I onda kako tumačite jučerašnju situaciju u odnosu na ovo izvješće - manipulacija tržištem ili je netko stvarno bio "nezadovoljan poslovnim rezultatima" ? Izgleda mi kao rušenje s ciljem jeftinijeg dokupa što je koliko mi je poznato - kažnjivo. U svakom slučaju još jedan dokaz kako se tu sve relativno i nesigurno. Ništa nije onako kako izgleda niti onako kako mi na prvi pogled mislimo da je.
Što se tiče izvješća - kad netko kao ja tko još ne kuži kako stvarno točno čitati ova izvješća gleda ovo, onda brojke na prvi pogled ostavljaju dobar dojam, ali što te brojke zaista točno znače (za dobru procjenu rizika ulaganja) to nije ni blizu jasno. I dalje se ta procjena (u mojem slučaju) bazira daleko više na osjećaju nego stvarnim vrijednostima koje mogu iščitati iz dostupnih podataka.
A taj osjećaj i dalje govori da će ovdje još svašta biti i da treba pričekati da se priča razvije. Percepcija je da uprava ipak nešto radi u odnosu na ono prije, a hoće li to rezultirati stvarnim poslovima i prihodima - vidjeti ćemo. Rizik je i dalje nepromjenjeno visok, pa u skladu s tim i očekivani prinosi/gubici.
U tom smislu je i volatilnost cijene dionice očekivana barem dok ne postane jasan dugoročan smjer koji bi po meni trebao biti uzlazni dok postoje indicije da bi firma mogla konačno početi i nešto konkretno raditi - ako ostvare najave. Financijska restrukturiranja su više manje iscrpili sad se konačno moraju primiti i nekog pravog posla inače one jučerašnje situacije vjerojatno neće biti "slučajnost".