1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
This Thread
  • Everywhere
  • This Thread
  • This Forum
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Tržište kapitala - Hrvatska
  3. Dionice

INGR (INGRA d.d.)

• harpun
  • February 13, 2020 at 7:06 PM
  • naim
    Guest
    • May 6, 2020 at 3:19 PM

Ništa ti ne razumijes. Nažalost.

Dugovi se daju refinancirati, a imovina revalorizirati (ili financijski optimalizirati) na način da nekretnina odbacuje pozitivan novčani tok i stvori pozitivnu vrijednost. Ako misliš da će u IGH ili Ingri jednako brinuti za manjinske dioničare (kao za sebe) i stvarati im vrijednost jer je eto to tako uobičajeno, onda se grdo varaš. U IGH, ali i u Ingri imovina je na ovisnom društvu (SPV-u), a ne na matici. Čim postoji takva situacija, jasno je da postoji mogućnost da cijelu stvar možeš grubo i fino podešavati rako da stvaraš sebi optimalnu kombinaciju. Dakle moraš stvoriti kontrolu nad glavnim i ovisnim društvima. Kako ćeš kontrolirati ovisno društvo? Tako da mu postaviš upravu. A kako ćeš mu postaviti upravu? Tako da kontroliraš maticu i njoj imenujes upravu, a nju ćeš kontrolirati ako imaš svoj NO ili većinu u njemu.

Ti se baviš formom, a ne sustinom. Ne možeš od strvine napraviti klopu za sve, al strvinare (pogotovo one najveće i najjače) možda možeš dobro i kvalitetno nahraniti.

Edited 2 times, last by naim (May 6, 2020 at 3:28 PM).

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 6, 2020 at 3:39 PM

onda u konačnici, koji je rezime?

vrijede li dionice novaca kojih su za njih dali novi članovi uprave i NO?

i je li onaj manevar sa obveznicama dobar ili loš potez?

budućnost je teško predvidjeti, al mislim da bi bilo uputno bar utvrditi sadašnjost.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• Moller
    Majstor
    Reakcija primljeno
    12,602
    • May 6, 2020 at 3:45 PM
    Quote from st-brajo

budućnost je teško predvidjeti, al mislim da bi bilo uputno bar utvrditi sadašnjost.

evo moj kratki rezime, ak me se razme,

na mnogim dionicama, ne nužno na ovoj, ekipa koja je bila bliže vatri se lijepo ogrijala, dok su se oni što su bili dalje opekli, čudno ali istinito, pa ti sad vidi

• trial
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,163
    • May 6, 2020 at 3:50 PM

@ naim

Imaš vrlo čudan i devijanan način na gledanje uprava pojedinih firmi. I to kao u pravilu.

Bolesno.

Vidiš li ti igdje ikakvog poštenja? Čistog, poštenog poslovanja? Sve su svuda pokvarenjaci i lopine koji samo gledaju kako će koga izmuljat, izmanipulirat i ishebat?

Kažu, da ljudi ne vide stvari onakvima kave zapravo jesu, nego uglavnom kakvi su oni sami. Gdje si tu ti?

Ja sam ti samo iznio egzaktne činjenice i grafičke podatke za dvije navedene firme, a to što ih ti ne znaš pravilnio isčitati i shvatiti je tvoj problem.

I to problem tim veći što se više budeš bavio dionicama.

Quote from st-brajo

Ovo sa tih preuzetih 17 milijuna kuna obvezvnica im je svakako dobar potez. Da li će i nadalje raditi i potezati dobro, vidjet ćemo. Imaju 100 dana ko i vlada da pokažu prve rezultate.

Edited 2 times, last by trial: Merged a post created by trial into this post. (May 6, 2020 at 3:56 PM).

• barbosa
    Guest
    • May 6, 2020 at 4:30 PM

bolje je pitanje što kupuju predmetnom kupnjim dionica i koliko to vrijedi, sama cijena dionice je sekundana a u ovome slučaju i subjektivna stvar

kada se sazna po kojim uvjetima, kojoj vrijednosti i kojim kamatama je reotkup obveznica ugovoren, onda neće biti problem izračunati...

