM
    1. ADPL (AD Plastik d.d.) 3.2k

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:06 PM
      • Dionice
      • Admin
      • June 1, 2025 at 9:03 AM
    2. Odgovora
      3.2k
      Pregleda
      1.5M
      3.2k
    3. Zvjezdani

June 1, 2025 at 9:03 AM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 30, 2025 at 4:39 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. accountant

May 30, 2025 at 4:39 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 3k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 29, 2025 at 10:15 PM
    2. Odgovora
      3k
      Pregleda
      1.3M
      3k
    3. umalo

May 29, 2025 at 10:15 PM
    1. ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.) 942

• Admin
      • February 12, 2020 at 2:13 PM
      • Dionice
      • Admin
      • May 29, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      942
      Pregleda
      495k
      942
    3. alfa1

May 29, 2025 at 6:35 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• SPAN (SPAN d.d.)

mooji June 1, 2025 at 10:16 AM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

Zvjezdani June 1, 2025 at 9:03 AM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

accountant May 30, 2025 at 4:39 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 29, 2025 at 10:15 PM
  • ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

alfa1 May 29, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Meri May 29, 2025 at 10:36 AM
  • Implementacija AI tehnologije u investiranju i bihevioralne financije: analiza i utjecaj na investicijske odluke individualnih investitora

imavrek May 29, 2025 at 10:24 AM
  • Trumpove carine

pod_zidom May 29, 2025 at 9:32 AM
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

umalo May 29, 2025 at 9:29 AM
  • Hrvatski ETF fondovi

Bokyklc May 28, 2025 at 8:01 AM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,809 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

6,014 Replies, 5 years ago