Dobra strana low floata je da dionica ide brzo gore (što se često pisalo). Loša strana je što to pravilo jednako vrijedi i u kontra smjeru. Obzirom da sam se nadao povoljnom ulasku nakon objave FI ne mogu reći da mi ne odgovara rasplet, ali eto nije skroz neočekivano...
TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Ne znam što se tresete ukupna sveobuhvata dobit za kvartal je cca +4 milijuna kuna( dakle BVPS je porastao), ništa se nije dogodilo ,što se nije očekivalo...Zadnjih tjedan,dva BTCI je porastao preko 20%, zadnjih 2-3 tjedna se protrgovalo preko 100k dionica za oko 42kn, ovaj kvartal je već uračunat u cijenu, drhtave ručice su prosule pola milje kuna i napravile sebi financijsku štetu,ekipa to zna pa se uredno povuče sa bida na niže...isto se dogodilo jučer i na ADPL koje je u jednom trenu pao na 148kn, da bi već danas bio na 166kn, neki nikako da nauče...
Također sljedeći mjesec OPEC+ povećaje proizvodnju za 400k barela/dan( a možda i više), također treba promatrati kako Iran obanavlja svoju proizvodnju, nevezano za kvote...
-
I ove drukare što što pričaju od 30kn po dionici(po principu što se babi tilo, to se babi snilo) ,a na ATPL drukaju o 4 znamenke također po principu(što se babi snilo, to se babi tilo), neka se ostave čorava posla, jer ih nitko ne uzima za ozbiljno više.
-
I ove drukare što što pričaju od 30kn po dionici(po principu što se babi tilo, to se babi snilo) ,a na ATPL drukaju o 4 znamenke također po principu(što se babi snilo, to se babi tilo), neka se ostave čorava posla, jer ih nitko ne uzima za ozbiljno više.
Pa eto svatko ima pravo na svoje mišljenje....na 45 kn kad je ekipa masovno kupovala napisao sam da treba pametno s količinom...jer je bilo za očekivati da ova godina ne će biti dobra....moglo se danas kupiti po 39 i 40 kn lijepa količina.
-
Pa eto svatko ima pravo na svoje mišljenje....na 45 kn kad je ekipa masovno kupovala napisao sam da treba pametno s količinom...jer je bilo za očekivati da ova godina ne će biti dobra....moglo se danas kupiti po 39 i 40 kn lijepa količina.
Tu se slažem i sam sam pisao da se ne kupuje preko 44kn(za sada)...Bdw BDI i dalje pada danas za 4.7%, trenutno je na 3630.
-
Tu se slažem i sam sam pisao da se ne kupuje preko 44kn(za sada)...Bdw BDI i dalje pada danas za 4.7%, trenutno je na 3630.
Bdw sveobuhvatna dobit ATPL za Q3 54 milje kuna zaprva tri kvartala 113 milja....vozarine za supre , pnmx i handy na super razini....trenutni prosjek za Q4 viši nego za Q3.
-
Marine nije isto kad nesto pada sa 4000 bodova i sa futuresima u zelenom, i kad nesto raste sa 550 bodova.
-
Na sličnom BCTI kao danas sam kupovao dionice TPNG pred cca dve i pol godine u vrlo niskim 30icama. Mislim da neće doći tako nisko, ali nije posve nemoguće
-
Na sličnom BDI kao danas sam kupovao dionice TPNG pred cca dve i pol godine u vrlo niskim 30icama. Mislim da neće doći tako nisko, ali nije posve nemoguće
A kolika je tada bila likvidnost dionice, imali su su godišinji promet od 6 milijuna kuna 2019, a 2018 godišnji promet od 1,5 milja kuna, ove godine u prvih 9 mjeseci 17 milijuna kuna prometa, to je totalno druga dionica danas.
Ta cijena je bila jer nitko nije htio kupovati dionicu,a ne radi ne znam čega...
EDIT: također najniža prosječna godišnja cijena TPNG je bila 2019 godine i iznosila je 39,98 kn.