• Ludakopatka
    Početnik
    Reakcija primljeno
    7
    • May 7, 2020 at 8:09 AM

Zakon o obnovi Zagreba ne radi se samo zbog oštećenih fasada kako je tu netko napisao. Zgrada pravnog fakulteta pomaknuta je za nekoliko cm, sve škole na Gornjem gradu, crkve, biskupije su uništene, zgrade će se trebati rušiti itd... Tko dobije poslove obnove zaradit će opasne novce. Projekt obnove bit će dugotrajan.

• harpun
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,570
    • May 7, 2020 at 8:22 AM
    Quote from barbosa

bolje je pitanje što kupuju predmetnom kupnjim dionica i koliko to vrijedi, sama cijena dionice je sekundana a u ovome slučaju i subjektivna stvar

kada se sazna po kojim uvjetima, kojoj vrijednosti i kojim kamatama je reotkup obveznica ugovoren, onda neće biti problem izračunati...

sigurno nije po onim kamatama koje su imali

bez ocjena molim

• st-brajo
    Majstor
    Reakcija primljeno
    5,306
    • May 7, 2020 at 9:00 AM
    Quote from Ludakopatka

Zakon o obnovi Zagreba ne radi se samo zbog oštećenih fasada kako je tu netko napisao. Zgrada pravnog fakulteta pomaknuta je za nekoliko cm, sve škole na Gornjem gradu, crkve, biskupije su uništene, zgrade će se trebati rušiti itd... Tko dobije poslove obnove zaradit će opasne novce. Projekt obnove bit će dugotrajan.

upravo to.

dosta javnih zgrada je statički narušeno u ovom potresu.

navodno čak i neke bolnice.

a ne bi me čudilo i da se Maksimirski stadion proglasi statički neodrživim nakon ovog potresa.

to je projekt koji je malo ispao izvan fokusa radi trenutne situacije, a vrlo je moguće da se i njega proturi pod popis zgrada koje trebaju rušenje/obnovu.

ne vjerujem da bi ljudi iz upravljačkih tijela upucali tolike novce u stjecanje vlasničkih udjela da nemaju kontakte/veze/poznanstva preko kojih bi mogli dosta projekata isposlovati za INGR.

tko je ikad sudjelovao u nekakvom postupku javne nabave zna koliko je bitno da ti netko iznutra dojavi što i koliko nudi konkurencija, pogotovo kad su kapitalne stvari u pitanju.

''Dođu, tako, vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!'' - Ivo Andrić

"Ako uvedemo porez na vlastitu imovinu, stranci će je prestati kupovati" - Krešimir "Superhik" Macan

• naim
    Guest
    • May 7, 2020 at 9:09 AM

Ma joj kakva obnova. To će raditi male do srednje firme. Za to trebaju projektanti, statičari i operativa. Sve ono čime se Ingra uglavnom ne bavi.

Ingra je kao i većina domaćih građevinskih firmi sa stručne strane uglavnom podkapacitirana. Oni mogu angažirati nekoga za nešto, al to moraju onda platiti trećoj strani. Može Ingra dobiti i vise poslova, pitanje je da li na tim poslovima će biti “štofa” da se svi pokriju, pogotovo ako će se ići na javne natječaje.

To će se tek vidjeti. Na to se ne može apriori računati jer još ne postoji ni zakon o obnovi, a i nikakav plan, pa ni iskustva.

• SIMKE
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • May 7, 2020 at 9:54 AM

naim.. nisi opet ni blizu sa svojim tvrdnjama maloprije . Baš pucaš rafalno pa možda nekada pogodiš.. ali opet nisi baš ništa pročitao ni istražio oko Ingre..

Prva Ingra ima inženjere, projektante.. pa to im je core business time se zapravo bave i tako već desecima godina..

DA upravo računaju na obnovu Zagreba od potresa, jer tu imaju i prilično jake kontakte , poslovne i političke. Pa tu se spremaju milijarde kuna za koje će novac dolaziti od EU fondova, grada, države...DA upravo računaju da će angažirati srednje pa i manje firme tipa zidari, graževinci i slično da ti izvode radove a Ingra projetkira i dogovara. Vidjeti ćemo kako će to ići..

da li si čuo da već jedno vrijeme obnavljaju fasade .. nisu to nekakvi iznosi ali time se zabavljaju već skoro dvije godine po Zagrebu..

