TPNG (tankerska plovidba next generation)
-
-
-
Tanker Market Earnings https://www.nat.bm/wp-content/upl…ates-210326.pdf
-
Valjda će Japanci skontati da im se ne isplati držati indijce, htjeli su usparati pa im se lijepo obilo od glavu Bit će harakirija... Ok ok znam da je pilot kroz kanal bio Egipćanin ali svejedno
-
Škrtac dva put plaća
-
Evo šta kaže Joakim.
Već je 237 brodova blokirano u blizini Sueskog kanala.
#SuezCanal still blocked. Ships are being re-routed around the Cape. No solution is expected until next week at the earliest. #Shipping spot rates and equities are rising. Chaos always creates opportunities for the pragmatic investor
-
Možete ovdje pogledati u kojem je položaju Evergreen, vidim da i dalje
stoji poprijeko u najužem donjem dijelu kanala, a oko njega hrpa malih brodova.
Samo odite na plus i povećajte sliku Sueskog kanala
Mislim da je to u real time-u, a ako kliknete na točkicu broda,
onda vam gore lijevo pokaže sliku broda. Big Brother
-
Valjda će Japanci skontati da im se ne isplati držati indijce, htjeli su usparati pa im se lijepo obilo od glavu Bit će harakirija... Ok ok znam da je pilot kroz kanal bio Egipćanin ali svejedno
Sinoć smo imali izvješće iz DU u kome se Gospari Kapetani žale da bez cijepljenja i potvrda ne mogu na brodove koji ih negdje čekaju.
Nije taj posa za svakoga a koliko znam naši su vrsni i još užim kanalima prolaze sa povezom na očima. Ali svakako se oni ne bi žalili da nije povećana potražnja za Kapetanima i posadom a mi ne bi ni znali da Djurica nije iz Grada pa tako skoro svako veče imamo bar jedan prilog sa Straduna a ako nije prilog iz Grada onda vrla ministrica kulture ima uvijek što reć!
.
-
Dobar start tankeraša
-
Pošto sam bio na prisilnom hlađenju, da nastavimo u istom ritmu.
Dakle, kad postate o troškovima broda, ne trpajte sve tankere u isti koš, postoji nešto što se zove ECO Dizajn product tanker. Vidi vraga, taj brod troši 5-6 tona MANJE pogonskog goriva nego drugi tankeri. Ali sad nekima objašnjavati koje je njihovo pogonsko gorivo, da li ima svrhe? Da li objašnjavati da je na otvorenom jedno gorivo, a u portu drugo? Ne a? Ionako puno njih ni ne zna na što brod ide.
Nadalje, operativni troškovi tog broda su još 500 dolara niži. Ni to nije dosta? A dobro, bit ce ako se nakrcate.
Vjerojatno laže tankerska kad stavi cijenu operativnog troška broda, a da, sve je moguce. Ali nije problem onda pronaci koliko troše eco product tankeri.
-
Nadalje, prodavati sad je ludost, ne kažem vam da kupujete, pricekajte, ali ako se ovo ne rijesi u nedjelju(vrh plime), a vjerojatno nece, tesko ce se rijesiti i sljedeci tjedan, vec su na tad maknuli predikcije. Što se vec sad desava, nakon samo 3 dana pogledajte u privitku.
-
-
Tpng je odlična firma i kao dionica podosta podcijenjena. Vozarine rastu bez obzira na Suez koji je neplanski dogadjaj i nije stalna varijabla.
Ima li tko tocne cijene TC za Tpng za danas jer vise ni sam ne znam koji je site mjerodavan.
Ako ima tko link super i hvala unaprijed.
Biti ce zanimljivo ako prebace koji tanker sa spota na TC po masnim cijenama jer ce onda biti poznatija varijabla koja se zove ZARADA iliti DOBIT.
-
Plima, oseka u Suezu je zanemariv i nema nikakvog utjecaja na odsukavanje broda. Nasukan bez gaza i eventualnog prekrcaja tereta nece se osloboditi i odsukati. Nazalost moglo bi potrajati tjednima.
Trenutni dnevni trošak,na tankerima je oko 80k $
-
Pratim vec duze ovaj forum ali nisam davao postove. Ipak vezano za TPNG mislim da ce se prava vrijednost kompanije otkljucati tek u 2022. U meduvremenu biti ce uobicajenih valova i prilike za zaradu na trad-u dionicom. Ali ako 2021. zavrsi kako se prognozira sada, iduce godine ide dividenda koja ce lansirati cijenu na 60+ odrzivo.
-
Nazalost za tu firmu, na srecu za sve ostale.
BCTI-675 up up
-
Pratim vec duze ovaj forum ali nisam davao postove. Ipak vezano za TPNG mislim da ce se prava vrijednost kompanije otkljucati tek u 2022. U meduvremenu biti ce uobicajenih valova i prilike za zaradu na trad-u dionicom. Ali ako 2021. zavrsi kako se prognozira sada, iduce godine ide dividenda koja ce lansirati cijenu na 60+ odrzivo.
Ajde dobro, za dividendu otom potom, a sve ostalo je mačak u vreći
-
Pošto neki žele prikazati da je to sto je brod zapeo u Suezu negativno za TPNG, nece ici gospodo, samo cinjenice i dokazi.
-
NAT + 14%
Nadam se da ce se nesto od toga preslikati i na nasu TPNG
-
Odsukavanje broda u Suezu ni danas nije uspjelo
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…spjelo-20210326
Što se morskog prometa tiče, kašnjenja i poskupljenja neminovna su. Preusmjeravanje prometa oko Rta dobre nade u Južnoj Africi dodalo bi putovanju 6000 milja i oko 300.000 američkih dolara troškova goriva za supertanker koji isporučuje bliskoistočnu naftu u Europu.
Cijene najma tankera za naftu u nekim su regijama porasle više od prvog pojavljivanja blokade. Brodovi Suezmax, koji obično kanalom izvlače milijun barela, danas donose oko 17.000 američkih dolara dnevno, najviše od lipnja 2020. Ako brodovi budu prisiljeni ploviti oko južnog vrha Afrike, to će povećati vozarine jer se povećava i vrijeme putovanja.
-
oil rigovi u USA se pomalo vraćaju, al tek su na pola puta.
al najbolje od svega mi je ti što je BudFox zamijenio biltene i avione sa naftnim bušotinama
-
https://www.argusmedia.com/en/news/219985…impression=true
💰💰💰💰 Do kad ce trajati?
-
-
Nepročitani postovi
-
- Title
- Odgovora
- Zadnji odgovor
-
-