-
Na sličnom BDI kao danas sam kupovao dionice TPNG pred cca dve i pol godine u vrlo niskim 30icama. Mislim da neće doći tako nisko, ali nije posve nemoguće
A kolika je tada bila likvidnost dionice, imali su su godišinji promet od 6 milijuna kuna 2019, a 2018 godišnji promet od 1,5 milja kuna, ove godine u prvih 9 mjeseci 17 milijuna kuna prometa, to je totalno druga dionica danas.
Ta cijena je bila jer nitko nije htio kupovati dionicu,a ne radi ne znam čega...
Slažem se kolega i stoga mislim da neće na 30 kn....ali ako im i Q4 bude negativan moglo bi na 37 ili 38 kn....samo se nadam da će i likvidnost biti tako dobra kad se desi rast indexa.
-
-
Nesto slabiji rezultati za 3Q od ocekivanja nisu dokaz da je pametnije i mudrije gledati u retrovizor umjesto kroz prednje vjetrobransko staklo.
Tko zeli vidjeti ima veliku kolicinu pozitivnih vijesti koje sugeriraju all in da se uhvati dno sa ozbiljnim kolicinama.
Inflection point na tankerasima je tu,On se odvija nama pred ocima.
Free float je mali,mnogi ce kao i na dry bulku plivati za brodovima koji su otplovili.
Idemo dalje...
-
Zadnji brod Vinjerac je otišao na remont krajem rujna, odnos zadnjih 10 dana rujna je boravio na dokovanju.
po: Kretanje brodova Tankerske plovidbe d.d. Zadar u tjednu od 20. do 27. listopada 2021. godine,Vinjerac je u Shenzenu radi remonta...vjerovatno će remont biti gotov ovaj ili sljedeći tjedan.
Malo sam proučio FI, loš kvartal je bio više posljedica rashodovne, nego prihodovne strane bilance....imali su nekakvu tečajnu razliku po nekom kreditu kojim je u kunama prouzrokovala jednokratni gubitak od 6.6 milijuna kuna, a drugi razlog je veliki broj brodova na SPOT-u, pa onda moraju sami snositi troškove putovanja, prvenstveno pogonskog goriva čija je cijena jako porasla od početka godine, a pogotovo u 8 i 9 mjesecu.
Jedna vrlo pozitivna stvar su kamate, koje u 3Q iznose svega 3,3 milijuna kuna i mislim da su na ATL, uostalom ukupna sveobuhvatna dobit firme je +4 milijuna kuna u 3Q.
-
Bottom line je ipak skoro 4M kn sveobuhvatne dobiti u kvatralu. I da, rashodovna strana je problem. Uglavnom, ne dramim previše. Čak sam malo dokupio.
Dobrim dijelom pad cijene i topljenje bida je zbog ostalih dobrih FI.
Nije mi problem izaći s gubitkom, al ovdje ostajem. Za dvije godine će biti bolje. 🙂
-
Evo je kolega PBZ skrbnički otresao zadnjih 3500 dionica, koje je držao na asku po 42kn....
-
BCTI 579
Koliko je bio prethodnih dana ?
-
BCTI 579
Oko 560 prosli tjedan.
-
BCTI 579
08.10., 473 (41,82kn)
28.10., 566
31.10., 578(vjerovatno je greška i datum je 1.11)
02.11., 579 (38,76kn)
dakle raste, ovo je najveća brojka od 4 miseca, tako da je i ovaj cijeli pad od četvrtka bizaran, ne toliko pad, koliko jačina pada...
-
BCTI 579
08.10., 473 (41,82kn)
28.10., 566
31.10., 578(vjerovatno je greška i datum je 1.11)
02.11., 579 (38,76kn)
dakle raste, ovo je najveća brojka od 4 miseca, tako da je i ovaj cijeli pad od četvrtka bizaran, ne toliko pad, koliko jačina pada...
Znam ljude koji imaju dionice i brodara a ne razumiju razliku tankera, bulkera, kontejnerskih, ro-ro, cargo...
Danas ja bio crni dan za brodove na ZSE, moralo je zakačiti i tankere.
-
Na 40 skriveni 5000kom tko želi izaći sad mu je prilika.
Lp
-
Na 40 skriveni 5000kom tko želi izaći sad mu je prilika.
Lp
Prije obrnuto.. vjerovatno kupuje OTP indeksni...
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-
-
ADRS (Adris grupa d.d.) 1.2k
- harpun