• dionicar
    Specijalist
    Reakcija primljeno
    1,186
    • May 7, 2020 at 10:38 AM

upravo tako kolega SIMKE . INGRA dobije "glavni posao" pa angazira hrpu malih podizovdzaca. Zas mislite da recimo jedna TEHNIKA ima sve? od keramrcara do betonare preko staticara.. i slicno ili keramicara do recimo projtnog ureda za liftove posto je realno i lift dio zgrade?

ili da Mercedes ljeva plastike za svoje aute ? niko nema sve doslovce... ja sam građevinac pa ipak znam neke stvari, valjda ;)

• Mrcash
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,554
    • May 7, 2020 at 11:09 AM

Indikativno je da su svi koji imaju neke veze sa građevinom malo zivnuli zadnjih dana, nesto se valja iza brda.

Nije nemoguće da potres u zagrebu bude nešto najbolje što se dogodilo za građevinski sektor godinama, kao kad poslje rata krene obnova pa oni procvjetaju, mi to imamo prirodnim putem

• naim
    Guest
    • May 7, 2020 at 11:13 AM
    Quote from SIMKE

naim.. nisi opet ni blizu sa svojim tvrdnjama maloprije . Baš pucaš rafalno pa možda nekada pogodiš.. ali opet nisi baš ništa pročitao ni istražio oko Ingre..

Prva Ingra ima inženjere, projektante.. pa to im je core business time se zapravo bave i tako već desecima godina..

DA upravo računaju na obnovu Zagreba od potresa, jer tu imaju i prilično jake kontakte , poslovne i političke. Pa tu se spremaju milijarde kuna za koje će novac dolaziti od EU fondova, grada, države...DA upravo računaju da će angažirati srednje pa i manje firme tipa zidari, graževinci i slično da ti izvode radove a Ingra projetkira i dogovara. Vidjeti ćemo kako će to ići..

da li si čuo da već jedno vrijeme obnavljaju fasade .. nisu to nekakvi iznosi ali time se zabavljaju već skoro dvije godine po Zagrebu..

E, ajd me nemoj ti majke ti učiti. Najveću lovu ikad, Ingra je zaradila na ulaganju u otvorene investicijske fondove 2007 godine (znaci na tuđoj grbači) i nakon toga je potonula ko Titanic. Čak vise nego na zgradi kod instituta za tumore, Srebrnjaku i Lapadskim dvorima (žešća pusiona)... prica ovdje se vrti oko Arene... a milijarde i fasade ostavi raji za prodaju magle. Čuj to... fasade... 😁

Ingra je i materijalno i kadrovski devastirana firma, tko je tamo ostao od projektanta i inženjera očito nije drugdje mogao dobiti posao ili je bio u milosti uprave.

Edited 3 times, last by naim (May 7, 2020 at 11:21 AM).

• SIMKE
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • May 7, 2020 at 11:59 AM

..naim.. nije problem kada nešto ne znaš ali je problem kada si siguran u netoćne navode koje non stop stavljaš. Baš iritantno. Pitaj molim te ljude koji rade u Ingri ili pitaj ljude koji rade sa Ingrom više godina da ti malo pojasne kako stvari funkcioniraju. ali bez gledanja u "kristalnu kuglu"..

evo jedna dodatna informacija na temu kako je Ingra kadrovski devastirana.. a istina je da zaposleni u Ingri imaju jedne od najvećih plaća u djelatnosti, pa zašto da odlaze iz takve firme? i imaju sigurnost plaća unaprijed desetak godina..

Podaci Fininfo (zadnji raspoloživi) .. 11 zaposlenih u Ingri prosječna mjesečna neto plaća = 42794 HRK

67 zaposlenih u Laništu (a tamo je prebačen veći dio zaposlenih Ingre) , prosječna mjesečna neto plaća = 11500 HRK

• naim
    Guest
    • May 7, 2020 at 12:01 PM

Pa imaju jer su ništa ne rade. Ti na matici su uzvišeni upravljački kadar. Jer da nešto rade to bi se vidjelo na rezultatima. To je ostavština Opija koja broji zadnje dane. Barem se nadam da je tako.

Jel tebi normalno da ovako devastirana firma plaća 11 ljudi prosječno neto 43 tisuće kuna? To je bruto 2 valjda 80. Tih dvanaest apostola (u meduvjremenu je Opi otišao) košta dioničare deset milijuna kuna godišnje (točno lani: 10.516.408 kuna). Samo za plaće poslovodstva. Plus ti inženjeri i projektanti čiji se rezultati rada nigdje ne vide. https://zse.hr/userdocsimages…otREV-N-HR.xlsx

Pa normalno je da je svima u interesu bilo da se status quo održi sto dulje. A pitanje je sto planiraju novi vlasnici i upravljači jer prethodni su u posljednjih 15 godina izvukli najmanje 20 milijuna eura odabranima. To je jedna od najvecih uhljebara na hrvatskom tlu.

Edited 2 times, last by naim (May 7, 2020 at 12:09 PM).

• toluen
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,665
    • May 7, 2020 at 12:02 PM

Složiti ću se s kolegom Simke-om oko te vizije Ingre jer mislim da se sve može ponovno uspostaviti i krenuti iznova ako za to zaista postoji volja. Ako je sve ovo samo i jedino muljaža da se zgrabi prihod na Areni i to će vrlo brzo postati jasno. Naravno u skladu s time neki će na tome zaraditi, neki izgubiti.

Druga stvar mislim da se ne mogu uspoređivati prihodi Ingre prije 2008 i ovo što se sada planira (ako) jer su očito sasvim drugačije okolnosti, ali da tu ne postoji potenijal zarade i želja da st to realizira - vjerojatno se o tome ne bi sada pričalo. Možda je to sve magla, ali i to će vrlo brzo postati jasno. Stvar je samo vremena da se to otkrije. Čemu se oko toga živcirati pogotovo na 5 kn cijene koja nije niti vrijednost book-a?

Ljudi su dovoljno odgovorni da svatko za sebe na temelju dostupnih informacija procijeni u kojem će ovo smjeru ići. Ali da je dobro čuti i žestoke kritike na račun rada firme i tu se slažem pogotovo ako su makar i djelomično točne. Sve to ima smisla. Meni osobno to sve što čitam itakako pomaže sklopiti bolju sliku o tome što se ovdje vjerojatno događa, ali je isključivo moja odgovornost ako u procjeni isplativosti ulaganja ovdje pogriješim.

S druge strane što je loše u tome da je netko zaradio velike novce na fondovima osim ukoliko je riječ o kriminalnom djelu pljačke bilo koje vrste - pretpostavljam da je tako da bi onda unatoč lošm pravosudnom sustavu RH već netko iz Ingre za to bio odavno pozvan na sud da to pojašnjava. Ali koliko mi je poznato nitko Ingru za takvo nešto nije do sada prozivao osim onih prastarih sporova s stečajnom masom za koje više ne znam u kojoj su uopće fazi.

Tako da uza sve ovo zahvaljujem svima ovdje prisutnim na interesantnim informacijama i razmišljanjima bez obzira koje stavove i dokaze imali u svoju korist. Kako god bilo uvijek se iz toga svega ponešto i nauči. :thumbup:

• naim
    Guest
    • May 7, 2020 at 12:11 PM

Sto da pojašnjava. Zaradili su na dioničkim fondovima. Jer je Market rastao, nije tu bilo ni posebne pameti, ni inženjerstva, a ni projekata. Oni su obicni špekulanti... nasloni se na drugog i sisaj ga dok traje. Pa Arena je slična priča. Ne znate vi s kime posla imate... a ovaj još piše da je od 2007-2019 bio u papiru?! 😁

• SIMKE
    Student
    Reakcija primljeno
    168
    • May 7, 2020 at 12:38 PM

Mora se javiti i ovaj (kako naim kaže koji je bio u papiru od 2008-2019). Da dosta se je izgubilo bez obrzira na znanje i INGR ljudi i projekata koji su bili uvijek u zraku ali se nisu dogodili, ili su izgubljeni u hodu (poput Alžira). Cijelo vrijeme problem je bio da se je prićalo o novom poslu, velikom projektu koji se nikako nije dogodio.

Izašao sam Van 2019-te , u dobro vrijeme da uđem u OPTE i tamo sam rješio sve minuse, a još je dobar plus ostao.. i sada polako kupujem .. gledam i Ingru samo sam vrlo oprezan..

• naim
    Guest
    • May 7, 2020 at 12:43 PM
    Quote from toluen

Složiti ću se s kolegom Simke-om oko te vizije Ingre jer mislim da se sve može ponovno uspostaviti i krenuti iznova ako za to zaista postoji volja. Ako je sve ovo samo i jedino muljaža da se zgrabi prihod na Areni i to će vrlo brzo postati jasno. Naravno u skladu s time neki će na tome zaraditi, neki izgubiti.

Druga stvar mislim da se ne mogu uspoređivati prihodi Ingre prije 2008 i ovo što se sada planira (ako) jer su očito sasvim drugačije okolnosti, ali da tu ne postoji potenijal zarade i želja da st to realizira - vjerojatno se o tome ne bi sada pričalo. Možda je to sve magla, ali i to će vrlo brzo postati jasno. Stvar je samo vremena da se to otkrije. Čemu se oko toga živcirati pogotovo na 5 kn cijene koja nije niti vrijednost book-a?

Ljudi su dovoljno odgovorni da svatko za sebe na temelju dostupnih informacija procijeni u kojem će ovo smjeru ići. Ali da je dobro čuti i žestoke kritike na račun rada firme i tu se slažem pogotovo ako su makar i djelomično točne. Sve to ima smisla. Meni osobno to sve što čitam itakako pomaže sklopiti bolju sliku o tome što se ovdje vjerojatno događa, ali je isključivo moja odgovornost ako u procjeni isplativosti ulaganja ovdje pogriješim.

S druge strane što je loše u tome da je netko zaradio velike novce na fondovima osim ukoliko je riječ o kriminalnom djelu pljačke bilo koje vrste - pretpostavljam da je tako da bi onda unatoč lošm pravosudnom sustavu RH već netko iz Ingre za to bio odavno pozvan na sud da to pojašnjava. Ali koliko mi je poznato nitko Ingru za takvo nešto nije do sada prozivao osim onih prastarih sporova s stečajnom masom za koje više ne znam u kojoj su uopće fazi.

Tako da uza sve ovo zahvaljujem svima ovdje prisutnim na interesantnim informacijama i razmišljanjima bez obzira koje stavove i dokaze imali u svoju korist. Kako god bilo uvijek se iz toga svega ponešto i nauči. :thumbup:

Ti isto pišeš totalne gluposti. Pričam ti priču... daj ti nama brojeve pa onda argumentiraj raspravu. Koji je posljednji Ingrin projekat veći od 5 milijuna eura? A kojeg su uspješno završili. Sto su oni to radili posljednjih deset godina, a da su nešto zaradili? Konkretno.

Nije tu stvar odgovornosti investitora nego uprave koja je dvorskim igrama vladala skoro dva desetljeća. Pa to su bila stalna dodvoravanja i koketiranje s politikom. Štern, Mesić, i ostali... kakve su recimo reference Mesića za bilo kakav posao? Jel netko ikad ozbiljno mislio da će on izvući Ingru iz problema sa poznavanjem trećerazrednih lokalnih šerifa po sjevernoj Africi. Još je stito Gadafija u javnosti kad se Libija doslovno raspala. To su bile sve gluposti koje je najbolje ostaviti u prošlosti, a koje je Opi smišljao ne bi li stvarao pozitivan dojam u javnosti i njezinu naklonost.

Ja i dalje mislim da ako postoji matematika za Arenu onda to može biti za nekolicinu (a možda i za dioničare) dobar posao, a ako se netko nada procvatu građevinskih poslova i novcu od popravka fasada po Zagrebu, E taj se kruha neće najesti. Osim ako bude uspjesan u spekuliranju i lovljenju povremenih prilika.

Edited 3 times, last by naim (May 7, 2020 at 12:58 PM).

• Kvark
    Profesionalac
    Reakcija primljeno
    1,309
    • May 7, 2020 at 1:51 PM

“Ingra ponovo može biti jedna od vodećih kompanija zato sam kupio dionice”

"Obnovu od potresa svakako vidimo kao priliku i Ingra, s iskustvom u izgradnji velikih projekata u zemlji i inozemstvu i velikim brojem partnera, svakako namjerava sudjelovati u obnovi potresom oštećenih objekata te jačanju seizmičke otpornosti zidanih zgrada na području Zagreba i susjednih županija.

Očekujemo da će se najveći učinak ostvariti angažmanom malih i srednjih domaćih građevinskih izvođača te ih je potrebno u maksimalnom broju angažirati na poslovima obnove. Njih svakako treba okupiti oko specijaliziranih inženjering kompanija pod čijim bi vodstvom i koordinacijom projekti bili vođeni na način koji garantira kvalitetu izvedenih radova, cjenovnu prihvatljivost i rokove izvođenja. Takve inženjering kompanije u Hrvatskoj postoje – Ingra, kao najveća i najstarija, već je pokrenula razgovore s operativom sastavljenom upravo od malih i srednjih domaćih izvođača s jedne strane, dok s druge razgovaramo s domaćim proizvođačima opreme i materijala."

https://www.poslovni.hr/hrvatska/ingra…dionice-4230393

Nepročitani postovi

1. Title
    2. Odgovora
    3. Zadnji odgovor
    1. VLEN (Viktor Lenac d.d.) 2k

• accountant
      • February 14, 2020 at 12:36 PM
      • Dionice
      • accountant
      • May 24, 2025 at 1:59 PM
    2. Odgovora
      2k
      Pregleda
      906k
      2k
    3. All

May 24, 2025 at 1:59 PM
    1. DLKV (Dalekovod d.d.) 2.9k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:29 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 11:04 PM
    2. Odgovora
      2.9k
      Pregleda
      1.2M
      2.9k
    3. umalo

May 23, 2025 at 11:04 PM
    1. KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.) 2.1k

• harpun
      • February 13, 2020 at 7:11 PM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 8:32 PM
    2. Odgovora
      2.1k
      Pregleda
      914k
      2.1k
    3. xdado

May 23, 2025 at 8:32 PM
    1. Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ? 10k

• zlocesti
      • September 18, 2020 at 8:28 PM
      • Tržišta kapitala - USA
      • zlocesti
      • May 23, 2025 at 6:35 PM
    2. Odgovora
      10k
      Pregleda
      2.9M
      10k
    3. my moon

May 23, 2025 at 6:35 PM
    1. Što smo danas tržili 6k

• harpun
      • February 15, 2020 at 11:11 AM
      • Dionice
      • harpun
      • May 23, 2025 at 4:07 PM
    2. Odgovora
      6k
      Pregleda
      2.3M
      6k
    3. Hafid

May 23, 2025 at 4:07 PM

Registracija

Još nemate račun? Registriraj se sada i budi dio ove zajednice!

Registriraj se

Najnoviji postovi

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

All May 24, 2025 at 1:59 PM
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

umalo May 23, 2025 at 11:04 PM
  • KODT (Končar - Distributivni i specijalni transformatori d.d.)

xdado May 23, 2025 at 8:32 PM
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

my moon May 23, 2025 at 6:35 PM
  • Što smo danas tržili

Hafid May 23, 2025 at 4:07 PM
  • KOEI (Končar - Elektroindustrija d.d.)

All May 23, 2025 at 3:39 PM
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

umalo May 23, 2025 at 2:35 PM
  • PODR (Podravka d.d.)

All May 23, 2025 at 1:57 PM
  • ADPL (AD Plastik d.d.)

All May 23, 2025 at 1:36 PM
  • KOTR (Koncar Mjerni transformatori d.d.)

jkova25 May 22, 2025 at 1:20 PM

Popularne Teme

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

16,807 Replies, 5 years ago
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

15,509 Replies, 5 years ago
  • IG (ING-GRAD d.d.)

84 Replies, 3 months ago
  • Što smo danas tržili

5,999 Replies, 5 years ago
  • SPAN (SPAN d.d.)

2,567 Replies, 3 years ago